» »

Kako dvigniti populacijo starjoče Evrope?

Kako dvigniti populacijo starjoče Evrope?

««
18 / 25
»»

Chalky ::

Nekaj dni nazaj je bila objavljena nova projekcija, ki je šokirala kar nekaj ljudi in sicer naj bi zdaj bila peak populacija pri okoli 9.7 milijard ljudi (2064) kar je kar krepko pod prejšnjo projekcijo 12 milijard. Nekaj zanimivosti vrhunec populacije se bo zgodil skoraj 35 let prej. Prejšnje projekcije so bile, da bo rast prebivalstva potekala skozi celotno 21 stoletje medtem ko zdaj nove projekcije kažejo na vrhunec leta 2064. Do konca stoletja bi lahko populacija po trenutnih projekcijah padla na 8.5 milijard ljudi kar je zgolj milijarda več od trenutnega prebivalstva. Svet bo postal multipolaren kjer bodo vladale štiri države in sicer: Indija (število prebivalcev 1.08 milijarde, Nigerija - 800 milijonov, Kitajska - 740 milijonov ter ZDA 350 milijonov). Kitajci bodo zdaj po novih projekcijah izgubili skoraj 50% svojega prebivalstva, do konca stoletja. To je celih 260 milijonov ljudi več kot je bilo predvideno pred to novo projekcijo.

Tako bo imela Kitajska neko zelo kratko obdobje kjer bodo lahko morda dominirali in sicer med 2050-2070. Imeli bodo 20 izredno pomembnih let, vendar bi se lahko Zahod ubranil kakršni koli kitajski nevarnosti, če bodo stopili skupaj. Američani bodo imeli leta 2100 "zgolj" 400 milijonov ljudi manj od Kitajske. V te številke niso vštete morebitna povečanja migracij kjer bi lahko imeli Američani skupaj s Kanado skoraj 500 milijonov ljudi. Zahod bi lahko imel leta 2100 več ljudi od Kitajske (danes imajo 600 milijonov manj ljudi). Evropa bo izgubila ogromno ljudi, če vmes ne bodo vse skupaj nadomestili z migranti. Nigerija bo edina država ki bo imela rast prebivalstva skozi celotno stoletje. Afrika bo imela skoraj 50% svetovnega prebivalstva in bo de facto center sveta.

Seveda se lahko vmes še marsikaj zgodi, recimo kakšna svetovna vojna pa neka nova tehnologija itd.

Scaramouche1 ::

Chalky je izjavil:

Nekaj dni nazaj je bila objavljena nova projekcija, ki je šokirala kar nekaj ljudi in sicer naj bi zdaj bila peak populacija pri okoli 9.7 milijard ljudi (2064) kar je kar krepko pod prejšnjo projekcijo 12 milijard. Nekaj zanimivosti vrhunec populacije se bo zgodil skoraj 35 let prej. Prejšnje projekcije so bile, da bo rast prebivalstva potekala skozi celotno 21 stoletje medtem ko zdaj nove projekcije kažejo na vrhunec leta 2064. Do konca stoletja bi lahko populacija po trenutnih projekcijah padla na 8.5 milijard ljudi kar je zgolj milijarda več od trenutnega prebivalstva. Svet bo postal multipolaren kjer bodo vladale štiri države in sicer: Indija (število prebivalcev 1.08 milijarde, Nigerija - 800 milijonov, Kitajska - 740 milijonov ter ZDA 350 milijonov). Kitajci bodo zdaj po novih projekcijah izgubili skoraj 50% svojega prebivalstva, do konca stoletja. To je celih 260 milijonov ljudi več kot je bilo predvideno pred to novo projekcijo.

Tako bo imela Kitajska neko zelo kratko obdobje kjer bodo lahko morda dominirali in sicer med 2050-2070. Imeli bodo 20 izredno pomembnih let, vendar bi se lahko Zahod ubranil kakršni koli kitajski nevarnosti, če bodo stopili skupaj. Američani bodo imeli leta 2100 "zgolj" 400 milijonov ljudi manj od Kitajske. V te številke niso vštete morebitna povečanja migracij kjer bi lahko imeli Američani skupaj s Kanado skoraj 500 milijonov ljudi. Zahod bi lahko imel leta 2100 več ljudi od Kitajske (danes imajo 600 milijonov manj ljudi). Evropa bo izgubila ogromno ljudi, če vmes ne bodo vse skupaj nadomestili z migranti. Nigerija bo edina država ki bo imela rast prebivalstva skozi celotno stoletje. Afrika bo imela skoraj 50% svetovnega prebivalstva in bo de facto center sveta.

