Forum » Omrežja in internet » A1 Xplore TV
A1 Xplore TV
Cveto ::
Doma imamo kabelsko TV, pač DVB-C. Prej je bil to vrhniški P-ROM, potem je to kupil A1. Vse ok, dela, paket je nek poseben za to.
Nakar me pred kakšnim mesecem kliče nek tip in pravi, da je iz A1 in koliko plačujemo in da če bi šli na optiko, bi prihranili ne vem, 20 eur (ni povedal da to samo eno leto). Sem rekel da ne, ker imamo po bajti koaks in tast gleda samo par osnovnih programov in je dovolj. Je težil še kar, češ da imamo lahko aplikacijo in potem dela vse na TV-ju, tako kot prej. Aha, sem rekel, kul, a imate za vse TV-je. Pravi ja. Ok, imate za Philips in Sony? Nimamo. Kul, kličite, ko boste imeli.
No in sem pišem zato, ker me je prejšnji teden spet klical in rekel, da sedaj aplikacija za android tv je. Je torej res? Je aplikacija na voljo?
Glede na izkušnje zadnjih nekaj mesecev bi šel itak najraje na Telekom ali kaj podobnega.
Nakar me pred kakšnim mesecem kliče nek tip in pravi, da je iz A1 in koliko plačujemo in da če bi šli na optiko, bi prihranili ne vem, 20 eur (ni povedal da to samo eno leto). Sem rekel da ne, ker imamo po bajti koaks in tast gleda samo par osnovnih programov in je dovolj. Je težil še kar, češ da imamo lahko aplikacijo in potem dela vse na TV-ju, tako kot prej. Aha, sem rekel, kul, a imate za vse TV-je. Pravi ja. Ok, imate za Philips in Sony? Nimamo. Kul, kličite, ko boste imeli.
No in sem pišem zato, ker me je prejšnji teden spet klical in rekel, da sedaj aplikacija za android tv je. Je torej res? Je aplikacija na voljo?
Glede na izkušnje zadnjih nekaj mesecev bi šel itak najraje na Telekom ali kaj podobnega.
Reaper ::
Za AndroidTV še ni aplikacije, tu na zgoraj posredovanem linku so navedeni samo LG, Hisense in Samsung TV-ji. Ti imajo vsi svoje OS-e in ne AndroidTV kot imata to po večini Sony in Philips.
polde66 ::
Danes/jutri bo za Android TVje app v Google Play Store.
Sem mislil da bo ta podatek aktualen 3 dni nazaj.
polde
Res je. Samo ne dela. Mislim, dela, samo ko daš predvajanje, javi napako. Domnevam da zato , ker je treba naročiti.
Zanima me, če se da to kje v moj-a1, ali je treba res klicat na 0404040 (nimam nobenega veselja čakat pol ure na prostega operaterja).
Zadeve bi lahko bile pojasnjene tudi na bolj logičen način.
Zanima me, če se da to kje v moj-a1, ali je treba res klicat na 0404040 (nimam nobenega veselja čakat pol ure na prostega operaterja).
Zadeve bi lahko bile pojasnjene tudi na bolj logičen način.
mag3 ::
Ja je treba naročit. Je pa vse napisano na: https://www.a1.si/smarttv
Drugače pa zaenkrat ne moreš sam aktivirat, moreš poklicat. Lahko mi pa v ZS pošlješ naročniške podatke z davčno številko pa dam jutri zjutraj naprej, da ti vklopijo.
Drugače pa zaenkrat ne moreš sam aktivirat, moreš poklicat. Lahko mi pa v ZS pošlješ naročniške podatke z davčno številko pa dam jutri zjutraj naprej, da ti vklopijo.
Tam piše, ja. Samo če gledaš na moja1, pa piše čudno, kot da je brezplačno. Ko pa zaženeš aplikacijo, vzame ime in geslo, prideš noter, greš po menijih in vse, ko daš predvajanje, pa vrže ven napako. Bolj logično bi bilo, da bi od prijavi napisalo, da aplikacija ni aktivirana in da je treba narediti to in to.
Hvala za ponujeno pomoč, zaenkrat sem klical na ono številko, ki je napisana in je reklo, da pokličejo nazaj. Upam da ne tako kot zadnjič, dopoldne, ko sem v službi. Če ne bo šlo, pa pošljem, hvala.
Hvala za ponujeno pomoč, zaenkrat sem klical na ono številko, ki je napisana in je reklo, da pokličejo nazaj. Upam da ne tako kot zadnjič, dopoldne, ko sem v službi. Če ne bo šlo, pa pošljem, hvala.
pastir1234 ::
Poznavalci,
rabil bi pomoč.
