» »

Nasveti za telo

Nasveti za telo

1
2
»

Groot ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Može seljak iz sela ali ne može selo iz seljaka.

Amen!!

Naj nekdo zapre to očitno trol temo.

kuall ::

Groza, kakšni nesramni psihoti hodijo po sloveniji. Če pišem mau drgač in razmišljam mau drgač še ne pomeni, da sem trol. Zdejle sem spal 13 ur skupaj.:D

Ganon ::

Nekaj so dejstva, drugo pa "mau drgač razmišljam". No, upam da se imate v paralelnem svetu lepo.

Preveč si siguren v svoja dejstva, to je znana značilnost neumnih.

IL_DIAVOLO ::

Rad si pljuvas v lastno skledo.

Vi zagovarjate "common sense", kar je drugo ime za predsodke.

Utk ::

kuall je izjavil:

Groot je izjavil:

iz 1. avgusta prišel na 1. marec XD no shit sherlock da krompir normalno zraste če ga posadiš 1. marca XD

če pa slučajno ne trolaš

Upam, da ti trolaš, ker če si tako neumen mora bit težko živet.
Ti bom narisal:
1 gajbo krompirja bom posadil (zaoral bom delček njive na novo vsak mesec, kjer je prej rasla lucerna, da ne bo plevela, da mi ne bo treba dosti ali nič okopavat):
1.marca - jedel junija
1.aprila - jedel julija
1.maja - jedel avgusta
1.junija - jedel septembra
1.julija - jedel oktobra
1.avgusta - jedel novembra (odvisno od vremena oziroma to bo bolj test, moram kakšno zgodnjo sorto, ene zrastejo v 60 dneh, bom probal uno)

pol pa to sproti koplješ in imaš tako kvaliteten krompir da ga lahko samega ješ brez mesa, tako dober okus ima direkt iz zemlje v taler, skupaj z olupki, ki dajo največ okusa, ker itak ne bo nič šprican ali gnojen.

jaz si bom tako zrihtal, ker sem pameten in delaven, vi pa kakor hočete.

Potem so vsi drugi neumni, ker sadijo spomladi, recimo aprila, ponekod še prej, skapajo pa septembra. Če ne drugega, bi lahko do junija kaj drugega že poželi, pa potem še krompir zasejali do zime. Le kaj bi šlo lahko narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ja vsi drugi so neumni, ker imajo predsodek in nočejo eksperimentirat in razmišljat s svojo glavo.
Če hočeš max količino pridelka sadiš aprila in koplješ avgusta. Ampak meni se ne gre za max pridelek ampak za kvaliteto.

In zakaj bi bil krompir kaj bolj kvaliteten, če ga sadiš junija? Še ven ne bo prišel, če ga ne boš zalival. Pa še dost drugih problemov bo.

Ker je mlad in direkt iz zemlje. Ko ga enkrat začneš skladiščiti izgublja svojo okus na polno v tisti kleti.
Probaj solato jesti 3 dni potem, ko si jo spulil, čist zanič je. Krompir ni dost drugačen, če boš verjel ali ne. Junija in julija zna bit precej dost dežja, ni sama suša, raste pa tudi na polno, tak da ni problema.

St235 ::

kuall je izjavil:

Preveč si siguren v svoja dejstva, to je znana značilnost neumnih.

Tako nekako kot si ti siguren v idiotizme, ki jih prodajas kot nasvete?

kuall je izjavil:

Ker je mlad in direkt iz zemlje. Ko ga enkrat začneš skladiščiti izgublja svojo okus na polno v tisti kleti.
Probaj solato jesti 3 dni potem, ko si jo spulil, čist zanič je. Krompir ni dost drugačen, če boš verjel ali ne. Junija in julija zna bit precej dost dežja, ni sama suša, raste pa tudi na polno, tak da ni problema.

Misliš da teh stvari ni noben sprobal? So te stvari zapisane v bibliji in se od takrat vsi tega držijo? Zakaj smo se pred enim mesecom davili v paradajzu, zdaj pa domačega več ni? Mi smo lahko staromodni, ampak vreme je tudi.

Lahko gremo stavit, da bom drugo leto od junija do septembra jedel krompir direkt iz zemlje.
Ljudem se ne da tega delat, kar bom jaz, ker so leni, neumni in starokopitni.

Groot ::

Jao jao kje ti živiš da te kdo ne ukrade ob vsej tej pameti in modrosti? XD

kuall je izjavil:

Lahko gremo stavit, da bom drugo leto od junija do septembra jedel krompir direkt iz zemlje.
Ljudem se ne da tega delat, kar bom jaz, ker so leni, neumni in starokopitni.

Komot. Samo za to ga ne rabiš sejat vsak mesec, komot ga pustiš v zemlji do septembra. Kam bo pa šel.

Heh, ti pa res nisi bil nikoli na njivi? Vsaka zelenjava ima svoj cikel in jo je treba požeti točno določen čas, da je optimalna zrelost. Poglej jabolka: zadet moraš točen teden, da so ravno prav zrela.

Najbolj pa je to opazno, ko kosiš lucerno. Če pri lucerni zamudiš 1 teden že ni ok, krave je ne bodo tako z veseljem jedle, če pa jo prehitro pokosiš ni količine in še ukosiš jo, da hitro izgine iz njive. Imam jaz izkušnje s kmetovanjem, ne nakladam kar nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Res nisem nek strokovnjak, ampak kolk vem, je bolje da je mlad krompir v zemlji kot v kleti, tudi če samo en mesec.

