Forum » Na cesti » Celoletne gume
Celoletne gume
Magic1 ::
Zdej imamo pa že vsi vikende v planinah in moramo pozimi res v snegu gor rint... Če ti to res sede, potem imaš verige, za normalno vožnjo jih ne rabiš. Smučam od vedno in nisem rabil dat verig nikoli gor v življenju(prvih deset let sem jih celo vlačil v prtlažniku).
Magic

gruntfürmich ::
ti nimaš vikenda na morju in v planinah? kakšen slovenec pa si?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Gregor P ::
Verige (pozimi) so kot prva pomoč; upaš, da je ne boš rabil (ne ti, ne kdo tretji).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
vinkop ::
lani novembra nataknil continental allseasoncontact 2 pa da vidimo kako bo to zimo z njimi. v teh desetih mesecih nimam nikakršnih pripomb nad njimi. Kolikor sem imel kočljivih situacij ali pa mokra, suha, mrzla ali vroča površina, nisem imel težav z oprijemom ali zaviranjem. Ne vem kako bi se gume obnesle pri ljudeh, ki radi pritiskajo po plinu, drugače pa jih priporočam vsakemu.
Oktan ::
lani novembra nataknil continental allseasoncontact 2 pa da vidimo kako bo to zimo z njimi. v teh desetih mesecih nimam nikakršnih pripomb nad njimi. Kolikor sem imel kočljivih situacij ali pa mokra, suha, mrzla ali vroča površina, nisem imel težav z oprijemom ali zaviranjem. Ne vem kako bi se gume obnesle pri ljudeh, ki radi pritiskajo po plinu, drugače pa jih priporočam vsakemu.
Hvala za info iz prve roke
Alec999 ::
Hankook Kinergy 4S2 H750
4 sezone, 40.000 prevoženih km, profil spredaj 5,5mm, zadaj 6,5mm
Pred zimo jih bom menjal. Drugače sem bil z njimi zadovoljen.
4 sezone, 40.000 prevoženih km, profil spredaj 5,5mm, zadaj 6,5mm
Pred zimo jih bom menjal. Drugače sem bil z njimi zadovoljen.
nekoman ::
PINki ::
Michelin je izdal na trg novo generacijo Crossclimate 3 in CC3 Sport. Nekatere dimenzije so že na voljo, moje žal še ni. Sem pisal na Michelin support kdaj lahko pričakujemo ostale dimenzije pa ni bilo odgovora. Sem ravno pred menjavo gum in bi seveda raje nov model dal gor kot prejšnjega.

D3m ::
A testi so že?
P.S.
Sem našel.
Heh......ker sta dve varianti CC3 in CC3 sport je test prve verzije kar porazen v primrjavi s Turanza in Pirelli.
P.S.
Sem našel.
Heh......ker sta dve varianti CC3 in CC3 sport je test prve verzije kar porazen v primrjavi s Turanza in Pirelli.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

vzel continental allseason 2; in prasci so jih podražali za 20EUR po komadu od avgusta, ko sem povpraševal za njih !!! a delnica od continentala pa v podnu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Bizkit45 ::
gruntfürmich je izjavil:
vzel continental allseason 2; in prasci so jih podražali za 20EUR po komadu od avgusta, ko sem povpraševal za njih !!! a delnica od continentala pa v podnu...
ja kako pa misliš da gre delnica gor?
prodaja se mora povečati in če dosti ovac zagrabi, gre lahko spet gor :)
So pa to super gume btw
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bizkit45 ()

stara mama ::
gruntfürmich je izjavil:
Poskusi ponovno naslednji avgust, sezonske podražitve so že tu.
....pol pa mene čudno gledajo, ko kupujem zimake septembra...
Jaz sem dobil CC3 z januarskim DOT, made in Serbia.Verjetno imaš manjše dimenzije, ker praktično vse od 18" navzdol se dela pri "podizvajalcih".![]()
Kar ni nujno slabo.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
SigmaOrion ::
Sem na celoletnih od 2018, trenutno vozim celoletne zadaj Kleber Quadraxer, spredaj Dunlop AllSeason. Po svojih izkušnjah oboje lahko priporočim kot solidne, nobenih pripomb; večinoma nimam agresivnega pospeševanja in zaviranja in ne bom trdil kake so v takih primerih. Moj kolega pa menjava zimske / letne in rad kritizira celoletne, v smislu da "dedicated" guma da 5% več oprijema, ko ga najbolj rabiš.
ZveeZ ::
gruntfürmich je izjavil:
Koliko si odstel? Dimenzije?

