» »

Reklamacija Mass - Razpadli čevlji, porazna izkušnja

Reklamacija Mass - Razpadli čevlji, porazna izkušnja

soncica ::

Čevlji s.Oliver, kupljeni 31.8.2019 v MASS trgovini, cena 80 eur, reklamacija podana mesec dni kasneje.
➡ Po 1 mesecu je postalo očitno, da so čevlji nikakršne kvalitete, saj je odrasla hčerka v njih prehodila max. 15 km, čevlji pa povsem razpadajo. Zato sem v trgovini Mass v Citypark Ljubljana podala reklamacijo.
➡ Mass je superge dal v pregled sodnemu izvedencu Jože Urankar, ki je ocenil, da so bile superge večkrat premočene, da hčerka ne zna hoditi (drgne z nogo ob nogo, buta s konico ob različne predmete, itd…) skratka, v resnici čevlji razpadajo kot posledica uporabe čevljev na 15km. Kriva je torej hčerka, čeprav ji še nikoli v življenju niso razpadli čevlji prej kot v nekaj sezonah, ni kriva kvaliteta čevljev. 𝙎𝙧𝙖𝙢𝙤𝙩𝙖‼
➡ Kolikor berem po spletu, je tak način reševanja reklamacij v Massu stalnica, in iz njihove strani plačan sodni izvedenec kot po tekočem traku piše enake odgovore, seveda v prid Massu.
➡ 𝙊𝙗𝙟𝙖𝙫𝙖 𝙠𝙤𝙩 𝙤𝙥𝙤𝙯𝙤𝙧𝙞𝙡𝙤, 𝙠𝙖𝙟 𝙨𝙚 𝙫𝙖𝙢 𝙗𝙤 𝙥𝙧𝙞𝙥𝙚𝙩𝙞𝙡𝙤, 𝙠𝙤 𝙗𝙤𝙨𝙩𝙚 𝙫 𝙈𝙖𝙨𝙨𝙪 𝙠𝙪𝙥𝙞𝙡𝙞 č𝙚𝙫𝙡𝙟𝙚.
➡ Jaz sem 80 eur vrgla dobesedno v smeti. Sramota! Lahko si predstavljate koliko čevljev bom še kupila v Massu. Tudi če jih bi dajali zastonj jih pri njih ne bi vzela.
  • spremenilo: soncica ()

mertseger ::

:)) Ja tale Jože Urankar je znan že celo desetletje. Če ne želiš vrniti reklamacije potem daš samo njemu na kontrolo čevlje in izid je vedno enak. Človek ne zna hodit v čevljih ali si jih ne zna zavezati. Poznam ultra tekača ki je imel enkrat tako težavo, dobil je nazaj da ne zna superg nosit pa prav zavezat. :)) Model je pretekel že pol sveta do sedaj ampak čez Urankarja ga res ni.

aiko ::

Enaka izkušnja tukaj. Superge za 80€ so po prvem tednu nošenja v službi (pisarna) izgledale kot da so stare 1 leto. Po drugem tedno sem jih iz jeze vrgel v smeti. Škoda da si nisem shranil računa, ker bi jih vrgel komu v glavo tam.

spenstar ::

V Massa sem samo enkrat kupil usnjene moske cevlje, po treh dneh mi je zadnji gumijasti podlat zacel odstopati v slojih. reklamacije mi niso upostevali, so rekli da verjetno prevec na pete hodim. :) Od takrat tudi stopil nisem v njihovo trgovino. (to je bilo pred 15 leti). Zdaj raje kupim cevlje v Lidlu ali Hofru.
SPENSTAR--builder

Horas ::

jaz še nisem kupil čevljev ali adidask v taki štacuni kot je mass ali kaj pdobnega. furam že par let adidaske iz lidla in hoferja. niti sledu o kakšni obrabi, razen podplat kajpak.

imam en par skejterk še iz pazite to! turboschuha če se kdo spomne te trgovine. torej so stare 20let!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

floyd1 ::

Me je kar malo streslo, ko sem prebral tisto ime izvedenca.

Meni je pred ohoho leti ta isti človek zavrnil reklamacijo za Maya Maya shell, ki se je ob strani, kjer sem nosil torbo (fotoaparat), precej grdo zgulil po prvem? sprehodu. To isto torbo imam še danes in ne prej ne kasneje na nobeni drugi jakni ni bilo nobenih posledic. In to naj bi bila "pohodna" jakna...

