» »

NUJNO - oživljenje mrtve pike

NUJNO - oživljenje mrtve pike

zigadr ::

Danes sem kupil Samsung SyncMaster 193T. Monitor je sicer 1A, vendar sem doma opazil eno pol-mrtvo piko, ki jo je zapustila zelena barva. Pred kratkim se je nekaj skušala oživeti, a na koncu ni bilo nič. Jutri grem monitor zamenjat, razen, če bo z njim vse OK. Zanima pa me, kakšna je verjetnost, da so oživljeni pol-mrtvi piki šteti dnevi, in kakšna, da živi kot da ne bi bilo nič? In ali se mi v primeru, da je velika verjetnost, da bo z oživljeno piko vse v redu, splača počakati še kakšen dan, če slučajno vstane od mrtvih?

Brane2 ::

Kako oživiš mrtvo piko na LCDju ?

No, te ne oživljam jaz, ampak je sama malo izginjala (oz. se barvala belo na beli podlagi).

Drugače pa nekateri pravijo, da se da z masiranjem okrog pike oživiti le-to. Jaz temu ne verjamem.

TylerDurden ::

Si probal?
Let\'s make some soap ...

morphling1 ::

Lahko se zgodi da se bo čez nekaj časa ponovno reaktivirala (resno tudi to se lahko zgodi, sicer redko, ampak se), drugače pa drgnil ne bi, ker lahko poškoduješ anti glare premaz, na piko se boš sčasoma že navadil :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

goba ::

Meni je z masazo uspelo ozdravit hiperaktivno piko na zaslonu prenosnika.

Packač ::

Mene tud ena pika zajebava. Sam zdele sm spet pogledu pa že dela (kokr jo prime). Modra na črni.

robio ::

Jst mam na 171s eno piko in jo po cca 2 mesecih že prav težko najdem. Masiranje ni pomagako. Kar se pa garancije tiče naj bi bila meja za upravičenost 4 pike oz. 2 v razmaku 1 cm.

Pa sem se res odločil za masažo (ampak ne da bi drgnil, samo malo pritisnil) in je pomagalo ... kratkotrajno. Če neha delati, samo malo pritisnem in dela, vendar pa to ni dovolj. Od kupljene stvari pričakujem, da vsaj na začetku dela brezhibno.

Če sem si prav zapomnil lahko kupljeno stvar v 8 dneh od nakupa vrnem, če z njo nisem zadovoljen.?

jRk0 ::

jaz nebi nic kaj masiral tega, da ne bos kdaj slucajno prevec stisnil pa se vecje skode nardil. :\
You fuck up once, you loose two teeth.

robio ::

To je pa res da je bil moj starejši od 8 dni(cca 3 mesece)

ganzi ::

Da ne bom odpiru nove teme..
Zakaj pa sploh nastanejo dead pixli?

A se da temu kako izognt?
Zanima me tut to k mam racunalnik pržgan cele dneve pa noci kaj je boljs za monitor da ga ugasnem al pustim prižganga al screen saver al kaj?
Vem da za crtje skod če ga skoz pržigaš pa ugašaš kako je pa z lcd-ji?

Js sm se kr navadu da lcdja pržgem k rabm racunalnik pol ga pa spet izklopm k ga ne rabm vec..
Ampak to se dogaja zelo pogosto.

:)) :))

Grey ::

antitrust:
Po moje ne boš v trgovini nč dosegu, ker ima vsaka firma LCD zaslonov garancijo oz. omejitev koliko dead pixlov moraš met da ti ga zamenjajo. 1 pixel ni nič in tudi to se dogaja. Js mam sicer 3 "mrtve"(vsak v svoji barvi) pa se navadiš čez neki časa. v bistvu so pa čist dol v kotu tko da ne motijo. Je pa res da sm biu tut js razkurjen jezen žalosten in ne vem kaj še vse, ker tut js pričakujem, da stvar vsaj na začetku normaln dela pa temu ni tako. Probi, ker probat ni greh. sam ne pričakuj preve, ker ti bo po moje prodajalc reku da ko kupuješ LCD moraš to vzet v račun.

Dead pixli pa nastajajo zato, ker so tisti tranzistorčki, al kaj so, poškodovani.

:)) Včeraj je pikica delovala kot mora in upam, da bo tako tudi v naprej.

BigWhale ::

Poleg masaze se splaca se probati s kako aroma terapijo in akupunkturo. Tudi kiropraktika ne bo skodila.

Nehaj ze bluzit, pa nesi monitor nazaj. ;)

Ziga Dolhar ::

Grey, sicer je to res, vendar je v prvih osmih dneh od nakupa "nad garancijo" še ena malce višja inštitucija. Dovoljšna "napaka na izdelku" je v tem obdobju lahko že počen mozolj. 0:)
https://dolhar.si/

roCkY ::

Točen to kar pravi zigga. Čimprej pošlji nazaj (če nisi že zamudu) in si poišči druzga, če je res tolko moteč. kako je z mirtvimi piksli pa smo enkrant kar precej debatirali v temi Vse o LCD od A-Ž. Tam je tudi nekaj linkov kaj sploh pomenjo garancije in standardi glede tega.

Men na 191T še zmer vztraja en mrtu podpiksel, ki je viden na črni podlagi. A me sploh ne moti, ga niti ne videm dokler se ga nisem ob prebiranju tele teme spet po kar dolgem času spravu iskat..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BigBang - Kolko dni od nakupa lahko zahtevas denar nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545488 (4343) Zheegec
»

POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595936 (4995) Izi
»

Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1329828 (6524) Person
»

Comtron ne da reklamacije na en mrtvi piksel

Oddelek: Loža
474375 (2849) kuglvinkl
»

Samsung 193P in nakup ON-LINE enaa.com

Oddelek: Kaj kupiti
151712 (1286) okfec

Več podobnih tem