Seveda se lahko vmes še marsikaj zgodi, recimo kakšna svetovna vojna pa neka nova tehnologija itd.

Ni stvar številk ampak IQ, Ameri kradejo EU in Aziji najboljše!

Če se o tem EU ne bo javno pogovarjala bo večina naših najboljših tja hodilo.

To da številke padejo bo še dobro, ker hraniti večino ljudi ki bodo nezaposljivi in se bodo še množili je neumno!
Vojna je skrivna in danes se vojskuje z firmami, tisti ki privabijo najpametnejše zmagajo!

Razen če imaš srečo da imaš veliko zemlje in lahko prodajaš nekaj kar ne raste na severu!

Za nas bo to lahko pogubno tako kot Hrvaška zgublja veliko ljudi kot Italija ki zgublja eno mesto letno!

gruntfürmich ::

Chalky je izjavil:

Afrika bo imela skoraj 50% svetovnega prebivalstva in bo de facto center sveta.
že po tem vem da je ta raziskava delo hudo zblojenega levaka...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

vostok_1 ::

Podatki Chalky-ja so morda pravilni, zaključki potegnjeni iz njih pa žal pretežno napačni.
Nigerija nima ekosistemskih zmogljivosti za 800 miljonsko prebivalstvo, kar pomeni, da se bo večino tega prebivalstva izselilo. Kam?
Je najbrž jasno.

Glede kvalitete človeškega kapitala tam dol...štartna pozicija iz trenutnih podatkov ni ravno nadpovprečna. Vseeno pa se splača monitor-at regijo.

Jz osebno precej "upov" polagam v Indijo. Relativno delujoča demokracija, solidni človeški kapital, ok geografske danosti.
Od indijcev lahko da bo nekaj.

Sicer pa kot rečeno...to je normie scenarij/napoved. Billy&Co. zna rečti zadnjo besedo
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

vostok_1 je izjavil:

Jz osebno precej "upov" polagam v Indijo. Relativno delujoča demokracija, solidni človeški kapital, ok geografske danosti.
Od indijcev lahko da bo nekaj.
to veliko ljudi predvideva. ampak ali lahko gredo po isti poti kot kitajci, da si začrtajo pot in ji trmasto sledijo? ali pa da bo demokracija in ekonomska svoboda poskrbela da bodo prišli do tega cilja po drugi poti?
bomo videli

zobnik ::

Delat dokler gre, ne pa da eni komaj čakajo na "zasluženo" penzijo. Pol pa se jim je*e za vse skupaj, razen da visijo cele dneve na netu in kritizirajo politiko, ljudi, predvsem pa tiste na socialni.

bigsmally ::

zobnik je izjavil:

Delat dokler gre, ne pa da eni komaj čakajo na "zasluženo" penzijo. Pol pa se jim je*e za vse skupaj, razen da visijo cele dneve na netu in kritizirajo politiko, ljudi, predvsem pa tiste na socialni.

Če bi imel opcijo da sam šparaš za svoj penzion ne bi imeli kaj jokat nad tistimi na sociali, ker ta ne bi obstajala in bi bili vsi preutrujeni za delo lepo v službi.

Delat za pošteno plačo, to kar ponujajo je pa boljš da so ljudje na socialni, pa se naj tisti ki ponujajo dela po glav tolčejo in iščejo sred noči delavce.

Gagarin ::

V Sloveniji pač vlada Desus. Se pa kekci ne zavedajo da žagajo vejo na kateri sedijo. Danes zopet nov predlog zakona, ki zopet predvideva DODATEN DAVEK ki ga bo plačevala delovna populacija za upokojeno populacijo. In delovni boste zopet tiho, lepo dodatno boste plačevali in čedalje več mi boste sledili v tujino. Jebite se slo upokojenci.

Rešitve so samo dokler bo toliko ljudi na različnih straneh rek po bregovih z zaraščeno robido pač ne bo šlo skoz.
Pa računi še pridejo za te čase ko se je tako veselo delil dodatke, denar k se je printal brez kritja.

Mato989 ::

Gagarin je izjavil:

V Sloveniji pač vlada Desus. Se pa kekci ne zavedajo da žagajo vejo na kateri sedijo. Danes zopet nov predlog zakona, ki zopet predvideva DODATEN DAVEK ki ga bo plačevala delovna populacija za upokojeno populacijo. In delovni boste zopet tiho, lepo dodatno boste plačevali in čedalje več mi boste sledili v tujino. Jebite se slo upokojenci.

Na koncu lahko imajo ves davrk ce nikogar vec ne bo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Gagarin je izjavil:

In delovni boste zopet tiho, lepo dodatno boste plačevali in čedalje več mi boste sledili v tujino. Jebite se slo upokojenci.

