» »

Trgovina s kolesarskimi stevci

Trgovina s kolesarskimi stevci

St753 ::

Zivjo, pozna mogoce kdo kaksno trgovino v Ljubljani ali okolici, kjer bi se dalo it pogledat kolesarske stevce/racunalnike? Kupujem nov stevec, pa bi ga rad prej v zivo videl in sprobal. Odlocam se pa med nekaj Garmin in Wahoo stevci.

PunkDude ::

martincek1 ::

Če razmišljaš o Wahoo Bolt/Roam, nimaš kaj sfaliti, ker jih vsi neskončno hvalijo in praktično še nisem slišal kakšne pripombe po forumih.

Glede Garmina sem pa v zadnjem času slišal kar nekaj pripomb glede problemov, sploh o Edge 520, pa problemov z njihovimi powermeter pedali..

mailer ::

Imaš ogromno testov in primerjav na youtubu. Ni več potrebe po gledanju v živo, če so tam predstavljene vse funkcije + in -. Poglej katere funkcije ti pridejo prav in naroči.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

St753 ::

Ja, ravno med Bolt in Roam se odlocam. Sem pogledal ze ogromno reviewjev, nekaj pripomb sicer je glede Roama, samo ni nekaj, kar bi me odvrnilo od nakupa. Bi pa rad videl v zivo oba, da vidim kako je glede velikost in da ju malo primem v roko. Morda bi se Edge 530 pogledal, ceprav verjetno se bom na koncu odlocil za Wahooja.

martincek1 ::

Fair enough, potem predlagam, da pokličeš par štacun. Na prvem linku (VEB Company) piše, da je Road na voljo v 5-10 dneh, tako da dvomim da imajo kakšno zalogo.

juroz ::

mam bolta, super stvar.
kupi ga iz spletne trgovine cekarcek

mailer ::

Lani jeseni sem kupoval števec in gledal tudi wahooja in garmina. Po iskanju informacij prišel do zaključka, da ju ne potrebujem. Namesto tega vzel sigma 16.16 sts in sem zadovoljen. Edini minus je, da je ekran majhen in imaš na njem praktično samo eno oz 2 informaciji. Če hočeš videt več moraš preklapljat z gumbom.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

martincek1 ::

Mja, odvisno od želja. Jaz imam samo Stravo vklopljeno na telefonu, ne potrebujem števca.

Konlov ::

A maš potem telefon v žepu ali kakšen nosilec?

GupeM ::

Jaz pa uporabljam kar Garmin uro in nek merilnik kadence za ~15, 20 eur povezan z uro.

Sem prakticiral telefon na nosilcu, pa je na močni sončni svetlobi en drek, pa pomoje tudi ni fajn, da ti sonce stalno vanj nažiga. V hladnih dneh je pa problem z baterijo, ki ob temperaturah okrog 0 °C zdrži samo kakšno uro. Ko se voziš z 20+ km/h je telefon ledeno mrzel in ga ubije.

Če že rabim navigacijo, pa takrat pogledam na telefon kje približno je treba zaviti, če kje ne vem. Za vsak meter je pa res ne rabim.

martincek1 ::

Konlov je izjavil:

A maš potem telefon v žepu ali kakšen nosilec?


V zadnjem žepu. Segmente, povprečno pogledam doma / ob postankih, če so.
Hitrost lahko precej dobro ocenim, klance pa tako peljem na 90-100%. Ne vidim razloga, da bi med vožnjo gledal na podatke.
Če grem da kakšno daljšo turo (tam do 200km), kam kjer še nisem bil, si ponavadi vzamem 15 minut, zrišem na Stravi (zdaj na bikemap), mogoče včasih celo pogledam odcep na Google Maps, če gre za kakšen odcep, ki ga nebi bilo fino sfalit.

Sicer nisem nek 'oldtimer, ki mu je vsa tehnika odveč, pa keša mam dovolj, ampak se mi še vedno zdi butasto dajat tolk denarja za stvar, ki se mi ne zdi pomembna. Zadnja stvar, s katero želim biti na kolesu obremenjen, je kakšna je moja povprečna hitrost in poslušanje možganov, kako jim gre na živce, ker se ura premika tako počasi :)) Že tako se s povprečno in segmenti preveč obremenjujem, ko pridem domov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Kaj kupiti
1078163940 (4413) GupeM
»

GPS kolesarski računalnik

Oddelek: Šport
204890 (2743) GupeM
»

Navigacija za kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7312367 (8543) schurda
»

Merilec srčnega utripa

Oddelek: Loža
4712093 (6411) #000000

Več podobnih tem