Forum » Loža » Nasveti za telo
Nasveti za telo
kuall ::
Tukaj je nekaj zelo koristnih nasvetov, katera sem se moral žal sam z izkušnjami naučiti, kar se mi zdi škoda:
Če se tuširaš z mrzlo vodo potem ko te začne svinjsko zebsti zapreš pipo in narediš 25 počepov in se telo toliko segreje, da te nič ne zebe. Tako da s tem nasvetom ti poleti sploh ni treba kuriti za toplo vodo, lahko se ves čas tuširaš z mrzlo brez problema.
Če imaš suhe oči zarad računalnika in radiatorja se maži z vlažilno kremo za obraz, potem ne bodo oči suhe, ko se zbudiš.
Če ješ sladkarije ali piješ sladke pijače si moraš potem nujno takoj brez izjeme znitkat in umit zobe.
Če se med tednom ne moreš naspati si vsaj za vikend naredi čimveč plusa s spancem.
Imate vi kaj?
Če se tuširaš z mrzlo vodo potem ko te začne svinjsko zebsti zapreš pipo in narediš 25 počepov in se telo toliko segreje, da te nič ne zebe. Tako da s tem nasvetom ti poleti sploh ni treba kuriti za toplo vodo, lahko se ves čas tuširaš z mrzlo brez problema.
Če imaš suhe oči zarad računalnika in radiatorja se maži z vlažilno kremo za obraz, potem ne bodo oči suhe, ko se zbudiš.
Če ješ sladkarije ali piješ sladke pijače si moraš potem nujno takoj brez izjeme znitkat in umit zobe.
Če se med tednom ne moreš naspati si vsaj za vikend naredi čimveč plusa s spancem.
Imate vi kaj?
korenje3 ::
Probaj igrat rokomet pred spanjem.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
starfotr ::
Spanje na zalogo ne obstaja. Redno spanje, z nekim ritmom s čim manj odkloni je najboljši nasvet.
Ganon ::
Jaz se tuširam z mlačno vodo, zaključim pa z mrzlo. Slednje ima več pozitivnih učinkov, to je res.
Ne drži. Vlaženje kože nima nobenega vpliva na oči. V bistvu je lahko še nekajkrat slabše, če se namažeš še okoli oči in za to uporabiš kremo za obraz.
Tudi to ne drži.
To bi moralo biti logično, se ti ne zdi? Ostanki sladkorja na zobeh ne morejo imeti pozitivnega učinka.
Spanje na zalogo ne obstaja. Redno spanje, z nekim ritmom s čim manj odkloni je najboljši nasvet.
Seveda obstaja spanje na zalogo, saj poznam to iz lastnih izkušenj. To je isto kot bi jaz videl sonce pa bi mi rekel, da sonce ne obstaja. Mau debilno. Je pa to en tak debilen predsodek/mem/"zdrava(=neumna)pamet", da spanje na zalogo ne obstaja, to pa verjamem.
Jaz se tuširam z mlačno vodo, zaključim pa z mrzlo. Slednje ima več pozitivnih učinkov, to je res.
Niti mlačne vode ne rabiš. Lahko imaš ledeno mrzlo vodo in se da tako stuširat z mojim zgoraj opisanim sistemom, da se nič ne mučiš.
Ne drži. Vlaženje kože nima nobenega vpliva na oči. V bistvu je lahko še nekajkrat slabše, če se namažeš še okoli oči in za to uporabiš kremo za obraz.
Moje izkušnje pravijo ravno nasprotno.
