» »

Brezžične slušalke za TV

Brezžične slušalke za TV

Nebomgabiksa ::

Ne iščem nič posebnega, ampak po spletenju po netu sem samo še bolj zmeden.
Zahtevan domet je 4m, en oddajnik dvoje slušalk, individualna nastavitev glasnosti.
V povprečju za dve urci na dan... cena nekje do 100€/kos (ja vem, osnovno).

Sennheiser RS120, 70€, čisto osnovne, 230g, mešani občutki (forumi); karkoli višje je še 1x dražje
Sony MDR RF811RK, 60€, zelo podobno kot Sennheiserce
Philips nisem našel nič pametnega... ostalo niti nisem gledal.

Sony MDR RF865/855, 87€/70€, po specifikacijah boljše od Sennheiserja (10-20kHz), so malo težje (320/285g), RF865 ima digitalen prenos. 855-ka ima AAA NiMH, za 865 nisem našel, ampak mora biti skor zihr li-ion (3,5h charge, 25h run)

Kakšen namig?!

Beta2 ::

Sennheiser v vsakem primeru, rs 120 so čisto solidne za tak denar, domet je odličen in imajo polnilno postajo kar je super. Drugače se pa stegni raje kakšen € več in vzami RS 165 je pa res da so okoli 150-160€ ko sem nazadnje gledal :).

puginho ::

Te Sonyjeve mam jaz, kaj naj rečem, sem zadovoljen.

Nebomgabiksa ::

RS120 so 70€ pri Majdiču in ja RS165 so še 1x dražje.

Karkoli bi vzel z NiMh, pa še AAA bi lahko pričakoval težave... Pa še počasno polnjenje.

Zato sem vzel Sony MDR RF865, ki ima LiIon, pa še nose canceling (digitalen prenos in [de]modulacijo). Dva kompleta v Nemčiji za 140€ in mir. Che sera, sera... :-)

Master_Yoda ::

Sam imam Sony MDR RF810R, ki ima z 2 NIMH bateriji, in po dveh letih nimam pripomb glede kapacitete - bp uporabljam celi dan slusalke, zvecer pa jih dam polniti.

Ko sem jih nabavil me je skrbelo to, da sta prilozeni bateriji pakirani v plasticnem ogrodju, in ce das noter svoje bolj zmogljive baterije ne dela polnjenje znotraj slusalk (plastika premakne nek switch ki omogoci polnjenje). Ampak zacuda nimam problema z polnjenjem, ceprav sta bateriji po nazivu"svoh" (550 mA).

Zgodovina sprememb…

telexdell ::

Sem imel Bluetooth slušalke z LiIon baterijami pa sem rekel, da nikoli več ne vzamem nič s fiksnimi baterijami. Gledaš npr. film pa ti ravno ob najbolj kul sceni slušalke mrknejo, pol pa čakaš 1 uro, da si ogledaš še preostanek filma. Pri NiMh pa enostavno vzameš ven prazne baterije in vstaviš v slušalke druge ali celo alkalne pa lahko takoj pogledaš preostanek filma.
LiIon baterije so dobre v telefonih, pametnih urah, ročnem orodju... pač tam, kjer si omejen v prostoru in rabiš veliko kapaciteto baterije. V slušalkah, digitalnih fotoaparatih, otroških igračah... so pa bolj marketinški trik, kateri lahko povzroči več težav kot pa ima prednosti.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Nebomgabiksa ::

Ja, ampak tele boge NiMh pri nekaterih celo piše 16h charge time, 13h play time. Go figure?!

aokorn ::

