Forum » Loža » Mikrovalovna pečica
Mikrovalovna pečica
jonystar ::
Kupiti nameravam mikrovelovno pečico ampak ne vem na kaj moram biti pozoren. Poleg hitrega gretja raznih jedi bo najbolj “zahtevna” naloga, da odmrzne zmrznjen kruh ali kakšen kos mesa. Plačal bi nekje do 100€. Kakšen predlog?
krho ::
Če nimaš ravno blaznega problem s prostorom.. raje vzami kakšen liter večjo.. Ker znotraj se fejst pozna zunaj pa skoraj nič.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Badwolff ::
Za ta dnar je vse isto. Če nimaš glih namena ne vem kaj ustvarjat not, potem je vse ista figa. Mi imamo Beko vgradno, ki so scer kr nemarno dražje, 800W. It does it's job.
mojsterleo ::
Praktično vseeno je kaj vzameš za pogrevat in odmrzovat. Do sto eurov imaš veliko izbire.
Predlagam da je čimvečja, fajn so tudi prednastavljeni programi za pogrevanje, odmrzovanje. Jakost ni tolk pomembna, za omenjene funkcije praviloma ne uporabljaš max jakosti.
Predlagam da je čimvečja, fajn so tudi prednastavljeni programi za pogrevanje, odmrzovanje. Jakost ni tolk pomembna, za omenjene funkcije praviloma ne uporabljaš max jakosti.
RatomirGrego ::
Čeprav mnogi priporočajo, da je mikrovalovna pečica velika, je dejansko odvisna od vašega domačega prostora. Imela sem majhno mikrovalovno pečico in bila sem zelo zadovoljna z njo.
primozzzz ::
BOm napisal kar v to temo.
IMam mikrovalovno pečico Samsung MS23F301TAS - stara par mesecev, vse dela ok. Vendar, ko hočem naredit pop corn (papirnate vrečke) za mikro traja skoraj 5 minut, vrečka pa je skoraj napol prazna. V 15 let stari mikrovalni pečici se kokice naredijo normalno in skoraj za celo vrečko. IMa kdo podobne težave s tem Samsung sr*****.
IMam mikrovalovno pečico Samsung MS23F301TAS - stara par mesecev, vse dela ok. Vendar, ko hočem naredit pop corn (papirnate vrečke) za mikro traja skoraj 5 minut, vrečka pa je skoraj napol prazna. V 15 let stari mikrovalni pečici se kokice naredijo normalno in skoraj za celo vrečko. IMa kdo podobne težave s tem Samsung sr*****.
NI PODPISA
Sneijderman je izjavil:
Mogoče nimaš nastavljene na največjo moč?
Imam nastavljeno na največji moči.
Reklamacija pa verjetno nebo prišla v poštev?
Tolko imam prot Samsungu, pa sem še vseeno Samsunga, in zdaj razocaran
NI PODPISA
Highlag ::
Pa se vrečka vrti v mikrovalovki? Če se ti zatakne, bo segret le en del koruze.
Never trust a computer you can't throw out a window
Skyman ::
Gledam mirkovalovno pecico LORD a veliko o njej ne najdem.Gledal sem jo na mimovrste ima 5 let garancije.Vidim pa da imajo tudi nekaj drugih izdelkov,je vredu zadeva?
Pa se vrečka vrti v mikrovalovki? Če se ti zatakne, bo segret le en del koruze.
Seveda se vrti vse sprobal. V 15 let stari pecici dela normalno. Na temu Samsung sranju pa pol nepopokanega. Se kaksen nasvet? Na Samsung podpori nedobim odgovora.
NI PODPISA
Nebomgabiksa ::
Jaz sem od malih nog gor rastel z mikrovalovno pečico. Ko sva si z mojo rihtala flet sva se zavestno odločila, da bova brez... in tako že 15+ let. Brez problema! Nekako mi tisti ping-pong vodnih molekul ne potegne (druga tema).
Hočem samo povedat, da se da brez - BP.
c3p0 ::
V boljših MW se sploh nič ne vrti. Cenene pa rabijo vrteči krožnik, pa še tam je vzorec sevanja včasih kar krožnica, tako da tisto vrtenje koristi za en k.