Tudi jaz sem potem na vseh mogočih forumih opisal mojo izkušnjo, ker je bilo to vse, kar sem lahko naredil.

Čisto mimogrede - Maya (firma) je naslednje leto crknila - najcenejšo kitajsko robo pač nihče ne more prav dolgo prodajat po relativno visokih cenah. In verjetno sem s svojimi objavami preprečil vsaj nekaj razočaranj ob nakupih in jeze ob zavrnjenih reklamacijah.

Preberi še:
INTERSPORT težave z reklamacijo

in mojo temo:
razočaran nad Maya Maya "kvaliteto"

Vedno isti izvedenec, vedno zavrnitev reklamacije. Vsaj malo sumljivo je to...

strawman ::

Pri tako banalno zavrnjenih reklamacijah je najbolje naredit štalo na danes najbolj vidnem mestu - socialnih omrežjih.
Spišeš en post podoben temu, označiš trgovino/prodajalca in hitro dobiš zasebno sporočilo "če se da kaj uredit". :)

PrimoZ_ ::

Hvala, za potrditev da je očitno njihova obutev res za en drek.

Jaz sem tam čevlje kupil 2x in oboji so zdržali komaj leto, pa čeprav sem jih imel samo za na delo. Na delo v smislu da sem zjutraj prehodil 20m do avta, potem 50m od avta do pisarne, kjer sem se preubul v copate, in potem popoldan enako prehojenega za domov.
Vmes sem šel z njimi še na malico, kjer sem naredil 200 do 500m v eno smer.

Skratka, čevlji po enem letu so bili samo še za v kanto, počen podplat, scufana notranjost čevlja, trgajoči šivi, skratka drek od obutve...

P.S. pozimi sem seveda imel zimske čevlje tako da so bili realno nošeni kakih 8 mesecev.

showsover ::

Torej bi bolj bilo rav Mass obuje sezuje tud vas...?

Zgodovina sprememb…

DePalmo ::

To ni problem samo Massa, to je kar splošni problem in ga opažam povsod. Ni važno kje kupim teniske, ne zdržijo tako dolgo kot so nekaj let nazaj, pa tudi materiali so vse slabši.

Iz tega razloga tudi zelo redko zavijem v kako prodajalno čevljev in še redkeje kaj kupim. Raje za drobiž vzamem v kakem Hofru ali Lidlu dvojne ali trojne, zdržijo isto dolgo pa občutno ceneje.

Dag ::

Planned obsolence, kot povsod. Izdelek mora zdržati čim manj, da čim prej kupiš novega. Od obutve zato kupujem samo še pohodniške zadeve, tudi za civilno rabo. To še nekako zdrži, če vzameš znamke kot so Lowe, Scarpa, Mammut. Na srečo mi ni treba hodit okrog v klasičnih čevljih.

Slovenska Alpina je šla fajn navzdol v kvaliteti, ravno tako 'zveneče' znamke kot so Merrell, Salomon, ...

Tudi Hofer ni več, kar je bil. Lani sem vzel tam ene superge njihove znamke za 30€, po 2 mesecih se je notranji podplat nagubal. Vsaj z garancijo ni bilo problema, odnesel nazaj z računom in dobil takoj denar na roko.

Imam tudi njihov windstopper, ki se je zmuckal po hrbtu od nahrbtnika. Okej, za ceno 25€ jim to oprostim, ker drugače mu nič ne manjka.

greatdrakon ::

dvoji čevlji kupljeni v mass. uničeni v roku enega meseca - fizično so razpadli. normalna raba.

Machete ::

Predrage čevelj si kupujete. Daš za Supra ali Etnies na ebayu 30 eur in jih imaš za 2 leti postopanja po svetu. Zaradi njih dobiš mlajšo ženo, boljšo službo in pa hišo na morju, v ona plus naredijo intervju s tabo. win win.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

LeonSlo ::

Zato pa ne kupiš čevljev pri nas ker so cene ponekod že prav oderuške. V jeseni v Transporterju (Office Shoes) gledal Cat Mid Colfax za 120€, s popustom bi bili cca 95€. Na Amazon-u s dostavo na dom 70€. Zaenkrat zadovoljen s kvaliteto. Če se le da, probam v trgovini pa potem po spletu naročim. Pa ponavadi ostane v žepu vsaj 20€+.
Drugače pa Nike SB Check Solarsoft, že dve leti na nogah pa se jim malo pozna. Pa jih ravno ne čuvam (so že dobili porcijo hidravličnega olja po sebi). Če si po 8 ur in več v določenih čevljih verjemi, da se pozna na ceni, se oni za 30€ iz Deichmann-a ne morejo ravno primerjat. Sploh pri delovnih čevljih se pozna razlika v ceni potem ko jih imaš nekaj časa na nogi.