To bi moralo biti logično, se ti ne zdi? Ostanki sladkorja na zobeh ne morejo imeti pozitivnega učinka.Večina ljudi, vključno z mano včasih, se tega ne zaveda. Ravno zadnjič mi je en ponujal sladoled za malico. Sem mu rekel, da ne bom, ker si je treba po sladkarijah takoj umit zobe. Če bi vsi upoštevali ta nasvet ne bi imel noben plomb, zobarji pa bi imeli 90% manj dela. Odkar upoštevam ta nasvet so mi zobje nehali gniti, zobar pa mi je rekel, da kar tako naprej. Noben okoli mene tega nasveta ne upošteva kot opažam, razen pač tisti, ki so se sladkarijam čist odpovedal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
IL_DIAVOLO ::
Vroča voda do pol bane, da se lahko potopim do višine uses in meditiram ob neznem brnenju ventilatorja od kaloriferja. Zakon!
chort ::
Tisto s spanjem je nebuloza. Večkrat sem bil zaradi spleta službenih okoliščin prisiljen spat po eno uro v kosu ko se je pač dalo, dvakrat na dan, nekaj dni zapored. Po tem greš lahko spat tudi za 20 ur, ampak si kvečjemu še bolj sesut. Ga ni čez redno spanje, vsaj 6h v kosu, še raje 8h.
hr_natakar ::
Idealno je ce zaspis najkasneje pred 1 uro zjutraj. Spi, dokler se ne naspis. Najvec zivljenjske in kreativne energije izgubis z izlivom pri spolnem odnosu ali masturbacijo. Zato, ker za proizvodnjo vsake kapljice sperme je potrebno vec krvi. Vecina ljudi gleda napacno na to zgolj skozi kalorije, kar je napacno gledanje. Za regeneracijo potrebujes najmanj 3 dni brez izlitja. Od tod tudi izraz, da je nekdo sfukan. Tudi ni enako ce se ljubis iz ljubezni ali samo seks brez ljubezni. Ce je slednje, bos izgubil energijo in najraje zaspal.
Najvec zivljenjske energije vsebuje hrana, ki je biolosko se vedno ziva. Sadje, ki jo poberete iz dreves. Zelenjava iz vrta. lahko kr nekaj casa odtrgan sadez zivi naprej, ampak ne v hladilniku. tudi kuhana hrana zgubi zivljenjsko energijo.
Negativni ioni delujejo zelo dobro na pocutje in zdravje ljudi. Najvec jih je ob morju, slapovih, jezerih, gozdu, naravi.
Najvec zivljenjske energije vsebuje hrana, ki je biolosko se vedno ziva. Sadje, ki jo poberete iz dreves. Zelenjava iz vrta. lahko kr nekaj casa odtrgan sadez zivi naprej, ampak ne v hladilniku. tudi kuhana hrana zgubi zivljenjsko energijo.
Negativni ioni delujejo zelo dobro na pocutje in zdravje ljudi. Najvec jih je ob morju, slapovih, jezerih, gozdu, naravi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ganon ()
Evo dokaz.
https://www.dnevnik.si/1042770805
Lol to ni noben dokaz, če ena teta nekaj reče. Jaz se znam opazovat in vem, da je zaloga zelo važna.
Aston_11 ::
saj poznam to iz lastnih izkušenj.Veš koliko so vredne tvoje izkušnje? Koma zero.
saj poznam to iz lastnih izkušenj.Veš koliko so vredne tvoje izkušnje? Koma zero.
Probaj narediti zalogo za 14 dni, pa poročaj, kaj bo od tebe ostalo dan za dnem. Razen tega, da boš dokazal, da imaš nekaj nevrološkega, drugega ne bo nič pametnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Ti seveda veš, ampak ne veš da veš narobe.
Tudi to vem, kar pravi članek, ki pa je spet samo mnenje enega posameznika, ki je toliko vredno kot moje, ker se teh stvari ne da zmeriti z neko objektivno raziskavo. Normalno je, da se počutiš slabše, če spiš 7 ur namesto 8 ur. Zato potem več ješ, da spraviš počutje gor in tako nabiraš kile. Ampak še vedno je zelo važno za vikend nabrati rezervo. Govorim pa o situacijah, ko čez teden spiš po 7 ur in za vikend po 12 ur. Največja napaka je, če za vikend spiš samo 8 ur. To napako sem jaz delal zdej ene par tednov in je bila res polomija. Zdej se pa zavestno prisilim, da čez vikend čimveč spim. Lahko bi včeraj vstal ob 10h pa sem se prislili, da sem spal do 14h.
