» »

Po polovici stoletja prekinitev CES-a, kot ga poznamo

Po polovici stoletja prekinitev CES-a, kot ga poznamo

Slo-Tech - Čeprav smo šele sredi leta, se že vrstijo odpovedi in spremembe dogodkov v prihodnjem letu, kakopak zaradi še vedno neupehane epidemije. Znameniti sejem CES (Consumer Electronic Show), ki poteka že od leta 1967 in ima termin v januarju, bo prihodnje leto obstajal le v digitalni obliki. Organizator CTA (Consumer Technology Association) se je za to potezo odločil, ker glede na trenutno situacijo ni možno predvideti varnega zbiranja več tisoč ljudi s celega sveta sredi Las Vegasa. Sejem bo potekal med 6. in 9. januarjem 2021, kot je bilo določeno že pred spremembo formata.

S tem je CES prvi večji dogodek v prihodnjem letu, ki se je iz fizičnega prelevil v digitalnega. Hkrati je bil po srečnem naključju ravno CES 2020 zadnji večji sejem elektronike, preden je epidemija prisilila organizatorje ostalih sejmov v odpovedi. Na CES 2020 so zabeležili 170.000 obiskovalcev in več kot 4400 razstavljavcev, kar je nekoliko manj od 175.000 obiskovalcev leto poprej.

Zanimivo je, da so še minuli mesec organizatorji zagotavljali, da bo CES 2021 potekal na licu mesta, dasi z določenimi varnostnimi ukrepi. A naraščanje števila primerov bolezni in grozeči drugi val so jih prisilili v spremembo odločitve, k čemur je gotovo prispevalo na splošno nenaklonjeno javno mnenje do organizacije tako velikega dogodka.

Obljubljajo, da bo CES 2022 ponovno potekal v Las Vegasu v klasičnem terminu. Ostale večje konference in sejmi se še niso izjasnili, kaj se bo zgodilo v letu 2021. Odločitve bodo odvisne od razvoja dogodkov. So pa takšne prekinitve vsekakor nevarne za prihodnost, saj število obiskovalcev že tako ali tako počasi upada. CeBIT je bil na primer že lani trajno odpovedan, ker so bile številke preskromne. Če bodo ljudje ugotovili, da gre brez velikih sejmov, jih bo težko privabiti nazaj nanje.

4 komentarji

dexterboy ::

Ni samo CES bil meka obiskovalcev, tudi tisto, kar se je dogajalo takoj po končanju tega sejma, v zaledju...
( i tata bi, sine... 😍 )
Dodatek;
ko sem kupil moje prve zvočnike v Hotemažah, mi je Franc Kuzma razlagal o CESu, ker je bil tam redni razstavljavec. Zelo zanimivo poslušanje od nekoga iz prve roke...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Sejmi so potrata denarja. Vse to plačamo skozi dražje izdelke in storitve.

dexterboy ::

Sejem mora obstajati, da si človek spočije učke na lepih hostesah... đizs
Drugače je pa to snidenje, kjer prihaja do novih spoznanj, idej, poslov...đizs
Za tretji đizs pa ne bom nič napisal 😂
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Sejmi so precenjene stvari.

Firme so na sejmu, ker je tam njihova konkurenca. Vsi želijo večji, vpadljivejši in bolj svetel štant na elitni lokaciji od svoje konkurence.

To je samo kurčenje, kdo ima daljšega. In če bi bili sejmi tako fajn, jih ne bi zapirali in ukinjali, kot po tekočem traku. Ker bi slej kot prej podjetja (razstavljalci) sami organizirali sejme, če ne bi tega naredili organizatorji sejmov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
296096 (2760)          
»

LG-jev lebdeči zvočnik

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
329304 (7135) antonija
»

Lisičenje v Stožicah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13221226 (17629) Gregor P
»

Začenja se CES 2011

Oddelek: Novice / Ostalo
53585 (2917) MrStein
»

CES 2009 se je končal

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
83711 (2429) Jst

Več podobnih tem