redtech ::

Imam samo športne superge, cca. 150€ redna cena, ker sem stalno v trenirki :)

Moja taktika:
Obvezno mora biti popust najmanj 30% in še takrat jih boste na spletu dobili za 70-80 EUR (nakup je potem odvisen od poštnine), vedno znamke. Nikoli ne kupim hišnih znamk, ker je potem isto kot če bi jih kupili na aliexpressu samo da je cena 10x nižja.

zmaugy ::

Zanimivo je bilo tole prebirati, ker v Massu nisem imel še ene slabe izkušnje. Čevlji kupljeni tam mi držijo nenormalno dolgo.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

spelardota ::

Ker S. Oliver ni znan po kvaliteti. Vsi ti Armani custom brand artikli, ki jih skup zašvasa najnižji bidder so znani po tem.

nejc711 ::

Meni tudi Massovi čevlji ne zdržijo dolgo ne glede na znamko. Imam pa dobro izkušnjo s trgovino Kopitarne Selnica (BTC LJ). Pri njih sem kupil sicer ene italijanske (ker domačih ni bilo prave številke) in po več kot enem letu vsakodnevne uporabe od zgoraj izgledajo kot novi! Obrabljena je edino guma na peti, vendar razmišljam, da bi jih nesel k čevljarju. Cena je bila okoli 120EUR in jih bom kupil še enkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejc711 ()

starfotr ::

Zato pa raje dajte denar slovencem, ki delajo dobre čevlje.

https://www.proalp.si/

Garantirano zadovoljni, brez sodnih cenilcev tipa Urankar.

Groot ::

starfotr je izjavil:

Zato pa raje dajte denar slovencem, ki delajo dobre čevlje.

https://www.proalp.si/

Garantirano zadovoljni, brez sodnih cenilcev tipa Urankar.


Uf dizajn pa ravno nekje iz 80tih

2dark ::

A imamo v Sloveniji samo enega sondega izvedenca za tekstil.

Jaz bi iz principa plačal neodvisnega sodnega izvedenca in podal ovadbo na tržni inšpektorat.

Da je s tem Urankarjem vse narobe, ker je internet poln njegovih izmišljotin in izgovorov, ki nimajo veze s čevlji. Obutev je zato, da se nosi.

Kako je ta debil še vedno sodni izvedenc meni ni jasno. Njemu bi že zdavnaj mogli odvzet licenco.

LeonSlo je izjavil:


Drugače pa Nike SB Check Solarsoft, že dve leti na nogah pa se jim malo pozna. Pa jih ravno ne čuvam (so že dobili porcijo hidravličnega olja po sebi). Če si po 8 ur in več v določenih čevljih verjemi, da se pozna na ceni, se oni za 30€ iz Deichmann-a ne morejo ravno primerjat. Sploh pri delovnih čevljih se pozna razlika v ceni potem ko jih imaš nekaj časa na nogi.



Samo SB so skateboaring podbrand in morejo zdržat veliko, sploh, če so za normalno hojo ima da zdržijo dolgo.

Jaz mam tud nIKE SB in morem rečt, da so zakon. ne vem sicer, al ma tvoj model solarsoft tudi zračno blazino v petnem delu vložka? Moje imajo in so tako udobne za nosit, da bi z njim prehodil najraje 10 km v enem kosu.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

2dark ::

aiko je izjavil:

Enaka izkušnja tukaj. Superge za 80€ so po prvem tednu nošenja v službi (pisarna) izgledale kot da so stare 1 leto. Po drugem tedno sem jih iz jeze vrgel v smeti. Škoda da si nisem shranil računa, ker bi jih vrgel komu v glavo tam.


Da nisi ti tisit, ki je v grosbasketu kupil air jordan model 1?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

mat xxl ::

Sam imam z Masom enako izkušnjo, poletni sandali, z povsem neprimernimi podplati so mi razpadli podplati po 300 metrih hoje. Ker sem imel dvoje podobe sem oboje poškodovane in nepoškodovane nesel v trgovino. Od nakupa je bilo res 13 mesecev. So mi rekli, da to seveda ni mogoče, sem te sandale obul in šel dva kroga po trgovini in mi je peta odpadla, u bistvu del gume z podplata.