Utk ::
Tako kot je to tvoje mnenje napačno, je tudi to tvoje posploševanje napačno. 12 ur spanja, če nisi ravno otrok, nikomur posebej ne koristi.
Če bi rekel, da nobenemu ne koristi, če se vsak dan polno ne naspi še ne bi zvenel tako neumno. Einstein je spal po 10 ur na dan.
Preveč si za računalnikom in si ves cas utrujen. Zato se tudi polivas z mrzlo vodo, da prides k sebi in se mazes z vlažilno kremo, ker imas utrujene oci.
Ti seveda veš, ampak ne veš da veš narobe.
Tudi to vem, kar pravi članek, ki pa je spet samo mnenje enega posameznika, ki je toliko vredno kot moje, ker se teh stvari ne da zmeriti z neko objektivno raziskavo. Normalno je, da se počutiš slabše, če spiš 7 ur namesto 8 ur. Zato potem več ješ, da spraviš počutje gor in tako nabiraš kile. Ampak še vedno je zelo važno za vikend nabrati rezervo. Govorim pa o situacijah, ko čez teden spiš po 7 ur in za vikend po 12 ur. Največja napaka je, če za vikend spiš samo 8 ur. To napako sem jaz delal zdej ene par tednov in je bila res polomija. Zdej se pa zavestno prisilim, da čez vikend čimveč spim. Lahko bi včeraj vstal ob 10h pa sem se prislili, da sem spal do 14h.
Ok, saj nisem pričakoval, da bom dobil drugačen odgovor. Ampak, da ne boš s svojimi nebulozami zmedel še koga, članek ni mnenje enega posameznika ampak povzetek objektivne raziskave.
Saj je jasno, da je bolj zdravo vsak dan se na polno naspati. Če pa to ni možno, kar z alarmom skorajda ni možno, ker je realnost taka, da ljudje težko zaspimo na ukaz, potem je druga najboljša opcija, da za vikend poloviš kolikor se da. Spanje na zalogo obstja in je koristno, kar pa seveda ne pomeni, da je bolj koristno kot spanje na polno vsak dan, kljub tem tvojim grafkom.
Če hočeš na polno spati vsak dan moraš iti vsak dan malo kasneje spati, take so izkušnje in tudi študije, da imamo ljudje 25 urni spalni ritem. razen če imaš res eno tako izpiljeno tehniko hudega meditiranja pred spanjem z branjem knjige 2 uri ti mogoče uspe vsak dan zaspati isto uro, ampak komu se da jebat s tem.
Če hočeš na polno spati vsak dan moraš iti vsak dan malo kasneje spati, take so izkušnje in tudi študije, da imamo ljudje 25 urni spalni ritem. razen če imaš res eno tako izpiljeno tehniko hudega meditiranja pred spanjem z branjem knjige 2 uri ti mogoče uspe vsak dan zaspati isto uro, ampak komu se da jebat s tem.
Nesmisle pišete vi, ne jaz.
Je pa to pričakovana reakcija, saj sem že napisal v eni drugi temi to: Ljudje so neumni in nočejo upoštevat dobrih nasvetov, skoraj da so užaljeni, ko slišijo dober nasvet, ker jim udari zavist ven, ker se počutijo neumne in potem je naravna reakcija nasprotovanje.
Je pa to pričakovana reakcija, saj sem že napisal v eni drugi temi to: Ljudje so neumni in nočejo upoštevat dobrih nasvetov, skoraj da so užaljeni, ko slišijo dober nasvet, ker jim udari zavist ven, ker se počutijo neumne in potem je naravna reakcija nasprotovanje.
Zstiller ::
Ne to je slo tech in z razliko parih oseb je osebna inteligenca na višjem nivoju od med overnet pa ostalih gnojnic kjer tako nabijanje pa nakladanje požrejo brez besed.
