» »

Plinsko peč kar na jeklenko?

Plinsko peč kar na jeklenko?

cegu ::

Doma kurimo na drva, ampak ker je površine veliko, nimamo pa 1000l zalogovnika toplote niti ne prostora zanj, razmišljam da bi si kupil eno močno plinsko peč.

To zato, da bomo imeli zjutraj toplo vodo, ker jo čez noč kdaj zmanjka in pa da imamo toplo vodo tudi poleti, ko ne kurimo. Sedaj imamo v sobah električne bojlerje (v katerega priteka topla voda, če peč na drva gori). (Stara bajta). Te bi potem pometal ven.

Nov sistem za toplo vodo bi bil potem:
HLADNA VODA --> BOJLER (ogrevan s pečjo na drva) --> PLINSKA PEČ (ogreje vodo sproti, če je temperatura prenizka) --> BAJTA

Vprašanje:
Nimamo plinske napeljave, električna peč za sprotno ogrevanje pri taki moči ki jo rabim pa zahteva močne električne vodnike ki jih nimam, ker je bajta stara. Tudi ne nameravam investirati v novo električno napeljavo... ker ni denarja.

Ali lahko tako peč povežem kar na plinsko jeklenko?

To se videl povsod v Španiji, tukaj pa mi vaške glave govorijo, da se to ne da in da bi plin porabil v nekaj dneh.
  • spremenil: cegu ()

harvey ::

Kaj pa, da bi imel za pripravo sanitarne vode toplotno črpalko?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

MadMax ::

Jeklenka je daleč najdražji možni vir.
Če te to ne moti...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

To poplotna črpalka mi ne reši problema. Energije za toploto imam dovolj na vrtu in v gozdu za naslednjih 10 let.

Problem je: konstanten dostop do tople vode. Ker peč ne gori cel dan, take peči ki bi se sama nakladala z bukovmi drvmi pa ni, rabim ali ogromen bojler ali pa sistem ki vodo (do)greje sproti.

To so pa edino te nove plinske peči.

MadMax je izjavil:

Če te to ne moti...

V primerjavi s plinsko napeljavo?
Dražji od elektrike?

Zgodovina sprememb…

Utk ::

To poplotna črpalka mi ne reši problema

Kaj da ne, točno tvoj problem reši.

harvey ::

ker peč ne gori cel dan, take peči ki bi se sama nakladala z bukovmi drvmi pa ni

Kaj pa, če peč predelaš na sekance in imaš potem avtomatsko, če imaš biomase dovolj. En lokalc, ti zmelje drva v sekance in imaš.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey je izjavil:

ker peč ne gori cel dan, take peči ki bi se sama nakladala z bukovmi drvmi pa ni

Kaj pa, če peč predelaš na sekance in imaš potem avtomatsko, če imaš biomase dovolj. En lokalc, ti zmelje drva v sekance in imaš.

Kar imam izkušnje s sekanci se samo zatikajo v polžu.

Imaš pa prav, da bi kupil peč na drva in sekance in potem drva kombiniral s sekanci. Potem bi rabil malo večji bojler da zdrži čez noč, ne pa spet prevelik.

Da bi imel samo na sekance tudi ne, saj mi koljenje drv omogocajo nekaj rekreacije in tudi hobi.

Še vedno mi to neši problema poleti? Ali se peč kar dnevno prižiga?

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Energija iz UPN je najdražji energijski vir. Sploh, če je iz jeklenke.

Elektrika je cenejša. Priporočam nakup toplotne črpalke za sanitarno vodo in naj ti dela celo leto. Tudi, če imaš drva.

Drugače pa, če nočeš TČ, je alternativa bojler in grelec.

Naslednja alternativa je pa da končno investiraš v moderno kurilnico, kjer boš preko hranilnika toplote v poletnih dneh zakuril 1x na teden za toplo vodo in to je to.

cegu je izjavil:

MadMax je izjavil:

Če te to ne moti...

