Forum » Programska oprema » Antivirusni app
Antivirusni app
showsover ::
Glede na test antivirusne opreme (zps.si), je menda zadeva takšna:
od najboljšega do naslabšega, pač po zps merilih (dejanska zaščita 65%, enostavnost uporabe 25%, obremenitev računalnika 10%):
Točke: Seznam programov
82: Avira Free Security Suite, Avira Antivirus Pro
80: Kaspersky Internet Security
79: Avast Free Antivirus, ESET Internet Security 2020
78: Bitdefender Internet Security 2020, AVG Internet Security, Avast Premium Security
76: AVG Antivirus Free, F-Secure Safe Windows
...
60: Microsoft Windows 10 - Defender
...
49: Malwarebytes Premium for Home
...
40: Hitman HitmanPro.Alert
V Windows 10 vgrajen Defender očitno ni ravno topshit, ni pa niti največja polomija, po oceni (koliko je ocena zanesljiva, ne vem) nekje na sredini.
.
od najboljšega do naslabšega, pač po zps merilih (dejanska zaščita 65%, enostavnost uporabe 25%, obremenitev računalnika 10%):
Točke: Seznam programov
82: Avira Free Security Suite, Avira Antivirus Pro
80: Kaspersky Internet Security
79: Avast Free Antivirus, ESET Internet Security 2020
78: Bitdefender Internet Security 2020, AVG Internet Security, Avast Premium Security
76: AVG Antivirus Free, F-Secure Safe Windows
...
60: Microsoft Windows 10 - Defender
...
49: Malwarebytes Premium for Home
...
40: Hitman HitmanPro.Alert
V Windows 10 vgrajen Defender očitno ni ravno topshit, ni pa niti največja polomija, po oceni (koliko je ocena zanesljiva, ne vem) nekje na sredini.
.
- spremenilo: showsover ()
showsover ::
Sami nameravamo kupiti Family (25 naprav) od prvouvrščenega, imate kaj dodati, predvsem - odsvetovati?
solatko ::
Ko testirajo disk s stotimi različnimi virusi, morda res ni med prvimi, če bi testirali vsakodnevno uporabo, pa v bistvu ustavi večino. Ne more pa ustavit tistega, kar pritiskajo sami uporabniki, noben, še tako sofisticiran AV program.
Zavedati se je treba, da so AV programi, najhujši vohuni v vašem računalniku in ni redkost, da pridobljene informacije tudi prodajajo.
Zavedati se je treba, da so AV programi, najhujši vohuni v vašem računalniku in ni redkost, da pridobljene informacije tudi prodajajo.
Delo krepa človeka
mtosev ::
meni je defender cisto v redu. Ne hodim po warez websitih. Tak, da bolj tezko, da kaj dobim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
solatko ::
mtosev - Jaz pa hodim tudi po warez straneh pa mi ravno tako defender že od takrat, ko je M$ začel s tem in nisem imel niti enega problema, če nisem sam zagnal namestitev virusa (zaradi testiranja odstranitve).
Tudi kakšno fajn zagamano zadevo pa rešil pa restore point.
Tudi kakšno fajn zagamano zadevo pa rešil pa restore point.
Delo krepa človeka
bobby ::
Ker imam rad bolj kot ne jaz kontrolo, uporabljam Bitdefenderja Total Internet Security.
Za nekatere morda malo preveč zakompliciran, kar priznam, da sem rabil kar nekaj časa, da sem se ga navadil ampak mi je postal čisto ok. Uporaba zadnje 2+ leti. Prej sem imel tudi jaz miselnost "ah sej od MS je ok pa firewall tudi" ampak, ko enkrat vidiš, kako se ti začne miška premikat po monitorju okoli 2 zjutraj in zaženešAV in malware pa nič ne najde, pol pa začneš s čim drugim skenirat in vidiš, da je kar nekaj dreka na mašini, med drugimi RDP črva, ki ga vsi drugi najdejo samo MS ne, se hitro premisliš. In ja, vem, lahko tudi sedaj kaj fašem ampak verjetnost sem zmanjšal in pa klobase ala user je najboljši AV bi tudi držalo, če ne bi ta isti črv bil nasran na uradni strani znane avtošole,...
No to je moja zgodba, zakaj MS zaščita v mojih očeh ni pozitivno ocenjena.
Za nekatere morda malo preveč zakompliciran, kar priznam, da sem rabil kar nekaj časa, da sem se ga navadil ampak mi je postal čisto ok. Uporaba zadnje 2+ leti. Prej sem imel tudi jaz miselnost "ah sej od MS je ok pa firewall tudi" ampak, ko enkrat vidiš, kako se ti začne miška premikat po monitorju okoli 2 zjutraj in zaženešAV in malware pa nič ne najde, pol pa začneš s čim drugim skenirat in vidiš, da je kar nekaj dreka na mašini, med drugimi RDP črva, ki ga vsi drugi najdejo samo MS ne, se hitro premisliš. In ja, vem, lahko tudi sedaj kaj fašem ampak verjetnost sem zmanjšal in pa klobase ala user je najboljši AV bi tudi držalo, če ne bi ta isti črv bil nasran na uradni strani znane avtošole,...
No to je moja zgodba, zakaj MS zaščita v mojih očeh ni pozitivno ocenjena.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Gejspodar ::
Moje mnenje je, da je najboljši AV Zdrava Pamet 2020, oziroma primerljiva najnovejša edicija v kombinaciji z uBlock origin.
Resda licence ne dajo kar vsakomur, a za mene to ni bil nikoli problem.
Resda licence ne dajo kar vsakomur, a za mene to ni bil nikoli problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 650220 (7757) | Domini tm |
» | Comodo Internet security freeOddelek: Programska oprema | 6855 (5070) | BorutK-73 |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62163 (47963) | d4vid |
» | Najboljši plačljivi antivirus (2011)?Oddelek: Programska oprema | 6063 (5167) | krneki0001 |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9462 (8409) | bluefish |