Forum » Loža » Litoželezna ponev
Litoželezna ponev
domenjanez ::
Zakaj rabim? Vsak dan pripravljam na ponvi jajca ali pa puranje meso narezano na koščke s čebulo in zelenjavo. Nisem siguren ali so vse te emajl prevleke res čisto zdravju prijazne, če uporabljaš ponev 2x dnevno 20 let, pa čeprav so PFOA free. Mnenje? Železo je pa le železo in nič drugega.
Gledal sem https://www.lodgemfg.com/round-cast-iro.... Cenovno zelo ugodno, na amazonu 1000+ pozitivnih ocen.
Gledal sem https://www.lodgemfg.com/round-cast-iro.... Cenovno zelo ugodno, na amazonu 1000+ pozitivnih ocen.
harvey ::
Lodge je legenda med cast iron ponvami, ne boš zgrešil. Drugače pa še kakšen blue steel recimo od deBuyerja. Nega teh izdelkov je malenkost "bolj zahtevna", da jo ne mečeš v pomivalni stroj, drugače pa je to to. Sicer potem prideš še kakšen emajl ala LeCruset stil in imaš posodo za celo življenje. Emajlirano za golaže, litoželezno za peko in si zmagal. Trpežnost teh ponev se ne more primerjati s "teflonkami".
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
M.B. ::
Imam enako ponev že par let. Po 90% uporab samo pobrišem z papirnato brisačo, če pa delam kaki hash al pa kaj da je dosti ostankov pa malo vode not nalijem pa segrejem pa gre vse dol.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
starfotr ::
Važno je, da jo vzdržuješ redno in potem se ti nič ne prime nanjo in traja večno, za več generacij je lahko, če je ne zanemarjaš.
Sploh ne vem, kako je folk lahko tako butast, da kupuje neke teflonske in keramične in ne vem kakšne še vsake pol leta, ker jih uničijo, namesto, da bi naredili 1x nakup v lajfu in kupili litoželezno.
Sploh ne vem, kako je folk lahko tako butast, da kupuje neke teflonske in keramične in ne vem kakšne še vsake pol leta, ker jih uničijo, namesto, da bi naredili 1x nakup v lajfu in kupili litoželezno.
fikus_ ::
Litiželezna je zakon. Vendar jo moraš znat uporabljat/čistiti. Ne pomivat v pomivalcu, če uporabljaš (skoraj) vsak dan, potem samo obrišeš s papiranto brisačo po uporabi, ali kvečjemu zavreš vodo v njej in obrišeš.
Novo ali iz pomivalca pripraviš za uporabo tako, da jo z nekaj olja segrevaš tako dolgo, da se začne malo kaditi iz olja. Če je dobro pripravljena testiraš s peko palačink, se ne smejo prijeti.
Emajlirana posoda je čisto OK, edino dno je ponavadi precej tanko, deluje tudi na indukciji, zdravstveno ni problematična. Teflon ali "keramika" je čisto OK, dokler se ne poškoduje.
Novo ali iz pomivalca pripraviš za uporabo tako, da jo z nekaj olja segrevaš tako dolgo, da se začne malo kaditi iz olja. Če je dobro pripravljena testiraš s peko palačink, se ne smejo prijeti.
Emajlirana posoda je čisto OK, edino dno je ponavadi precej tanko, deluje tudi na indukciji, zdravstveno ni problematična. Teflon ali "keramika" je čisto OK, dokler se ne poškoduje.
Leaker49 ::
domenjanez je izjavil:
Zakaj rabim? Vsak dan pripravljam na ponvi jajca ali pa puranje meso narezano na koščke s čebulo in zelenjavo. Nisem siguren ali so vse te emajl prevleke res čisto zdravju prijazne, če uporabljaš ponev 2x dnevno 20 let, pa čeprav so PFOA free. Mnenje? Železo je pa le železo in nič drugega.
