» »

Napotki za izgubo maščobnih oblog

Napotki za izgubo maščobnih oblog

«
1
2 3

uformo ::

Kot pravi že moj nick, bi se rad spravil v formo. Kar se tiče same kondicije sem kar dober - 10 km pretečem, pregonim Franjo, plavam, igram tenis, košarko itd. Glavni problem pa je prehrana, kjer brez problema pojem tudi po pol kilograma sladkarij dnevno. Sam bi se opredelil za nekako skinny fat guya - 178 cm, nekje 77 kg. Na manj kot 72 kg še nisem prišel.

Cilj je, da izgubim nekje med 5 in 10 % maščobe. Če se moja končna teža ustali na 70 kg bi bilo super.

Trenutno delam remote od doma klasično 8 - 16 h, ostala rekreacija pa je trenutno on hold. Teči še nekaj časa ne morem, ker imam rahle bolečine v kolenu, kar pa me pri ostalem športanju niti malo me moti. Kolesarjenje tudi ne pride v poštev, saj bo sedaj malo prehladno. Morda kakšen vikend sredi dneva. Ostanejo mi uteži, ki si jih lastim in so menda za izgubo maščobe precej pomembne. Imam 2 ročki in vse skupaj 30 kg uteži. Za 3/4 vaj je to dovolj velika teža, vse tiste, ki vključujo noge pa malo manjka. Res je, da sem v noge precej šibak.Poleg tega lahko izvajam tudi razno razne vaje z lastno težo...planke in podobno.
Glede prehrane moram omejiti ali pa kar prekiniti s sladkarijami. Poskusil sem tudi 24-urni post, ki se mi je zdiel precej fin. Več od tega se ne bi šel. Morda čez čas. Recimo, da bi to prakticiral 1x tedensko. Ostala prehrana rata rahlo problematična, ker jemo skupaj in težko kuham samo zase. Podobno je v službi, kjer pač na hitro skočim nekaj pojesti. Mislim, da bi tudi s takim načinom lahko napredoval. Rad bi sicer šel v smer LCHF prehrane, ker mi hidrati ne naredijo nič dobrega (napenjanje in slabo počutje), torej manj kruha, krompirja, testenin...

Zanima me, kaj menite o treningu? Recimo vsak drugi dan vaje z utežmi in lastno težo. 3 serije nekje 10 - 20 ponovitev oz. do odpovedi.
Kardio bo, dokler je vse zaprto, morda le kakšno kolo za vikend. Kasneje bom dodal plavanje 3x tedensko, kar izvajam že od septembra.
Kako pa ostali trackate vnos in porabo hranil? To se mi zdi zelo težko oz. kar nemogoče. Kako bi najlažje prišel do nekih tehničnih poračunov, videl svoj napredek in predvideval končni cilj? Predvsem koliko časa bo trajalo.

Hvala vsem za odgovore.
  • spremenilo: uformo ()

mirzad ::

man jej, to ti je bistveno

za vaje si pač dost omejen zdj za enih pol leta dokaj s to samoizolacijo, opremo ki jo imaš na voljo in tvojim kolenom

poglej si https://thefitness.wiki/ gor imaš velik programov vaj, tudi za trenutno omejeno situacijo

call_cry-pto ::

Znebit se sladkarij je izredno tezko ce jih redno jes kot pravis. Razlog tici v tem, ker je sladkor ena izmed tistih snovi, ki najbolj zasvojijo. Lahko izberes taktiko, da zamenjas industrijsko pridelan sladkor (sladkarije) z sadjem, ki vsebuje fruktozo. Ko te prime zelja po sladkem pojej nekaj zrelega sladkega sadja. Sadje vsebuje sladkor ampak ni skodljiv tako kot industrijski sladkor. Poleg tega sadje vsebuje tudi druge snovi, ki nevtralizirajo skodljivost sladkorja medtem ko v sladkarijah teh nevtralizerjev ni.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Ne zavajaj, da fruktoza ni škodljiva oz. je manj, kot pa npr. saharoza, laktoza, glukoza ...

GrX ::

Saj sploh ne zavaja...

cesnja ::

Jej več :)

https://nutritionfacts.org/how-not-to-d...

