Forum » Omrežja in internet » Streaming na star TV, brez interneta
Streaming na star TV, brez interneta
daljaz ::
Pozdravljeni,
Na morju na hrvaskem nimamo interneta, imamo pa eno staro LCD TV z HDMI vhodom, kjer smo do sedaj kar oziceno kdaj predvajali filme. Mobiteli dandanes lovijo 3G ali celo LTE, tako da sta Youtube in Netflix na mobilcih na voljo, bi pa rad zdruzil to povezljivost z vecjim zaslonom od TVja.
Moja prva misel je bil chromecast, doma sem ga sprobal, ampak je imel internet in ni bilo težav. Nato ga prinesem na morje in kljub lokalnemu Wifi omrezju (brez interneta) stvar noce delat. Mislil sem da stvar rabi le wifi kot medij, ne pa tudi interneta, tako da bi lahko stream-al laptop ali mobitel na TV. Ocitno sem se motil.
Iscem torej resitev obstojecega problema s chromecastom, ali pa neko alternativo, kako bi lahko lokalne medije (netflix downloads na telefonu ali filmi na disku od laptopa) predvajal na tem tvju, brez kabla.
Na morju na hrvaskem nimamo interneta, imamo pa eno staro LCD TV z HDMI vhodom, kjer smo do sedaj kar oziceno kdaj predvajali filme. Mobiteli dandanes lovijo 3G ali celo LTE, tako da sta Youtube in Netflix na mobilcih na voljo, bi pa rad zdruzil to povezljivost z vecjim zaslonom od TVja.
Moja prva misel je bil chromecast, doma sem ga sprobal, ampak je imel internet in ni bilo težav. Nato ga prinesem na morje in kljub lokalnemu Wifi omrezju (brez interneta) stvar noce delat. Mislil sem da stvar rabi le wifi kot medij, ne pa tudi interneta, tako da bi lahko stream-al laptop ali mobitel na TV. Ocitno sem se motil.
Iscem torej resitev obstojecega problema s chromecastom, ali pa neko alternativo, kako bi lahko lokalne medije (netflix downloads na telefonu ali filmi na disku od laptopa) predvajal na tem tvju, brez kabla.
perpetum ::
Chromecast je super ravno zaradi tega, ker je ubistvu Android naprava samo vmesnik s katerim chromecast kontroliras katere vsebine predvaja direktno iz interneta. Z drugimi besedami, iz Android naprave na Chromcast se ne prenasajo podatki ampak samo ukazi.
Ima pa chromecast moznost streamat celotni ekran Android naprave. V tem primeru, se podatki prenasajo direktno, je pa prisoten dolocen lag. Mogoce probaj to nastavitev. Najdes jo pa v Android Home aplikaciji.
Ima pa chromecast moznost streamat celotni ekran Android naprave. V tem primeru, se podatki prenasajo direktno, je pa prisoten dolocen lag. Mogoce probaj to nastavitev. Najdes jo pa v Android Home aplikaciji.
daljaz ::
Mogoce nisem dovolj jasno nakazal problema: chromecast meni dela, z vec naprav, vec razlicnih medijev, tako "kot ukazi" (link z netflixom), kot direkten prenos (streamanje desktopa s pomocjo chrome brskalnika na linux prenosniku). Tezava se pojavi, ker vsi ti nacini delujejo izkljucno dokler je prisotna povezava do interneta. Takoj ko naprimer potegnem ven uplink kabel, se ki na zaslonu prikaze "connecting to network", ceprav vem da v omrezje je povezan, vidim lahko dhcp lease, vendar nima interneta.
Torej za moj primer "miracast" app ali program (ali protokol, whatever) ni potreben, ker ob prisotnosti interneta dela brez tega, na telefonu (imam iPhone) se mi v youtube aplikaciji pojavi streaming ikona. Jaz bi zelel isto uporabljti na morju, kjer interneta ni, lahko pa nastavim wifi za lokalno mrezo, ki bi moral delovati enako.
Torej za moj primer "miracast" app ali program (ali protokol, whatever) ni potreben, ker ob prisotnosti interneta dela brez tega, na telefonu (imam iPhone) se mi v youtube aplikaciji pojavi streaming ikona. Jaz bi zelel isto uporabljti na morju, kjer interneta ni, lahko pa nastavim wifi za lokalno mrezo, ki bi moral delovati enako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1156449 (416456) | Mavrik |
» | chromecast 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13526 (8422) | lojzze1 |
» | Povezava hdmi do TVOddelek: Pomoč in nasveti | 3833 (3519) | nyler |
» | Chromecast SDK je na voljo javnostiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17352 (14744) | PrimozR |