» »

Reševanje podatkov s telefona z uničenim USB-konektorjem

Reševanje podatkov s telefona z uničenim USB-konektorjem

firsht ::

Pozdravljeni,

na telefonu Samsung Galaxy A3 se mi je mehansko uničil USB-konektor, kar pomeni, da ga ne morem priklopiti niti na polnilec niti na računalnik. Seveda se je baterija že zdavnaj izpraznila, tako da je trajno ugasnjen. Ima kdo kakšno idejo, kako bi lahko rešil podatke z njega?

Hvala!

Gejspodar ::

Seveda, menjaj konektor.

acookook ::

Enostavneje bo, če boš menjal baterijo potem pa čim prej vse prenesel na cloud.

MIHAc27 ::

Jaz sem sam menjal konektor, na servisu je rekel, da je premajhno in se ne da.
Delalo ok kak mesec preden se je spet polomilo.
Potem sem enostavno polnilec nalotal na kontakte za baterijo. Delalo B.P, edino telefon je delal samo če si ga imel na polnilcu (ker ni bilo več baterije).

Sedaj če se gre samo za podatke, telefona se pa ne bo popravljalo.. bi svetoval kar to, zadnjo možnost. Je najlažja za izvest, žrtvuješ pa samo 1 usb kabel.

GupeM ::

Baterijo ven vzet, pa drugo, polno gor priklopt, toliko da lahko v cloud preneseš. Lahko je kar ena baterija od kakšnega drugega telefona (mogoče celo kakšna odstranljiva). Ne žrtvuješ ničesar.

Direktnega priklopa kabla namesto baterije pa ne bi priporočal, saj imajo baterije 3,9 V, polnilci pa 5 V.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Sploh ni panike. Sam sem moral še malce močnejši polnilec poiskat. 1A je bil premalo in se je telefon samo prižigal in ugašal. Z 2A je pa delal B.P.

MIHAc27 je izjavil:

Sploh ni panike. Sam sem moral še malce močnejši polnilec poiskat. 1A je bil premalo in se je telefon samo prižigal in ugašal. Z 2A je pa delal B.P.

Amperaža in napetost sta dve različni stvari. Če da polnilec od sebe 200 A, boš še vedno lahko polnil telefon, ki se polni z 2 A. Če pa oddaja polnilec napetost 200 V, pa ne boš mogel polniti telefona, ki se polni s 5 V. Pa četudi drugi polnilec lahko da od sebe samo 0.1 A.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

GupeM je izjavil:

Direktnega priklopa kabla namesto baterije pa ne bi priporočal, saj imajo baterije 3,9 V, polnilci pa 5 V.
Kabel priklopiš namesto USB konektorja, ne namesto baterije ...

UganiKdo ::

GupeM je izjavil:

MIHAc27 je izjavil:

Amperaža in napetost sta dve različni stvari. Če da polnilec od sebe 200 A, boš še vedno lahko polnil telefon, ki se polni z 2 A. Če pa oddaja polnilec napetost 200 V, pa ne boš mogel polniti telefona, ki se polni s 5 V. Pa četudi drugi polnilec lahko da od sebe samo 0.1 A.

Za to kar rabi bi bi telefon preživel. Baterije tako ali tako nimajo konstante napetosti ampak se ta spreminja glede na to kako polna je (tam od približno 3,5 do 4,3). Tako, da ja, telefon bo praviloma preživel direktno napajanje. Večji problem je to, da telefoni niso namenjeni temu in je možno, da se brez ustreznih prilagoditev ne bo hotel prižgat brez baterije zgolj zato, ker ima napajanje. Namreč telefon z baterijo dandanes komunicira precej več kot samo +/-.

Tako, da s tega vidika je bistveno boljše napajanje priklopit direktno na poškodovan korektor oziroma namesto njega in pustit baterijo vmes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

darkolord je izjavil:

GupeM je izjavil:

Kabel priklopiš namesto USB konektorja, ne namesto baterije ...

Ja, to lahko. Ampak MIHAc27 je priklopil kar direkt na kontakte od baterije. Torej tam, kjer so kontakti med telefonom in baterijo.

Načeloma naj bi telefon preživel tudi direkten priklop. Razen, če slučajno ne. Potem bo reševanje podatkov postalo bistveno težje. Zase vem, da če bi se mi že šlo za reševanje podatkov, bi to hotel storiti na čim bolj ziher način.

Sony xperia (bolj točen model ne vem) je brez težav preživel. 4V pa 5V ni velika razlika. Itak veliko 5V napajalcev toliko sploh ne da, so odstopanja.

Na kontakte od baterije sem pa prilotal... ker so ti kontakti veliki in je bilo enostavno. Kontakti pri usb konektorju na telefonu so pa mikro in moraš imeti že res dobro opremo in izkušnje da to polotaš.

Kot rečeno ta rešitev je mišljena kot začasno enostavno popravilo, da se dobijo podatki.

Ja, verjamem da je delovalo. Lepo da ti je uspelo, ampak jaz bi v primeru reševanja podatkov raje iskal varnejši način. Razen, če bi šlo za podatke, za ketere bi bil vesel da sem jih rešil, ne bi pa bilo nič narobe, če jih ne bi.

Drugače je pa 5 V kar 25% več kot 4 V. To pa ni tako malo.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava baterijskega paketa nicd v liion 18650 na stari baterijski vrtalki

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
152751 (1815) espacious
»

Kako vezju omejiti tok

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
324986 (4170) Golaz
»

USB polnilci - delujoči

Oddelek: Strojna oprema
396706 (5760) klinker
»

Polnjenje pametnega telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
375510 (4767) IL_DIAVOLO
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12535979 (30064) shadeX

Več podobnih tem