» »

Celoletne gume

Celoletne gume

««
18 / 19
»»

Magic1 ::

Pelji na optiko. Zakaj na enih vidiš? Ker ene gume hitreje pobira, kot druge in preprosto na tvojih letnih sploh ne opaziš.
Magic

nekoman ::

Je bila narejena in je vse ok.
Zimske ki jih je pobralo so Falken eurowinter, so to res tok mehkejše..?
Če bi gledal zarad pravil, je važen srednji profil ne? Pustimo tukaj varnost.

Webmojster ::

Po dežju so celoletne presenetljivo dobre. Nekaj dni nazaj ko je fajn hcalo, ste vsi v teh velikih garah panično vozili 50km/h na uro tam, kjer so omejitve 90. Jaz brez problema mimo šibal 80 - 90.

Tudi pozimi sem jih sprobal po snegu - presenetljivo dobre.

Poleti, če ne voziš dinamično, torej brezglavo divjaš, so OK, niso pa najboljše. Sicer pa za povprečno hitrost 48km/h po avtocestah letos, mislim da bodo zadostovale.

PujsekPepe ::

Kera firma?

kriptobog ::

Webmojster je izjavil:

Po dežju so celoletne presenetljivo dobre. Nekaj dni nazaj ko je fajn hcalo, ste vsi v teh velikih garah panično vozili 50km/h na uro tam, kjer so omejitve 90. Jaz brez problema mimo šibal 80 - 90.

Poleti, če ne voziš dinamično, torej brezglavo divjaš, so OK, niso pa najboljše. Sicer pa za povprečno hitrost 48km/h po avtocestah letos, mislim da bodo zadostovale.

Jajcajo se po mokrem ker so posrani, ne ker gume ne bi bile dobre. No jajcajo se tudi skrtuhi z zanic gumam, ki bi morale biti ze 3x zamenjane. Jaz se v nalivu bp peljem po omejitvi in cez, pa ni tezav. Pa imam velike gare :|

PujsekPepe ::

Js po velikih nalivih vozim 30, nejrajs se ustavim na kaki pumpi pa mal zadremam

Oktan ::

Ima kdo CONTINENTAL AllSeasonContact 2 za kakšno oceno iz prve roke?
Vožnja LJ-KP, manj kot 10k na leto.

GenZNPC ::

gruntfürmich je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Na 4x4 avtu se vsake gume rotirajo med 7 in ....

Kaj pa AWD?

Zulf je izjavil:

Celoletne gume so eno sranje, slabe pozimi in poleti.
Pomoje so edino za folk ki se vozi zelo pazljivo, počasi, še posebej skozi ovinke.

...govorijo ljudje ki so zabiti, živijo 20 let zadaj, niso pogledali nobenega testa in niso še vozili z celoletnimi gumami

Ma kr prav, moj sodelavec ima na istem avtu kot jaz celoletne. Ko zapade sneg in zjutraj stranske ulice niso spluzene se on pol ure zajebava da pride ven iz ulice. Jaz pridem ven z zimskimi, kot da ni nic. Tudi po cesti ga po snegu prehitim, medtem pa on dosegel limit pri celoletnih. Ko pa je bil zled pa sploh ni prisel ven iz parkirisca.
Poleti enaka igra, grema v hribe mal bolj sportno, celoletne so mu zacele cvilit po nekaj ovinkih. Jaz sem prevozil celi Alpenpass pa se guma glih fajn segrela.

Pol pa se to da on menjava vsake 2 leti in so njegove premium celoletne skor enako drage kot moje locene.

Je kr dobro rekel, celoletne so pac kompromis za tiste, ki jim je vseeno pa hocejo tu sparat.

PujsekPepe je izjavil:

Js po velikih nalivih vozim 30, nejrajs se ustavim na kaki pumpi pa mal zadremam

Takih monsunov prinas ni.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

GenZNPC je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Na 4x4 avtu se vsake gume rotirajo med 7 in ....

Kaj pa AWD?