Gledal sem https://www.lodgemfg.com/round-cast-iro.... Cenovno zelo ugodno, na amazonu 1000+ pozitivnih ocen.
Kje pa bi to nabavil? USA Amazon?
111111111111 ::
Litiželezna je zakon. Vendar jo moraš znat uporabljat/čistiti. Ne pomivat v pomivalcu, če uporabljaš (skoraj) vsak dan, potem samo obrišeš s papiranto brisačo po uporabi, ali kvečjemu zavreš vodo v njej in obrišeš.
Novo ali iz pomivalca pripraviš za uporabo tako, da jo z nekaj olja segrevaš tako dolgo, da se začne malo kaditi iz olja. Če je dobro pripravljena testiraš s peko palačink, se ne smejo prijeti.
Zakaj se ne sme prati v pomivalcu? Preveč agresivno čistilo? Maščobo dobro oprati z vodo iz pipe je precej težko.
shuttle ::
Zato ker odstraniš zaščitno plast in moraš potem spet obnovit. Temu se reče "seasoning"
Jaz uporabljam to in sem zaenkrat zadovoljen
https://www.speci.si/trgovina/litozelez...
Jaz uporabljam to in sem zaenkrat zadovoljen
https://www.speci.si/trgovina/litozelez...
koyotee ::
domenjanez je izjavil:
Zakaj rabim? Vsak dan pripravljam na ponvi jajca ali pa puranje meso narezano na koščke s čebulo in zelenjavo. Nisem siguren ali so vse te emajl prevleke res čisto zdravju prijazne, če uporabljaš ponev 2x dnevno 20 let, pa čeprav so PFOA free. Mnenje? Železo je pa le železo in nič drugega.
Gledal sem https://www.lodgemfg.com/round-cast-iro.... Cenovno zelo ugodno, na amazonu 1000+ pozitivnih ocen.
Kje pa bi to nabavil? USA Amazon?
Amazon.de ima vse kar rabis
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
111111111111 ::
koyotee ::
111111111111 je izjavil:
Zato ker odstraniš zaščitno plast in moraš potem spet obnovit. Temu se reče "seasoning"
Si lahko prosim bolj natančen?
A lahko namenis 5min svojega dragocenega cas ain uporabis google ali youtube?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
111111111111 ::
Sem že. Zanima me iz prve roke. Kdaj pa kdaj jo vseeno vržeš v pomivalni stroj, potem pa spet pregreješ olje in uporabljaš naprej? Sicer pa nisem namenil vprašanja tebi. :)
::
111111111111 je izjavil:
Zato ker odstraniš zaščitno plast in moraš potem spet obnovit. Temu se reče "seasoning"
Si lahko prosim bolj natančen?
Povedali so ti že, da je potrebno litoželezno posodo najprej preparirati z oljem. S tem na posodi narediš tanko mastno plast, ki med peko preprečuje sprijemanje hrane s posodo. Če potem to posodo pereš z detergenti, uničiš ta tanek sloj. Sam precej kuham in sem imel že vse od teflona do keramike, ampak z litoželeznimi posodami se nič ne more primerjati. Osebno se mi zdi njihova uporaba še enostavnejša od keramičnih ali teflonskih, pri katerih moraš precej paziti, da jih ne prežgeš.
Tac20 ::
Imam tudi sam Lodge lito-železno, zadeva je zakon za pečt različne vrste mesa, ker se segreje precej enakomerno in nima t.i. hot spotov.
Sicer uporabljam v kombinaciji z indukcijo kar ni ravno optimalno, ampak zadeva zdrži in se ne zvija (kot vsaka druga ponev ki jo imam, se je na indukciji dno vbočilo in sedaj olje odteka na stran posode).
Ima nekaj negativnih lastnosti:
- Lito železo ne mara kislih zadev (paradiznikove omake itd), ker reagira.
- Po uporabi jo je potrebno takoj še vročo oprati, jaz uporabim tisto kovinsko mrežico in minimalnmo detergenta ter gobico.