Potem so ugotovili, da je reklamacija pre pozna čez leto..... sem zagrozil, pa mi je šef obljubil, da če kaj kupim dobim 20% popusta, sem se samo zahvalil, pa od takrat ne stopim več v Mass. Je imel pa kolega nekaj podobnega + isto izvedenec, ki ga omenjate zavrnil, reklamacijo, nakar je reklamiral proizvajalcu, ki je odpisal, da je čevelj ponaredek, saj sami ne uporabljajo takih materialov, zahtevali so vse podatke in račun, da bodo sami preganjali Mass. So pa kolegu oni vseeno poslali svoje original čevlje zastonj, kao v reklamne namene, kateri so potem zdržali res par let.....

Tako, da Mass hvala NE !!!

Anney ::

2dark je izjavil:

A imamo v Sloveniji samo enega sondega izvedenca za tekstil.

Jaz bi iz principa plačal neodvisnega sodnega izvedenca in podal ovadbo na tržni inšpektorat.

Da je s tem Urankarjem vse narobe, ker je internet poln njegovih izmišljotin in izgovorov, ki nimajo veze s čevlji. Obutev je zato, da se nosi.

Kako je ta debil še vedno sodni izvedenc meni ni jasno. Njemu bi že zdavnaj mogli odvzet licenco.

LeonSlo je izjavil:


Drugače pa Nike SB Check Solarsoft, že dve leti na nogah pa se jim malo pozna. Pa jih ravno ne čuvam (so že dobili porcijo hidravličnega olja po sebi). Če si po 8 ur in več v določenih čevljih verjemi, da se pozna na ceni, se oni za 30€ iz Deichmann-a ne morejo ravno primerjat. Sploh pri delovnih čevljih se pozna razlika v ceni potem ko jih imaš nekaj časa na nogi.



Samo SB so skateboaring podbrand in morejo zdržat veliko, sploh, če so za normalno hojo ima da zdržijo dolgo.

Jaz mam tud nIKE SB in morem rečt, da so zakon. ne vem sicer, al ma tvoj model solarsoft tudi zračno blazino v petnem delu vložka? Moje imajo in so tako udobne za nosit, da bi z njim prehodil najraje 10 km v enem kosu.


Sam mu bi dal enake čevlje za nosit in naj napiše lastne izkušnje po šestih mesecih redne uporabe.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

LeonSlo ::

Anney je izjavil:

2dark je izjavil:

A imamo v Sloveniji samo enega sondega izvedenca za tekstil.

Jaz bi iz principa plačal neodvisnega sodnega izvedenca in podal ovadbo na tržni inšpektorat.

Da je s tem Urankarjem vse narobe, ker je internet poln njegovih izmišljotin in izgovorov, ki nimajo veze s čevlji. Obutev je zato, da se nosi.

Kako je ta debil še vedno sodni izvedenc meni ni jasno. Njemu bi že zdavnaj mogli odvzet licenco.

LeonSlo je izjavil:


Drugače pa Nike SB Check Solarsoft, že dve leti na nogah pa se jim malo pozna. Pa jih ravno ne čuvam (so že dobili porcijo hidravličnega olja po sebi). Če si po 8 ur in več v določenih čevljih verjemi, da se pozna na ceni, se oni za 30€ iz Deichmann-a ne morejo ravno primerjat. Sploh pri delovnih čevljih se pozna razlika v ceni potem ko jih imaš nekaj časa na nogi.



Samo SB so skateboaring podbrand in morejo zdržat veliko, sploh, če so za normalno hojo ima da zdržijo dolgo.

Jaz mam tud nIKE SB in morem rečt, da so zakon. ne vem sicer, al ma tvoj model solarsoft tudi zračno blazino v petnem delu vložka? Moje imajo in so tako udobne za nosit, da bi z njim prehodil najraje 10 km v enem kosu.


Sam mu bi dal enake čevlje za nosit in naj napiše lastne izkušnje po šestih mesecih redne uporabe.


