» »

Uber kupuje dostavljavca hrane Postmates

Uber kupuje dostavljavca hrane Postmates

Slo-Tech - Uber, ki s svojo podružnico Uber Eats že tudi dostavlja hrano, je kupil podjetje Postmates, ki je četrti največji dostavljavec hrane v ZDA. Za podjetje so odšteli 2,65 milijarde dolarjev, a niti beliča v denarju, temveč vse v delnicah. Postmates je bil lani, ko se je pripravljal na prvo javno ponudbi delnic, ovrednoten na 2,4 milijarde dolarjev, a je potem niso izvedli.

Zanimivo je, da podjetja ne bo pripojil Uber Eats (ali obratno), temveč bosta vzporedno obratovali obe, čeprav bo seveda v ozadju precej sodelovanja in deljenja tehnologije. Uber si je prizadeval tudi za prevzem Grubhub, a ga je premagal evropski gigant Just Eat Takeaway in mu ga za 7,3 milijarde dolarjev speljal. Največji konkurent seveda ostaja DoorDash, ki ima največji tržni delež, a je Postmates posebej močan v Los Angelesu in zahodni obali.

Drugo letošnje četrtletje, ki ga je močno zaznamovala epidemija covida-19, je bilo za Uber Eats zategadelj izjemno uspešno. Prihodki so se v primerjavi z minulim letom več kot podvojili, v primerjavi s četrtletjem poprej pa za polovico (medtem ko so prihodki od prevažanja ljudi aprila upadli za 80 odstotkov!). Uber ima zaradi epidemije težave in je v minulem četrtletju ustvaril tri milijarde dolarjev izgube.

5 komentarjev

Kvinta ::

Jaz sn zadnjič enega takega s plavo torbo skoraj povozo :))
A.C.A.B

boolsheat ::

Plavi so pa Wolt, v LJ, Finci drugače:
Wolt @ Wikipedia

Zanimivo:
Wolt was ranked second in the 2020 edition of the FT:1000 Europe's Fastest Growing Companies 2020 published by the Financial Times.[9]

Zgodovina sprememb…

Kvinta ::

Samo vozijo pa totalno butasto saj razumem ,da se jim mudi samo da pa iz stranske ulice meni skoći v enosmerno je pa totalno butasto malo bi trzno na desno pa bi ga mel na šipi ;((
A.C.A.B

FastWIND ::

Od tega, da že folk kupuje zanič hrano v hipermarketih, smo prišli do tega, da so zadovoljni še s pretreseno postano hrano.

A folk sploh veste, da je osnova za življenja KVALITETNA hrana, čista voda in zrak. Nekje v 4 razredu oš smo se to učili. Ne bo vašega zdravja zagotovil APP, super duper mobitel, samovozeč avto... Ampak kvalitetna ekološka, lokalna, sveža hrana, čista voda in čist zrak. Toliko o osnovah.

Nadaljevanje pa lahko kdaj drugič.

darkolord ::

Da je "ekološka, lokalna, sveža" hrana boljša, je presplošna trditev.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uber, Lyft, AirBnB v težkem položaju

Oddelek: Novice / Rezultati
176056 (3522) PrihajaNodi
»

Uber še vedno z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
156127 (5172) WhiteAngel
»

Uber v prvem četrtletju izgubil milijardo dolarjev

Oddelek: Novice / Rezultati
205812 (4522) tikitoki
»

Najpriljubljenejši igralec iger na Twitchu lani zaslužil 10 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Igre
328040 (5349) Magic1

Več podobnih tem