Zulf je izjavil:

Celoletne gume so eno sranje, slabe pozimi in poleti.
Pomoje so edino za folk ki se vozi zelo pazljivo, počasi, še posebej skozi ovinke.

...govorijo ljudje ki so zabiti, živijo 20 let zadaj, niso pogledali nobenega testa in niso še vozili z celoletnimi gumami

Ma kr prav, moj sodelavec ima na istem avtu kot jaz celoletne. Ko zapade sneg in zjutraj stranske ulice niso spluzene se on pol ure zajebava da pride ven iz ulice. Jaz pridem ven z zimskimi, kot da ni nic. Tudi po cesti ga po snegu prehitim, medtem pa on dosegel limit pri celoletnih. Ko pa je bil zled pa sploh ni prisel ven iz parkirisca.
Poleti enaka igra, grema v hribe mal bolj sportno, celoletne so mu zacele cvilit po nekaj ovinkih. Jaz sem prevozil celi Alpenpass pa se guma glih fajn segrela.

Pol pa se to da on menjava vsake 2 leti in so njegove premium celoletne skor enako drage kot moje locene.

Je kr dobro rekel, celoletne so pac kompromis za tiste, ki jim je vseeno pa hocejo tu sparat.

PujsekPepe je izjavil:

Takih monsunov prinas ni.

Zanimivo, katere celoletne gume pa ima? Ker po testih so še največje razlike samo po suhem (da je pač letna boljša)
Recimo tale test ki primerja Conitnental celoletno in zimsko, je celoletna na snegu in v mokrem celo boljša.
https://toptirereview.com/continental-w...

Snow
We expected the Continental WinterContact TS 870 P to dominate clearly in snow, given its winter-specific design. However, in snow braking, the difference was almost negligible—22 meters for the WinterContact TS 870 P compared to 22.1 meters for the AllSeasonContact 2. In snow handling, the TS 870 P led by just half a second, with 67.9 seconds versus 68.4 seconds. Surprisingly, the AllSeasonContact 2 had a slight edge in snow traction, with 3226 Newtons compared to 3159 for the TS 870 P. The differences were so minute that the all-season tire doesn’t feel like a compromise at all.

AllSeasonContact 2:

~0% in snow braking
-1% in snow handling (lap time)
+2% in snow traction

WizzardOfOZ ::

GenZNPC je izjavil:

To si si sedaj izmislil. Al pa tip nima PREMIUM celoletnih gum. Jaz se namreč pozimi po pokljuki v 40cm sveže zapadlega snega brez problema vozim s celoletnimi goodyear vector 4seasons g3. Tako da ti ne verjamem, da se po snegu ni mogel z njimi peljat. Če je bil pa v kakem zaledenelem kanalu in ven ni mogel, se pa tudi z zimsko nebi odpeljal.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Neko premium znamko iz ADACovega testa ma sigurno al conti al goodyear.
skibidi

starfotr ::

Webmojster je izjavil:

Javi se v 3. letu uporabe te iste pnevmatike.

bm1973 ::

Oktan je izjavil:

Ima kdo CONTINENTAL AllSeasonContact 2 za kakšno oceno iz prve roke?
Vožnja LJ-KP, manj kot 10k na leto.

Čisto O.K. bodo...

Utk ::

3. leto je 5. do 6. sezona. Javi se o uporabi zimskih gum 6. zimo.

Zima gume ne zvosci.
skibidi

Nima veze, 6. leto je guma le še bleda slika novih. In ravno to je dobra stran celoletnih, kjer po treh letih že razmišljaš o menjavi, ker je guma opravila svoje.
Magic

GenZNPC je izjavil:

Zima gume ne zvosci.

Ma kje si ti videl zimo. Do novega leta imamo velikokrat suho in nad 10 stopinj, 15. marca zna bit pa tudi že 25 stopinj.

Saj zato pa imas komplet doma in ko bo napovedan sneg sele zmontiras gor. Do takrat pa furas letne, ki so superrior.