Ja imam ta solar soft v obojnih, fenomenalna zadeva. Načeloma ravno zaradi tega ne nosim drugih superg.
Zdaj kaj si misli ta Urankar o teh čevlih je meni čisto vseeno. Moja izkušnja - delam kot komercialist s kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo, kadar so sejmi imam čevlje obujem zjutraj ob 6-tih ko grem od doma pa jih sezujem zvečer ob osmih-devetih ko pridem domov. Pa me noge niti malo ne bolijo v njih, pa sem cel dan na nogah, 12 ur in več.
Me prav zanima katere čevlje pa on nosi potem...

gruntfürmich ::

ćisto možno je da mass in še marsikdo v sloveniji prodaja ponaredke.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ganon ::

Zanimivo. Meni je na Etnies čevljih, ki sem jih kupil v Obsešnu, začela pokati guma na pregibu. To se je zgodilo po kakšnih štirih mesecih. So jih poslali v Ljubljano in je bila reklamacija priznana, sem dobil dobropis in vzel drug model.

PrimoZ_ ::

Jaz se spomnim pred leti, ti Etnis, DC, Element,... to so bli neuničljivi supergi v primerjavi s tem iz Mass. Mogoče grem spet pogledat kaj takega :)

starfotr je izjavil:

Zato pa raje dajte denar slovencem, ki delajo dobre čevlje.

https://www.proalp.si/

Garantirano zadovoljni, brez sodnih cenilcev tipa Urankar.


Jaz in žena imava vsak en par, že cca. 2 leti. Brez najmanše napake.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PrimoZ_ ()

feryz ::

Zanimivo. Jaz imam en par športnih čevljev, ki jih uporabljam za vse.
Vedno kupujem v Mass-u. Cena okrog 100 evrov.
V povprečju gulim en in isti par eno leto in pol, obut sem 10 do 12 ur dnevno.
Vsak dan naredim 13 - 15 km. Se pravi, do menjave nekih 4000 do 6000 kilometrov. Nikoli še nisem imel problemov.

Verjetno je res najbolj povezano z načinom hoje.

zmaugy ::

Pri meni je "problem" nasprotne narave - v Massu kupim na primer sandale in jih nosim nekaj let (ko so primerne temperature) za vse mogoče, od sprehodov, počitnic na morju, do vsakodnevnih peš poti do trgovine, zadrževanja okrog hiše etc.
Medtem si kupim že nove, ker se tem po recimo treh letih precej brutalne uporabe to že malo vidi, ampak še vedno nosim stare, ker so lepo uhojeni.
Enako s čevlji. Že nekaj let imam za sestanke ene Mass čevlje, ki se krasno nosijo in so še vedno videti lepo, v predalu že nekaj let tudi dva para novih, ki jih še nikoli nisem nosil. Ker so stari videti še čisto OK in se mi ne da uhodit novih, se vedno znova odločim, da "danes še ne bom obul novih". Možno da teh ne bom nikoli nosil in bom zaradi videza kupil kakšne nove.
Visoki semiš zimski čevlji iz Mass so v redni uporabi že vsaj 3 leta in so zgolj manj privlačne barve kot novi, gležnarji so letos dali skozi drugo zimsko sezono in so še vedno kot novi.
Nobenih čevljev ne šparam, je pa res, da ne nosim samo enih na sezono za vsak dan - najbližje temu so sandali, ki jih okrog hiše nosim tudi kot natikače - se pravi s petami potlačim zadnji del. Neuničljivi.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Groot ::

Tudi sam imam načeloma ok izkušnj z MASS. En par elegantnih zimskih gležnarjev sem nosil sedaj že 3 sezono in so praktično brez znakov uporabe, je pa res da jih redno čistim in ustrezno mažem ker so usnjeni. Enako velja za 2 para elegantnih čevljev za k obleki, ki sta po cca. letu in pol še vedno v odličnem stanju. Je pa res da so bili vsi tej pari čevljev okrog 100 EUR oziroma več.

Imel sem pa naravnost katastrofalne izkušnje s Humanicom, kjer mi je na zimskih gležnarjih guma na podplatu praktično razpadla po nekaj dneh. Več kot očitno so čevlji lep čas stali v skladišču in je guma postala trda in je takoj razpokala.