Kampi na hrvaškem, wifi recimo da deluje OK, drugače se uporabi eden od njihovih 4G mobilnih internet paketov...
kateri android box uporabiti, da bom lahko gledal A1 xplore TV (GO) na TV-ju? Rabim "škatlico" zgolj za ogled TV-ja prek te aplikacije. Poleg rabim še delovanje youtube in internet radija (to omogočajo itak vse te škatle). Ostalega ne rabim.
Brez ustvarjanja VPN-jev in podobne telovadbe.
Kupim škatlo, naložim APP in gledam TV.
Sedaj uporabim prenosnik (ki je po sili razmer pri roki) + hdmi kabel do TV-ja in ravno tega vlačenja kablov in spotikanja ob njega bi se rad znebil le zato, da si zvečer mogoče kaj pogledam na TV.
Čim ceneje seveda :), ker bo to v uporabi zgolj za gledanje TV-ja ko je vreme neprimerno za zadrževanje zunaj prikolice.
rabil bi pomoč.
Kampi na hrvaškem, wifi recimo da deluje OK, drugače se uporabi eden od njihovih 4G mobilnih internet paketov...
kateri android box uporabiti, da bom lahko gledal A1 xplore TV (GO) na TV-ju? Rabim "škatlico" zgolj za ogled TV-ja prek te aplikacije. Poleg rabim še delovanje youtube in internet radija (to omogočajo itak vse te škatle). Ostalega ne rabim.
Brez ustvarjanja VPN-jev in podobne telovadbe.
Kupim škatlo, naložim APP in gledam TV.
Sedaj uporabim prenosnik (ki je po sili razmer pri roki) + hdmi kabel do TV-ja in ravno tega vlačenja kablov in spotikanja ob njega bi se rad znebil le zato, da si zvečer mogoče kaj pogledam na TV.
Čim ceneje seveda :), ker bo to v uporabi zgolj za gledanje TV-ja ko je vreme neprimerno za zadrževanje zunaj prikolice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pastir1234 ()
Amazon Fire TV to omogoča. Naložiš aplikacijo, ki simulira miško (Mouse Toggle) in se daljinec obnaša kot miška ali pa kupiš Air Mouse, Micro USB na USB splitter in ga priklopiš na ta način. Cena napravee pa redna okoli 60 EUR za 4K model + PPT, 1080P je cenejši. V akcijah pa kakšne 35 EUR + PPT. Moraš pa uporabiti posrednika pri pošiljanju iz Amazona. Imam kar nekaj teh naprav in sem zadovoljen z delovanjem, zato jih tudi priporočam.
Imaš pa še mnogo kitajskih boxov, kjer lahko pride do težav, kot so v tej temi že poročali. Najbrž bi zadeva delovala OK tudi na Xiaomi Stick, Nvidia Shield,...
Imaš pa še mnogo kitajskih boxov, kjer lahko pride do težav, kot so v tej temi že poročali. Najbrž bi zadeva delovala OK tudi na Xiaomi Stick, Nvidia Shield,...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Reaper ()
Tam piše, ja. Samo če gledaš na moja1, pa piše čudno, kot da je brezplačno. Ko pa zaženeš aplikacijo, vzame ime in geslo, prideš noter, greš po menijih in vse, ko daš predvajanje, pa vrže ven napako. Bolj logično bi bilo, da bi od prijavi napisalo, da aplikacija ni aktivirana in da je treba narediti to in to.
Nadaljevanje zgodbe: na kabelskih priključkih je omejitev aplikacij skupaj z dvb-c karticami. Imaš lahko tri (osnovno+2 dodatni), vključuč aplkacije.
pastir1234 ::
Amazon Fire TV to omogoča. Naložiš aplikacijo, ki simulira miško (Mouse Toggle) in se daljinec obnaša kot miška ali pa kupiš Air Mouse, Micro USB na USB splitter in ga priklopiš na ta način. Cena napravee pa redna okoli 60 EUR za 4K model + PPT, 1080P je cenejši. V akcijah pa kakšne 35 EUR + PPT. Moraš pa uporabiti posrednika pri pošiljanju iz Amazona. Imam kar nekaj teh naprav in sem zadovoljen z delovanjem, zato jih tudi priporočam.
super, hvala
torej deluje mobilna app xplore to go na tem? :) Brez potrebne aktivacije (in obiranja za evre) app za smart TV?
Vidim da je 4K verzija na amazonu celih 40€ :). Sicer 4K ne rabim, ker A1 niti v FullHD ne predvaja na appp (pa vprašanje če sploh kdaj bo , ampak če že je 4K, pa naj bo.