182EUR; 235-55-R19; model s ContiSeal. doplačilo 28 EUR za centriranje vseh 4. montaža 0 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Že kritizirajo :D
Verjamem, da povzročamo izpad dohodkov pri menjavi in shrambi. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|
nekoman ::
Še dobro da nisem nasedel in kupil celoletnih. Bil sem trdno odločen da jih kupim, a mi je preverjeni vulkanizer povedal kako je v realnosti... Veliko ljudi je prišlo nazaj k njemu s kritiko ko jim je namontiral celoletne pnevmatike, češ da jih pobira hitro.. seveda govorimo letno o 15kkm.
Tako da mislim da je najbolje na 2 leti kupit 2 novi zimski gumi in jih voziš celo leto. Nov komplet daš obvezno na zadnjo os.
Tako da mislim da je najbolje na 2 leti kupit 2 novi zimski gumi in jih voziš celo leto. Nov komplet daš obvezno na zadnjo os.

a mi je preverjeni vulkanizer povedal kako je v realnosti...
Verjamem ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Utk ::
Celoletne tako hitro pobira da ne zdržijo 2 leto pri 15 kkm letno...sej ne veš ali trola ali ima enako inteligentnega vulkanizerja kot je on sam.
Utk ::
Komplet letnih in zimskih pnevmatik lahko zagotovi do 30 odstotkov več prevoženih kilometrov kot dva kompleta celoletnih pnevmatik.
Itak, itak. Če jih imaš 8 let.

WizzardOfOZ ::
Še dobro da nisem nasedel in kupil celoletnih. Bil sem trdno odločen da jih kupim, a mi je preverjeni vulkanizer povedal kako je v realnosti... Veliko ljudi je prišlo nazaj k njemu s kritiko ko jim je namontiral celoletne pnevmatike, češ da jih pobira hitro.. seveda govorimo letno o 15kkm.
Kako nakladanje. Največ nakladate pa tisti, ki celoletnih nikoli niti niste meli, pa so vam v neki vaški gostilni povedal vse o tem, ane.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Magic1 ::
Pa sej imaš vedno določene gume, ki jih prej pobira. Če delaš malo več kilometrov, si pač pozoren na to pri branju testov. Pri celoletnih ni nič drugače, kot pri ostalih. Če imaš poleti zelo težko nogo in narediš dosti kilometrov, boš tako celoletno gumo hitro obrabil.
Magic

stara mama ::
Že kritizirajo :D
To je tud mene nasmejalo.
Žalostno, res
Ekologija™ in Trajnost™

Pa sej imaš vedno določene gume, ki jih prej pobira. Če delaš malo več kilometrov, si pač pozoren na to pri branju testov. Pri celoletnih ni nič drugače, kot pri ostalih. Če imaš poleti zelo težko nogo in narediš dosti kilometrov, boš tako celoletno gumo hitro obrabil.
Ampak ne v 15k kilometrih.
EjTi ::
Meni je pa mehanik (ki ni vulkanizer, ampak tudi menja gume) priporočil, da naj namestim celoletne, ker delam malo kilometrov.
Lahko bi kupil tudi take, ki zaradi obrabe lahko zdržijo samo 2 leti pri km/leto omenjenih zgoraj. Ampak sem take, ki zdržijo 3.
Lahko bi kupil tudi take, ki zaradi obrabe lahko zdržijo samo 2 leti pri km/leto omenjenih zgoraj. Ampak sem take, ki zdržijo 3.

Niso, zaradi podaljšane zavorne poti poleti.
Nobena ovira, če voziš po omejitvah in s pravo varnostno razdaljo.
energetik ::
Zimske in tudi celoletne CC2 izgubijo oprijem na mokrem po prvi poletni sezoni.
Ja seveda. Kar tako ga izgubijo, kot da so čigumi.
vires in numeris
Zimske in tudi celoletne CC2 izgubijo oprijem na mokrem po prvi poletni sezoni.
Ja seveda. Kar tako ga izgubijo, kot da so čigumi.
Provaj pa potem komentiraj. Moje izkusnje so take. 2x CC2 na razlicnih vozilih in rezultat enak.
Lahko pa da samo ne odgovarjajo mojemu "stilu" voznje.

CC2 na tretjem avtu doma že nekje 3 leta, pa nobenih problemov. Letos pred zimo bodo zamenjane.

Pri nas tretji avto dela nekje vsaj 15k km na leto (res pa da samo dolge relacije). Pri tebi tudi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Barabe! SMRAD!
DA vas ni sram. Odžirati delo drugim zaradi uporabe celoletnih.
A ne veste kako so nevarne!
DA vas ni sram. Odžirati delo drugim zaradi uporabe celoletnih.
A ne veste kako so nevarne!
|HP EliteBook|R7 8840U|
miko22 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Pri nas tretji avto dela nekje vsaj 15k km na leto (res pa da samo dolge relacije). Pri tebi tudi?
Verjetno bo kar v temu catch.
Jaz namrec opazam slab oprijem v ovinkih (krozni, ostri low speed ovinki), ko je podlaga mokra. Samo zaviranje po ravnici je ok.
Imam pa precej mestne in regionalne voznje.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 12882 (8673) | stara mama |
| » | S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7802 (6050) | Zimonem |
| » | Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12293 (10479) | ZveeZ |
| » | Kombinacija celoletnih in zimskih gumOddelek: Na cesti | 5819 (3998) | LeQuack |
| » | Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 40610 (35507) | GenZNPC |