Forum » Omrežja in internet » Internet po hiši
Internet po hiši
AJETO2020 ::
Prosim za nasvet, kako rešit povezavo.. Hiša je stara 40 let, debele stene.... Wifi zelo slabo dela. Imam ošo optiko. Ponudnik pa je telekom.
Skica za predstavo:
Priključek in modem sta v sobi 1. Router je v dnevni sobi. Tp link c6. Wifi razen po dnevni sobi, dela zelo slabo.
Prvi pc je v sobi 1 zraven modema. Iz modema imam napeljan kabel v router v dnevni sobi kjer je drugi pc.
Težava pa je, ker mi intenet direkt iz modema pri prvem PCju v sobi 1 ne dela direkt iz modema ker imam napeljan kabel iz wan v router..
Če pa postavim router v sobo 1, pa nimam wifija po hiši... Kako bi bi moral biti nastavljen modem in kako router?
Skica za predstavo:
Priključek in modem sta v sobi 1. Router je v dnevni sobi. Tp link c6. Wifi razen po dnevni sobi, dela zelo slabo.
Prvi pc je v sobi 1 zraven modema. Iz modema imam napeljan kabel v router v dnevni sobi kjer je drugi pc.
Težava pa je, ker mi intenet direkt iz modema pri prvem PCju v sobi 1 ne dela direkt iz modema ker imam napeljan kabel iz wan v router..
Če pa postavim router v sobo 1, pa nimam wifija po hiši... Kako bi bi moral biti nastavljen modem in kako router?
- spremenilo: AJETO2020 ()
Mr.B ::
opcija 1
https://www.amazon.de/dp/B00EYXKTDM/ref...
opcija 2
https://www.amazon.de/TP-Link-Deco-P9-6...
opcija 1 ima tudi mocnejse modele oziroma kombinacije..
https://www.amazon.de/dp/B00EYXKTDM/ref...
opcija 2
https://www.amazon.de/TP-Link-Deco-P9-6...
opcija 1 ima tudi mocnejse modele oziroma kombinacije..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Likalnik ::
Jaz imam google mesh network in dela super...sem imel podobne težave, da mi ni lovilo po celi hiši...kupil sem 3 mesh naprave...sedaj že par let brez težav.
jahtba ::
Imam A1 Mesh WLAN Set (dva diska z napajalnikoma) pa me zanima če bi bila možna povezava med ruterjem tako da bi na izvor interneta priklopil prvi disk z mrežnim kablom, drugi disk pa bi z kablom priklopil na mrežni priklop računalnika. Želim samo spraviti internet na računalnik brezžično iz nadstropja hiše v pritličje. Vprašanje je torej, ali je mrežni priklop brezžičnega diska lahko enkrat vhodni in enkrat izhodni, vmes pa med njima brezžična povezava ? Če to ni možno, bi na računalniku moral zagotoviti verjetno kakšen usb wlan sprejemnik ?
zee ::
Jaz imam google mesh network in dela super...sem imel podobne težave, da mi ni lovilo po celi hiši...kupil sem 3 mesh naprave...sedaj že par let brez težav.
Se en glas za Googlov mesh. Ravno nadgradil iz Google WiFi na Google Nest WiFi (izboljsan Google WiFi). Opazil sem boljsi domet Google Nest WiFi, ostalo deluje tako, kot je prej.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Klemen86 ::
V primeru, če ti router v dnevni sobi zadovoljivo pokriva sobo3 in 4, bi jaz na tvojem mestu kupil še en router, ga postavil v sobo 1 in povezal z modemom. Na prvi router bi priklopil računalnik v sobi 1 in router v dnevni sobi, ki bi ga konfiguriral kot AP. Rešitev bi bila cenejša kot nakup mesh opreme.
Badwolff ::
Sam imam tp linkov deco mesh, ki je bistveno bolj ugoden od googlovega, dela pa zelo dobro.
Dr_M ::
Se en glas za Googlov mesh. Ravno nadgradil iz Google WiFi na Google Nest WiFi (izboljsan Google WiFi). Opazil sem boljsi domet Google Nest WiFi, ostalo deluje tako, kot je prej.
Kako je pa kaj z googlovo spijonazo po teh napravah in omrezju?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Badwolff ::
Če te skrbi, dodaj vpn. Pol te bo scer to skrbelo, ampak čist mim greš teško .
Kaj pa počneš tazga, da te Googlovo vohunjenje skrbi?
Kaj pa počneš tazga, da te Googlovo vohunjenje skrbi?
Dr_M ::
Tako kot s kitajsko
Torej lahko snofajo po celotni mrezi. Bom kar ostal pri temu, kar imam.
The reason why most of society hates conservatives and
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 130 131 132 133 )Oddelek: Kaj kupiti | 1307956 (2507) | Tadys |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 35086 (4925) | 135063 |
» | Powerline adapter internetOddelek: Omrežja in internet | 4146 (2730) | MrStein |
» | Boljši router ali mesh wifiOddelek: Pomoč in nasveti | 5386 (4569) | m0LN4r |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13768 (9436) | Master_Yoda |