Pa večina foruma samo prebere tvojo kozlarije pa ignorira, ti v svojem svetu pa misliš, da imaš vse prav, ker ti ne nasprotuje več ljudi.
krneki ::
Preberte si "Why We Sleep" od M. Walker, precej zanimivih stvari, med drugim tud da spanja na zalogo ni.
Kuall, saj bi si rekel, kaj se bom ukvarjal z idiotizmi, ampak potem v današnjem svetu brez kritičnega filtra informacij zmagajo, zato sem sprejel sklep, da bom vsakič izrazil svoje argumentirno nestrinjanje. Si samo kolateralna škoda te odločitve.
S spanjem sem (na lastno žalost, zaradi narave dela) bistveno preveč eksperimentiral, da bi pustil da takšne nebuloze krožijo, ne da bi jim kdo kontriral. Jim bo še kdo verjel.
Še enkrat, mogoče se res dobro počutiš, ko se valjaš po postelji do 14h, ampak to je zgolj in le placebo. Ali si pa morda poseben, grafki te namreč negirajo.
Preveč sklepaš po svoji osebnosti, res nismo vsi takšni. Res pa je tudi, da ne sprejmemo nekritično prav vseh nasvetov.
S spanjem sem (na lastno žalost, zaradi narave dela) bistveno preveč eksperimentiral, da bi pustil da takšne nebuloze krožijo, ne da bi jim kdo kontriral. Jim bo še kdo verjel.
Še enkrat, mogoče se res dobro počutiš, ko se valjaš po postelji do 14h, ampak to je zgolj in le placebo. Ali si pa morda poseben, grafki te namreč negirajo.
Preveč sklepaš po svoji osebnosti, res nismo vsi takšni. Res pa je tudi, da ne sprejmemo nekritično prav vseh nasvetov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chort ()
s7nf ::
sej ima prav. Greš spati ob 8, ali pa ob 9. Meni tudi pomaga, da parkrat na teden dobim 10+ ur noter. Tisto z 8 jaz ne verjamem.
Ciklamen ::
Jaz imam rutino, da grem spat ob 22h in se vstajam ob 6h zjutraj. 8 ur spanca mi dobro dene, ne zbujam se utrujen, je pa res, da ko je vikend ne morem spati dlje kot do 6 ure, ker notranja ura ne dovoli
- End of the Post ->
Še enkrat, mogoče se res dobro počutiš, ko se valjaš po postelji do 14h, ampak to je zgolj in le placebo.
Tebi je družba tako oprala možgane, da si ne upaš spati do 14h, ker se imaš potem za lenuha/klošarja. Saj vem, da polno idiotov hodi po svetu, katerim bi ob tem, ko bi me videli spati do 14 ure, preskočil kratek stik v glavi in bi bili užaljeni. Tako kot ste bili užaljeni vi v tej temi. Jaz pa se počutim izvrstno, če mi za vikend uspe spati 12 ur skupaj in potem se to fajn počutje vleče cel teden, ker imam rezervo. Ampak kaj, ker ne bo noben upošteval mojega izvrstnega nasveta. Premalo me poslušate.
Drgač pa sploh ne veste o čem se pogovarjamo. Malo ste ratali zmedeni, kot je značilno za neumne ljudi. Ne pogovarjamo se o tem, ali je bolje spati 8 ur vsak dan ali je bolje spati 5 ur med tednom in 12 ur za vikend. Pogovarjamo se o tem, ali je bolje minus nadoknaditi za vikend ali je bolje priti v ponedeljek z minusom. Tu je ogromna razlika in tega se je treba zavedat in pazit, da vsak teden sproti ves minus s spancem popucamo, potem bo vse ok. Drugače pa si lahko minus tako pridelaš skozi več mesecev, da resno ogroža kvaliteto počutja. In verjamem, da polno ljudi hodi po svetu s takim minusom, ker si ne upajo za vikend spati po 12 ur na dan, ker ni kul.
Cd moras vikende prespat, da lahko funkcioniras cez teden, potem delas nekaj hudo narobe.