Že 5 let uporabljam Sennheiser RS120 z enimi slušalkami. Prodajajo tudi samo slušalke brez polnilne postaje, tako da lahko nabaviš tvoje dve enoti, ki jih rabiš. Pri Amazonu vse to prodajajo za denar. Ne glede na to, da gre za poceni slušalke, je firma Sennheiser dovolj renomirana, da ne prodaja mačka v žaklju. Sicer j vse Made in China, ampak razvito je bilo v Evropi.
Še nekaj. NIMH baterije, ki se nahajajo v slušalkah trajajo en teden, če uporabljaš 1uro na dan. Sicer pa jih daš čez noč 'počivat' na postajo, kjer se napolnijo. Ne smeš pa v tem primeru uporabiti alkalne baterije.
Pri Amazonu prodajajo tudi nadomestne ušesne blazinice, ko se stare umažejo ali izrabijo.
Slušalke so lahke in zelo nežno sedejo na ušesa.
Slušalke imajo neke vrste jakostni limiter (AGC - automatic gain control), ki preprečuje, da bi ti ob vklopu ali sicer slušalke zvokovno but(ni)ale v uho. Šibke signale pa ojača. Jaz imam avdio ojačevalec, od koder se napaja bazna postaja, nastavljen na -30dB. Pri tej vrednosti AGC najmanj 'prime'. Če ni signala iz bazne postaje, slušalke čez 60 sek same preklopijo na MUTE.
V eni slušalki sta dve bateriji AAA, v drugi pa je elektronika, tako da so slušalke lepo izbalansirane.
Priporočam!

T_F_7 ::

Si bom kar sposodil temo... kupujem brezzične slušalke za gledanje TV, take za v uho, ne rabijo bitI nič posebnega... gledal sem na Mimovrste, vendar mi ni jasno katere so primerne za TV in katere ne, zato bi prosil za pomoč. Hvala.

aokorn ::

Zdravo,
Če te prav razumem, bi rad nabavil slušalke za V uho in ne za NA uho. No če je temu tako, pomeni, da praviloma te slušalke niso brezžične, ampak je potrebna povezava, večinoma preko 3,5mm stereo jacka.
Pojavi se vprašanje, na kateri razdalji boš gledal TV. Nekje velja pravilo, da je optimum 5x nik diagonale monitorja. Za to razdaljo pri večjih monitorjih ne boš imel dovolj "špage". Kupi si tole: https://www.mimovrste.com/audio-video-k...
Sicer je tale dolg 5m, ampak v kateri drugi boš našel krajše....

LpA

T_F_7 ::

@aokorn: ravno zaradi tega kupujem brezzicne slusalke, da se resim tega nadleznega kabla. Ne razumem kaj ima veze diagonala tvja z dolzino kabla. Rabim za razdaljo manjso od 3m - vsaj vecino casa bo tako.

aokorn ::

Mislim, da ne boš našel brezžičnih slušalk za v uho. Razen, če kupiš komplet za brezžično telefoniranje. Vendar se tu zakomplicira pri oddajniku za buetooth.

Matej_K ::

Zakaj ne? Sej jih polno obstaja na trgu...
Wireless InEar
... .. .

T_F_7 ::

Torej se brezžične slušalke za v TV (ki je brez bluetootha) ne dajo dobiti? V tem primeru bi moral kupiti nekaj takšnega in bluetooth slušalke, vendar že sam Bluetooth transimtter stane toliko kot slušalke same, kar mi ne diši niti malo.

batuk ::

Me zanima enako. Najraje brezžične, če pa že, potem mora biti kabel dolg vsaj 5 metrov. Pri kateri ceni se začnejo vsaj malo kakovostni primeri - torej, da bo zvok jasen? Rabil bi jih kakšno urico vsak dan. Vmes, ko sem v službi se lahko polnejo, ker jih ne bo uporabljal nihče.

Kaj mi predlagate?

easyrider3 ::

Saj sedaj se dobi že poceni tudi Bluetooth audio transmiter in se ga priklopi na televizor ali audio reciver in potem lahko z bluetooth slušalkami poslušaš. Imaš pa tudi tako verzijo da lahko oddajaš in sprejemaš preko bluetooth.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere brezžične slušalke kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
327347 (6012) BorutK-73
»

slušalke

Oddelek: Zvok in slika
5827 (676) BorutK-73
»

Brezžične slušalke 100EUR

Oddelek: Zvok in slika
133012 (2768) Miha J
»

[Slušalke] Brezžične - Wireless

Oddelek: Zvok in slika
208740 (4682) Miha J
»

[Slušalke] do 10K SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
739518 (6042) Fatboyslim

Več podobnih tem