Forum » Pomoč in nasveti » Realteak Audio: AGC na mikrofonu izklopit
Realteak Audio: AGC na mikrofonu izklopit
MrStein ::
Realtek audio na Windows 10
Naenkrat* je na posnetkih z mikrofona grob AGC. Glasnost niha da je grozno. Včasih pa je ves čas posnetka na ničli, torej je posnetek tih ves čas. Velja za vse programe.
Nikjer v nastavitvah ni AGC.
Ne v old style Windows (Control Panel / Sound).
New style (Settings / Sound).
Niti Realtekov app nima tega (ima echo cancelation in ambient noise)
* zaradi šumenja v front panel priključkih sem kabel za slušalke in mikrofon (gre za headset Logitech G432, ločena kabla za mic in headphone) premaknil na zadnje priključke. Takrat se je pojavil ta problem z AGC. Kot poskus rešitve sem jih kmalu dal nazaj na prednje, ampak problem ostaja.
PS: Na webu priporočajo za izklop AGC da se izklopi opcija "Allow applications to take exclusive control of this device" v CP / Sounds, samo to nič ne pomaga, je enako ON ali OFF.
Naenkrat* je na posnetkih z mikrofona grob AGC. Glasnost niha da je grozno. Včasih pa je ves čas posnetka na ničli, torej je posnetek tih ves čas. Velja za vse programe.
Nikjer v nastavitvah ni AGC.
Ne v old style Windows (Control Panel / Sound).
New style (Settings / Sound).
Niti Realtekov app nima tega (ima echo cancelation in ambient noise)
* zaradi šumenja v front panel priključkih sem kabel za slušalke in mikrofon (gre za headset Logitech G432, ločena kabla za mic in headphone) premaknil na zadnje priključke. Takrat se je pojavil ta problem z AGC. Kot poskus rešitve sem jih kmalu dal nazaj na prednje, ampak problem ostaja.
PS: Na webu priporočajo za izklop AGC da se izklopi opcija "Allow applications to take exclusive control of this device" v CP / Sounds, samo to nič ne pomaga, je enako ON ali OFF.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
- spremenil: MrStein ()
nokia6310 ::
Pozdravljen, sicer nimam rešitve za tvoj problem. Najboljše je kupit zunanjo zvočno pa maš boljše konverterje, boljši vhod za mikrofon pa še teh in podobnih problemov ne boš mel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžične slušalke za TVOddelek: Zvok in slika | 3635 (1944) | easyrider3 |
» | Pri snemanju govora prihaja do šumovOddelek: Pomoč in nasveti | 1233 (976) | RatedR |
» | Izvorna koda Apolla 11 na GithubuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10696 (6990) | 7982884e |
» | Nakup fotoaparata ali kamere?Oddelek: Kaj kupiti | 5785 (5135) | grinhorn33 |
» | Kateri mp3 predvajalnik, ki dobro snema?Oddelek: Zvok in slika | 1894 (1738) | nokia6310 |