» »

Aku-kosilnica?

Aku-kosilnica?

1
2
»

sandmat ::

cyberlev je izjavil:

Živjo

Jaz uporabljam že štiri leta tole:
https://www.opara.si/baterijske-kosilni...
https://www.opara.si/baterijske-kose/37...
Po končani košnji cca 400m2 (kosilnica+laks) je baterija nekje na polovici. Se pravi da slabih 1000m2 bi po moje šlo z enim polnjenjem.

LP

to meni deluje kot prebarvan greenworks po obliki kosilnic, baterij in polnilcev. :D

Sparkxl je izjavil:

Zanimivo je brati tukaj kako eni razglašajo električne kosilnice za igrače. Take modrosti sem tudi sam od drugih poslušal, ko sem letos privlekel domov 82V powerworks. Nadomestila je husqwarno. V visoki gosti travi, kjer je bencinska konkretno kašljala, ta baterijska gre skozi brez najmanjšega problema. Modreci so od takrat tiho

Točno to. Na koncu z električnimi lažje pokosim brez kašljanja in ubadanja z gasom pri smrduhih. Hitreje, tišje, lažje, z manj stroški vzdrževanja. Bencinske kosilnice so stvar preteklosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sandmat ()

dvojka ::

Sam še Husqi naj hitrejši pogon naredi za normalno ceno da bom zadovoljen.

Spock83 ::

Živjo. Je kaj novega na tem področju. Sam imam 1050m parcelo s sadovnjakom. Rabim kosilnico in sem v precepu. Najmanj težav bi bilo s klasično bencinsko z mulčanjem, samohodna ter stranskim izmetom. Ampak, ker se bo zidala hiša bo parcela kasneje precej manjša. Pa pri meni se vrti vse okoli elektrike. Imam EV, bo tudi sončna. ELektrične kosilnice se slišijo super, ker se ne rabim ukvarjat z oljem in bencinom. Kaj naj naredim?
Mi je tudi všeč zamisel, da imam več baterij, ki so kompatibilne med različnimi orodji.

fikus_ ::

"Mi je tudi všeč zamisel, da imam več baterij, ki so kompatibilne med različnimi orodji. "

Ta ideja je dobra, izvedba bolj šepa, vsak proizvajalec ima nekaj po svoje. Še posebej je dobra ideja, če boš delal hišo in boš imel aku orodja.

Pri baterijski kosilnici je realna zmogljivost nekaj več kot pol oglaševane, če ima pogon koles, če jo porivaš, potem realno na 3/4+ oglaševane zmogljivosti.

Srečno pri kombinaciji baterij in več različnih baterijskih zadev. Nekateri printajo adapterje, da baterije pašejo na več različnih zadev.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

bauci ::

Dobre so Cramer kosilnice. Imajo pogon (hitrost lahko brezstopenjsko uravnavaš), mulčenje, stranski izmet ali pobiranje v koš. Baterije so drage cca 300€ ena baterija, ki zadošča za cca 40 minut košnje. Lahko uporabiš eno baterijo ali pa dve in ti avtomatsko preklopi na drugo baterijo, ko je prva prazna. Je kovinska in kosi zelo dobro. Prodajalec tabakum.si.

jest10 ::

bauci je izjavil:

Dobre so Cramer kosilnice. Imajo pogon (hitrost lahko brezstopenjsko uravnavaš), mulčenje, stranski izmet ali pobiranje v koš. Baterije so drage cca 300€ ena baterija, ki zadošča za cca 40 minut košnje. Lahko uporabiš eno baterijo ali pa dve in ti avtomatsko preklopi na drugo baterijo, ko je prva prazna. Je kovinska in kosi zelo dobro. Prodajalec tabakum.si.

Baterije vzameš powerworks, dokler jih še ima Bauhaus na zalogi, ker ukinjajo prodajo te znamke. Utori so identični, tako da ni težav. Nekaj časa so celo prodajali cramer polnilce, ker jim je njihovih zmanjkalo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Avenger ::

Jaz imam tole Ego kosilnico. Za kosit imam okoli 600m2. Hotel sem imet električno, ker lahko edino tako shranim pokonci, pa kosim lahko tudi zelo zgodaj zjutraj, ne da bi zelo motil sosede.