Nebomgabiksa je izjavil:
Jaz sem od malih nog gor rastel z mikrovalovno pečico. Ko sva si z mojo rihtala flet sva se zavestno odločila, da bova brez... in tako že 15+ let. Brez problema! Nekako mi tisti ping-pong vodnih molekul ne potegne (druga tema).
Agree to disagree :D
Se vedno isto sranje. Sprobal ze vse vreca pa prazna. Je mozno da je zanic zarnica al kaj? Mikro pa je stara ene 4 mesece on crap od samsung..
NI PODPISA
GupeM ::
Imaš prav program za kokice?
Včasih smo imel eno, ki tudi ni naredila kokic, če nisi izbral programa za kokice. Na navadnem programu se je koruza ali zažgala, ali pa pa ni skoraj nobena počila. Pri programu za kokice si pa tudi slišal, da mikrovalove pošilja v nekih intervalih in se je zadeva odlično naredila.
Včasih smo imel eno, ki tudi ni naredila kokic, če nisi izbral programa za kokice. Na navadnem programu se je koruza ali zažgala, ali pa pa ni skoraj nobena počila. Pri programu za kokice si pa tudi slišal, da mikrovalove pošilja v nekih intervalih in se je zadeva odlično naredila.
rogi2010 ::
Imamo isto mikrovalovno, kokice dela normalno. Pečem jih na 800w / 3 min. V Vrečki ostane kakih 10 20 kokic ki ne počijo, ostalo je ok.
Kekec ::
BOm napisal kar v to temo.
Imam isti problem ki ga rešujem tako da postavim narobe obrnjen krožnik z globokim dnom in nanj postavim vrečko od kokic, po tem triku se kokice super naredijo. Očitno je vrečka pre nizko brez njega.
Magic1 ::
TheBlueOne je izjavil:
Je morda kdo imel opravka z mikrovalovno s konvekcijo?
Imel dve z, sedaj sem brez konvekcije Pogrešam opcijo. Zelo uporabno, ko imaš kaj majhnega za na hitro speči.
Magic
TheBlueOne ::
Pa dejansko deluje OK? Lahko das kaksen primer kaj je mozno in priblizno kako dobro je? Tnx..
Razne rogličke, sladice, pite, pečen krompir, karkoli v lisnatem testu. Podobno kar lahko narediš v air fryer-ju. Samo je bolje imeti eno napravo, kot pa kup. Plac v kuhinji je omejen.
Magic
Robert ::
Kakšne izkušnje s kvalitetnimi mikrovalovnimi pečicami, kaj svetujete, kateri proizvajalec oziroma model, naj bi vsebovala tudi žar funkcijo.
Konvikcijo sem redno uporabljal, žara pa praktično nikoli. Ali lahko kdo pove, kaj sploh lahko počneš s "žarom" v mikrovalovni? Ok, si predstavljam, da ga lahko uporablaš kot konvekcijo, vendar nimaš nadzora nad temperaturo in obračat moraš hrano. Pa še švoh je.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Vceraj dobil Baukneckt MW 49, kar me moti je, da ko je vklopljen Airfry zraven vklopi se zar. Ima kdo podobno situacijo ali je to bolj napaka?
Gagatronix ::
Nekatere mikrovalovke lahko funkcionirajo tudi kot konvekcijske pecice (s krozenjem vrocega zraka).
Verjetno airfry. V bistvu imajo poleg zara se ventilator, ki potem krozi zrak katerega greje zar. Ne vem ce vse, ocitno pa tale za katero sem spraseval. Kolikor gledam nima drugih grelcev.
Načeloma ima konvekcija svoj grelec pred ventilatorjem, lahko pa uporablja še tudi žar.
Npr. za Baukneckt MW 49 piše kovekcija 1700W, grill 900W.
Npr. za Baukneckt MW 49 piše kovekcija 1700W, grill 900W.
Magic
Ce imas ti rad svojo pamet bos nehal trositi take nebuloze. Ti garantiram, da je tvoj granitni kuhinjski pult bolj skodljiv od mikrovalovke, ki nima z radioaktivnostjo popolnoma nic.