Osnove so pa čisto preproste: ne vnašaj tekočih kalorij, ne vnašaj ultra procesirane hrane, jej dovolj sadja in zelenjave, kjer je mogoče izberi polnovredno varianto. Najboljši način za podtikanje kalorij je olje, nekje daleč zadaj je sladkor. Kombinacija obeh je pa sploh usodna.

anketar ::

unironically snake juice diet al pa IF, še najlažje zdej ko je korona

rawwer ::

LCHF že ptički čivkajo da je škodljiva.
Jaz hujšam na rastlisnki HCLF.

iso2000 ::

Če imaš dovolj samodiscipline predlagam uporabo aplikacije MyFitnessPal, v katero vnašaš vse kar poješ v dnevu in je precej lažje šteti dnevne kalorije. Mislim da drugega načina kot zmanjšanje kaloričnega vnosa nimaš - z upoštevanjem da obdržiš enak življenski slog in delo.
Kar se tiče vadbe, lahko praktično celo telo zvadiš brez uteži. Namesto kardia, pa delaš kakšno HIIT vadbo - recimo 5x 10 burpee, s 30sekundno pavzo med posameznim setom, pa 20sekund počepov, 10sekund pavze, in ponavljaš 2 minuti, ali kaj tretjega. Na spletu imaš tega ogromno.
Sam delam 3 treninge tedensko, vsak je dolg 30-40 minut in je za celo telo.
Z uporabo zgornje aplikacije sem od 15 januarja zgubil ca. 7kg, se pa večinoma res striktno držim dnevnega vnosa kcal. Treninge imam pa že od prej, ko nisem štel kalorij in sem se v parih letih zredil za ene 5 kg.
EDIT: Meni se je izkazalo, da z malo OHjev dnevno ne zmorem narediti kvalitetnega treninga - recimo pull upi so že ena takšnih vaj, kejr je bila pri meni razlika kar očitna.

Srečno ;-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

Cruz ::

Glede na vse napisano si najverjetneje res skinny fat - se pravi suh, z malo misicne mase in ne tako malo mascobe.

Kako priti ven iz tega stanja? Ne z izvajanjem kardia! Treba je delati na moci, da pridobis misicno maso, saj je glaven problem taksnega telesa prav pomanjkanje misic. Ne redno izvajat kardio in omejit prehrano, ker bos na koncu videti kot heroin addict!

Utezi mas, kar je dobro. Najdi si nek program, link od @mirzad ali pogled na youtube, zdaj je cela poplava home workoutov.

Kar se tice prehrane, si s calorie calculatorom preracunaj koliko kalorij rabis, da obdrzis trenutno maso, potem pa odstej 250 kalorij in probaj pojesti toliko na dan. Kot je @iso2000 omrnil, myfitnesspal je kar kul. Povecaj beljakovine na vsaj 1g/kg mase.

Na tak nacin bos na 'lahkem' deficitu. Ker si ze suh, nima smisla mocno omejiti kalorije, saj potem tezje pridobis misicno maso. Tak tempo je ravno kul za skinny fat situacijo. Tudi 250 kalorij vec ne bi bilo slabo, ampak bliza se poletje, zato bo verjetno boljsi majhen deficit.

Ne izvajaj posta, ce hoces maksimalno pridobiti/obdrzati misicno maso!

Kardio(tudi plavanje) ti bo naj na drugem mestu, vaje za moc pa na prvem. To je to.

Nimamo slik, tako da je tezko predvideti kako dolgo bos rabil. Prav tako nisi dal slike od zelene postave. Garantiram pa, da bos junija ze boljse zgledal, ce se bos drzal. Priporocam, da se poslikas in primerjas en mesec kasneje. Prav tako ne bodi obseden s kilogrami, ampak se raje osredotoci na bodyfat in misicno maso. Ko pridobis misicno maso itak takoj boljse izgledas, tudi ce imas malo vecji bodyfat.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

IL_DIAVOLO ::

Najboljše je, ce mas 3 glavne obroke, pa cimmanj vmes, tako bos zagotovo v deficitu. Priporočljivo je tudi, da se ne bases s hidrati. Dejansko jih rabiš samo takrat ko imaš trening.

koyotee ::

Po kosilu ne jej nic vec, garantirano bos pokuril mascobe tudi brez telesnih aktivnosti.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

sharp126325 ::

rawwer je izjavil:

LCHF že ptički čivkajo da je škodljiva.
Jaz hujšam na rastlisnki HCLF.


Ne širi teh bedarij, ravno cuker je problem, da je zdaj tako veliko problemov z debelostjo, srčno žilnimi bolezmi in diabetisom tip 2.
Probaj z intermitting fasting za začetek 18:6,20:4 in OMAD.Je pa glavna stvar da spremeniš prehrano na tip Lchf, pa ti nebo treba niti telovaditi, pa bodo šle kile dol.

starboi ::

koyotee je izjavil:

Po kosilu ne jej nic vec, garantirano bos pokuril mascobe tudi brez telesnih aktivnosti.