Težave: ne deluje najbolje, če je trava previsoka; torej, če kosiš recimo do tam okoli 3-5 cm, ni nobenega problema. Pri visoki travi je mulčenje (s kitom za mulčenje, torej nož+pokrov) nemogoče, ker se vsakih 50 metrov zapaca. Tu potem zmaga stranski izmet z navadnim nožem. Če je trava kratka, torej, če kosim nekako 3-5cm, pokosim komot celo površino, če je trava visoka, konkretno sem pustil cca. 300m2 kak mesec brez košnje - pa porabiš skoraj cel akumulator samo za to površino.

Imam tudi bencinsko, nek srednji rang in se ne ustraši nobene višine trave, izmet zadaj, zabasala se ni niti enkrat, pa sem kosil tudi res grozno travo, v tem primeru pač samo bolj počasi.

Skratka: če nameravaš kosit vsak teden, potem je po zmogljivostih baterijska povsem enaka bencinski in jaz jo imam raje kot bencinsko. Če nameravaš vsake 2-4 tedne... pa rajš bencinsko. Sploh če ni drugih dejavnikov.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Jest10, hvala za informacijo glede baterije. Grem nabavit :).

S svojo Cramer kosilnico lahko pokosim/mulčim tudi 20 cm travo brez problema. Pogoj je nabrušeno rezilo in dvojna košnja. Prvič na najvišji stopnji, pol pa še na nižji. Je pa res, da se baterija hitreje sprazni, ker kosilnica močneje dela (se jo sliši kako zalaufa z močnejšimi obrati) pri višji/gostejši travi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

bobiii16 ::

jaz s tole einhell GE-HM 18/38 Li-Solo vretenasto kosilnico in dvemi 4.2 Ah bateriji komot pokosim 1000m, samo ne uporabljaj koša, trava se sama gnoji

bauci je izjavil:

Jest10, hvala za informacijo glede baterije. Grem nabavit :).

tale recimo se je prodajala pod powerworks znamko in imam zanjo nekaj powerworks, ter eno cramer baterijo.

Ma sem videl ta deal. https://www.mimovrste.com/kosilnice/isk...
290 EUR. Sem to kupil.

Dokler ne bo hiša (upam, da bo že naslednje leto) bo ta čisto ok za mojo kvadraturo. Ima vse kar rabim. Potem bomo pa videli kako naprej. Definitivno bom kasneje kaj električnega. Mogoče Kakšne backup z baterijami naredim. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

Sheteentz ::

Spock83 je izjavil:

Mi je tudi všeč zamisel, da imam več baterij, ki so kompatibilne med različnimi orodji.

Jaz sem prav zaradi tega razloga skoraj abonent pri Lidlu in njihovi Parkside liniji izdelkov. Njihova plastik fantastik baterijska kosilnica PRMA 20-Li, ki jo imam par let, je res samo za par cm košnje trave. Nagibam se k nakupu malo močnejše na dve bateriji Lidlove, ko bo kaj pametnega v prodaji.

Ne, ne kosim pol hektarja, par deset kvadratov okoli hiše.

paradajzos ::

bauci je izjavil:

Dobre so Cramer kosilnice. Imajo pogon (hitrost lahko brezstopenjsko uravnavaš), mulčenje, stranski izmet ali pobiranje v koš. Baterije so drage cca 300EUR ena baterija, ki zadošča za cca 40 minut košnje. Lahko uporabiš eno baterijo ali pa dve in ti avtomatsko preklopi na drugo baterijo, ko je prva prazna. Je kovinska in kosi zelo dobro. Prodajalec tabakum.si.

Imaš morda točni naziv ali link?
A je tale: https://tabakum.si/product/kosilnica-vr...
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.
EU FIRST!

Zgodovina sprememb…

Ok, hvala. Ta je videti identična Powerworksu 82 V 51 cm (če ima izmet na desni strani). V Bauhausu so jo prodajali brez baterije in polnilca za 1/3 cene z linka.
A baterije od Powerworksa preverjeno delujejo?
EU FIRST!

