» »

Obračun

Obračun

Apofis ::

Oj. Za tri bajte (z nami vred) vodim obračun porabljene vode. Mamo glavni števec, pol pa še tri za posameznega porabnika (vse je v enem jašku). Okej, zdej pa problem. Neki cajta nazaj so se menjali ti trije števci (glavni nism zih) in mi nekak od takrat (recimo, po spominu je bilo na začetku po menjavi ok, potem pa ne več) ne šttima obračun. Vsak mesec je vsota porabljene vode za par kubikov manjša od tega kar pokaže glavni števec. Pač vzamem tisto razliko (skoz je nekak konstantna), jo delim s tri in dodam posamezniku, da pridem do tega kar pokaže glavni števec. Količina porabljene vode je na koncu po občutku normalna, nikjer ne pušča. Zdej nevem, a sm jst mogoče kdaj zahebu pri odčitavanju al je bilo kej narobe a števci, sam bi rad zadevo uštimu. Dejte mi kako idejo, čist mam blokado. Ni panike tud, če jst kak mesec plačam vse, niso neki hudi zneski. Hvala

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Kaj pa, če ti med glavnim števcem in ostalimi kje spušča? Pa števci tudi ne morejo absolutno točno delat...

Lp

Jože

Apofis ::

Ma ne pušča, so pa en zravn druzga, v istem jašku...pa količine porabljene vode so normalne...vsaj iz zgodovine, kokr sm spremlju

Tody ::

To je analitika.

Torej glavni in razdelilni stevci ne stimajo.

Dan 1

Pogledas glavni stevec in vse 3 stevce in si zapises oz jih slikas

Dan 7 ponovis

Dan 14 ponovis

Vmes mores ugotoviti odstopanja. Lahko različno merijo in bo vedno razlika bos pa vedel koliko na teden ce bo razlika vsakič večja vam nekje pušča

LeQuack ::

Sem že mislil da govoriš o obračunu Musk vs Zuckenberg. Eh.
Quack !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po zamenjavi števca vode pušča varnostni ventil pri bojlerju

Oddelek: Loža
465999 (4751) starfotr
»

Menjava električnega števca na hiši

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
456055 (4649) starfotr
»

Glavne varovalke za hišo

71334 (1121) Karen
»

Kako elektro podjetja zalotijo krajo elektrike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6518195 (16228) Unknown_001
»

Pušča voda

195410 (4878) STU-III

Več podobnih tem