Lahko nehaš trolati človeka, ki ima resno vprašanje? Nekateri res ne morete iz svoje kože. Svašta.

Na kratko ...MyFitnessPall je odlična aplikacija, ki ti bo definitivno pomagala pri pridobivanju na mišični masi, saj ima odlične logoritme za to... potem jih pa sam prilagajaš sebi, ko točno vidiš kako se telo odziva na predlagano. Kot prvo si izračunaj svoj Tdee ( sam sem uporabil: https://tdeecalculator.net/ ), uteži že imaš in pa sam bi ti priporočal program Push Pull Legs (je tudi YT poln vadb,ki jih lahko v teh časih doma izvajaš), ki je meni osebno dal še najbolje rezultate. Potem se držati da boš pojedel zadosti beljakovin in pa raznovrstne zelenjave, hidrati so tudi vir energije, tako da jih zaužij največ pred treningom in pa zmerno pred spanjem. Kot dodatke sam jemljem tudi Omega3( lahko jih vneseš tudi z ribo ali oreščki) ,Optimen multivitamine za imunski sistem in pa Whey proteine. Če pa imaš kakšno podrobno vprašanje se pa lahko obrneš name še na pvt. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: starboi ()

m0LN4r ::

pol kilograma sladkarij dnevno.
Dve moznosti, ali teh pol kile izgine iz menija ali pa se moras tolko vec gibat, da na koncu dneva prides v deficit. Drugace ne bo nic. Ostali tekst, ki si ga sklobasal, sploh ni treba prebrat. Problem je ze cisto na zacetku.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

Oktobra zacel z LCHF, za bozic zacel z pol ure telovadbe dnevno, aprila dodal kardio, proti jeseni zmanjsal kardio in povecal vaje z utezmi.
Nikoli vec kot 30-45 minut na dan.

easy peasy, nimam slike zal pred tem, sem ze bil cist zavaljen, torej novemberska slika plus 10kg mascob.

planke
Planki so naceloma brezveze, casovno potratna vaja, to se dela med nedeljskim filmom.

Drugace pa ja, recimo da je to 70% moje tedenske rutine:


Cez zimo sem imel tudi po 1-2 tedenske pavze, ko nisem delal nic. Zdaj pa, ce se segreje nazaj pa gremo jovo na novo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

PS: Dodatkov ne rabis nobenih, razen ce se hoces it tekmovat.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

kixs ::

Napotki za izgubo maščobnih oblog


Manj zri in izloci vse sladkarije in cukrane pijace. Ali celo pojdi za pol leta na OMAD ali vecdnevni post.

hipertija ::

Moj predlog, če hočeš dober rezultat, pa vseeno živiš normalno in se ne obremenjuješ s tem preveč:
- voda ti mora biti osnovna tekočina, če popiješ kaj drugega, so to dodatne kalorije, ki te pa ne bodo nasitile - če popiješ pivo, sok - nič narobe, je pa prav, da se tega zavedaš in da so ti to v času hujšanja priboljški in ne navada. Voda je osnova življenja: samo nekaj plusov ki ti jih da: energija, ki jo dobiš s hrano se bolje razporedi, celice zbudiš, zmanjšaš možnosti dehidracije in s tem povezanimi bolezenskimi znaki, večji občutek sitosti, izboljša prebavni takt in odvajanje itd. itd.

- hrana naj bazira na zelenjavi, belo meso, ribe, zadeve ki jih pečeš jih peči na domačem oljčnem olju, še boljše oglje, drva. Ne kompliciraj preveč, pred obroki spij vodo in jej počasi, najslabše je, ko zmečemo v sebe prevelike obroke. Več manjših obrokov? Ja, to pravijo tisti, ki imajo čas vagati hrano in jesti vsaki 2h, večina nas nima. Ješ 3-4x na dan, ampak v neki normalni količini. Jaz jem zajtrk, kosilo in večerjo, thats it. Ne predstavljam si, da bi se celo žilvjenje šel diete in se vsak dan obremenjeval s hrano, bistvo je sprememba življenjskega sloga in da se v dveh, treh mesecih navadiš na previlen slog.

- glavna stvar je fizična aktivnost, izguba kalorij: poglej si vrhunske kolesarje, jedo lahko kolikor hočejo, pa bodo hujšali. Čeprav neki samooklicani strokovnjaki pravijo, da je večina v hrani, jaz še vedno mislim, da je osnova fizična aktivnost/cardio in seveda, da se ne nežiraš z nezdravo prehrano.