Ja, so kompatibilne

Hvala.
Mimogrede ista kosilnica z enim pol manjšim akumulatorjem in polnilcem na mimovrste:

https://www.mimovrste.com/kosilnice/cra...

Noro, kaj lupijo narod!
EU FIRST!

Zgodovina sprememb…

To je vse isto, razen barv, Powerworks, Greenworks, ....

Greenworks ima drugačne utore na baterijah.

Jeffreyy ::

Sheteentz je izjavil:

Spock83 je izjavil:

Jaz sem prav zaradi tega razloga skoraj abonent pri Lidlu in njihovi Parkside liniji izdelkov. Njihova plastik fantastik baterijska kosilnica PRMA 20-Li, ki jo imam par let, je res samo za par cm košnje trave. Nagibam se k nakupu malo močnejše na dve bateriji Lidlove, ko bo kaj pametnega v prodaji.

Ne, ne kosim pol hektarja, par deset kvadratov okoli hiše.

Probaš lahk tud samo z večjo baterijo, če jo dobiš. Lidl ma tud neke 8Ah baterije, sem videl. Po moje ne bi smelo bit velike razlike v moči, če maš pač več celic v eni bateriji vezanih vzopredno al pa če maš 2 manjši bateriji vezani zaporedno v 40 V kosilnici.

Jaz mam neko podobno kosilnco kot tvoja, najbolj cheap plastik fantastik 20 V, bla je nekih 100 € brez baterij, grem stavit da ni dost drugačna. Kosim nekih 500m2 20 centi visoke trave in mi je ravno všeč, da je mala, lahka in okretna, ker mam dost preprek pa naklonov. Gre brez problema, res pa jo čist dvignem in grem čez ene dele z občutkom malo počasneje čez, koša tud ne uporabljam. Mam pa dost malo večjih baterij na zalogi, to je najbolj važno. Če bi mel samo kašne 2 Ah baterije bi mogoče res bilo tečno menjavat, s 4 Ah+ pa je kul.

jest10 je izjavil:

Greenworks ima drugačne utore na baterijah.

E, j*b*mmumast, so pa naredili veliko na razvoju svoje kosilnice.

Hvala za info.

Tody ::

To se kitajci neki jajcajo... Powerworks drugače dela kot šus tudi visoko travo brez problema poreže na najvišji vrednosti kosilnice, pri mulčenju... Če greš nižje se pa hitreje zabaše kosilnica in moreš več pucat. Jaz z 2 x 4AH baterijimi pokosim 500 m2 Kosilnica je samohodna in ima 52 cm rez mulčenje.

Tody je izjavil:

To se kitajci neki jajcajo...

Vse delajo v isti fabrki(Globe Tools). Samo po naročilu gor napacajo drug napis(Greenworks, powerworks, cramer, snapper, B&S, Kobalt, ...), ter naredijo minimalne spremembe.

sbawe64 ::

paradajzos je izjavil:

Hvala.
Mimogrede ista kosilnica z enim pol manjšim akumulatorjem in polnilcem na mimovrste:

https://www.mimovrste.com/kosilnice/cra...

Noro, kaj lupijo narod!

https://slo-tech.com/forum/t763347/p825...
Piše razprodano.

In uporablja 82V baterije.

Trenutno je z akumulatorskim orodjem kot z telefoni, vsak model je uporabljal svoj polnilec in svojo baterijo.
Ta norost se mora nehati !
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Drugače ima hojnikmb nekaj iz cramer programa
baterija 199e
https://www.hojnik-maribor.si/izdelek/b...

kosilnica z 48V baterijo in polnilcem za 549e
https://www.hojnik-maribor.si/izdelek/b...

ostalo
https://www.hojnik-maribor.si/proizvaja...

Zemljevid kaže, da je najbližji uraden prodajalec v Italiji, okolica Udine so štirje
https://cramertools.com/global/en/deale...

ponudba na skopuhu
https://geizhals.eu/?fs=CRAMER+82LM51S&...