Machete ::
Spam nasvet: ne kupujte Samsung bele tehnike, vse kar sem do sedaj videl je en šrot, ki bi rad bil telefon, pa je ujet v telesu sušilnega stroja npr.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
V-i-p ::
Ce imate radi svoje zdravje vrzite to radioaktivno napravo ven iz svoje bajte.
Če imaš rad sebe se najprej poduči kako zadeva sploh deluje, da se ne smešiš s takšnimi izjavami :). Đizs, da to človek napiše v 21. stoletju in to na tehničnem forumu je milo rečeno za zjokat.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
StevicaM Čas prve prijave 19.10.2022 20:02:21
Sej frišnim se ne sme preveč zamerit, sam takoj pa tudi ni treba, da odprejo usta.
Sej frišnim se ne sme preveč zamerit, sam takoj pa tudi ni treba, da odprejo usta.
Magic
cvalsr ::
Najprej preveri, če sploh dela s polno močjo. Zračunaj, v kolikšnem času mora zavreti 1 deci vode in štopaj.
Konvikcijo sem redno uporabljal, žara pa praktično nikoli. Ali lahko kdo pove, kaj sploh lahko počneš s "žarom" v mikrovalovni?Jaz ga uporabljam za opečene kruhke. Mam en kovinski visok nastavek kamor lahko položim 4 toaste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
StevicaM ::
Če imaš rad sebe se najprej poduči kako zadeva sploh deluje, da se ne smešiš s takšnimi izjavami :). Đizs, da to človek napiše v 21. stoletju in to na tehničnem forumu je milo rečeno za zjokat.
Ajde genij povej kako dela mikrovalovna in kaksno hrano sproducira ta ista pec. Zakaj je v Rusiji pogojno dovoljena sele nekaj let, prepovedana pa skoraj od njenega nastanka 1976leta. Bos rekel, da so Rusi zabiti? Mikrovalovna pec je skodljiva in hrana pripravljena v njej pravtako. Konvekcijska pec je drugo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Ajde genij povej kako dela mikrovalovna in kaksno hrano sproducira ta ista pec. Zakaj je v Rusiji pogojno dovoljena sele nekaj let, prepovedana pa skoraj od njenega nastanka 1976leta. Bos rekel, da so Rusi zabiti? Mikrovalovna pec je skodljiva in hrana pripravljena v njej pravtako. Konvekcijska pec je drugo.
Naredi si uslugo in nehaj brati bedarije a la revija Misteriji, ker si kisas mozgansko celico.
wajdouc ::
Rusi so tvoj argument???
Daj, poduči se malo, kaj mikrovalovi sploh so in kaj počnejo molekulam vode.
Gagatronix je izjavil:
Naredi si uslugo in nehaj brati bedarije a la revija Misteriji, ker si kisas mozgansko celico.
Nevem o kateri reviji govoris. Odgovoril mi pa nisi.
misek ::
https://www.quora.com/Are-microwave-ove...
za prebrat
za prebrat
If you need to buy a MW oven, say, in Moscow you have to go to a black market where these devices are disguised as old-fashioned TV sets. Keep in mind though one risks being sent to a GULAG for it.
As you already know, microwave ovens radiate microwaves which strangely coincidentally are the frequency 5G works on, making people mutate, lose gender and become gay. And that is why they are banned in Japan, along with Islam, chemtrails and maps representing round earth. Because, well, Japanese are clever! Or at least that is what the “information sources” tell you. The very same ones which tell about microwave ovens being forbidden in Japan. I mean, not everything you read on the internet is true. Even Einstein said that many times.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
Mikrovalovke so tihi ubijalci
Vrhunec neumnosti sodobnega človeka je izum mikrovalovne pečice. Švicarski znanstvenik dr. Hans U. Hertel je na nevarnost mikrovalovne tehnologije opozarjal že pred desetletji. Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana, ki je segreta ali kuhana v mikrovalovni pečici, povzroča v krvi bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka. Njegovim raziskavam se je pridružil tudi prof. Bernard Blanc iz švicarske tehniške šole v Lozani. Poskusnim osebam so dajali različno pripravljeno hrano. Pred hranjenjem in po njem so jim odvzeli kri za laboratorijsko preiskavo. Pokazalo se je, da je hrana, pogreta ali pripravljena v mikrovalovni pečici, povzročila, da so se krvne celice začele zbijati v strdke. Zato je krvna slika kazala resen padec rdečih krvničk in silovit skok levkocitov, ki so morali reševati nastalo izredno stanje. Ob vsem tem mikrovalovi uničujejo hranilno vrednost živil. Biouporabnost (sposobnost hranilnih snovi, da bi jih telo lahko uporabilo) se zmanjša za 60 do 90 odstotkov!