Mislim, da si se zmotil pri enacbi ali si kako nulo preveč napisal. Bodi pozoren, da ne bos pomotoma spal 120 ur skupaj.
Matematika je kurba, ko ti odpove zdrava kmecka pamet.
Mislim, da si se zmotil pri enacbi ali si kako nulo preveč napisal. Bodi pozoren, da ne bos pomotoma spal 120 ur skupaj.
Matematika je kurba, ko ti odpove zdrava kmecka pamet.
pegasus ::
hr_natakar je izjavil:
Najvec zivljenjske energije vsebuje hrana, ki je biolosko se vedno ziva.Ampak samo kadar jo poplakneš z živo vodo. Mrtva voda namreč izniči vso to življenjsko energijo.
Napisal je mau čudno ampak je zadel. Vsa skladiščena hrana na veliko izgublja vitamine, okus itd. Svež krompir skopan direkt iz zemlje je dost boljšega okusa kot tisti iz kleti. Zato pa jaz nameravam drugo leto vsak mesec posadit od marca do avgusta krompir (in drugo zelenjavo) na novo, da bom imel vsaj pol leta čist frišen krompir, direkt iz zemlje. Tradicionalno pa ljudje posadijo vse maja in izkopljejo jeseni in potem jedo staro, namesto da bi si zorganizirali, da bi jedeli vsaj pol leta "živo" mlado hrano. Tu spet vztraja tisti neumni mem, da se sadi maja in koplje septembra, podobno kot un, da se ne sme spati 12 ur skupaj.
Zgodovina sprememb…
Groot ::
Napisal je mau čudno ampak je zadel. Vsa skladiščena hrana na veliko izgublja vitamine, okus itd. Svež krompir skopan direkt iz zemlje je dost boljšega okusa kot tisti iz kleti. Zato pa jaz nameravam drugo leto vsak mesec posadit od marca do avgusta krompir (in drugo zelenjavo) na novo, da bom imel vsaj pol leta čist frišen krompir, direkt iz zemlje. Tradicionalno pa ljudje posadijo vse maja in izkopljejo jeseni in potem jedo staro, namesto da bi si zorganizirali, da bi jedeli vsaj pol leta "živo" mlado hrano. Tu spet vztraja tisti neumni mem, da se sadi maja in koplje septembra, podobno kot un, da se ne sme spati 12 ur skupaj.
Ti pa še v življenju nisi bil na vrtu ne? XD pa vpliv vremena na rast itd. ti tudi očitno ni najbol jasen očitno.
No preden začneš z nekimi idejami o topli gredi in tem da bo krompir decembra zelo lepo uspeval, ti povem da ti pozimi tudi topla greda / rastlinjak ne bo preveč pomagala. Razen če dejansko ne živiš v SLO ali pa boš ogreval rastlinjak.
Smeh res XD prepusti raje mamici gojenje zelenjave, bo mislim da bolj uspešno.
avtek ::
Je bla že malo pozna ura, kajne?
Kvinta ::
Če se tuširaš z mrzlo vodo potem ko te začne svinjsko zebsti zapreš pipo in narediš 25 počepov in se telo toliko segreje
To delam že približno 30 let in me nikoli po tuširanju ne zebe tak ,da bi moral polj telovadit hahahaha cela familija se smeji zaj tu hahahaha kaki mehkužci
A.C.A.B
Dtrader ::
Nasveti za telo:
- spati tolk kolikor ti paše
- izogibanje mesu
- izogibanje mleku
- vsaj 10 min sonca na dan
- čim več biti zunaj
- pitje zadostnih količin vode
- jesti to kar sam pridelaš
- nasmeh na obraz :)
- izogibanje mesu
- izogibanje mleku
- čim več biti zunaj
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
UganiKdo ::
fack, hvala za ta nasvet. Ja zares ne vem kaj je idiotom na tem koncu planeta da v 5000 letih niso ugotovili, da je neumno sadit maja in žet septembra. Ko pa ja vse raste 365 dni na leto.