Hodiš v Sloveniji zastonj v šolo in potem spizdiš v tujino ter jočeš čez penzionerje.

bigsmally je izjavil:

Gagarin je izjavil:

In delovni boste zopet tiho, lepo dodatno boste plačevali in čedalje več mi boste sledili v tujino. Jebite se slo upokojenci.

Hodiš v Sloveniji zastonj v šolo in potem spizdiš v tujino ter jočeš čez penzionerje.

Ja prov z veseljem, ti bednik pa kar plačuj nove in nove davke, kmalu še za dolgotrajno oskrbo. Sem pa kar nekaj let debelo plačeval slo davke, sem prepričan da sem plačal bistveno več kot boš ti kdajkoli. Ampak no more HeHE.

Gagarin je izjavil:

ti bednik pa kar plačuj nove in nove davke

Saj jaz sem za to da se popolno skensla vso socialo: šolo, zdravstvo, penzion...

bigsmally je izjavil:

Gagarin je izjavil:

ti bednik pa kar plačuj nove in nove davke

Saj jaz sem za to da se popolno skensla vso socialo: šolo, zdravstvo, penzion...

Jaz pa, da vas obdavčijo tako, da vsakemu pustijo zgolj minimalno plačo, vse ostalo pa pobrat. Imamo pa ja vsi enake želodce.

D3m ::

In kako bodo preživeli "nesposobni"?

Ni problem za tiste, ki se znajdejo.

Veliko je takih, ki se ne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Ni problem za tiste, ki se znajdejo.

Veliko je takih, ki se ne.

Ja tako kot so se preživljali sužnjelastniki po tem ko so prepovedali suženjstvo.

GregiB ::

bigsmally je izjavil:

A se lohk prosim odvadimo uporabljat ta iber-idiotski argument??? Svojemu otroku sem skozi davščine že zdavnaj (pre)plačal šolanje. Če se odloči, da bo šel v tujino, se nima nikomur opravičevati, kako, da mu je država plačala šolanje.
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

GregiB je izjavil:

bigsmally je izjavil:

A se lohk prosim odvadimo uporabljat ta iber-idiotski argument??? Svojemu otroku sem skozi davščine že zdavnaj (pre)plačal šolanje. Če se odloči, da bo šel v tujino, se nima nikomur opravičevati, kako, da mu je država plačala šolanje.

Ne sanjaj. Ti nisi odplačal še niti šolanja tvojih staršev, kot produkt socialnega šolstva seveda tega ne moreš razumeti.

V tujini dela ker je za kapitalista uvožen balkanec cenejši kot domačin.

Sicer pa bo kmalu eden tistih ki bo tiho prišel nazaj, ko ne bo hotel plačati reparacij ker zatira druge z bolj obarvano kožo.

Sweden's Newly-Founded Arab Party Intends to Take Responsibility for 'Its People'

To bo kmalu v vseh naprednih državah.

Svojemu otroku sem skozi davščine že zdavnaj (pre)plačal šolanje. Če se odloči, da bo šel v tujino, se nima nikomur opravičevati, kako, da mu je država plačala šolanje.

Ko jebe tvojega smrkavca.

Lp.
Davkoplačevalec
|HP EliteBook|R5 6650U|

bigsmally je izjavil:

GregiB je izjavil:

bigsmally je izjavil:

Ne sanjaj. Ti nisi odplačal še niti šolanja tvojih staršev, kot produkt socialnega šolstva seveda tega ne moreš razumeti.

V tujini dela ker je za kapitalista uvožen balkanec cenejši kot domačin.

Sicer pa bo kmalu eden tistih ki bo tiho prišel nazaj, ko ne bo hotel plačati reparacij ker zatira druge z bolj obarvano kožo.

Sweden's Newly-Founded Arab Party Intends to Take Responsibility for 'Its People'

To bo kmalu v vseh naprednih državah.

He he, po tvoji retoriki in razmišljanju, sem v tujini in balkanci (no so dejansko balkanci samo trije) delajo zame. (dejansko delajo zase, ker jih prav spodobno plačam).

D3m je izjavil:

Svojemu otroku sem skozi davščine že zdavnaj (pre)plačal šolanje. Če se odloči, da bo šel v tujino, se nima nikomur opravičevati, kako, da mu je država plačala šolanje.

Ko jebe tvojega smrkavca.

