» »

Mobi internet za navigacijo - kako urediti?

Mobi internet za navigacijo - kako urediti?

Raindancer ::

Pozdravljeni,

zaradi navigacije po terenu (avto) se mi zdi pametna ideja, da bi bil zraven internet - ažurnost zastojev in podobnih stvari.

Trenutno še na predplačniškem paketu pri Telekom Slovenija. Zato me zanima, kako stvar urediti, da bo price/performance najbolj ugoden.

Je boljša rešitev, da zakupim internet podatke pri obstoječem ponudniku - ali drugemu, če je tako ceneje, in furam dalje, ali pa bi se bolj splačal prehod na mobi paket?

Trenutno:

- ni veliko klicev prek telefona, recimo nekajkrat mesečno ali pa še to ne
- SMS-ji so bolj važni, večina komunikacije prek njih, ali prek Skype, v kolikor sem v dometu routerja in imam geslo (služba/dom varianta)
- internet se rabi okoli 400 MB, to je nekje srednja vrednost. (pošta, občasno Youtube, mail.)
- telefon bolj star (5 let) in bo verjetno treba čez čas menjati, v kolikor ne bo zmogel podpirati Sygic navigacije.(še v preizkušanju)

Kaj bi mi lahko priporočili glede na povedano?

Hvala in lep pozdrav,

Raindancer

Tody ::

Umm, vzameš hot paket. Hot mini ti že omogoča 4 GB za 7 eur ali pa greš na MAXI za 10 eur, kjer boš imel 40 GB.

Potem lepo vžgeš google maps, ki sigurno dela tudi na starejših telefonih in se mirno voziš okoli. Seveda si telefon preko bluetooha priključiš na avto. Če avto tega ne podpira se lahko kupi še kak dodatek.

pwn3rrr ::

Jaz priporočam uporabo Google zemljevidov namesto raznoraznih Sygic in podobnih navigacij. Predvsem s stališča zastojev in zapor cest je Google najbolj ažuren, zaradi tega tudi zelo dobro predvideva čase poti/najhitrejše poti, poleg tega je še zastonj.
Glede paketa pa čisto odvisno od porabe podatkov... praktično vsi novejši paketi imajo več kot dovolj zakupljene količine minut pogovorov in sms-ov, tako da glej bolj na količino zakupljenega prenosa podatkov. Navigacije ti same po sebi kurijo precej malo, bo pa poraba hitro narasla, če boš poslušal/gledal Youtube in raznorazne videe preko mobilnih podatkov.
Če bi rad ostal na Telekomovem omrežju, bi se odločal med obstoječimi paketi na Telekomu ali pa med Izi mobilom (isto omrežje).
Lahko pa greš na A1 omrežje (bivši Si.mobil), tu bi se pa osebno odločal med Bob ali pa Hot paketi (isto omrežje).
Če si nekje v mestu, je pokritost dobra pri vseh ponudnikih, če si pa nekje v "govcih", pa zna biti problem. Sam sem bil na začetku pri Telekomu, takrat boljša pokritost v naših koncih, potem so pri A1 v bližini postavili oddajnik, tako da sem šel k njim, kasneje sem pa zaradi precej ugodnejše ponudbe vzel Bob (+ ni vezave).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izi mobil mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
39591379 (10847) Jerry000
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
490158895 (23616) Steinkauz
»

Telekom Slovenije podražil mobilne pakete (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10621842 (12136) bambam20
»

A1 draži mobilne pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
8421614 (15439) MrStein

Več podobnih tem