Magic1 je izjavil:

Nima veze, 6. leto je guma le še bleda slika novih. In ravno to je dobra stran celoletnih, kjer po treh letih že razmišljaš o menjavi, ker je guma opravila svoje.

To je blo tako pred 30 leti, ko se niso znali delati gume in so delali plastiko.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Nisem vedel, da je letna guma pri nuli in jutranji rosi superjorna celoletni... Bi predvideval da se že pri 10°C celoletna začne bolje obnašat.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Utk je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Zima gume ne zvosci.

Ma kje si ti videl zimo. Do novega leta imamo velikokrat suho in nad 10 stopinj, 15. marca zna bit pa tudi že 25 stopinj.

Kej je tu govora o nuli?
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Saj zato pa imas komplet doma in ko bo napovedan sneg sele zmontiras gor. Do takrat pa furas letne, ki so superrior.

Magic1 je izjavil:

To je blo tako pred 30 leti, ko se niso znali delati gume in so delali plastiko.

Zunanji vplivi na gumo se zelo poznajo že v tretjem letu uporabe (po štirih sezonah). Ko začne na mokrem spodrsavat, je za zamenjat, ker je guma edini stik s podlago in tega nočeš imeti slabega.

Tell that to the cop.

Če bi čakal sneg, potem ne bi zimskih nikoli montiral. Oh wait, saj jih ne.

stara mama ::

Komot mu poveš. Pa zravn s prstom pokažeš na verige v kuferanu.
Ekologija™ in Trajnost™

Aha, še verige bom kupoval in vlačil naokoli. Zakaj točno sploh? Zato da bom potem enkrat 8.1 montiral zimske gume in jih 15.1 vrgel dol? Res dober biznis...

Utk je izjavil:

3. leto je 5. do 6. sezona. Javi se o uporabi zimskih gum 6. zimo.

Jih nikoli ne vozim tako dolgo v nasprotju s tabo.

Ne, jaz imam celoletne. In ne 6 let.

Ne vem zakaj bi potem moral imet celoletne 6 sezon, če zimskih nimaš.

energetik ::

Utk je izjavil:

Aha, še verige bom kupoval in vlačil naokoli. Zakaj točno sploh? Zato da bom potem enkrat 8.1 montiral zimske gume in jih 15.1 vrgel dol? Res dober biznis...

Zato, da ne dobiš kazni. Kaj te pa stane, tistih par 10€? Poleg tega kdaj pridejo tudi sicer prav, ko na kakšni ledeni gozdni cesti ne primejo niti vrhunske zimske gume.
vires in numeris

Ali pa če imam celoletne in se mi jebe za to.

Utk je izjavil:

Ali pa če imam celoletne in se mi jebe za to.
Če/ko bom imel celoletne, bom ketne še večkrat vozil s sabo, tako kot jih že zdaj vozim na smučarijo, čeprav imam zimske gume.
vires in numeris

gruntfürmich ::

GenZNPC je izjavil:

moj sodelavec ima na istem avtu kot jaz celoletne. Ko zapade sneg in zjutraj stranske ulice niso spluzene se on pol ure zajebava da pride ven iz ulice. Jaz pridem ven z zimskimi, kot da ni nic. Tudi po cesti ga po snegu prehitim, medtem pa on dosegel limit pri celoletnih. Ko pa je bil zled pa sploh ni prisel ven iz parkirisca.

vse objektivni testi imajo razlike 5%, ti pa opaziš neke blazno velike...
nekdo laže.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

5 % je v ekstremnih razmerah (na primer pri zaviranju v sili) lahko kar veliko in je že lahko razlika med nesrečo in izogibanju nesreče.

5% je lahko razlika med gre ali ne gre, smtrjo in zivljenjem, take stvari se ne gleda v procentih
skibidi

5% ???
Mater ste šlampasti, 0.1% pomeni razliko!
Ekologija™ in Trajnost™

Potem pa upam da najkasneje na 3 mesece menjate gume.