/sarkazem off
Ti pa še v življenju nisi bil na vrtu ne? XD pa vpliv vremena na rast itd. ti tudi očitno ni najbol jasen očitno.
No preden začneš z nekimi idejami o topli gredi in tem da bo krompir decembra zelo lepo uspeval
Jaz sem že bil na vrtu, ampak vi ste očitno špricali 1. razred, ko so vas učili brati.
Napisal sem sadil bi od marca do avgusta. Jaz sem bil toliko na vrtu v življenju, da sem s testi pogruntal, da če posadiš do 1.avgusta bo večinoma še vse zraslo, če pa posadiš npr 15. avgusta bo premalo časa. Letos npr sem posadil 1.avgusta stročji fižol in ga zdaj jem, mladega.
Naučite se brati, potem se bomo lahko normalno pogovarjali. Do takrat pa bolje, da ste tiho, ker pišete nesmisle. Nesmisle pa pišete v veliki želji mi nasprotovati, ker vam je poskočil kratek stik v glavi, ko vam je nekdo naštel par pametnih nasvetov. Znan pojav. Jaz drgač dokaj rad upoštevam dobre nasvete od drugih, delno tudi zato, ker znam bolje opazovat stvari in bolje opazim, koliko ljudje nočejo upoštevat dobrih nasvetov. In potem nočem bit tak debilo kot je večina.:)
Zgodovina sprememb…
Nasveti za telo:
- izogibanje mesu
- izogibanje mleku
- čim več biti zunaj
nič novega in vse upoštevam, razen za meso ne vem če bi ti verjel. glede mesa bi jaz rekel male količine, bolj kot začimba.
še najboljša je zadnja točka, itak, v navado ti lahko pride ves čas se pričkat, lajat,špikat in bit slabe bolje, kot lahko tudi v tej temi opažamo, kar nekaj bi se pričkali ljudje, namesto da bi bili konstruktivni in dobre volje. taki pezdetje mi gredo kar na živce in se jih izogibam če se le da.
No preden začneš z nekimi idejami o topli gredi in tem da bo krompir decembra zelo lepo uspeval
Jaz sem že bil na vrtu, ampak vi ste očitno špricali 1. razred, ko so vas učili brati.
Napisal sem sadil bi od marca do avgusta. Jaz sem bil toliko na vrtu v življenju, da sem s testi pogruntal, da če posadiš do 1.avgusta bo večinoma še vse zraslo, če pa posadiš npr 15. avgusta bo premalo časa. Letos npr sem posadil 1.avgusta stročji fižol in ga zdaj jem, mladega.
Naučite se brati, potem se bomo lahko normalno pogovarjali. Do takrat pa bolje, da ste tiho, ker pišete nesmisle. Nesmisle pa pišete v veliki želji mi nasprotovati, ker vam je poskočil kratek stik v glavi, ko vam je nekdo naštel par pametnih nasvetov. Znan pojav. Jaz drgač dokaj rad upoštevam dobre nasvete od drugih, delno tudi zato, ker znam bolje opazovat stvari in bolje opazim, koliko ljudje nočejo upoštevat dobrih nasvetov. In potem nočem bit tak debilo kot je večina.:)
Oh jesus. Napisal si da bos sadil krompir od maja do avgusta. Ostalo zelenjavo si zgolj pavšalno navedel v oklepaju.
In ja tvoje nadubloze so še vedno totalno mimo, ker tudi če boš sadil krompir 1. avgusta, boš ta krompir jedel zgolj če boš jedel tistega ki si ga sadil XD
Glede ostale zelenjave pa ja, seveda se da določeno zelenjavo gojiti tudi še pozno v jesen, npr. kakšne vrste radiča, kakšen brstični ohrovt tudi še zdrži kar nekaj časa.
tudi če boš sadil krompir 1. avgusta, boš ta krompir jedel zgolj če boš jedel tistega ki si ga sadil
Tudi krompir bom sadil 1.avgusta, vem pa da je 1.avgust skrajni rok. po 1. avgustu zelenjava raste še slaba 2 meseca ampak manj pospešeno, ker je sonce nizko. tam ene 15. julija pa bo še zraslo, resda ne bo debel ampak saj tanek je še toliko bolj okusen. se pa vsekakor da sadit od 1.marca do 1.julija krompir in bo lepo normalno zrasel.