Kolo praviš, da ne pride v upoštev, ker je prehladno. Si razmišljal kaj o sobnem kolesu? Dobijo se za 50-100EUR niso bog ve kaj, ampak za tale mesec čist super, ko bo pa lepše vreme pa gasa ven, kar mislim da bo v roku 2-3 tedno... najdeš dva tri hribe v okolici in pičiš. Jaz osebno sem brez večje spremembe prehrane izgubil cca. 6-7 kg v nekaj mesecih. Kolesaril sem skoraj vsak dan po 2 uri, je pa res, da skoraj ne jem sladkega, spil sem le kakšen red bull sugarfree (ja vem, sranje od sranja) ali kaj podobnega brez kalorij (ja vem, sranje od sranja ja)... moj namen ni bil hujšanje, ampak sem pri taki aktivnosti lahko normalno jedel in pil, pa sem hujšal... telo se preoblikuje, dela drugače. Temu se reče sprememba sloga in temu primerno se telo počasi a vztrajno navaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hipertija ()

iso2000 ::

hipertija je izjavil:


- glavna stvar je fizična aktivnost, izguba kalorij: poglej si vrhunske kolesarje, jedo lahko kolikor hočejo, pa bodo hujšali. Čeprav neki samooklicani strokovnjaki pravijo, da je večina v hrani, jaz še vedno mislim, da je osnova fizična aktivnost/cardio in seveda, da se ne nežiraš z nezdravo prehrano.

Se strinjam, ampak če ima človek familijo, pa službo, ostane (pre)malo časa za fizične aktivnosti. Pro kolesarji so na kolesu cele dneve...
Takrat pa pride na vrsto kombiniranje s prehrano. Za primer, pol ure kolesarjenja pri ca. 25km/h pokuri ca. 400kcal. To je ca. 70g čokolade, ali pa 2 pira?
No, pa leta tudi igrajo vlogo, kar spoznavam na lastni koži...

uformo ::

Pozabil sem, da imam doma tudi pull-up bar. Na njem lahko izvajam vse tole, kar je na videu.

Kar se tiče pitja, sladkih pijač ne pijem. Dovolj mi je voda in včasih kakšno pivo v družbi. Sedaj, ko smo doma mi pa niti to ne paše. Sladkarije so daleč glavni problem. Če za en teden prekinem s sladkarijami, bom takoj izgubil med 1,5 in 2 kg. Po tem času tudi nimam več take želje po sladkem.

@m0LN4r
Ciljam na to, kar imaš ti 28.01. Kar je bolje bo pa sploh super.

hipertija ::

iso2000 je izjavil:

hipertija je izjavil:


- glavna stvar je fizična aktivnost, izguba kalorij: poglej si vrhunske kolesarje, jedo lahko kolikor hočejo, pa bodo hujšali. Čeprav neki samooklicani strokovnjaki pravijo, da je večina v hrani, jaz še vedno mislim, da je osnova fizična aktivnost/cardio in seveda, da se ne nežiraš z nezdravo prehrano.

Se strinjam, ampak če ima človek familijo, pa službo, ostane (pre)malo časa za fizične aktivnosti. Pro kolesarji so na kolesu cele dneve...
Takrat pa pride na vrsto kombiniranje s prehrano. Za primer, pol ure kolesarjenja pri ca. 25km/h pokuri ca. 400kcal. To je ca. 70g čokolade, ali pa 2 pira?
No, pa leta tudi igrajo vlogo, kar spoznavam na lastni koži...


ja se vsekakor strinjam, tukaj moraš računati dve uri aktivnosti na dan, vsaj 3-4x tedensko, z družino to težko delaš. Bolj priporočam vožnjo v klanec, tam se izgubi največ, tako da si v urci urci in pol doma. Tudi glede starosti se strinjam ja. Ena top zadeva je insanity workout, ampak je res pasji in si ga je pametno prilagoditi, vsaj za začetek.

kingsix ::

Odstrani sladkarije in s kalorijami nasičeno hrano.
LCHF je ok, vendar večinoma ne zna implementirat in se hitro zakomplicira.
Polek tega pa je pol nasvetov glede LCHF čisti bullshit.
Ne poslušaj folka, ki govori "jej več, da boš hujšal", "jej več maščov da boš hujšal" (lchf).