- Ne smeš je pustiti vlažne ker hitro dobi rjaste lise,
- Naj bi vsake tok časa ponovil t.i. "seasoning" ampak itak se ustvarja sam ko kuhaš.
Sicer pa je vse na googlu.
P.S. pozabil napisati:
Imam tudi https://www.knivesandtools.com/en/pt/-d...
Tudi fina zadeva, ampak jo uporabljam dosti manj kot lodge (dnevna uporaba).
Sicer uporabljam v kombinaciji z indukcijo kar ni ravno optimalno, ampak zadeva zdrži in se ne zvija (kot vsaka druga ponev ki jo imam, se je na indukciji dno vbočilo in sedaj olje odteka na stran posode).
Ima nekaj negativnih lastnosti:
- Lito železo ne mara kislih zadev (paradiznikove omake itd), ker reagira.
- Po uporabi jo je potrebno takoj še vročo oprati, jaz uporabim tisto kovinsko mrežico in minimalnmo detergenta ter gobico.
- Ne smeš je pustiti vlažne ker hitro dobi rjaste lise,
- Naj bi vsake tok časa ponovil t.i. "seasoning" ampak itak se ustvarja sam ko kuhaš.
Sicer pa je vse na googlu.
P.S. pozabil napisati:
Imam tudi https://www.knivesandtools.com/en/pt/-d...
Tudi fina zadeva, ampak jo uporabljam dosti manj kot lodge (dnevna uporaba).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tac20 ()
fikus_ ::
Chuapoiz, poskusi peči palačinke z litiželezno ponvijo pomito v pomivalcu. Prvih nekaj se jih bo prijelo na ponev, pa lahko naliješ veliko olja noter. Če po peki samo obrišeš ponev, naslednjič s peko palačink ni težav. Seveda pa moraš ponev ob takšnem čiščenju bolj pogosto uporabljat. Stara maščoba začne razpadat in rezultat je čuden vonj/okus.
111111111111 ::
Torej recimo če pečem zrezke, po končani peki ponev preprosto pobrišem s prtičkom in pospravim v omaro?
fikus_ ::
Za čiščenje po peki zrezkov brez kakšnih eksotičnih omak je to čisto dovolj. Lahko pa v ponvi zavreš malo vode in potem še vročo obrišeš.
TehDucky ::
Jaz imam litoželezen vok in ga po peki samo splaknem z vodo in obrišem. Če se mi kaj prime, dam v vok deci vode, zavrem in obrišem ali pa s kovinsko gobico malo podrajsam. V tem primeru dam malo olja na papirnato brisačo in obrišem vok in ga dam še malo na štedilnik in še enkrat obrišem.
Za dolgoročni "seasoning" pa je fajn uporabit laneno olje. Predvsem zaradi nizke temperature "smoke point" in hitre ter trde polimerizacije. Lahko delaš v pečici nad 260°C ali pa na plinskem gorilniku zunaj. Se pa naredi 3-5 čisto tankih slojev in drži do enga leta sloj.
Za dolgoročni "seasoning" pa je fajn uporabit laneno olje. Predvsem zaradi nizke temperature "smoke point" in hitre ter trde polimerizacije. Lahko delaš v pečici nad 260°C ali pa na plinskem gorilniku zunaj. Se pa naredi 3-5 čisto tankih slojev in drži do enga leta sloj.
shuttle ::
Pred ponovno uporabo ponavadi segrejem ponev in obrišem kolikor se da staro maščobo. Po končani uporabi je ponovno preparirana z svežo plastjo olja.
m0LN4r ::
domenjanez je izjavil:
Zakaj rabim? Vsak dan pripravljam na ponvi jajca ali pa puranje meso narezano na koščke s čebulo in zelenjavo. Nisem siguren ali so vse te emajl prevleke res čisto zdravju prijazne, če uporabljaš ponev 2x dnevno 20 let, pa čeprav so PFOA free. Mnenje? Železo je pa le železo in nič drugega.