Lp.
Davkoplačevalec

LOL, bo zanimivo, ob trendu, ki je čedalje močnejši že par kar nekaj let da vsak sposoben diplomiranec komaj čaka da odpeketa v tujino, opazovati vašo retoriko v prihodnosti ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gagarin ()

GregiB ::

bigsmally je izjavil:

GregiB je izjavil:

No, potem pa prosim povej, kdo je mojemu mulcu plačal šolanje, iz katere blagajne in kdo to blagajno polni?!
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Me prav zanima koliko je takih, ki komaj čakajo. :)

Pa ne skrbi ne bomo jezni, če se s časom tudi vrne.

Tudi Danijel se je vrnil.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

1/3 vsebine je nepotrebne v osnovni in sredni, nekdo od tega živi za mešanje megle.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

D3m je izjavil:

Me prav zanima koliko je takih, ki komaj čakajo. :)

Pa ne skrbi ne bomo jezni, če se s časom tudi vrne.

Tudi Danijel se je vrnil.

?? Res ne vem v kakšnih krogih se giblješ, če te to "prav zanima"... Pojdi na kakršenkoli tehnični faks, pa mal povprašaj kje so zaposleni nekdanji študenti zadnjih let z najvišjim povprečjem...Pa v mojem okolju (družina, znanci, prijatelji) se število pri mlajših (pod 35 let recimo) zelo bliža 50% tistih, ki so že v tujini.

Ti se giblješ v takih, ki gredo.

Jaz pa v takih, ki se vračajo nazaj.

So what.
|HP EliteBook|R5 6650U|

sej zame je res So what ;). Bolj kot moje okolje pa bo sčasoma zate oz. vsaj za tiste ki ostajate, problematično tole; Pojdi na kakršenkoli tehnični faks, pa mal povprašaj kje so zaposleni nekdanji študenti zadnjih let z najvišjim povprečjem. Ampak res, SO WHAT...

sgdjkdlsugi4 ::

Mislim da se najde par modelov v tej temi tu :

Kako ne dvigniti evropsko populacijo?
Use propaganda, of course:
https://www.imdb.com/title/tt10556022/
Bela srednješolka zanosi in gre na fun roadtrip to get an abortion.
Pravite, da ne gre za anti-white propagando?
Zanimivo, da niso mehičanko ali črnko, kjer je teenage pregnancy more of a concern.

And there's more where's that came from. Je dobesedno open season na evropsko in panevropsko populacijo. Narediš in poveš karkoli anti-belega...and nothing will happen.
Vi kar veselo pitajte take reči vašim otrokom, i'm sure it will pan out just fine.
There will be chutes!
It came from the lab.

Mr.B ::

Vidim da ne dojemas, ko te vsi ignorirajo in namesto enega sproduciras pet objav in upas da te kdo ne spregleda. Opstaja opcija na forumu, in zato tudi ne naredim replay na tvoj post. Dihaj, postajas pateticen vostok.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Si naložil app?
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

Si naložil app?

Pateticno.
Do sedaj je tvoja resitev, vecplastno dvoplastna:
1. cistokrvna evropejka ne sme fukat s crencem
2. ne sme delat splava

Ti pomagam k razmislanju tvoje resitve :

ce ti ta del ni vsec je sledeci za tvojo pathetiko res morda bolji :

Nisi naložil? Nevermind then.
There will be chutes!
It came from the lab.

D3m je izjavil:

postelja v centru za brezdomce, cote od karitasa, hrana iz javne kuhinje.
in absolutna prepoved imeti otroke.
nesposobni so slepo črevo evolucije, najmanj prilagojeni, civilizacijo vlečejo navzdol. za takšne mora poskrbeti pozitivna selekcija.

gruntfürmich je izjavil:

D3m je izjavil:

nesposobni so slepo črevo evolucije, najmanj prilagojeni, civilizacijo vlečejo navzdol. za takšne mora poskrbeti pozitivna selekcija.

Samo problem tega je da bo robotizacija vrgla v to kategorijo tudi zelo sposobne in delavne vendar ne tako brihtne!
In to so vsi z srednjo izobrazbo, ogromno bogatih podjetnikov in mojstrov, ki niso nič drugega kot maherji svojega foha, ki pač nimajo visok IQ.

Praktično lahko začnemo načrt za depopulacijo 80% prebivalstva...

dope1337 ::

Najbolje bodo prisli cez prilagodljivi ljudje oz. tisti, ki se bodo najhitreje in najucinkoviteje prilagodili razmeram (trga, politike, socialnih norm, itd.).

Kar pa nima veze z IQjem.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

dope1337 je izjavil:

Najbolje bodo prisli cez prilagodljivi ljudje oz. tisti, ki se bodo najhitreje in najucinkoviteje prilagodili razmeram (trga, politike, socialnih norm, itd.).