Jej hrano ki ima kar velik volumen in malo kalorij..npr od OH je najbolj primerno jagodičevje..Od jagod še noben in bil debel, čeprav bi kak keto "mojster" ti reko, da tega ne jest..
Velike večine sadja/zelenjave se ni treba bat. Izločit npr bel krompir, riž...
Glede na to, da imaš maščobo na telesu, znižaj OH in M (ne izloči : ZNIŽAJ) in jej pretežno beljakovinsko hrano.
V naprej bom povedal: če se misli kateri keto/lchf noob obregnit v "znižaj maščobe", se pripravi, da boš kasneje imel zelo veliko argumentov za svojo izjavo in ne le to kar napiše Grom.

Probaj kak steady state kardio. HIIT 90% folka sploh ne ve kaj je, kaj šele da bi bil tako zelo učinkovit...in ne : HIIT ni zelo učinkovit....aja obstaja afterburn efekt.. ki je v praksi larifari.
Glede na to, da imaš uteži pa itak - začni delat na moči. Vaj je po netu ogromno.

FireSnake ::

"Insanity workout"?
Si gledal videe?
Tam še sodelujoči "crkujejo".

In marsikdo se je s tisto zadevo poškodoval (kake natrgane mišice).
To vsekakor ni za začetnika. Opomba o prilagoditvi je še kako na mestu.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

kingsix ::

ko smo že pri insanity...pravkar zaključil dve zapored... pure cardio in cardio power and resistance... in ne ni za začetnike. Morda je za to bolj primeren p90x.

Cruz ::

Insanity ne priporočam, ker se pri ogromno ljudeh zaradi intenzivnosti zlomi forma, potem pa hitro nastanejo poškodbe.

uformo je izjavil:

Pozabil sem, da imam doma tudi pull-up bar. Na njem lahko izvajam vse tole, kar je na videu.
Če imaš zadosti moči za pull-upe hvala bogu, jih kar izvajaj. Če nimaš, si omisli elastiko in jo daj na bar.

uformo je izjavil:

Sladkarije so daleč glavni problem. Če za en teden prekinem s sladkarijami, bom takoj izgubil med 1,5 in 2 kg. Po tem času tudi nimam več take želje po sladkem.
Nadomesti sladkarije s sadjem. Namesto sladoleda narežeš banane na kose, daš v zmrzovalnik in počakaš uro, dve ter zblendaš. Če se hočeš basati s sadjem, pa melone, lubenice, jagode. Na teh treh se ne boš zredil, garantiram. Prav tako pokovka ni slaba varianta, če se rad bašeš(tudi jaz se, no shame in that).

In ne pozabi: Pri tebi ni največji problem maščoba, ampak pomanjkanje mišične mase! Ti nočeš napotke za izgubo maščobnih oblog(sicer delno seveda tudi), ampak napotke za pridobivanje mišične mase.

Ne naredi iste napake kot je moj kolega, kateri je tekel in tekel, imel strogo dieto, ko pa je prišel do želene teže pa ni bil zadovoljen, ker je postal totalno suh, brez mišične mase ali dobrega six packa, na katerega je računal. Potem je začel hoditi v fitnes.

Jaz sem bil enkrat v zelo slabo opremljenem fitnesu in sem probal to rutino. Je kar kul, rabiš samo uteži. Na koncu sem sicer še naredil dve vaji za roke.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

seminal ::

Enaka višina pa mam 65kg trenutno. sem šel gor za 1,5kg v tej koroni, pa se nimam za skinnya :) Jem pa vse(vključno z sladkarijami.)

elfin ::

Jaz sem to probal na sebi.
Odrekel sem se kruhu. Na primer poleg klobase pojem namesto kruha žlico majoneze.
Neverjetno je, da lahko jem brez kruha take jedi - meso, golaž, enolončnice ko jih prej brez kruha nisem spravil po grlu.
Maščobe s trebuha so šle. Mišice so ostale. Telovadim zmerno, včasih HIIT, malo z uežmi, ne pretiravam s kakimi dolgimi teki.
No čisto brez OH nisem, ker če je prilika pojem kak keks, potico ali jabolčni štrudl.

Sheteentz ::

Cruz je izjavil:


In ne pozabi: Pri tebi ni največji problem maščoba, ampak pomanjkanje mišične mase! Ti nočeš napotke za izgubo maščobnih oblog(sicer delno seveda tudi), ampak napotke za pridobivanje mišične mase.

Tole je bistvo cele teme.

Telo (natančneje naše ekstremitete) je namenjeno funkciji, ta funkcija pa je premikanje, bodisi sebe, bodisi objektov okoli nas. To nas dela tudi privlačne. V tem primeru malce preveč maščob ne igra pomembne vloge. Bolj pomembne so mišice. Če ti je fetiš, da boš izgledal kot ultramaratonci, ki resda lahko tečejo na stotine kilometrov (potem se pa njihova funkcionalnost preneha), potem je to to tvoja stvar, oziroma tvoja patologija.

