Forum » Omrežja in internet » IPTV v lokalnem omrežju
IPTV v lokalnem omrežju
Choc ::
Pozdrav.
Želel bi na varen način omogočiti IPTV na vseh napravah v lokalnem omrežju. Zaradi varnosti bi uporabil dediciran router na katerem bi definiral dva VLAN-a, en port bi povezal z IPTV portom na modemu (unicast IPTV stream, VLAN1) z udpxy bi se to konvertiralo v unicast in posredovalo na drugi port (VLAN2).
VLAN2 bi potem povezal na glavni WiFi router in s tem bi omogočil gledanje TV na vseh napravah, ki bi se povezale na ta router (npr. z uporabo VLC programa).
Groba slika ideje:
Bi šlo tako? Je dovolj varno?
Želel bi na varen način omogočiti IPTV na vseh napravah v lokalnem omrežju. Zaradi varnosti bi uporabil dediciran router na katerem bi definiral dva VLAN-a, en port bi povezal z IPTV portom na modemu (unicast IPTV stream, VLAN1) z udpxy bi se to konvertiralo v unicast in posredovalo na drugi port (VLAN2).
VLAN2 bi potem povezal na glavni WiFi router in s tem bi omogočil gledanje TV na vseh napravah, ki bi se povezale na ta router (npr. z uporabo VLC programa).
Groba slika ideje:
Bi šlo tako? Je dovolj varno?
Skrbi me predvsem to, da ne bi promet iz lokalnega omrežja nekako ušel preko IPTV1 porta na modemu.
Vanadium ::
Kakšen router pa imaš? Jaz na Linksys EA8500 + openWRT laufam udpxy in nimam nobenih upočasnitev... Res je da imam samo 100/10 linijo tako da niti nebi porajtal, ker je router več kot dovolj zmogljiv... Glede varnosti pa tudi nevem kaki problem je dokler udpxy ne odpreš na ven... samo to pa itak vse na lastno odgovornost delaš.
Zaenkrat še nimam, za tisti sekundarni router, kjer bi tekel udpxy sem gledal da bi vzel tole: UniFi EdgeRouter X.
Podpira kreiranje VLAN-ov in naj bi imel porabo 5 watov.
Podpira kreiranje VLAN-ov in naj bi imel porabo 5 watov.
Obstaja varijanta, da bi port na glavnem routerju začasno odprl, ko bi bil na dopustu (po koroni ). Še bolj pa me skrbi, da bi mi nekdo vdrl v lokalno omrežje preko IPTV porta (ne vem če je možno).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol TV na Siol Box preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 8015 (6666) | damirj79 |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13633 (9301) | Master_Yoda |
» | problem innbox-router-udpxy?Oddelek: Omrežja in internet | 4764 (3966) | Daniel |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10335 (3754) | bimmer-mb |
» | Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Zvok in slika | 234259 (101931) | telexdell |