Forum » Omrežja in internet » Internet preko elektrike SMB Kodi problem
Internet preko elektrike SMB Kodi problem
polde66 ::
Ok evo problema. Imam sherane datoteke preko PC in na drugi strani android boxe. Vse deluje fantastično in kul, naj si bo to preko kabla ali preko wifi, preko drugega routerja ki je dan kot AP in njegovega wifi tudi. Problem se pa pojavi, ko v klet speljem wifi po elektriki. Seveda iz glavnega routerja do vtičnice in iz druge vtičnice do boxa. Tam mojih deljenih datotek ne vidim. Vse pa deluje ok. internet je. Imam 3 router tudi preko elektrike in kot AP. Vse deluje ok le do sheranih datotek nikakor ne. Kakšna rešitev. Nisem še sprobal zadev dat na UpNP ampak ta rešitev mi ni všeč.
polde
- spremenilo: polde66 ()
hojnikb ::
priklopi pc na ta powerline in preizkus z pingi, ce je sploh lokalna mreza (smb server, router) dosegljiv.
#brezpodpisa
Pozabil na mrežno stikalo TP-Link mrežno stikalo LAN 5 port TL-SG105. Ta je vmes. Vse kar je vezano nanj ne gre ćez razen interneta.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Sem pometal ven vse kable iz rutarja katere ne potrebujem in vezal dirketno nanj. Me pa še vseeno zanima zakaj ta 5 portno stikalo ne pelje sambe čez.
polde
Gapi ::
Čez dumb switch gre vse tudi samba. Samba ni nič drugega kot malo drugačni internetni protokol.
No person is rich enough,to buy back his past.
V bistvu sploh ne vem v čem je bil problem, Sicer mi zadeva deluje. Verjetno je z kako posodobitvijo winsov prišlo do rahle zzmede, tko da sem obkljukal še eno zadevo v nastavitvah aplikacij in funkcij za katero sem ziher da sem jo že prej. Potem sem počasi doumel, da imam vse boxe na wifi. Ampak če gre wifi čez bi moralo tudi z žico. Če dela deljenje datotek na wifi zakaj nebi na žici? Obkljukal komp in restartal, restartal ruter, restartal modem. Zadeva deluje. Imam 3 vtičnice za električni internet. V kleti od 1 štuka deluje na 100 mb z mal čez 70 mb skoraj 80, kar je odlično. Odklopim 3 vtičnico, ki jo v bistvu ne potrebujem internet na elektriki pade na 2-4 mb. restartam spet modem, ruter vtičnico in ni pomoči. Ko sem vklopil 3 vtičnico nazaj u bistvu kar nekam in nanj priklopil ta 3 ruter je internet po elektriki zopet oživel. Gre preko 60 mb. Kar je za gledanje stvari iz mojega pc čisto ok.
Ja in 5 portni switch deluje tudi ok. To je šele 14 dan v karanteni. Sam da me ne prime pa grem po elektriki gledat in razbijat vod da vidim kje je ozko grlo.
Ja in 5 portni switch deluje tudi ok. To je šele 14 dan v karanteni. Sam da me ne prime pa grem po elektriki gledat in razbijat vod da vidim kje je ozko grlo.
polde
sbawe64 ::
Ko si se prestavil na label, si dal lokacijo v winsih na "home network" profil (ker na public profilu "file and printer sharing" je privzeto na off) ?
(Nimam w10).
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center
oz. za posamezni profil
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings
Potem je v igri kandidatov lahko še windows firewall (outbound smer); ali kakšen 3rd party antivirusnik/firewall.
(Nimam w10).
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center
oz. za posamezni profil
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings
Potem je v igri kandidatov lahko še windows firewall (outbound smer); ali kakšen 3rd party antivirusnik/firewall.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Home, vse je lokalno omrežje, vse kar je v možnostih skupne rabe je tako kot mora bit. Lahko bi bil kak windows firewal. Sem skenslal v tem času avasta in prešel na defenderja. Možno ja.
polde
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568907 (5736) | c23po |
» | Telekom toptrio optika in instalacijaOddelek: Omrežja in internet | 1994 (1419) | Saintek |
» | Domače omrežje - precej velikoOddelek: Omrežja in internet | 9239 (7538) | SeMiNeSanja |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3791 (3504) | WhiteAngel |
» | Router na router + wirelessOddelek: Omrežja in internet | 1079 (926) | Willy White |