» »

Reševanje nalog podjetja na razgovorih?

Reševanje nalog podjetja na razgovorih?

1 2
3
»

Gregor P ::

MasterKiD je izjavil:

Tisti, ki pa vzklikajo, da se naj v osnovne šole uvede predmet programiranja pa itak nimajo niti pojma kaj to je.
Če prav razumem, gre bolj za uvajanje kritičnega razmišljanja in reševanje težav, kako po korakih do rešitve. In programiranje je pač prikladno za to; lahko bi bilo tudi kaj drugega. Torej ni poanta v tem, da bi na koncu bili vsi programerji.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

c3p0 ::

111111111111 je izjavil:

:D Predvsem lenoba je zaželjena pri sistemskem adminu.

Na tem področju je precej navideznih protislovij...

Boljši si, manj ima podjetje občutek da te sploh rabi. Bolj si len, bolj si želiš vse avtomatizirat, itd.

galu ::

mojca je izjavil:

Ta naloga tipicno traja vec dni ali tednov, gre skozi code review in QA (testiranje), podjetje kodo uporabi v svojem produktu, za kar dobis placano, in na koncu opravljene naloge te zaposlijo. Ce od kandidata oz. naloge ni nic uporabnega, te jasno niti ne zaposlijo niti ne placajo. Meni se zdi to kar OK pristop, cas za resevanje ni vrzen stran, in ko dobis nalogo, tocno ves, da je samo se od tebe odvisno, ali te bodo zaposlili.

Več dni/tednov full-shift dela? Kako to funkcionira s folkom, ki je med tem hiring procesom zaposlen nekje drugje?
Tako to gre.

kuall ::

c3p0 je izjavil:

Boljši si, manj ima podjetje občutek da te sploh rabi.
Bolj si len, bolj si želiš vse avtomatizirat, itd.

Če imam jaz na izbiro nekaj tipkat kot opica 1 uro ali 1 uro sprogramirat program, ki bo tipkal namesto mene bom seveda vedno izbral programiranje namesto tipkanja. Če boš šel vse avtomatizirat si boš na koncu ponavadi nakopal več dela, kot če ne bi kompliciral. Tu lenoba nima dost veze, bolj se gre za naravnanost, da bi rad razumel in optimiziral stvari - to meni vsak dan večkrat na dan prav pride.

Raptor F16 je izjavil:

Jaz pa tovrstnega zajebavanja za "dokazovanjem" na podlagi samožrtvovanja ne prebavljam.

Vidiš, tak test hitro sfiltrira ven take kot si ti, s katerimi je težko shajat, ki se hitro razpizdijo, ki so neprilagodljivi, ki se nočejo malo žrtovat ampak vedno vidijo samo sebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

kuall ::

mojca je izjavil:

Pri nas dobis nekaj kratkih nalog oz. vprasanj na razgovoru, ki praviloma ne traja bistveno dlje od ene ure.
Ce prides skozi to sito, dobis mentorja in nalogo.

Ta naloga tipicno traja vec dni ali tednov, gre skozi code review in QA (testiranje), podjetje kodo uporabi v svojem produktu, za kar dobis placano, in na koncu opravljene naloge te zaposlijo. Ce od kandidata oz. naloge ni nic uporabnega, te jasno niti ne zaposlijo niti ne placajo. Meni se zdi to kar OK pristop, cas za resevanje ni vrzen stran, in ko dobis nalogo, tocno ves, da je samo se od tebe odvisno, ali te bodo zaposlili.

To je neumen pristop, nepošten do kandidata. Sem že tudi bil na firmi, kjer sem moral hodit skor cel teden k njim na "testiranje", kjer sem se izkazal, na koncu me niso vzeli zarad drugih razlogov (parkrat zamudil, itd). Če niso sposobni spisat testa za 1 dan, da je v 1 dnevu jasno, ali si ok ali ne, so pač nesposobni.

krho ::

hendriks je izjavil:

V podjetju kjer delam, imamo precejšnje težave dobiti kader v razvojni oddelek, pa gre za tehnologije kjer bi se moglo treti kandidatov (.NET Core, Angular, MSSQL). Ponavadi gre kandidat skozi prvi razgovor z vodjo razvoja, potem mu damo enostavno domačo nalogo (katera vzame nekomu, ki zna malo poguglat in razume koncepte api-jev in frontend programiranja, maksimalno 1 dan) z rokom izdelave 1 teden, nato pa ima še 2 razgovora (vodstvo in prodaja). Razpon plač za medium seniority je od 2500€ do 4000€ bruto. Junior pa dobi 1800€ bruto in lahko v enem letu pride čez 2000€ bruto. Trenutno iščemo 3 programerje in ne vem kako jih bomo dobili..

Jest mislim, da je problem ker iščejo full stack. No, pa še .NET zna kaj imeti pri tem.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

techfreak :) ::

Ce iscete vec programerjev, bi res mogoce bilo smiselno iskati loceno za frontend in backend. Ceprav je tudi res, da dosti ljudem ustreza delo tako na frontendu kot backendu.

Drugace pa glede na poplavo PHP in Node.js oglasov za delo, je .NET Core precej velik plus.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra vprasanja za novo delovno mesto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8113845 (10169) Invictus
»

Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )

20360174 (42289) Trubar
»

'talenti' na razgovorih za službo (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6112860 (9226) Isotropic
»

HERMES SoftLab - razgovor (strani: 1 2 3 )

14428211 (14708) Tr0n

Več podobnih tem