Kar pa nima veze z IQjem.

Seveda ima, ker tista dela ki bodo ostala bodo večinoma IQ related, razen seveda če si dovolj bogat da si kupiš veliko zemlje in tako pač nikoli ne boš lačen!

spegli ::

Rabimo app kdo kaj fuka.

Resnica je, da depopuliran planet bo definitivno lepši za tam živeče.
Vsak bo bil bolj blizu drugim in vsak bo bolj odgovoren.
Manj korupcije, manj izkoriščevanja.
Je pa res, da je potrebno izbrati najsposobnejše za tak svet. Trenutno se zbirajo samo tisti na vrhu, ki je poln sociopatov.
There will be chutes!
It came from the lab.

Mato989 ::

Scaramouche1 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

D3m je izjavil:

Samo problem tega je da bo robotizacija vrgla v to kategorijo tudi zelo sposobne in delavne vendar ne tako brihtne!
In to so vsi z srednjo izobrazbo, ogromno bogatih podjetnikov in mojstrov, ki niso nič drugega kot maherji svojega foha, ki pač nimajo visok IQ.

Praktično lahko začnemo načrt za depopulacijo 80% prebivalstva...

To ni noc narobe... Depopulacija bi morala biti cilj zdruzenih narodov.... Vse drzabe bi se morale zavezat da bodo zmanjsale prebivalstvo
... Vsak kontinent bi moral met max 500mil ljudi... Znotraj kontonenta pa kvote koliko glede na povrsje kopnega pade na drzavo in se zavezat v 100 letih to znizat na tako cifro
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Jaz mislim, da pa 500 miljonov za cel planet bi bilo povsem ok.
There will be chutes!
It came from the lab.

Jaz pa mislim, da bi morali začeti z vami.....ok najprej modi pol pa vi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kaj pa te je zmotilo?
Depopuliran planet bo lepši planet.
Vprašanje je zgolj koliko, kako in kdo.
There will be chutes!
It came from the lab.

I vote for Africa.
|HP EliteBook|R5 6650U|

aviator ::

Mislim da je pametneje da vlagamo v robotiko in industrijo 4.0. Staranje prebivalstva bo bistveno manjši problem, in tukaj potem pade mit da potrebujemo priseljevanje iz nerazvitih delov sveta. Z tehnoglogijo lahko razviti svet drži Afričane v šahu kolikor dolgo želi, vprašanje je le v tem kako hardcore smo in koliko imamo volje do preživetja kot civilizacija ter konsenza. Vse skupaj je bolj problem volje in preoblikovanja monetarne politike kot demografije. Demografija se z malo volje MSM medijev lahko popravi, predvsem skozi družbeno subtilno programiranje ter zagotovitvijo pogojev. Zakaj elite tega ne želijo mi ni sicer jasno. Menim da zgolj zato ,ker ne razmišljajo dovolj dolgoročno.

vostok_1 je izjavil:

Kaj pa te je zmotilo?
Depopuliran planet bo lepši planet.
Vprašanje je zgolj koliko, kako in kdo.

Vrnimo se koreninam, deratizirajmo vse razen zibelke clovestva.

Depopulacija bi se lahko dogajala 40-50 let nazaj ko so naši starši hoteli nas imeti, bi bilo dobro da vas nebi imeli?

Levičarsko Delo pravi, da v BIH prihaja all-time-high število migrantov.

Da, prav ste slišali.
Problem priseljevanja ni rešen. Ni se zaključil takrat ca. 2019 ko so mediji pretežno nehali pisati.
Zadeva je ongoing, zgolj medijsko večji del prezrta.

Tisti naš soforumaš v Berlinu se bo kebaba še prenajedel se meni zdi.
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

Levičarsko Delo pravi, da v BIH prihaja all-time-high število migrantov.

Da, prav ste slišali.
Problem priseljevanja ni rešen. Ni se zaključil takrat ca. 2019 ko so mediji pretežno nehali pisati.

Tisti naš soforumaš v Berlinu se bo kebaba še prenajedel se meni zdi.

Kaj sedaj si üe kakünega nastepal v teh treh mesecih, al misliü da boü odkril toplo vodo z bedeicenjem, ko bos rabil da ti nekdo brise rit v domu upokojencev.

HulkHogan ::

vostok_1 je izjavil:

Ministerstvo za svetovno kontrolo zdravja pa ja ne bi dovolilo migracij ko po svetu pustoši smrtonosni covid 19 megavirus.
««
18 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998162111 (147774) BigWhale

Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )

6612589 (11927) jype

Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

44694191 (87445) PrihajaNodi

Več podobnih tem