Deluje, sem letost prakticiral to opcijo na smučanju in je delovalo brez problema. Aplikacijo na FireTV pa iz svojega telefona preprosto sideloadaš s pomočjo aplikacije "Apps2Fire", ki jo naložiš na telefon.
Računaj 40€ + 10-15€ stroškov poštnine od posrednika, da dobiš paket iz DE v SLO, ker Amazon svojih naprav ne pošilja direktno k nam. To velja seveda če nimaš DE ali AT naslova oz. znancev, ki ti pri tem pomagajo ugodneje.
Računaj 40€ + 10-15€ stroškov poštnine od posrednika, da dobiš paket iz DE v SLO, ker Amazon svojih naprav ne pošilja direktno k nam. To velja seveda če nimaš DE ali AT naslova oz. znancev, ki ti pri tem pomagajo ugodneje.
polde66 ::
Fire tv stick je lažje kupit preko bolhe kot preko Amazona. Amazon Fire tv sticka ne pošilja v SLO, pošlje kakšno verzijo ja, ampak je v osnovi dražja kot pri nas + poštnina. Na bolhi dobiš nove za veliko manj denarja. Pa če izbiraš izberi najboljšega. Izbereš Fire tv 4k max kvečjemu 4k, že zato ker je novejši in ima vgrajeno boljšo strojno opremo. Kar se pa tiče daljincev se pa uporabi en bluetooth z miško katerega se spari z fire tv stickom. Tako imam na svojem.
polde
MIHAc27 ::
Ni isti, ne. Telefonska aplikacija zahteva uporabo zaslona na dotik (ali miško) in deluje v "pokončnem" načinu, medtem ko ta za TV-je dela lepo z daljincem.
w4nkst4 ::
a je kaksna omejitev koliko aplikacij smarttv po 2€/mes lahko zakupis? ali je geo omejena ali lahko gledam kjerkoli v slo? tudi v tujini?
Na ultri je omejeno število aplikacij ja, odvisno od kapacitet bazne postaje. Za fiksno linijo pa pomoje ni nobenih omejitev. Aplikacijo lahko uporabljaš kjerkoli v SLO in EU.
darck ::
Meni ne deluje A1 Xplore smart TV ne na televizorju kot tune ne na pametni škatlici Xiaomi Box in meče ven napis koda napake: OxFFO1FOO7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
-JM- ::
Aplikacija za Smart TV je 3 mesece brezplačna, torej jo je možno naročiti in po treh mesecih odjaviti? Samo da sprobam kako deluje. Pa pozneje če se odločim ponovno naročim?
kremenko1 ::
Sem začel testirat aplikacijo in moram reči, da je slika porazna. Imam satelitsko Total TV in DVB T , na obeh sistemih je slika dosti boljša. Upam , da jim uspe to urediti. Še kdo s podobnim mišljenjem. Samo za imfo , TV je Samsung QLED
-JM- ::
Meni ne deluje A1 Xplore smart TV ne na televizorju kot tune ne na pametni škatlici Xiaomi Box in meče ven napis koda napake: OxFFO1FOO7
Si naročil smart tv aplikacijo za tvoje uporabniško ime?
Sem začel testirat aplikacijo in moram reči, da je slika porazna. Imam satelitsko Total TV in DVB T , na obeh sistemih je slika dosti boljša. Upam , da jim uspe to urediti. Še kdo s podobnim mišljenjem. Samo za imfo , TV je Samsung QLED
Vemo ja in se dela na tem. Za začetek preveri Arena Sport, Slo2, Pop TV, Planet TV, tam je že boljša slika.
Si naročil smart tv aplikacijo za tvoje uporabniško ime?
Vemo ja in se dela na tem. Za začetek preveri Arena Sport, Slo2, Pop TV, Planet TV, tam je že boljša slika.
A naročiti moraš ja to pa nisem in sem samo naložil na TV se prijavil isto kot na mobitelovi aplikaciji Xplore TV in ja vse se normalno odpre edino ko hočeš gledati ti javi kodo napake. Bom danes poklical in naj mi to uredijo ali pa bom šel na Moj A1 stran in tam uredil če se da
Evo sedaj sem klical na A1 in povprašal kaj je narobe z aplikacijo A1 Xplore smart TV in vse so pregledali in na koncu povedali,da je vse normalno in naj izbrišem aplikacijo in jo spet na novo naložim potem pa bi moralo delovati. Seveda jaz z veseljem zbrišem in na novo naložim in ena in ista pesem isti problem kot poprej pa se sam spomnim a mogoče je važno tudi katero verzijo ANDROID sistema jje potrebno imeti saj morda je tukaj tudi problem saj jaz imam android 9.