Gledal sem https://www.lodgemfg.com/round-cast-iro.... Cenovno zelo ugodno, na amazonu 1000+ pozitivnih ocen.
Jaz pa sem glih iz litozeleznih presaltal na teflonske pred leti.
Meni tiste debelejse tefalove teflonske zdrzijo 4-5 let. Lahko bi jih imel dlje, samo menjam, ker je fajn meti novo ponev, ko so iz spodnje strani ze kr ornk zasrane. Uprabljajo se pa res vsak drugi ali obcasno vsak dan.
Za wok ponev od tefala sm dal 20 evrov, za navadno pa 18evrov. Smesne cene.
Imam eno manjso litozelezno v predalu, je nisem uporabljal ze 10 let. Prvic ker je pretezka, okorna, pucanje je prakticno bolj problematicno od teflonskih, teflonsko samo splahnem pod vroco vodo in pobrisem. Litozelezne je pa treba vzdrzevati pa tega se mi za 20 evrov res ne da.
V teflonski si lahko 3-4 dni zapored pecem jajca, preden jo spucam pod vodo.
Aja pa pri litozeleznih me je prakticno glih tisto vzdrzevanje motlo, ko mora bit pac mastn sloj gor. Mah tist star mastn sloj se mi glih ne dopade, ze iz razloga pregrevanja stare mascobe oz. mascobnega sloja znova in znova, kar je lahko fajn rakotvorno. Tudi ce jo pobrises imam obcutek pr naslednjem pecenju, da je gor se stara mast. Pac se mi ne dopade to dejstvo.
Pa ta pregreta olja, ki ustvarjajo ta seasoning niso zdravju škodljiva?Dihanje 24ur na dan je zdravju skodljivo, ce pogledas kaj vse je v zraku dandanes.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
stara mama ::
domenjanez je izjavil:
Železo je pa le železo in nič drugega.
Železo ti ne uporabljaš, če smo bolj natančni ampak jeklo. In tudi vsako jeklo ni primerno za hrano, določena so celo precej strupena in za prehranske zadeve neprimerna.
Ampak ponve verjetno niso narejene iz takih jekel/litin.
Ekologija™ in Trajnost™
rdecaluc ::
V lidlu si pred kratkim lahko kupil litoželezno posodo za drobiž, vendar so emajlirane.
Sam sem svoja 2 komada navadnih litoželeznih kupil pri speci.si. Imajo pa znamko camp chef, cene pa so ugodne.
Lp
Sam sem svoja 2 komada navadnih litoželeznih kupil pri speci.si. Imajo pa znamko camp chef, cene pa so ugodne.
Lp
Est modus in rebus. ,typos
Pac-Man ::
111111111111 je izjavil:
Zato ker odstraniš zaščitno plast in moraš potem spet obnovit. Temu se reče "seasoning"
Si lahko prosim bolj natančen?
FFS ljudje, smo v 21. stoletju.
Youtube, prvi zadetek za "seasoning cast iron".
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Leaker49 ::
pol3ni ::
Kaj pa indukcijska plošča in litoželezna ponev.Je kašna razlika pri uporabi,ali je še zmeraj bolje plin
Malner ::
Litoželezna posoda je delno porozna. S pranjem z detergentom se odstrani maščoba iz por, ki jo nadomesti voda. Tako oprana litoželezna ponev izgleda lisasta, saj je barva litega železa siva. Površina nato hitro zarjavi, ker ni več zaščitena z maščobo.
perci ::
Za čiščenje po peki zrezkov brez kakšnih eksotičnih omak je to čisto dovolj. Lahko pa v ponvi zavreš malo vode in potem še vročo obrišeš.