Magic1 ::

Izgleda dobiva mass robo iz vseh vetrov(kjer dobijo ceneje). Včasih dobijo original robo, včasih ne. Izgleda pa da je najhujši njihov odziv na reklamacije. Dobili so enega kekca, ki jim piše izvedeniška mnenja in mu dajo drobiž za vsako mnenje, on jih pa itak na tamplate napiše v 5 minutah.
Mogoče ne bi bilo švoh, da se napiše pritožbe na odvetniško zbornico. Če bodo dobili zadosti pritožb, bodo morda prisiljeni narediti kakšno preiskavo. Če se nihče ne pritoži, potem lahko prakticirajo v prihodnje.
Jaz do sedaj nisem imel težav z obutvijo iz masa, sam verjetno ne bom več preizkušal svoje sreče(in časa) z njimi.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

steev ::

mertseger je izjavil:

:)) Ja tale Jože Urankar je znan že celo desetletje. Če ne želiš vrniti reklamacije potem daš samo njemu na kontrolo čevlje in izid je vedno enak. Človek ne zna hodit v čevljih ali si jih ne zna zavezati. Poznam ultra tekača ki je imel enkrat tako težavo, dobil je nazaj da ne zna superg nosit pa prav zavezat. :)) Model je pretekel že pol sveta do sedaj ampak čez Urankarja ga res ni.

Čisto enako je bilo pri mojem primeru. Da si ne znam zavezat čevljev in da je poškodba nastala izključno zaradi uporabe. Nego šta, doma jih gledam v vitrini.
:|

gorazdkop ::

Spet strokovnjak Urankar? Saj bi naredil smeškota zraven, samo ko ni smešno
V linkani temi o Intersportu sem napisal mojo izkušnjo z njim. In dejansko so taki lahko v SLO sodni izvedenci? Še en dodaten signal, kako je marsikaj narobe v tej državi

bbbbbb2015 ::

soncica je izjavil:

Čevlji s.Oliver, kupljeni 31.8.2019 v MASS trgovini, cena 80 eur, reklamacija podana mesec dni kasneje.


Problem je, da ti ne veš, kaj se dogaja. To so najcenejši čevlji iz Vietnama, niti iz Kitajske ne, pogosto sploh niso original, če na njih piše Nike ali Adidas. Te krame se sploh ne bi smelo prodajati, ker so materiali, izdelava,lepilo preslabi, vulkanizacije sploh ni ali pa tako slaba, da gumo scefra takoj.

Zaradi tega mi kupujemo *vsi* čevlje v Avstriji, v Sport direktu, stanejo med 80 - 120€ in držijo večno.

P.S.: Sorodnica je delala v MASSu kot prodajalka pa je rekla, da je postajalo s časom čedalje slabše, ona je itak odpovedala službo tam.

Obrni se na zvezo potrošnikov ali jim pa čevlje kar pošlji tja. Oji morajo narediti en proper test kvalitete, da se potem vidi, kaj je krama in kaj ne.

Npr. naredili so test za pelete, do takrat se je vedno pojavljala neka krama od peletov iz Bosne, razpadalo, vlaga, vse živo. Zdaj imajo test vsako leto, kvaliteta se je *občutno* izboljšala.

bbbbbb2015 ::

gorazdkop je izjavil:

Spet strokovnjak Urankar? Saj bi naredil smeškota zraven, samo ko ni smešno
V linkani temi o Intersportu sem napisal mojo izkušnjo z njim. In dejansko so taki lahko v SLO sodni izvedenci? Še en dodaten signal, kako je marsikaj narobe v tej državi


Imate naslov, Ministrstvo za pravosodje, če komu kaj ne paše, se nad izvedencem lahko pritoži. Da izvedenec ne vidi, da gre za najcenejšo kramo, to ali ni izvedenec ali pa se dela neumnega, tako v eni slovenski maniri pa lahko da "izvedenec" sprejema kakšne benefite.

Ker razumen človek nima interesa ne reči bobu bob.

Ker pa sem jaz imel poškodbo na kolenu, me je ortopedinja enkrat podučila, da NIHČE NE HODI perfektno, nihče nima obeh nog povsem povsem enakih, že da si levičar ali desničar, da dosti razlike.

bbbbbb2015 ::

Groot je izjavil:

Več kot očitno so čevlji lep čas stali v skladišču in je guma postala trda in je takoj razpokala.


Guma, če je pravilno vulkanizirana, se mora menda celo uležavati 2-3 mesece, še najbolje pol leta. Če je v temnem in hladnem prostoru, drži sigurno 10 let.

Če poka, se obrablja v mrvicah ali radira v svaljkih, nibila pravilno vulkanizirana. Specialci za gumo bi ti to točno znali povedati, če je temperatura, čas ali material kriv. Tako daleč si nisem zapomnil, je pa eden razlagal, kako testirajo gume.