Še par nasvetov, da bodo še skakali kratki stiki po bučah:
En dan se steraj na polno fizično, drugi dan ves dan počivaj. In v kolo.
Kar se spanja tiče ni glih idealno preveč pozno hodit spat med tednom. če npr spiš 7 ur med tednom si pridelaš 5 ur minusa in potem spiš 11 ur vsak dan za vikend potem fajn prideš skozi brez da bi čutil kakšno hudo zaspanost kadarkoli. najbrž pa obstaja še kakšen boljši sistem, ko menjavaš soda in liha dneva kot pri fizični vadbi zgoraj in se na sodi dan nekako kljub alarmu na polno naspiš. moram še malo testirat, če je kaj tazga možno. če bi uspelo to potem ne bi bil nikoli več zaspan, ker če si se 1 dan na polno naspal potem 2 dni ne boš bil nič zaspan, tudi če boš drugi dan spal samo 5 ur.
Če moraš sedeti za mizo in se ti lušta živčno migat z nogo se ne upiraj tej skušnjavi in to delaj, kajti to je zdrava reakcija telesa, ko se upira nezdravemu sedenju.
podobno se ne upiraj temu, da se ne bi se na stolu stalno premikal. premikanje na stolu je zelo zdravo. čimveč se premikaš bolje je, vsakič se daj v drugo pozo. debilni so uni nasveti, da moraš sedeti pokonci s stopali na tleh, ker ta nasvet implicira na to, da boš ves čas sedel v isti pozi, kar je pa najbolj nezdravo. sem probal enkrat tako sedeti me je samo po pol ure tako bolela rit.
En dan se steraj na polno fizično, drugi dan ves dan počivaj. In v kolo.
Kar se spanja tiče ni glih idealno preveč pozno hodit spat med tednom. če npr spiš 7 ur med tednom si pridelaš 5 ur minusa in potem spiš 11 ur vsak dan za vikend potem fajn prideš skozi brez da bi čutil kakšno hudo zaspanost kadarkoli. najbrž pa obstaja še kakšen boljši sistem, ko menjavaš soda in liha dneva kot pri fizični vadbi zgoraj in se na sodi dan nekako kljub alarmu na polno naspiš. moram še malo testirat, če je kaj tazga možno. če bi uspelo to potem ne bi bil nikoli več zaspan, ker če si se 1 dan na polno naspal potem 2 dni ne boš bil nič zaspan, tudi če boš drugi dan spal samo 5 ur.
Če moraš sedeti za mizo in se ti lušta živčno migat z nogo se ne upiraj tej skušnjavi in to delaj, kajti to je zdrava reakcija telesa, ko se upira nezdravemu sedenju.
podobno se ne upiraj temu, da se ne bi se na stolu stalno premikal. premikanje na stolu je zelo zdravo. čimveč se premikaš bolje je, vsakič se daj v drugo pozo. debilni so uni nasveti, da moraš sedeti pokonci s stopali na tleh, ker ta nasvet implicira na to, da boš ves čas sedel v isti pozi, kar je pa najbolj nezdravo. sem probal enkrat tako sedeti me je samo po pol ure tako bolela rit.
PacificBlue ::
- ne spi preveč, 6-7 ur dovolj
- če si po službi utrujen, ne it počivat, raje pojdi na sprehod
- ne jej pred spanjem
- izogibaj se belemu kruhu in mesu
- pij veliko vode, je zdravo za srce
- jej takrat, ko si lačen
- vsaj tu pa tam se malo stradaj, da izločiš strupe
- hodi čimveč bos
- gibaj, športaj
- imej se rad
- če si po službi utrujen, ne it počivat, raje pojdi na sprehod
- ne jej pred spanjem
- izogibaj se belemu kruhu in mesu
- pij veliko vode, je zdravo za srce
- jej takrat, ko si lačen
- vsaj tu pa tam se malo stradaj, da izločiš strupe
- hodi čimveč bos
- gibaj, športaj
- imej se rad
I’m out.
