Forum » Loža » Kombuča
Kombuča
metsis ::
Ali kdo pije kombučo in kakšna se mu zdi?
Danes sem jo prvič kupil, od slovenskega proizvajalca. Zdi se mi kar ok.
https://www.facebook.com/Mamaterra.Bio....
Danes sem jo prvič kupil, od slovenskega proizvajalca. Zdi se mi kar ok.
https://www.facebook.com/Mamaterra.Bio....
metsis ::
Med drugim sem sicer kupil tudi veganski sojin kerfir in sojin jogurt in nimam pripomb. Sta pa malo dražja od običajnega.
metsis ::
metsis ::
Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?
Sem kupil z okusom pomaranče, precej vodena, ampak verjamem, da je zdrava pijača.
Sem kupil z okusom pomaranče, precej vodena, ampak verjamem, da je zdrava pijača.
Kvinta ::
Jaz rajši jem svoje vložene kumare pa kislo zelje pa kislo repo mam več od tega kombučo naj majo indijanci v Indiji al od kod je že to prišlo
A.C.A.B
Badwolff ::
Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?
Vsako nedeljo ene pol ure. Četrt evra za cukr, pa četrt evra za čaj.
Vodena? Ni, pač fermentiran čaj. Ti je ledeni čaj voden?
Scer pa, a si to naredil kombucha bash topic?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
FoxKnox ::
Poizkusil Kombučo. Meni se zdi kot domači jabolčni kis pomešan z vodo s kančkom arome sadja. No, saj postopek zorenja je isti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FoxKnox ()
c3p0 ::
tone31 ::
to namesto jogurta dobro ker ima pune probiotikov, tak ko kefir recimo, samo da se ima neke bakterijske kulture poleg kvasovk
kultur je svega i svasta tak da se zmenis s kom ki to doma dela da ti gobo posodi, itak vsakic zraste ena, pa potem se kateri okus ti se dopade se odlocas jaz sem v glavnem posuseno lipo notri tlacil samo niti ni nekaj veliko co2 pridelalo ali pa kakega resnega okusa, bolj je da so vlaknine in sladkori da kultura zraste in potem imas to nekako kot piti donat za prebavo in kislost reguliras s dolztino zorenja
kultur je svega i svasta tak da se zmenis s kom ki to doma dela da ti gobo posodi, itak vsakic zraste ena, pa potem se kateri okus ti se dopade se odlocas jaz sem v glavnem posuseno lipo notri tlacil samo niti ni nekaj veliko co2 pridelalo ali pa kakega resnega okusa, bolj je da so vlaknine in sladkori da kultura zraste in potem imas to nekako kot piti donat za prebavo in kislost reguliras s dolztino zorenja
metsis ::
Kombuča mi je všeč. Mislim, da je zdrava. Kupil danes v DM Carpe Diem Kombucha Tea Drink Classic, 500 ml v plastenki
https://ch.openfoodfacts.org/produkt/90...
https://ch.openfoodfacts.org/produkt/90...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: metsis ()
tone31 ::
predrago je da bi kupoval to
skuhas 10l caja notri das gobo in sladkor in cakas zdaj poleti v tednu ze je prebavljena vecina sladkorov
skuhas 10l caja notri das gobo in sladkor in cakas zdaj poleti v tednu ze je prebavljena vecina sladkorov
metsis ::
rdecaluc ::
Sam ne pozabit da je domača lahko rahlo alkoholizirana. Da ne boste pol napihal ;)
Est modus in rebus. ,typos
metsis ::
c3p0 ::
Sam jo trenutno (spet) iščem. Ko pijem, jo par mesecev redno pijem, nato me mine in zadeva "crkne". Čez par let me spet prime in krog se zaključi.
Se pa jo baje da zamrznit in tako shranit za dalj časa.
Nekaj alkohola kombuča vsebuje, kot tudi sokovi. Mislim, da do vol. 1.2% ne rabijo označevat niti industrijskih sokov.
Se pa jo baje da zamrznit in tako shranit za dalj časa.
Nekaj alkohola kombuča vsebuje, kot tudi sokovi. Mislim, da do vol. 1.2% ne rabijo označevat niti industrijskih sokov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Gagatronix ::
metsis ::
Ja, draga je. Saj če sam delaš, imaš s tem toliko opravka verjetno, da tudi ne bi prodajal za nekaj deset centov, ne?
Vsako nedeljo ene pol ure. Četrt evra za cukr, pa četrt evra za čaj.
Vodena? Ni, pač fermentiran čaj. Ti je ledeni čaj voden?
Scer pa, a si to naredil kombucha bash topic?
Fermentacija je tisto ključno. Dobro za prebavo in verjetno kar splošno zdravje.
Badwolff ::
Našel sem najboljšo kombinacijo za poletje.
Vodni kefir, lubenica, ingver, meta.
Sam sicer mal pogoljufam in vse skupaj zmiksam, precedimo, ustekleničim. Vodni kefir se naredi v tej vročini do večera, tako da lahko vsak dan mal po eksperimentiram.
Sekundarne fermentacije se pa poleti izogibam, razen dokler se ne popije v hladilniku, ker se mi je da vsak teden stropa belit.
Vodni kefir, lubenica, ingver, meta.
Sam sicer mal pogoljufam in vse skupaj zmiksam, precedimo, ustekleničim. Vodni kefir se naredi v tej vročini do večera, tako da lahko vsak dan mal po eksperimentiram.
Sekundarne fermentacije se pa poleti izogibam, razen dokler se ne popije v hladilniku, ker se mi je da vsak teden stropa belit.
Badwolff ::
Sam sem oboje kupil. Eno na fermentarnica.com, drugo na kefirko.com.
Kombucho najbrž lahko narediš sam, ampak traja, moja kultura se ne veča ne vem koliko.
Vodni kefir pa raste kot zmešan, sam ga dajem naokrog ali pa mečem proc/zmiksam v smoothie.
Kombucho najbrž lahko narediš sam, ampak traja, moja kultura se ne veča ne vem koliko.
Vodni kefir pa raste kot zmešan, sam ga dajem naokrog ali pa mečem proc/zmiksam v smoothie.
buttcrack ::
na bolhi en prodaja gobo za 10€... a je to legit?
sicer sam nimam neki namena tega pit, zna pa taščo zanimat.
sicer sam nimam neki namena tega pit, zna pa taščo zanimat.
Kvinta ::
Kaj bi tvegal ? če misliš da boš dobil neke patogene jo malo v kis namočiš pa prvo rundo pustiš tak moj svak pravi kupo pa jo je na ebayu za 5€
A.C.A.B
buttcrack ::
čudil sem se ker jo kefirko prodaja za 45, ta pa za 10...
res pa je da ne piše koliko je gobe.
res pa je da ne piše koliko je gobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kava? Zeleni čaj? Črni čaj? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48305 (2568) | mojsterleo |
» | Fermentirana hranaOddelek: Loža | 4117 (2880) | Master_Yoda |
» | Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16854 (13929) | kjut |
» | Kako pomnožiti probiotike doma?Oddelek: Loža | 6969 (2951) | fosil |
» | Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10033 (8351) | Jakka |