No, ja no. Če pečeš zrezke, bo potrebno še malo fizične pomoči. Jaz uporabljam tole. Wok brush @ Wikipedia
Sicer pa imam tudi Le Creuset emajlirano in je sicer zlo kvalitetna ampak se stvari prijemajo gor. Jajce ne moreš normalno spečt gor. Tudi patino je zelo težko zadržat gor.
proto ::
Jaz imam litoželezen vok in ga po peki samo splaknem z vodo in obrišem. Če se mi kaj prime, dam v vok deci vode, zavrem in obrišem ali pa s kovinsko gobico malo podrajsam. V tem primeru dam malo olja na papirnato brisačo in obrišem vok in ga dam še malo na štedilnik in še enkrat obrišem.
Za dolgoročni "seasoning" pa je fajn uporabit laneno olje. Predvsem zaradi nizke temperature "smoke point" in hitre ter trde polimerizacije. Lahko delaš v pečici nad 260°C ali pa na plinskem gorilniku zunaj. Se pa naredi 3-5 čisto tankih slojev in drži do enga leta sloj.
Enako. Pa kupil sem ga na kitajskem, in je na roko kovan, se pravi nima ravne podlage, je tak "pikapolonicast" pa seveda na plin (zaobljeno dno). Zadeva se odlicno obnese, pred tem sem imel ze nekaj vokov, pa se zelenjava umaknjena na rob slabo obdrzi. Ta, ki je pa zmerno zmeckan pa totalno dobro deluje. Se en primer, ko "less is more". Ziv bog me ne spravi vec na ponev, je pa seveda res, da crkovine v njem ne kuham/pecem. Seasoning delam mogoce enkrat na mesec, s cisto navadnim oljem, bom pa probal z lanenim, ko ze ravno drazis ;)
Glede ciscenja, vzames najbolj navadno okroglo scetko, Ikea jih ima za nek drobiz in to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: proto ()
Phantomeye ::
Medtem ko večina lastnikov debatira, kako zadevo očistit na najmanj invaziven način, nekateri sprašujejo zakaj naj ne bi smeli prat v pomivalnem stroju.
rdecaluc ::
Če se vam prijema na ponev ki je dobro "začinjena" zna bit da uporabljate preveč olja.
Est modus in rebus. ,typos
perci ::
Jst patiniram na 2-3 uporabe. Ampak ne kej zelo intenzivno, par minutk in gotovo.
Enkrat na leto pa vzamem brener za izolacijo varit in zakurim olje na polno. Se splača, je efekt precej boljši kot če delaš samo na štedilniku.
Enkrat na leto pa vzamem brener za izolacijo varit in zakurim olje na polno. Se splača, je efekt precej boljši kot če delaš samo na štedilniku.
DeusB ::
Za seasoning uporabite domačo svinjsko mast, pa jo prekurite do konca, ni boljšga emajla od tega!
domenjanez ::
Hvala za vse komentarje. Sem gledal tudi Camp Chef, vendar se skoraj bolj odločam za Lodge. Lodge je delan v ZDA, Camp Chef pa na Kitajskem. Je pa res da je ene 10€ razlike v ceni.
111111111111 ::
Sam uporabljam trenutno bolj emajl in teflon. Litoželezo samo za pokriti žar. Razmišljam že nekaj časa o nakupu, zanimale so me samo informacije iz prve roke, ker tako kot je nekdo omenil mi gre na jetra stara mast in na žaru ponvico uporabljam premalo.
Steinkauz ::
Ne priporočam poceni litoželeznih emajliranih aka lidl za 15eur.
Sem kupil eno pa se je po enem letu zaćela krušit.
Tko, da naslednjo bom bolj profi kupu.
Sem kupil eno pa se je po enem letu zaćela krušit.
Tko, da naslednjo bom bolj profi kupu.
Map ::
Zanimam se za litoželezno ponev. Uporabljal bi jo v pokritem žaru, tako da bi mi najbolj ustrezal premer 24cm. Sicer, ko bi jo enkrat imel, bi jo sigurno uporabljal tudi v kuhinji.