Dražji od elektrike?

Nimaš prostora, denarja, znanja, niti volje/želje pobrskat primerjavo cen ( http://www2.arnes.si/~mlicen3/html/cene... ), na besedo ne verjameš-preverit se ti ne da...
Da je TČ s primernim bojlerjem ena boljših rešitev ne verjameš...

Pusti vse skup pri miru, saj očitno zadovoljivo deluje.

starfotr je izjavil:

Elektrika je cenejša. Priporočam nakup toplotne črpalke za sanitarno vodo in naj ti dela celo leto. Tudi, če imaš drva.

Naslednja alternativa je pa da končno investiraš v moderno kurilnico, kjer boš preko hranilnika toplote v poletnih dneh zakuril 1x na teden za toplo vodo in to je to.

Hvala za nasvet.

Ali hranilnik toplote greje sanitarno vodo?

Topotne crpalke ne bi, je preveč glasna.

MadMax je izjavil:

cegu je izjavil:

MadMax je izjavil:

Če te to ne moti...

Dražji od elektrike?

Nimaš prostora, denarja, znanja, niti volje/želje pobrskat primerjavo cen ( http://www2.arnes.si/~mlicen3/html/cene... ), na besedo ne verjameš-preverit se ti ne da...

Kako naj pa primerjam kWh ki jih dajejo plinska podjetja z litri v jeklenki?

cegu je izjavil:

starfotr je izjavil:

Hvala za nasvet.

Ali hranilnik toplote greje sanitarno vodo?

Topotne crpalke ne bi, je preveč glasna.

MadMax je izjavil:

cegu je izjavil:

MadMax je izjavil:

Če te to ne moti...

Dražji od elektrike?

Kako naj pa primerjam kWh ki jih dajejo plinska podjetja z litri v jeklenki? Nevermind, bom že

Zgodovina sprememb…

Oh, tudi kliknit na link za primerjalno tabelo ne gre...
Odneham.

ALT ::

Super tabela MadMax, tnx. kar zanimivi/presenetljivi podatki..

Hranilnik toplote (pogovorno tudi zalogovnik) hrani toplo vodo in nato s to toplo vodo segreva sanitarno vodo.

Nekateri hranilniki imajo tudi vgrajen bojler za sanitarno vodo. Je pa dobro imeti ločene zadeve, vsaj jaz tako menim.

bauci ::

Pred leti sem imel ogrevanje vode in stanovanja (cca 70 m2) s plinsko pečjo. Najprej sem imel peč povezano na 1 jeklenko, potem pa na 2 hkrati. Poraba dve jeklenki na vsake 4 dni. Moral sem imeti 4 jeklenke, da sta bili dve stalno v rezervi. Ni bilo najceneje.

-valvoline- ::

Jeklenke lahko sam filas z avtoplinom, je skor pol ceneje 10e/19l vs njihovih 20e. Lopovi. Mors nabavit nastavek za filanje, jaz sem si ga v bistvu sam naredo. Obstajajo pretocni boljeri na lpg, izkusnje vsaj po spletu zelo pozitivne.
ps
pravkar pogledal je vec k pol ceneje. na petrolu jr bomba 23e/10kg/19l sam nafilas z avtoplinom enako kolicino plina za 10-11e. jeez.

Zgodovina sprememb…

Ali pa če greš čez mejo, na hrvaško in tam kupiš jeklenko. Pol ceneje kot pri nas.

Ali pa tankaš LPG za avto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški za mestni plin (Ljubljana)

Oddelek: Loža
328003 (3678) kuglvinkl
»

Centralna v hiši

418952 (1500) mancini
»

Ogrevanje na Elektriko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15962518 (31967) konspirator
»

Montaža kotla na drva poleg obstoječega sistema na kurilca

3612023 (8786) gorjanc
»

Ali se splača na navadno peč (feroterm 35kW) vgraditi zalogovnik (strani: 1 2 )

5143662 (42797) jozuaj450

Več podobnih tem