» »

Prerezan UTP kabel

Prerezan UTP kabel

flameir ::

Tole sodi v saj ni res, pa je...:D

Uglavnem, sosed si je umislili nova vrata, se pravi se je naredil preboj. Na vrhu je blo treba nardit preklado, majstri so pa kljub označenim cevem šli konkretno zarezat v levo in desno in pri tem prerezali (dobesedno vmes zdaj manjka 10cm haha) 3 UTP kable, ki tam potekajo v ceveh. Menjati jih ne gre, ker gredo vsi trije naprej tako, da menjava ni mogoča brez delanja škode v novem stanovanju (ne me spraševat zakaj je v 2020 tako...:D).
Me je prosil, če mu lahko pridem zacint. Sicer dost delam s tem, ampak UTP kablov ša še nisem štukal. Zanima me samo, ali bo tako štukanje dovolj dobro, da bo internet naprej še delal normalno? Ne potrebujejo gigabitne mreže, 100 bo dovolj.

Hvala.

Alec999 ::

V redu bo. Poizkusi samo dobiti te kable toliko skupaj, da bo samo en vmesni spoj.

MadMax ::

Če so kabli "stare šole" (baker) gre spajkanje bp.
Novodobni pobakren aluminij pa... Za nekaj časa bo....
Pa ne pozabi na sukanje paric, ni to v kablu zaradi lepšega, sploh pri Gbps in daljših kablih.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

starfotr ::

Joj, mojstri za vrata in mojstri, ki so delali mrežo... Jao jao.

Za take zadeve se uporablja tole:

https://www.commsgroup.com/10-x-inline-...

Vse ostalo je šalabajz.

starfotr je izjavil:

Joj, mojstri za vrata in mojstri, ki so delali mrežo... Jao jao.

Za take zadeve se uporablja tole:

https://www.commsgroup.com/10-x-inline-...

Vse ostalo je šalabajz.

Se to da dobit v kakšnem Conradu / Elektro nabavi verjetno?

starfotr ::

Ja ali pa techtrade/računalniške trgovine.

XS!D3 ::

Jaz sem pred leti nekaj podobnega dobil v TechTradeu v Trzinu in poštukal tri kable v fasadi (brez cevi seveda...), ki so jih porezali ob montaži nadstreška. Zaenkrat (po parih letih) še dela giga BP :)

bobby ::

Kot prvo, mojstri so prerezal, kar pomeni, da so poskodoval. Zahtevaj, da uredijo oz itak imajo dela zavaroblvana. Lahko ti najdes nekoga, ki bi ampak bo strosek. Njihova krivda, zakaj bi se ti jebal.

Ce ste naredil neumnost in kable zabetoniral v steni, no to je vasa neumnost. Tega se ne dela

Kot tretje, lahko stukas ampak ce si polozil recimo boljse kable za 2,5 Gbit pol bos s stukanjem to unicil in ne pricakuj visokih hitrosti.
Ko lotas, se naredi kabel, ki je narejen za visje hitrosti, dodas ptepreko in sibenje signala. Ce se s tem strinjas, polotaj. Sam ne cez 10let jamrat, ko bi morda v bajti vse imel 10GBit ampak sam na koncu teh treh kablov bo max 100, takrat stemarco v toke pa razbijaj pa se ne pritozuj.

Ce imas pa kable v ceveh, uporabu obstojece kable kot forspan pa napeli nove pa ne se zajebavat.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

XS!D3 ::

2.5GbE gre po enakih kablih kot 1GbE (Cat5e), to je tudi njegov edini namen, da ni treba napeljave menjat. S Cat6 oz. 6A (odvisno od razdalje) si pa itak na 10GbE lahko.

Vanadium ::

Artikel: 6939

https://www.ezz.si/izdelki_07.asp

Sem že štukal z njim in deluje.

Hah, sem se kr nasmejal, k sem vidu. Dela BP. Hvala.

edit: ne vem s katerim drugim ponudnikom dela normaln pogled slike, shrani.si štrajka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flameir ()

PARTyZAN ::

imgur.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14127526 (4749) bbbbbb2015
»