Zato vsako uživanje hrane iz mikrovalovne pečice resno slabi naš imunski sistem, saj se ta izčrpava ob urejanju kaosa, ki ga v našem telesu ustvari hrana iz mikrovalovne pečice.
Odgovornost je v nas
Verjetno se sprašujete, kako je mogoče, da so mikrovalovne pečice še v prodaji, saj ruske in švicarske ter druge neodvisne študije o njihovem učinkovanju kažejo enake rezultate. Rusi so leta 1976 celo prepovedali uporabo mikrovalovnih pečic in na to nevarnost opozorili ves svet. Med perestrojko so pod pritiskom Američanov prepoved odpravili, vendar so dovolili odmerke, ki so tisočkrat manjši kot v ZDA! Razlika je nastala zato, ker so Rusi odmerek predpisali na podlagi poskusov na ljudeh, Američani pa brez posebnih raziskav.
In zakaj jih še vedno prodajajo tudi pri nas?
Odgovor je preprost. Država ni policist. V našem okolju je na tisoče izdelkov, ki ob dolgoročni uporabi uničujejo naše zdravje (tobak, alkohol, rafinirani sladkor, kemične snovi, poživila, mnoga zdravila itn.). Država omeji dostop do snovi, ki bi nam lahko škodovale nepovratno in takoj. Pri dolgoročnih posledicah pa je odgovornost naša. Pri marsikateri novodobni tehnološki inovaciji traja precej časa, da postanejo škodljive posledice tako opazne, da jih začne nekdo spremljati in šele na koncu sledi dolgotrajna vojna civilne družbe za prepoved neke snovi ali tehnologije proti interesom industrije.
Ali bomo čakali tako dolgo ali bomo upoštevali načelo previdnosti in zdrave pameti, pa je naša osebna odločitev.
Nevem, ce je v Ruski federaciji prepovedana, a v moji bajti je dokler sem jaz ziv ne bo pozimi si otroci lahko pogrejejo in kuhajo v alfa plam pecici na trda goriva in plinskem stedilniku, poleti pa v letni kuhinji na plinskem sporgetu in vrtnem kuriscu.
Zgodovina sprememb…
misek ::
Nevem, ce je v Ruski federaciji prepovedanaPrej si trdil, da je prepovedana, zdaj pa to ne veš več? Torej samo nakladaš.
In če jo ti ne želiš imeti se nihče ne bo zaradi tega sekiral :D
Verjetno sem podlegel zahodni rusofobni propagandi. Se oproscam.
Zgodovina sprememb…
Nevem, ce je v Ruski federaciji prepovedana, a v moji bajti je dokler sem jaz ziv ne bo pozimi si otroci lahko pogrejejo in kuhajo v alfa plam pecici na trda goriva in plinskem stedilniku, poleti pa v letni kuhinji na plinskem sporgetu in vrtnem kuriscu.
A pralni stroji so tudi prepovedani v Ruski federaciji?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero pečico kupiti?Oddelek: Loža | 12366 (4899) | Mare2 |
» | Mikrovalovke - ja/ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14985 (12982) | Magic1 |
» | Mikrovalovka ne greje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17843 (14732) | Jst |
» | Mikrovalovke škodljive ali ne? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 47563 (42491) | Gandalfar |
» | Škodljivost mikrovalovne pečice.Oddelek: Problemi človeštva | 12096 (11127) | Pyr0Beast |