:3
:3
starfotr ::
Glede hrane, divja hrana ima mnogo več hranil, kot gojena. Tako, da ne vem zakaj ne izbirate za vsak dan nekaj divjega.
Ales ::
Eno divjo vsak dan pol priporočaš? Se čist strinjam!
Sam kje bo to Kuall dubu. Čez teden nima cajta, vikend pa prespi... Jeba to. Oz. je ni.
V pomanjkanju ene divje je potem verjetno najboljš vsaj endivija. Zdrava, polna... kako se že reče, vitimanov. Vitamionov?
Sam kje bo to Kuall dubu. Čez teden nima cajta, vikend pa prespi... Jeba to. Oz. je ni.
V pomanjkanju ene divje je potem verjetno najboljš vsaj endivija. Zdrava, polna... kako se že reče, vitimanov. Vitamionov?
tudi če boš sadil krompir 1. avgusta, boš ta krompir jedel zgolj če boš jedel tistega ki si ga sadil
Tudi krompir bom sadil 1.avgusta, vem pa da je 1.avgust skrajni rok. po 1. avgustu zelenjava raste še slaba 2 meseca ampak manj pospešeno, ker je sonce nizko. tam ene 15. julija pa bo še zraslo, resda ne bo debel ampak saj tanek je še toliko bolj okusen. se pa vsekakor da sadit od 1.marca do 1.julija krompir in bo lepo normalno zrasel.
Hahah ko bi vsaj kvalitetno trolal da bi bil prepričljiv ;) iz 1. avgusta prišel na 1. marec XD no shit sherlock da krompir normalno zraste če ga posadiš 1. marca XD
P.s. če pa slučajno ne trolaš, pa res upam da imaš mamico ali pa kakšno drugo varstvo kje blizu, ker sicer ne vem kako boš živel
Horas ::
spanje na zalogo haha kake mate eni.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
hr_natakar ::
Moto je pri vsakem razlicen, zato ker smo si ljudje razlicni. Nekomu je dovolj 8 ur spanja, spet drugemu ni dovolj niti 10 ur. Zraven tega so ljudje, ki so cez dan bolj aktivni ali pa preprosto bolj utrujeni, je logicno, da takrat potrbujejo vec ur spanca za regeneracijo. Zato je najboljse, da vsak spi toliko dokler se ne naspi.
iz 1. avgusta prišel na 1. marec XD no shit sherlock da krompir normalno zraste če ga posadiš 1. marca XD
če pa slučajno ne trolaš
Upam, da ti trolaš, ker če si tako neumen mora bit težko živet.
Ti bom narisal:
1 gajbo krompirja bom posadil (zaoral bom delček njive na novo vsak mesec, kjer je prej rasla lucerna, da ne bo plevela, da mi ne bo treba dosti ali nič okopavat):
1.marca - jedel junija
1.aprila - jedel julija
1.maja - jedel avgusta
1.junija - jedel septembra
1.julija - jedel oktobra
1.avgusta - jedel novembra (odvisno od vremena oziroma to bo bolj test, moram kakšno zgodnjo sorto, ene zrastejo v 60 dneh, bom probal uno)
pol pa to sproti koplješ in imaš tako kvaliteten krompir da ga lahko samega ješ brez mesa, tako dober okus ima direkt iz zemlje v taler, skupaj z olupki, ki dajo največ okusa, ker itak ne bo nič šprican ali gnojen.
jaz si bom tako zrihtal, ker sem pameten in delaven, vi pa kakor hočete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali vrtičkate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10807 (8632) | m0LN4r |
» | Nakup kmetije za samooskrbo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 27166 (21404) | otago |
» | Navpične kmetije (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 19154 (8425) | next3steps |
» | hujšanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18294 (10659) | Aquinas |