Če pa ti je prioriteta, da boš telo uporabljal čim bolj raznoliko, pa začni pridobivat mišice. Hrana tle niti ne igra neke bistvene vloge, če se prehranjuješ zmerno in brez nekih neumnosti, kot je po kile cukra vsak dan. Ajde, povečaj vnos beljakovin, to je pa tudi vse.

Pa tudi ne rabiš neke orng opreme. Dovolj je palica za pull-upe in eventuelno muscle-upe. Ko ti bo ratal slednji, se boš počutil kot superman. Ostalo pa skleci, po možnosti asimetrični, kjer premikaš pozicije rok levo-desno, gor-dol, kjer premikaš trup levo-desno; če ti rata delat sklece na eni roki si na dobri poti, da postaneš Čakija Noris. Nekaj malega plankov, zopet z variacijami, side-plank, itd...

Skratka, KISS - keep it simple, stupid :)

Pa še nekaj, če vam zapašejo sladkarije, pojejte raje en avokado.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Pretiravate, za to kar on hoce mu je pol ure na dan z utezmi dovolj, sam ne delam vec, trening mora bit efektiven do te mere, da si zadovoljen. Sploh si ne predstavljam, da bi mel eno- ali celo dvourne treninge kot eni zgoraj pisete, bi me razneslo v nekaj mescih ali pa od utrujenosti nebi bilo napredka.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Cruz ::

m0LN4r je izjavil:

Pretiravate, za to kar on hoce mu je pol ure na dan z utezmi dovolj, sam ne delam vec, trening mora bit efektiven do te mere, da si zadovoljen. Sploh si ne predstavljam, da bi mel eno- ali celo dvourne treninge kot eni zgoraj pisete, bi me razneslo v nekaj mescih ali pa od utrujenosti nebi bilo napredka.
Workout katerega sem jaz prilepil končaš v 45 min. Tudi, če bi 60 min, to sploh ni dolgo, tudi za začetnika ne, saj kilažo prilagodiš na svoj nivo. Dobro, tudi 30 min je lahko dovolj, če je zadostna intenzivnost, ampak zdaj v karanteni si lahko vzame čas. Ti ignoriraš tudi dejstvo, da imaš za sabo že kar nekaj let treninga, si verjetno zadovoljen s telesom in zdaj samo še lagano vzdržuješ, @OP je verjetno čisti začetnik in nima razvite mišične mase.

Ko si utrujen, ali pa na vsake 4 tedne, vzameš deload week pa je.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

mirzad ::

m0LN4r je izjavil:

Pretiravate, za to kar on hoce mu je pol ure na dan z utezmi dovolj, sam ne delam vec, trening mora bit efektiven do te mere, da si zadovoljen. Sploh si ne predstavljam, da bi mel eno- ali celo dvourne treninge kot eni zgoraj pisete, bi me razneslo v nekaj mescih ali pa od utrujenosti nebi bilo napredka.

ne bi te, lol, še nikogar ni

koyotee je izjavil:

Po kosilu ne jej nic vec, garantirano bos pokuril mascobe tudi brez telesnih aktivnosti.

to se men sliši kot 'greva stavit da ne poješ 5000 kalorij v dveh obrokih'

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mirzad ()

Ciklamen ::

Jaz sem se konstantno prenažiral, dolgčas mi je bil pa sem posegal po raznoraznih bedarijah, od čokolad do čipsov do energijskih pijač, skratka ni da ni.

Potem sem pa se enega dne vprašal, če mi je res potrebno jesti za brezveze, za te 3 sekunde užitka, da se potem počutim kot balon? In sem čisto izključil nepotrebne bedarije iz prehrane.

Sedaj bo kak mesec pa en teden odkar sem dal to vstran in se mi že konkretno pozna, oblačila so postala ohlapnejša ter splošno počutje dosti boljše kot pred tem. Te vabim, OP, da sam poskusiš (kot predlog, ki so ga podali še ostali) in vidiš, če bo kak rezultat.
- End of the Post ->

mulc007 ::

Majčkeno solatke, majčkeno meska...pozabi
Gibanje je na prvem mestu. Utrip srca med telovadbo se mora povečati na vsaj 100 na minuto ker šele takrat se začnejo topiti maščobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mulc007 ()

Horas ::

mulc007 je izjavil:

Majčkeno solatke, majčkeno meska...pozabi
Gibanje je na prvem mestu. Utrip srca med telovadbo se mora povečati na vsaj 100 na minuto ker šele takrat se začnejo topiti maščobe.


