» »

Pomoč pri webhostingu - oblikovanje paketov

Pomoč pri webhostingu - oblikovanje paketov

simbad ::

Hi!

Ko sem gledal cene tukajšnih webhosting ponudnikov, ki ti za 1 ali 5MB ponuja za 1000 sit in tako izkoriščajo folk, sem se odločil, da bi naredil en webhosting strežnik v tujini.

Zanima me, kakšni paketi bi bili za uporabnika sprejemljivi za ceno 1000, 2000 in 3000 sit.
Seveda z cPanelom.

Sam sem imel v mislih:
Paket:
100MB - 1000MB prenosa podatkov, 100 x POP3 Emailov, FTPjov, MySql, domen in poddomen...itd = 1000 sit
200MB - 2000MB prenosa podatkov, 200 x POP3 Emailov, FTPjov, MySql, domen in poddomen...itd = 2000 sit
300MB - 3000MB prenosa podatkov, 300 x POP3 Emailov, FTPjov, MySql, domen in poddomen...itd = 3000 sit

Kaj vi mislite :\ ?
  • spremenilo: simbad ()

darh ::

Osebna stran večja kot 5mb ne obstaja... večja kot 1mb ne obstaja. Vse kar je večje, skoraj zihr služiš nekaj. In če si tako škrt, le pojdi v tujino.
Excuses are useless! Results are priceless!

simbad ::

xbite, očitno si zgrešil bistvo teme: za svoj denar hoče vsak dobiti največ. Logično,...vsaj pri nekaterih.

Aja, kaj pa mysel, backupi, maili-bos se vednpo rekel, da je 1 oz. 5mb dovolj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: simbad ()

darh ::

za mySQL povsem dovolj. Mail pa itak ne spada pod "webhosting". Zanj pa itak rabiš cca še enkrat toliko. In pri katerem providerju imaš to dvoje združeno (da razpolagaš z istim prostorom za web in mail.)
Excuses are useless! Results are priceless!

Ziga Dolhar ::

/me pogleda na svojo stran ...

"domača stran" > 92 kB
framework [engine, ki ga uporabljajo vse aplikacije]: 224 kB
baza: 400 kB [_vse_] vsebine so tu notri.

Presneto ... za email mi tako ostane le borih 9 MB.

Če boš šel na stran, ne boš videl ničesar zanimivega -- to pa zato, ker do večine stvari ni linkov, ampak jih moraš vedet na pamet ;-)., ali pa potrebuješ dovoljenje.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Hmm... 5 MB za 10.000 SIT mesečno je lahko manjše izkoriščanje folka kot ponujanje 500 MB, odvisno pač kaj dobiš za denar, prostor na strežniku še zdaleč ni glavno merilo.

Glede na lastne izkušnje bi čisto dobronamerno pripomnil par stvari... Morda si na njih že sam pomislil, v tem primeru pač zanemari...:

Ceno paketov bi jaz določil tako, da bi predvidel:
- iz katerega tržnega segmenta bodo tvoje stranke (mali poslovni uporabniki, fizične osebe, veliki poslovni uporabniki, itd.)
- koliko strank se bo odločilo za posamezen paket
- koliko strank lahko pridobiš v določenem času

S pomočjo tega bi potem izračunal kakšni stroški bodo nastali pri nudenju usluge (ustanovitev in širitev firme, marketing, davki, prispevki, zaposleni, računovodstvo, dopusti, bolniške, vodenje pisarne, bančni stroški, strežniki, softw. licence, mačja hrana, skratka vse in ne nujno v tem vrstnem redu).

Potem bi razmislil, kolikšen dobiček je zate ustrezen, ali boš sodelavcem dajal minimalne plače ali namenil kaj več, boš dajal denar za kake "višje cilje" itd. Skratka, kup stvari za pretehtat, potem boš lažje rekel, koliko naj bi posamezen paket stal.


Tvoji paketi imajo po mojem mnenju eno slabost: pri taki strukturi bo 99.5% tvojih uporabnikov vzelo prvi paket in nič več. Računaj torej, da boš na uporabnika dobil 1000 SIT. Torej si lahko izračunaš koliko uporabnikov rabiš, da si plačaš prvi strežnik, marketing, stroške firme, davke in prispevke, plačo, širitev ponudbe, itd... No, razen če boš to počel kot hobi... kar itak ne smeš, ker je nezakonito, pa še vse kolikor tolikor resne stranke ti bodo zbežale ko boš šel na morje.

Upoštevaj, da bo tvoja ekipa samo za vzdrževanje tehničnega dela storitev potrebovala kar nekaj znanja, ki ga boste morali osveževati in zraven resno in z vso odgovornostjo vsak dan delati (novo leto, božič, dopusti...)... ne računaj na kak referendum o nedeljskem delu sysadminov :D

Npr. jaz sem včeraj okoli polnoči nadgrajeval proftpd, ker so odkrili varnostno luknjo, ki ni mogla počakati na jutri, jaz sem pa bil dežuren admin... Dobro, za novo leto ne bom, ker sem lastnik, :8) 24 ur, 7 dni na teden in 365 dni na leto je veliko več, kot si ljudje predstavljajo... Najbolj zanimivo je, ko stranke dobijo ošpice če ti httpd pade dol za 10 minut, prejšnji mesec pa so plačale račun s tri-tedensko zamudo, če so ga sploh :\

V glavnem, kar bi ti želel svetovati je to, da se resno lotiš izdelave podrobnega poslovnega načrta v glavi in na papirju/ekranu, ker ti bo prihranjeno veliko težav in boste posledično ti in stranke daleč bolj zadovoljni...

rene ::

Aleš!

Ne bi se mogel strinjati bolje. Očitno si postavil svoj sistem in si pri tem uspešen. Ogromno pa je ponudnikov, prepričanih, da lahko zelo poceni ponudijo veliko večje količine prostora, ob tem pa pozabijo, da je PROSTOR NAJCENEJŠA STVAR PRI PONUDBI GOSTOVANJA!! Stranke res hitro ugotovijo, da stran ne dela, nekatere jezno pokličejo v prvih sekundah 10-minutnega izpada.

ponujanje GOSTOVANJA NA STREŽNIKU ni hiter zaslužek, pač pa GARANJE, stalen trud in 24-urna tehnična podpora.

Le kdor ne gara in uporabnikom ni na voljo za pomoč, si lahko omisli poceni pakete ... veliko se jih je že opeklo, njihove stranke pa so šle h kakovostnim (dražjim) ponudnikom.


RENE

----
http://infobia.net
http://streznik.com - gostovanje na streznikih


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376293743 (17035) hariscorale
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8624679 (792) Lonsarg
»

Najugodnješi webhosting pejđ?

Oddelek: Omrežja in internet
232206 (1873) Primoz
»

web hosting - pay

Oddelek: Omrežja in internet
171550 (1313) UrMaN
»

www gostiteljstvo (na veliko)

Oddelek: Omrežja in internet
212226 (1917) Ales

Več podobnih tem