Če boš pustil krompir v zemlji do septembra ti bo zgnil v zemlji, če si ga sadil marca. Sigurno pa ne bo več mlad.

Ja mladi morda res. Pri navadnemu imaš pa kar nekaj fore.

Vsa zelenjava ja enaka. Postara se, zgubi okus.

Kaj bom sadil, ce pa dobim kilo krompirja po 40 centov. Ni vredno zuljev in casa.

Najmanj vreden pridelek. Solato imeti cez celo leto, to pa je skill, ki se ga je vredno nauciti oz. navaditi.

Krompir je samo ena od zelenjav, bom sadil še 10 drugih zelenjav. Jaz imam rad različno hrano, je pa mlad krompir ena izmed najbolj okusnih zelenjav.
Ti pa jej tisto sranje iz Španije, ker si len. :)
Jaz ne sadim zarad dnarja ampak zato, da imam mlado okusno zdravo bio hrano.

Zgodovina sprememb…

Dtrader ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj bom sadil, ce pa dobim kilo krompirja po 40 centov. Ni vredno zuljev in casa.

Najmanj vreden pridelek. Solato imeti cez celo leto, to pa je skill, ki se ga je vredno nauciti oz. navaditi.

Zapomnite si... Kar ni vzgojeno pri nas, na naši zemlji ni za naš želodec. Lastno ročno pridelan krompir primerjaj s kupljenim. Takoj je jasno. Okus, barva, vonj... Solata pa je veliko bolj delikatna za vzgojo kot krompir. Krompir je plodovnica, ki ne zahteva veliko dela, praktično skoraj nič.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

UganiKdo ::

Edini krompir, ki je boljši od tistega, ki je vzgojen na naši zemlji, je tisti, ki je vzgojen na sosedovi. Sploh če te sosed ne dobi, ko ga pobiraš.

/jao kaj vse leze iz lukenj, zdaj ko ne morejo več krompirja pobirat.

Zato pa kupujem od kmeta, ki se s tem ukvarja masovno. Kaj bom jaz nekaj praskal, ce se mi ne izplaca. Tudi peso dobim in jo skuham in vlozim, pa zelje tudi ce bi jo zelel. Tudi paradižnik in papriko in narediš ajvar.

Vazen je postopek vlaganja, ne pa iz katere zemlje je prišlo. Ni nobenih konzervansov in nepotrebnih dodatkov.

Solata, korenje, peteršilj in cesen, to se pa izplaca imeti doma. Zakaj? Ker rabis relativno malo zemlje za relativno veliko pridelka. Oziroma povedano drugače, to je pridelek ki se ne je v velikih količinah, je odličnega okusa in lahko imas vsak dan na jedilniku.

Steinkauz ::

Seveda ni glih vseeno. Plevel in insekte se da mehansko odstranjevat al pa preprosto škrofiš s herbicidi/fungicidi/insekticidi.

Masovno zihr ne bo mehanske opcije zbral. Zdej sam, kaj kir kmet ponuca od škropiv.

Cruz ::

1) Dihaj skozi nos, če le lahko. Če imaš probleme z dihanjem skozi nos(recimo ponoči), pojdi takoj k doktorju.

2) Jezik mora počivati na zgornjem delu ustne votline, ne spodaj ali na prostem.

3) Podbradek je lahko posledica šibkih mišic v predelu čeljusti. Vsako jutro iztegni jezik kolikor lahko in ga v tem položaju drži dokler lahko. Bonus je, če se za tem še ližeš z osebo.

4) Če/ko te je mrzlo, zmanjšaš hitrost dihanja, dihaj počasneje in bolj globoko.

5) Če si dnevno umivaš lase, zrastejo hitreje.

6) Za boljšo koordinacijo, stabilnost in preventivo problemov s hrbtenico, vsak dan izvajaj 3 vaje, ki jih je predpisal Stuart McGill. Na kratko: Curl-Up(kjer dvigneš samo svojo glavo), stranski plank in bird dog.

7) Ko sediš, hodiš, fukaš itd., aktiviraj rit. Rit imej vsaj malo konstantno aktivirano/trdno.

8) Na glasnih koncertah in ko/če igraš z bandom, imej čepke.

9) Leži/spi na hrbtu.

10) Bližnjica do popolne sprostitve telesa in uma je v tem, da deluješ v nekem ritmu(ki pa lahko ima kakšne intervale).

St235 ::

11. drkaj izmenično z levo in desno roko, da ne bo ena roka nesorazmerno bolj razvita od druge.

Cruz ::

12) Izvajaj kegel vaje za močnejšo erekcijo.

Horas ::

St235 je izjavil:

11. drkaj izmenično z levo in desno roko, da ne bo ena roka nesorazmerno bolj razvita od druge.

ali z usti če si dovolj gibčen :))
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

St235 je izjavil:

drkaj vedno z desno, tako boš vsaj nekaj časa imel miško v levi roki, kar bo zelo zdravo za desno roko, ki trpi od miške.

Cruz: večini nasvetov bi moral pripisat ZAKAJ. ne moreš dat nasveta ne da bi dal razlage zakaj, saj nismo debili, da bomo kar nečemu sledili, ne da bi razumeli zakaj.

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali vrtičkate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11010808 (8633) m0LN4r
»

Nakup kmetije za samooskrbo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14827166 (21404) otago
»

Navpične kmetije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15319154 (8425) next3steps
»

hujšanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10618294 (10659) Aquinas

Več podobnih tem