najbrž je potrebno imeti bolj novejši android in verzija 9 androida ne bo dobra zdaj je to moje mnenje
najbrž je potrebno imeti bolj novejši android in verzija 9 androida ne bo dobra zdaj je to moje mnenje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
Evo sedaj sem klical na A1 in povprašal kaj je narobe z aplikacijo A1 Xplore smart TV in vse so pregledali in na koncu povedali,da je vse normalno in naj izbrišem aplikacijo in jo spet na novo naložim potem pa bi moralo delovati. Seveda jaz z veseljem zbrišem in na novo naložim in ena in ista pesem isti problem kot poprej pa se sam spomnim a mogoče je važno tudi katero verzijo ANDROID sistema jje potrebno imeti saj morda je tukaj tudi problem saj jaz imam android 9.
Ok je android 9 ja.
Prosim pošlji mi naročniške podatke v zs pa preverim v torek dopoldan kaj je narobe.
zrno ::
Vprašanje za mag3. Kdaj bo možno gledati Balkan paket na Ultri ? Meni so ga v poslovalnici "prodali", programov pa nikjer :-)
l.p
l.p
Eno vprašanje za tiste kateri imate izkušnje z aplikacijo A1 Xplore TV na televizorjih LG,Samsung ali Hisense a tam pa je dobra slika
Mobidick ::
A ve kdo, kako se pomikati naprej in nazaj po časovni skali med gledanjem izbrane vsebine na Voyo-tu? Z gumbom OK deluje samo pauza.
The future is digital!
Mobidick ::
Ok, sem že ugotovil. Stisneš OK, se pomakneš gor na skalo, se premikaš levo-desno po skali, nato na željenem času stisneš OK.
The future is digital!
marsovcek ::
Kako se v androidni verziji aplikacije usposobi PIN kodo? Meni prikazuje štiri mesta za vnos znakov, preko številčnih tipk na daljincu vnos ni možen, preko virtualne tipkovnice tudi ne (tam še kaže zgodovino zadnjih vnosov :) ).
klein ::
Testiram novo aplikacijo na Android TV in deluje brez težav. Naročit se moraš na njihovo kontaktno Tel ali v poslovalnici. Opažam pa, da je slika slabše kvalitete kot pa na TV vmesniku.
Kako se vam zdi?
Kako se vam zdi?
take care..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klein ()
klein ::
Plačljiva je za dodatne televizorje.
Vem to, zanima me, če jo je možno odjaviti po treh mesecih, ko postane plačljiva
Ja, lahko jo odjavite po treh mesecih.
take care..
Testiram novo aplikacijo na Android TV in deluje brez težav. Naročit se moraš na njihovo kontaktno Tel ali v poslovalnici. Opažam pa, da je slika slabše kvalitete kot pa na TV vmesniku.
Kako se vam zdi?
Jaz sem njih klical in tudi vse so preverili in moralo bi delovati vendar NE deluje. Saj drugače vse deluje kar pogledam samo ko izberem vsebino in pritisnem predvajaj potem pa se izpiše koda napake:
Ganon ::
Kako se vam zdi?
Meni se zdi odlična. Res z veseljem sem odklopil odvečno škatlo. Glede slike je že mag3 večkrat omenil, da vedo in da bodo uredili. Nekateri programi že imajo kvalitetnejšo (beri zgoraj).
Takole na prvo žogo pogrešam urejanje programov po želji in pa črno temo.
Tam lepo piše takole: ali aktivirano storitev A1 Xplore TV Go, če ste zgolj mobilni uporabnik kar jaz imam že aktivirano vendar ta nova aplikacija za TV pa vseeno ne deluje
Ganon ::
Jaz sem njih klical in tudi vse so preverili in moralo bi delovati vendar NE deluje. Saj drugače vse deluje kar pogledam samo ko izberem vsebino in pritisnem predvajaj potem pa se izpiše koda napake:
Na spletni strani imajo pogovor v živo, si praktično takoj na vrsti. Klikni in ti bodo uredili še danes.
Na spletni strani imajo pogovor v živo, si praktično takoj na vrsti. Klikni in ti bodo uredili še danes.
Bom se sedaj z njimi povezal pa,da vidimo kaj bodo povedali in zadnjič je neka mladenka na koncu samo rekla,da naj probam odstrniti aplikacijo in jo na novo naložiti pa ,da bo potem delalo vendar ni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 ULTRA (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Omrežja in internet | 146680 (2048) | ax7200 |
» | Sony KDL-55W805C težavaOddelek: Zvok in slika | 812 (365) | sinko |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 67371 (9256) | Ulixes |
» | A1 smart tv app, obstaja?Oddelek: Mobilne tehnologije | 5914 (3111) | pwn3rrr |