» »

Menjava tipkovnice

Menjava tipkovnice

SoundBlaster ::

Pozdravljeni,

ne vem v kateri predel foruma naj napišem tole, upam da bo tu v redu.

Imam mehansko tipkovnico s Cherry MX RED stikali, ki pa mi ne odgovarjajo preveč. Tipkovnica je sicer odlična, stara 4 mesece. Če bi imela MX BROWN stikala bi jo obdržal. Tako pa razmišljam o menjavi z drugo tipkovnico ki ima MX BROWN stikala.

Ima mogoče kdo tipkovnico z MX BROWN stikali ki bi mi jo lahko nekako posodil za testiranje pred nakupom, recimo za nekaj dni, proti kavciji oz. plačilu seveda? Mojo Cherry MX RED tipkovnico bi pa potem prodal, če bi se odločil za nakup nove z MX BROWN. Bi kdo sploh kupil rabljeno tipkovnico, čeprav je praktično kot nova? Npr. za 50% cene (nova je bila 130 €)?

Reaper ::

Napiši katero tipkovnico imaš, sigurno se najde kakšen interesent.

Cherry MX Board 1.0, Cherry MX RED stikala, velik enter in slovenski šumniki. Tipkovnica je kot nova. Ampak preden gre, moram testirati in nabaviti drugo (MX BROWN).

Toiletman ::

To ni pravo testiranje zame, če klikaš en gumb. Idealno bi rabil tipkovnico z MX BROWN stikali za testiranje...

showsover ::

imam(o) sicer nekaj tipkovnic, pa nimam pojma ali je cherry, red, brown, black, wwhite... kaj tole sploh pomeni? je to blagovna znamka in razred kakovosti?

Reaper ::

Red, brown, blue, nakazuje tip stikal proizvajalca Cherry.

Ales ::

Mogoče če malo pogledaš / vprašaš v namenski temi o mehanskih tipkovnicah? Sicer pa je zih pri nas v kaki štacuni kje kaka mehanska z rjavimi stikali, toliko da lahko malo probaš...

Sem že sprobal malo v Mimovrste trgovini in mi je bilo v redu z MX Brown, samo to je bilo nekaj sekund, bi vseeno potreboval kakšen dan ali dva...

Ja, sej to je problem pri tipkovnicah, dejansko rabiš malo dlje klofat po njej, pa po možnosti za mizo, ne kar pred polico...

Še hujše je pri miškah, kadar jih zapakirajo tako, da še roke ne moreš položiti nanjo. Pri nekaterih jo lahko vsaj preko plastike, če gre tik ob krivinah miške, pri nekaterih še to ne.

IL_DIAVOLO ::

Normalni pogledamo review in nam je vse jasno. Ne rabimo vonjat in čutit.

Blagor vam normalnim. :D

Fak, sem ene 20 let v it in fin, pregnal vse zive tipkovnice in miske od horizontalnih, vertikalnih, naprstnih, pa vse vredu dela, pa mam neke dirtcheap, brez nekih naslonov za zapestja in ostale sminkarije

A je izkusnja tipkanja tako nenadje*ljiva s temi tipkovnicami ali kaj?
Je to prestiz?

Resnicno me zanima, kaj je dodana vrednost teh red-brown tipkovnic?

vres.ales ::

To tudi mene zanima, nikoli nisem mel dražje tipkovnice do 15€

A je tako težko probat in sam videt, kaka je razlika?

Nečesa se dotikaš ure in ure dnevno, pa ti je vseeno, kak občutek je? Oz. celo sploh ne opaziš razlike? Resno??

Vseeno ti je za ergonomijo, ki posledično vpliva na bolečine oz. utrujenost mišic, vezi in tudi na pojav kroničnih poškodb?

Potem ti je tudi vseeno, ali sediš na kavču ali na skali neki? Na stolu ali na tnalu? Saj je samo šminkarija! :D

IL_DIAVOLO ::

Seveda je.

Edina razlika je med tipkovnico za 15 evrov in tisto nad 50 evrov, kjer pa cutis tisto mekhobo in skoraj nic "sklocanja".

Ne bom nic poskusal, boli me k, po 20 letih itja so moji prsti utrjeni, da srce izcerupajo, pa ne bi tipkovnice premlatili, da piska od napora poleg.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14128505 (656) Han
»

Mehanska tipkovnica (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Kaj kupiti
2959690359 (5415) Shkorc
»

Mehanske tipkovnice na delovnem mestu

Oddelek: Pomoč in nasveti
112607 (1899) Qushaak
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

5213697 (11355) zhigatsey
»

Iščem osvetljeno gaming tipkovnico

243075 (2423) broken/link

Več podobnih tem