Akku Rasenmäher Radantrieb Cramer 82LM51S inkl 1X Akku 82V 3Ah Mäher um EUR 399,90
https://www.ebay.de/itm/295816562493

Cramer Tools Akku Rasenmäher Cramer 82LM51S incl 2 Akku 6Ah und Ladegerät um EUR 699,90
https://www.ebay.de/itm/296351670307
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

...
In uporablja 82V baterije.

Trenutno je z akumulatorskim orodjem kot z telefoni, vsak model je uporabljal svoj polnilec in svojo baterijo.
Ta norost se mora nehati !

To je delo za EU, da poenoti zadeve, tako kot s polnilci za telefone.

RedDrake ::

Na vikendu imam Greenworks 60V 51cm z dvema 4Ah baterijama, sedaj ravno dobri 2 leti. Parcelo imam okoli 600m2, zato sem optimistično začel samo z eno baterijo (ker naj bi držala do 700m2), a ugotovil, da je to izvedljivo samo tekom poletja, če trava ne rase veliko in ni pretirano gosta. Dejansko mi tudi obe polni ne zadoščata za prvo spomladansko košnjo, a pomaga da imam dve, ker lahko eno malce napolnim vmes ko kosim z drugo, tako da realno ne rabim nič čakati in mi uspe pokositi parcelo v dobri uri in pol.
Drugače spomladi prvih 2x ali 3x pobiram v koš in dam na kompost oziroma odpeljem v zbirni center, potem pa mulčim.
Prej sem imel najprej bencinsko samo s stranskim izmetom, ki je bila super, razen da je bilo treba grabiti ...
Potem električno s košem, a je bilo tistega 75m kabla pekel za vlačit gor pa dol po parceli.
Roč je super, ker se simpl zloži in hkrati omogoča pokončno postavitev kosilnice, kar omogoča mnogo mnogo boljšo izrabo prostora.

Doma imam pa za nekje med 80 in 100 kvadratov parcele in najcenejši baterijski plastik fantastik iz Obija za dobrih 100EUR. Se obnese več kot odlično in baterija drži dve košnji, razen prvo spomladansko, ko ostane ~1/4 baterije. Pa še pod strop v delavnici jo b.p. obesim ker tehta samo par kil.

Powerworks 82V 51 cm je drugače neverjetno dobra kosilnica. Škoda, ker jih nimajo več. Poceni.

Sploh ni za verjet, kaj vse sem z njo kosil.
EU FIRST!

Zgodovina sprememb…

Eno vprašanje. Vidim, da kosilnica niam nistega nstavka da ga prilopiš na vodo in da ti spodaj spuca rezilo itd. Je to kaj narobe? Bo prej zarjavelo?

Spock83
Tisti nastavek za vodo je bolj marketing kot dejansko učinkovit.

Po vsaki košnji se spodobi odstraniti vso travo/zemljo, ki se je nabrala notri, dvigniti kosilnico na najvišji nivo, odpreti vse lopute (stranska, zadnja) in jo postaviti na Sonce.
Brez vode.
Prej ti bo zarjavelo (če je ohišje kovinsko) od same trave , ki se drži ohišja (in kamenčkov).

RedDrake
Prej sem imel najprej bencinsko samo s stranskim izmetom, ki je bila super, razen da je bilo treba grabiti ...

Če bi kosil gor dol, bi bilo trave minimalno.
To seveda velja, če ni ravno že +15 cm in gosta.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sandmat ::

paradajzos je izjavil:

Powerworks 82V 51 cm je drugače neverjetno dobra kosilnica. Škoda, ker jih nimajo več. Poceni.

Sploh ni za verjet, kaj vse sem z njo kosil.

oh ja, že peto sezono jo gonim po vsem kar pride mimo. 1x sem nov nož kupil (20eur v šenčurju), pa dodatno baterijo, da grem na 800m2 njivo polmetersko travo kosit.

je pa 1x nisem z vodo pral. Pustiš pol ure na soncu, vzameš metlo in popucaš malo (večinoma odpade samo).
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42887116 (1315) IL_DIAVOLO
»

Akumulatorska Kosa

353258 (212) jest10
»

akumulatorske kosilnice (strani: 1 2 )

7221254 (14707) 111111111111
»

Baterijska kosilnica