V glavnem bolj guma mešanice za avto gume in za gume ko gredo na protihrupne ograje. Ne vem, če jih čevlji toliko brigajo. Vietnamski zagotovo ne.

Groot ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Groot je izjavil:

Več kot očitno so čevlji lep čas stali v skladišču in je guma postala trda in je takoj razpokala.


Guma, če je pravilno vulkanizirana, se mora menda celo uležavati 2-3 mesece, še najbolje pol leta. Če je v temnem in hladnem prostoru, drži sigurno 10 let.

Če poka, se obrablja v mrvicah ali radira v svaljkih, nibila pravilno vulkanizirana. Specialci za gumo bi ti to točno znali povedati, če je temperatura, čas ali material kriv. Tako daleč si nisem zapomnil, je pa eden razlagal, kako testirajo gume.

V glavnem bolj guma mešanice za avto gume in za gume ko gredo na protihrupne ograje. Ne vem, če jih čevlji toliko brigajo. Vietnamski zagotovo ne.


Priznam da toliko se v vzrok pa res nisem poglabljal :)) ampak vseeno zanimivo vedeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

d0rK ::

Urankar = kriminal. Meni zavrnil reklamacijo čevljev ki so razpadli po parih mesecih suhega vremena.

Trgovina je bila prva liga. Nikoli več ničesar ne kupim tam.

ginekk ::

Tudi jaz imam enako (slabo) izkušnjo. Supergam Nike iz Intersporta razpadel podplat po enem mesecu. Bebavi Urankar strokovni ugotovi nepravilno nošnjo.

Izgleda ima kot izvedenec super biznis, tajnica mu cele dneve dela copy paste poročil, on pa se v najboljšem primeru podpiše. Win win za firme in zanj.

UganiKdo ::

2dark je izjavil:

A imamo v Sloveniji samo enega sondega izvedenca za tekstil.

Jaz bi iz principa plačal neodvisnega sodnega izvedenca in podal ovadbo na tržni inšpektorat.

Da je s tem Urankarjem vse narobe, ker je internet poln njegovih izmišljotin in izgovorov, ki nimajo veze s čevlji. Obutev je zato, da se nosi.

Kako je ta debil še vedno sodni izvedenc meni ni jasno. Njemu bi že zdavnaj mogli odvzet licenco.



Za usnjarstvo je na žalost res samo on, za tekstil pa imamo celo 2 sodna cenilca.

Utk ::

Jaz bi temu izvedencu predlagal še en biznis. Glede na to, da tolk ljudi ne zna hodit ali uporabljat čevljev, naj začne s tečaji pravilnega nošenja čevljev. Nisem vedel, da lahko tudi narobe hodiš na način, da uničiš čevlje. Če bi rekel, da si s čevljem zaviral na kolesu namesto z zavorami, ajde, naj jim bo, ampak da narobe hodiš...

zmaugy ::

Sam sem imel pred leti primer reklamacije (neka manjša lokalna trgovina) in ko je lastnik nekaj sikal, sem mu rekel, da bom čevlje razstavil v hodniku stanovanja in zraven napisal kje sem jih kupil.
Pa je potem popustil.
Lani enkrat sem reklamiral ene otroške škornje, ki so se začeli lupit po dveh-treh dneh in ni bilo nobenega problema.
Ko enkrat za par usranih čevljev trgovec začne operirat s sodnim izvedencem, potem pa lahko noč.
Kaže da bom naslednje čevlje kupil drugje.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Alien123 ::

Imam dvoje izkušenj pri Massu.
Kupil natikače od hilfiger-a za 40€ in še mi zdaj po treh letih držijo vrhunsko, pa nisem šparal z njimi.
In kupil adidaske za 90€ in mi je podplat začel odstopat po tednu dni.

Tak da sem polovičen, je pa res da ni to prvo razredna kvaliteta. Isto se prodaja drugo razredna v hervisu, inter sportu itd..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva Liga - Supege - Jože Urankar (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6610327 (181) 2dark
»

Usnjen čevelj problem

Oddelek: Loža
362893 (1995) Unknown_001
»

INTERSPORT težave z reklamacijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7715511 (13598) maco-maco
»

Porazna izkušnja v trgovini Mass! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10423074 (18130) bambam20
»

zimski cevlji za mesto

Oddelek: Loža
295175 (4298) gruntfürmich

Več podobnih tem