spet... ne govori se pridobivanju mišične mase. in če ti je cilj moč inmišična masa ni važn utrip med vadbo.

iso2000 ::

Sem prej pozabil omenit, meni sta všeč dve knjigi/programa:
Get strong (https://alkavadlo.com/body-weight-exerc...)
You are your own Gym (https://alkavadlo.com/body-weight-exerc...)
V prvi je v bisvtu program po stopnjah, na koncu vsake stopnje imaš test za napredek v naslednjo. Kar zanimivo. Po drugi je pa tudi app za telefon in imaš notri cele treninge z videoposnetki vaj itd. Je pa tudi narejeno za različne nivoje in težavnosti.

Fajn je, da spoznaš širši nabor vaj, da se ne naveličaš posameznih. Ampak to je mogoče stvar debate, ko boš že en čas migal ;-).

cesnja ::

mulc007 je izjavil:

Majčkeno solatke, majčkeno meska...pozabi
Gibanje je na prvem mestu. Utrip srca med telovadbo se mora povečati na vsaj 100 na minuto ker šele takrat se začnejo topiti maščobe.

Ni res. Clovesko telo je neverjetno ucinkovito, mascobne obloge imajo pa neverjetno gostoto energije. Precej lazje je vsak dan zmanjsati vnos za 100 kalorij, kot pa vsak dan konsistentno porabiti 100 kalorij vec. Tvoje telo scasoma postane ucinkovitejse, in pri isti telovadbi porabis manj.

m0LN4r ::

Cruz je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pretiravate, za to kar on hoce mu je pol ure na dan z utezmi dovolj, sam ne delam vec, trening mora bit efektiven do te mere, da si zadovoljen. Sploh si ne predstavljam, da bi mel eno- ali celo dvourne treninge kot eni zgoraj pisete, bi me razneslo v nekaj mescih ali pa od utrujenosti nebi bilo napredka.
Workout katerega sem jaz prilepil končaš v 45 min. Tudi, če bi 60 min, to sploh ni dolgo, tudi za začetnika ne, saj kilažo prilagodiš na svoj nivo. Dobro, tudi 30 min je lahko dovolj, če je zadostna intenzivnost, ampak zdaj v karanteni si lahko vzame čas. Ti ignoriraš tudi dejstvo, da imaš za sabo že kar nekaj let treninga, si verjetno zadovoljen s telesom in zdaj samo še lagano vzdržuješ, @OP je verjetno čisti začetnik in nima razvite mišične mase.

Ko si utrujen, ali pa na vsake 4 tedne, vzameš deload week pa je.
Zeze saj 45 minut je optimalno, ampak nekdo zgoraj je napisal da 2 uri, da izgubis mascobe, svasta.
Jaz, ko sem bil v "shujsevalni" na zacetku sem delal od 30-45 minut.

Dokler bo bistveno vec pojedel, kot ponucal se ne bo nic spremenilo. Mascoba so zaloge, telo poseze sele po teh mascobah takrat, ko vsega ostalega hitrejsih rezerv zmanjka.
Ce nekdo misli, da bodo mascobe sle dol, ko bo vsak dan z 1000kcal viska sel v posteljo, se pac moti.
Kolko bo pojedel, tolko bo pac moral migat in porabit, ce ne se celo vec.
Zelo pogost pojav je npr. folk hoce shujsat, recimo ima 30% BFja pa zacnejo telovadit in se vec jest. Rezultat je pa tipicen pri vecini enak. BF ostaja na 30% kile (misice) pa gredo gor, ja sej to ni noben problem, problem je ko se zavedas da imas se vedno 30% BF kljub vsem naporom.
Iz nic ni nic, to velja ne samo za misice, ampak tudi za BF. Ce ima telo visek iz katerega naredi zalogo za naslednjic, bo pac naredilo zalogo za naslednjic in to kaj si ponucal bo spet tam kjer je bilo - status quo.

Se se spomnim cimra, ki je bil enako pameten. Dodatki, pa ogromno hrane, pa je so rasle misice in rasel je trebuh/speh. No po ene treh letih ga je pamet srecala, pol je zacel z hrano pazit in je shujsal.

100 na minuto ker šele takrat se začnejo topiti maščobe.
Budalastine. Ne poslusaj takih.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

mulc007 ::

100 na minuto je bilo rečeno v eni oddaji pred par leti.
Probal sem na sobnem kolesu ker ima merilec utripa in je res učinkovalo.
Ampak je potem potrebno pri tem vztrajat drugače gre nazaj v prejšnje stanje.
V tem času ko boramo biti uglavnem doma pa res ne preostane drugega kot majčkeno solatke, majčkeno sirovih luknjic, ....

