Forum » Pomoč in nasveti » prevajanje strani
prevajanje strani
JXS ::
A ma kdo kak page k prevaja internetne strani, pomožnosti v slovenščino oz. z veliko možnimi jeziki?
Elemen_T ::
Bom našel stran...obstaja nek transexport or sth...ti pa povem da je to edina stvar in še te uporaba je brezvezna...logično je nemogoče da bi neko besedilo prevedel iz slovenščine v ang. ali obratno - saj je vse preveč fraz in istopomenskih besed ki je računalnik ne zazna...oz jih ne more.
JXS ::
Elemen_T: res je da prevod v slovenščino, ni ravno maogoče dobro izvesti zlasti, če to počne program. sam pa sem enkrat našel en page, ki sem ga uporabil za prevod iz ruščine v angleščino. stvar je bla čist Ok.
Elemen_T ::
Seveda!
Kaj ti sploh veš da slovenščina sodi v tisto množico najbolj zakompliciranih jezikov? Glede ruščine sicer ne vem ... verjetno precej bolj preprosto od slovenščine.
Se pa baje nekaj dogaja na tem področju (prevajanje) - tudi v/iz slovenščino(e)...vse bo potekalo preko mikrofona kamor boš mogel vse govoriti na moč natančno in korektno - potem naj bi program zaznal tudi fraze...ni mi razumljivo kako ampak...bomo vidli.
Se mi zdi ta tema ful zanimiva.
Zgleda da bodo sčasoma tudi prevajalci in lektorji propadli
Kaj ti sploh veš da slovenščina sodi v tisto množico najbolj zakompliciranih jezikov? Glede ruščine sicer ne vem ... verjetno precej bolj preprosto od slovenščine.
Se pa baje nekaj dogaja na tem področju (prevajanje) - tudi v/iz slovenščino(e)...vse bo potekalo preko mikrofona kamor boš mogel vse govoriti na moč natančno in korektno - potem naj bi program zaznal tudi fraze...ni mi razumljivo kako ampak...bomo vidli.
Se mi zdi ta tema ful zanimiva.
Zgleda da bodo sčasoma tudi prevajalci in lektorji propadli
Loki ::
V ta novem Jokerju je bil link objavljen med Quattrovimi iglami.
Na zalost ga trenutno nimam pr seb.
Na zalost ga trenutno nimam pr seb.
I left my wallet in El Segundo
Koci ::
Poskusi z Word Translator 2000. Angleščina oziroma prevodi podobno kot pri drugih podobnih programih niso najbolj posrečena, ima pa program to možnost, da si lahko slovar psotopoma izpopolnjuješ z najbolj pogositmi besedmai, ki si jih zapomni in tijih naslednjič prevede prav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s prevodi v nemščinoOddelek: Loža | 3137 (2198) | Machete |
» | O slavisti, kaj nam delate (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11893 (9222) | m0LN4r |
» | AngleščinaOddelek: Šola | 4037 (2930) | CMpunk |
» | Računalnik-prevajalec (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7889 (7186) | Tear_DR0P |
» | Presis prevajalni sistemOddelek: Programska oprema | 4117 (3792) | dunda |