» »

Težave z monitorjem

Težave z monitorjem

BlackMaX ::

Ne vem točno kaj bi to pomenilo?

Driverji, monitor že na koncu svoje živ. dobe?

Več v priponki / linku

Screenshot

Screenshot

pero50 ::

ne. Fuč grafična. Pogooglaj gpu artifacts.

edit: Da preveriš če je res to, bo mogoče dovolj če že vključiš nastavitven meni v monitorju. Če se ti kvadratki prekrijejo, potem je GPU, če jih imaš še vedno čez meni, potem je pa lahko monitor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pero50 ()

mtosev ::

Fajn bi bilo, ce bi vsaj napisal kateri monitor in druge specs od kompa ane?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

To se mi je šele danes začelo dogajati.

Imam Samsunga S24B300 (6 let star) in LG 25UM58 (2-3 leti star monitor)

Grafična Gtx 660ti driver 431.61

Pc je 6 let star

pero50 je izjavil:

ne. Fuč grafična. Pogooglaj gpu artifacts.

edit: Da preveriš če je res to, bo mogoče dovolj če že vključiš nastavitven meni v monitorju. Če se ti kvadratki prekrijejo, potem je GPU, če jih imaš še vedno čez meni, potem je pa lahko monitor.

Hvala za ta tip.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlackMaX ()

val46 ::

Definitivno grafična. Sej to bi glede na to, da maš dva monitorja, že sam pogruntal. Ker verjamem, da če priklopiš enega ali drugega, ti isto dela te artifakte, se pravi, ne more biti monitor. Nabavi novo grafično, 660 je itak že predpotopna in dobiš kej podobnega za par 10€ na bolhi.

Danes sem videl, da je res graficna sla.

Problem je k ne vem se tocno katero graficno lahko kupim glede na maticno.

Rad bi, da ko kupim dam noter in dela. Nocem kupit graficne in da na koncu ni kompatibilna oz. ne deluje...

Zdj pa kako to pogledat

Ce prav razumem moram gledat dejansko velikost kartice in ce ima pcie express 3.0 x 16?

Zak0n ::

Tako. 16 slot, glede pcie pa tako: PCIe is also backward compatible. If you have a PCIe 4.0 graphics card you can use it with a motherboard designed for PCIe 3.0; however, the card's available bandwidth would be limited to the capabilities of PCIe 3.0. Conversely, a PCIe 3.0 card can fit in a PCIe 4.0 slot, but again it would be limited by PCIe 3.0.

Velikost definitivno, da boš videl, če ti sploh gre v ohišje računalnika. Potem pa še to ja, ali ti matična podpira PCIe 3.0 ali tudi 4.0. Morda če bi povedal še ostale komponente ki jih imaš, ti lahko kdo kaj predlaga, da ne kupuješ neki predragega, katerega niti izkoristit ne bi mogel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

DeeCoy ::

Predvsem glej, da bo napajalnik dovolj močen, torej primerjaj nazivno moč stare in nove. Ostalo je praktično vseeno.. Poglej za kako rabljeno gtx 1060, bo več kot dovolj.

Imam i7 3770
16 gb rama
Napajalnik je xfx 550w bronze.

Ostalo pa itak se mi zdi da ni tolk pomembno ali pac?

Mam ponudbo gtx 680 za 40 eur :)

pero50 ::

na tvojem mestu bi dal še 20€ več in vzel 1050. sicer ista zmogljivost, ampak je hladnejša in manjša poraba.

če pa ne rabiš grafične za igre, pa lahko priključiš tudi direktno na matično in bi moralo delovat vse ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pero50 ()

Če si do sedaj bil z gtx 660 zadovoljen in v bližnji prihodnosti nimaš namena nekaj nadgrajevati procesorja in igrati najnovejših iger, pol vzemi to 680ko. Če pa imaš namen v kratkem to početi kar sm napisal, se raje ozri po kaki 1060ki. Kot pravim, odvisno od tvojih potreb. Če si do sedaj vse kar si rabil bil zadovoljen z 660, boš tudi naprej z 680. Pod pogojem, da je ok in ni bla vsakodnevno gnana v kakih minning rigu. V tem primeru ti zna kaj hitro spet kake artifakte prikazat. Kot je pa ravnokar pero napisal, če želiš nekaj več, bo treba vsaj na 1050, še raje 1060 it.

Trenutno sem na integrirani grafiki in štima. Za silo bo. Sam moram še vidt kako je z igrami. Nisem nikoli rudaril pa tudi ne nameravam.

Vse kartice od 1060 do 680 so bile prodane takoj.

Nisem vedel da je tako povpraševanje.

Nisem mislil da si ti ali da boš ti rudaril. Omenil sem to, da če obstaja sum, da je prodajalec kartice, ki jo maš namen kupit z njo rudaril, se je te kartice bolje izogibat. Pa kje si gledal za njimi, če praviš da so ble takoj prodane? Na bolhi se še vedno prodaja kar nekaj njih. Tudi kaka 1050Ti ali GTX750 se dobi. 1060 jih je pa kar nekaj. Pazi le na dolžino, da ti bo šla v ohišje(take s tremi ventilatorji znajo bit precej dolge).

val46 je izjavil:

Nisem mislil da si ti ali da boš ti rudaril. Omenil sem to, da če obstaja sum, da je prodajalec kartice, ki jo maš namen kupit z njo rudaril, se je te kartice bolje izogibat. Pa kje si gledal za njimi, če praviš da so ble takoj prodane? Na bolhi se še vedno prodaja kar nekaj njih. Tudi kaka 1050Ti ali GTX750 se dobi. 1060 jih je pa kar nekaj. Pazi le na dolžino, da ti bo šla v ohišje(take s tremi ventilatorji znajo bit precej dolge).

Na bolhi in fb marketplacu sem gledal. Poklical in sledil odgovor prodane. Ja za enkrat ne napišejo da so rudarili. Ne vem pa kako bom to drugače izvedel :)

Ja to sem videl da 1060 bi šla notr...sam ssd bom remaknil eno stopničko višje pa bo kul :)

Pol kar dobi eno 1060ko, ti bo za te tvoje specifikacije, še največ časa obrestovala. Pa tudi z njimi nimaš takega straha, da bi ble za rudarjenje uporabljene, ker niso ravno temu ble namenjene. Glej le, da vzameš 6GB verzijo, ker 3GB so podhranjene.

Njlepša hvala vsem za pomoč.

Kupil sem gtx 970 dela ko urca :)

Za tvoje specifikacije, kar dobra izbira. Naj ti služi še dolgo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 3 4194 195 196 197 )

Oddelek: Kaj kupiti
98421185350 (192) rkobarov
»

Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 460 61 62 63 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
3108499948 (108679) Jagdpanter
»

Katero grafično kartico kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8912372 (5483) fender2206
»

PCIe 3.0 napajanje

Oddelek: Strojna oprema
252208 (1641) filip007
»

Nadgradnja Grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11114245 (11694) fender2206

Več podobnih tem