IL_DIAVOLO ::

Pri treningu za moc ne kuris veliko kalorij, ampak jih kuris se dolgo po tistem, ko si končal s treningom. Tudi ko spis :) Vec ko imaš mišične mase, večjo imas "porabo".

S cardiom bos seveda porabil vsaj 5x vec kalorij. Ampak ce nočeš bit skinny fat, bos s treningom za moč krepil mišice, s hrano(deficitom) pa topil mascobe.

suhi ::

V prvi vrsti ne preveč komplicirat. Ti rabiš kalorični deficit (= jest manj kot porabiš) + trening za moč, v tem primeru se s kardiom ne rabiš obremenjevat (IMO).

Deficit osebno najlažje vzdržujem z vsakodnevnim prekinitvenim postom (IF) 16:8, ki so ga eni že predlagali. V pol leta sem šel dol 8 kil, brez naprezanja ali mukotrpnega odrekanja, predvsem pa brez računanja kalorij, s čimer se mi pač ne da ukvarjat.

Predvsem pa poslušaj telo. Lahko si mal lačen, nikol pa ne smeš bit sestradan.

IL_DIAVOLO ::

Tudi jaz bi dal IF pred stetjem kalorij, ker je verjeli ali ne kar stresno. Jes ob 18:00 in jes potem recimo okoli 10. ure naslednji dan. To je potem 16 ur v "fastu". Ez pz.

m0LN4r ::

Recimo ena zanimiva primerjava izmerjena z Active watch 2:
5km tek, povprecno dobrih 12km/h, 450Kcal - 25 minut
15km kolo, povprecno dobrih 22km/h, 450Kcal - 40 minut
13km tek, povprecno slabih 11km/h, 1250Kcal - 75 minut
44km kolo, povprecno dobrih 22km/h, 1300Kcal - 120 minut
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Ijus ::

okey vem da me boste ušutkal pa mi zatežil sam vodni post je najbolj izi varianta, najcenejša varianta, najhitrejša varianta.
bil 45 dni na vodnem postu zgubil 45 kil.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

IL_DIAVOLO ::

Aja, to je ona krscanska fora.

Lakota je mati zdravja, presitost pa izvor številnih bolezni. Človek nosi zdravnika v sebi, treba mu je samo pomagati pri delu. Če telo ni očiščeno, bolj ko ga hraniš, več škode mu povzročiš.


Zresni se.

Ijus ::

eni ste res debili. sorry no ampak res ste.
ni pomoči. lej, res...
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Horas ::

Ijus je izjavil:

okey vem da me boste ušutkal pa mi zatežil sam vodni post je najbolj izi varianta, najcenejša varianta, najhitrejša varianta.
bil 45 dni na vodnem postu zgubil 45 kil.


zdej pa povej kolk si dobil od takrat nazaj :D al si ostal na poceni vodi :))

Cruz ::

Ijus je izjavil:

bil 45 dni na vodnem postu zgubil 45 kil.
:))

Post je morda najbolj res najenostavnejši in najhitrejši, ampak če ti je mišična masa pomembna(pa tudi zdravje, če pretiravaš in greš takoj več dni), se ne splača.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Buldožer ::

Iz lastnih izkušenj ti lahko predlagam One Meal a Day dieto. V okviru enega obroka ješ kar želiš in kolikor hočeš.

Začel sem jo jeseni na približno 81kg. Sedaj sem na 72kg. Višina identična tvoji. Sicer nisem nek hud športnik ampak same športne aktivnosti nisem povečal, kvečemu zmanjševal čez zimo.

Prve dva tedna je bilo kar težko, ker si je telo navajeno na prejšen urnik hranjena. Potem pa enostvno nisi več lačen. Sedaj mi dieta ne predstavlja več nobenega napora. Zanimivo je da telo čisto komot laufa na uskladiščeno maščobo.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Ijus ::

jst sem tudi to probal. 1x na dan jest.

sej ni fora v ničemer drugem kot v tem ko končaš dijeto da moraš spremenit prehranjevalne navade.
če ne boš šel spet gor. ali se pa začet gibat če po starem ješ.

dobra ideja je tudi pravilno kombiniranje živil. prebava je super, izločanje tudi, počutje dobro, poln energije itd.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dodatne vadbe za fit življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
637769 (6165) IL_DIAVOLO
»

Kako se kvalitetno zrediti ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6327152 (25403) _IKE_
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116319 (13051) m0LN4r

Več podobnih tem