Itak!
Vsak večer postavim avto na dvigalo in snamem kolesa, potem pa glede na vremensko napoved zjutraj montiram ustrezna!
Ekologija™ in Trajnost™

Gregor P ::

Ketne pozimi so nuja, tudi če imaš zimske gume. Lahko se zgodi že na kakšnem parkirišču na ravnini, da ne moreš več ven, kaj šele v hribih ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Relanium ::

Nemogoč!!
Sam gume z dobrim špicam rabiš! (studded)

mr_chai ::

Jayz sem pa kar svoje zimske gube spremenil v celoletne. #LifeHack

Mal camber podri, pa boš mel semi-slick!
Ekologija™ in Trajnost™

Gregor P je izjavil:

Ketne pozimi so nuja, tudi če imaš zimske gume. Lahko se zgodi že na kakšnem parkirišču na ravnini, da ne moreš več ven, kaj šele v hribih ipd.

To se mi je do zdaj zgodilo točno nikoli. Nikoli nisem nataknil verig, niti še dokler sem jih imel. Če ne morem nekam prit z normalnimi, ne nujno novimi, "zimskimi" (beri tudi celoletnimi) gumami, potem tam pač ne grem. Pa grem tudi vsako leto smučat, vsaj 10x.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Tudi jaz sem imel komplet keten, pa se je samo prah nabiral na njih, zato so šle v prodajo.

feryz ::

Saj ketne nimaš zase, ampak za policaje.
Zase imaš možgane. V navezi z gumami.

Zakaj pa rabiš ketne za policaje?!? Ker si debil in se voziš s letnimi pozimi? Pa ne mi zdaj o milih zimah, ker minus je še vedno redna praksa pozimi. Sej ni letna guma samo v snegu slaba...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Haha res bi bilo treba en slo-tech test gum naredit pa da vidimo razlike :))

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

To se mi je do zdaj zgodilo točno nikoli. Nikoli nisem nataknil verig, niti še dokler sem jih imel. Če ne morem nekam prit z normalnimi, ne nujno novimi, "zimskimi" (beri tudi celoletnimi) gumami, potem tam pač ne grem. Pa grem tudi vsako leto smučat, vsaj 10x.
Posplošuješ zase. Mene so ketne reševale že vsaj parkrat. Enkrat recimo na poti na Kranjski Rak, ko je avto lezel proti grabnu z blokiranimi vsemi 4 kolesi, kljub zimskim gumam. Ustavil me je šele naplužen sneg na robu. Ko sem stopil iz avta, sem skoraj padel. Nataknil ketne in se privlekel do vrha. Tiste, ki jih niso imeli, so čez nekaj časa gor vlekli domačini s traktorji.
Na cesti je bil led, spran od dežja. Huje kot na drsališču.
vires in numeris

In kaj zaboga bi v ledu iskal tam gor?

Ker je to najkrajša pot iz Podvolovljeka do Ljubljane?
vires in numeris

Gregor P ::

Sam sem jih nazadnje rabil na tistem klancu, ko greš proti hotelu Golte. Tistim brez keten ni uspelo. Seveda brez keten niti ne bi šel gor, ampak ne rabiš jih vedno natakniti na gume, le občasno. Enkrat se je zgodilo, da je avto obstal na parkirišču praktično na ravnem sredi mesta, s ketnami je bil takoj zunaj. Potem se spominjam zlatih časov ljubeljskega klanca pozimi (na avstrijski strani); ko še ni bilo karavanškega tunela itd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

energetik je izjavil:

Ker je to najkrajša pot iz Podvolovljeka do Ljubljane?

Nisem še bil, ampak res se sliši kot zelo pomemben kraj kamor res moraš prit kadarkoli pod vsakimi pogoji.

Katsuo ::

Če imaš vikend na Veliki planini je fajn da prideš tja ja. Pa pol še naprej.
««
18 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16712281 (8072) stara mama
»

S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
647533 (5781) Zimonem
»

Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )

5311627 (9813) ZveeZ
»

Kombinacija celoletnih in zimskih gum

435670 (3849) LeQuack
»

Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )

16840053 (34950) GenZNPC

Več podobnih tem