»

Po polovici stoletja prekinitev CES-a, kot ga poznamo

Slo-Tech - Čeprav smo šele sredi leta, se že vrstijo odpovedi in spremembe dogodkov v prihodnjem letu, kakopak zaradi še vedno neupehane epidemije. Znameniti sejem CES (Consumer Electronic Show), ki poteka že od leta 1967 in ima termin v januarju, bo prihodnje leto obstajal le v digitalni obliki. Organizator CTA (Consumer Technology Association) se je za to potezo odločil, ker glede na trenutno situacijo ni možno predvideti varnega zbiranja več tisoč ljudi s celega sveta sredi Las Vegasa. Sejem bo potekal med 6. in 9. januarjem 2021, kot je bilo določeno že pred spremembo formata.

S tem je CES prvi večji dogodek v prihodnjem letu, ki se je iz fizičnega prelevil v digitalnega. Hkrati je bil po srečnem naključju ravno CES 2020 zadnji večji sejem elektronike, preden je epidemija prisilila organizatorje ostalih sejmov v odpovedi. Na CES 2020 so zabeležili 170.000 obiskovalcev in več kot 4400 razstavljavcev, kar je nekoliko manj od 175.000 obiskovalcev leto poprej.

Zanimivo je, da so še minuli...

4 komentarji

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Slo-Tech - Bil je največji in najbolj znan računalniški sejem. Od leta 1970 so se vsako leto v Hannover zgrinjale nepregledne množice obiskovalcev in na tisoče razstavljavcev, ki so kazali prihodnost računalništva. Številno obiskovalcev je tako hitro raslo, da so naposled CeBIT posvetili zgolj poslovnemu segmentu, domači uporabniki pa so na svoj račun prišli na sejmih CeBIT Home. Leta 1995 je na CeBIT priletel sam Bill Gates, da je predstavil novo verzijo Windows. Leta 2001 je imel CeBIT 800.000 obiskovalcev. Toda sledila so slabša leta in letošnji CeBIT 2018 je bil zadnji, so se danes odločili prireditelji. Prihodnji CeBIT, ki bi moral potekati od 24. do 28. junija 2019, je odpovedan, novih pa ne bo.

Po letu 2001 je...

29 komentarjev

Začenja se CES 2011

Tolikšen vrvež je vladal na lanskem CES-u pred vhodom.

Slo-Tech - Novosti in predstavitve s tiskovnih konferenc in drugih dogodkov že cel teden kapljajo na internet, a zares se bo začelo danes. V Los Angelesu se začenja vsakoletni računalniški sejem Consumer Electronics Show (CES), koder se zbere vse, kar karkoli pomeni v svetu računalništva in pokaže, kaj bo letos modno.

Na letošnjem CES-u organizatorji pričakujejo več kot 2700 razstavljavcev iz več kot 50 držav, med katerimi pa ne bo slovenskih. Leta 2008 je bilo na CES-u 140.000 obiskovalcev, predlani 110.000, lani pa okrog 120.000. Organizatorji pričakujejo, da bodo letos to številko še nekoliko izboljšali.

Vse skupaj se bo začelo ob 18.30 po pacifiškem času, kar je danes, 6. 1. 2011, ob pol treh zjutraj po...

5 komentarjev

Jutri se začenja CES 2010

Slo-Tech - Jutri se začenja vsakoletni računalniški sejem Consumer Electronics Show (CES), ki poteka v Las Vegasu v Nevadi takoj po novem letu. Vsako leto od ognjenega krsta v letu 1967, včasih tudi dvakrat letno, v zadnjih letih pa le še januarja, se na enem kupu zbere vsa računalniška smetana in predstavi izdelke, ki naj bi v prihodnosti prestavljali mejnike.

Letos pričakujejo 2500 razstavljavcev in 110.000 obiskovalcev, kar je nekako v okvirih preteklega leta. Letošnje ključne besede so mobile (tu ne gre mimo telefonov, ki so v zadnjem času z evolucijo prišli do strašljivih sposobnosti), social (Facebook in Twitter ne potrebujeta dodatnega komentarja) in device-shifting (klasične ločnice med elektronskimi...

0 komentarjev

CES 2009 se je končal

Slo-Tech - Predvčerajšnjim je potekal zadnji dan vsakoletnega dogodka CES, kjer so razstavljalci predstavili množico naprav, ki nam bodo v bližnji ali daljni prihodnosti lajšale ali oteževale, vsekakor pa pestrile vsakdan. In kot se spodobi, so na mnogo spletnih straneh že potegnili črto pod letošnji CES ter se ozrli tudi v prihodnost.

Na TG Daily razpravljajo, ali bo CES pogoltnil Macworld Expo. Letos se je Apple odločil, da se Macworlda prihodnje leto ne bo udeležil, kar je IDG-u povzročilo nekoliko sivih las, a kljub temu še vedno smelo načrtujejo prihodnji Macworld. Medtem so na CES-u pograbili priložnost in povabili Apple, da se prihodnje leto udeleži prireditve. Kaj bo Apple storil, še ni jasno. Nekateri pričakujejo, da se bo Apple izprsil in s stojnico postavil ob bok velikanom, kot sta Google in Microsoft, drugi pa pravijo, da se podjetje najverjetneje ne bo več udeleževalo podobnih sejmov, saj na njih doseže le majhen delež publike (levji delež namreč opravijo trgovine apple store...

8 komentarjev