Recimo, da razliko med preseasoned in enameled v teoriji poznam, ampak a je pa to v praksi hudo važno? Sklepam, da niti ne, bi pa raje enameled oz. emajlirano ali kakršen koli je že prevod.
Kaj priporočate? Lodge recimo sem najprej pogledal, ampak ne najdem tega, kar iščem. Zasledil sem nekaj meni nepoznanih znamk za 80-100EUR, ampak se potem mogoče raje stegnem za Staub za 150EUR. Ker pri nas niti ne najdem neke izbire, pa gledam amazon in ebay.
Recimo, da razliko med preseasoned in enameled v teoriji poznam, ampak a je pa to v praksi hudo važno? Sklepam, da niti ne, bi pa raje enameled oz. emajlirano ali kakršen koli je že prevod.
Kaj priporočate? Lodge recimo sem najprej pogledal, ampak ne najdem tega, kar iščem. Zasledil sem nekaj meni nepoznanih znamk za 80-100EUR, ampak se potem mogoče raje stegnem za Staub za 150EUR. Ker pri nas niti ne najdem neke izbire, pa gledam amazon in ebay.
starfotr ::
WizzardOfOZ ::
Zakaj so te oglate ponve tok majhne?
Imam 20x30cm, pa bi rabil večjo, recimo 30x40cm ali celo 40x40cm, ker bi lahko pekel potem 3 do 4 cele rib. Sedaj na tej majhni lahko 3 ribe vse skupaj do ene kile pečem.
Imam 20x30cm, pa bi rabil večjo, recimo 30x40cm ali celo 40x40cm, ker bi lahko pekel potem 3 do 4 cele rib. Sedaj na tej majhni lahko 3 ribe vse skupaj do ene kile pečem.
Kvinta ::
Za v žar mam jaz en taki mali litoželezni VOK dal sem 25€ za njega maš pa še bolj poceni zadeve
rdecaluc ::
V čem pa misliš da je razlika med eno in drugo litoželezno ponvo med proizvajalci?
Pri nekaterih je dizajn malo drugačen, pri drugih pa je mogoče kalup v katerega vlivajo malce bolj grob. Vse so iz železa in vse rjavijo če jih ne neguješ.
Tvoj denar, ampak pomoje ne rabiš preveč komplicirat.
Ps: Jst imam od CampChef, delajo jih na kitajskem ampak se odlično obnese v zdajšnjih 2+ letih uporabe.
Pri nekaterih je dizajn malo drugačen, pri drugih pa je mogoče kalup v katerega vlivajo malce bolj grob. Vse so iz železa in vse rjavijo če jih ne neguješ.
Tvoj denar, ampak pomoje ne rabiš preveč komplicirat.
Ps: Jst imam od CampChef, delajo jih na kitajskem ampak se odlično obnese v zdajšnjih 2+ letih uporabe.
Est modus in rebus. ,typos
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rdecaluc ()
WizzardOfOZ ::
Meni se tudi ikeina litoželezna že 5 let obnese. Samo majhna je. Samo 20x30cm, rad bi večjo pa je nikjer ne dobim.
suhi ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Meni se tudi ikeina litoželezna že 5 let obnese. Samo majhna je. Samo 20x30cm, rad bi večjo pa je nikjer ne dobim.
Jaz imam fi 32 z Amazona in se mi zdi ogromna ter temu primerno tudi težka. Ne morem si predstavljat, da bi mel še kaj večjega od tega, že to je na zgornji meji. Prilagam še link, čeprav je zdaj nedobavljiva.
Poleg te velike pa sem pred časom kupil še komplet treh manjših na Ebay-u za nekje 20€, tako da lahko pokomentiram tudi, kako se obnesejo ekstra cheap izvedenke - imajo nekaj več kozmetičnih napak (železo ulito mal po kavbojsko, kar se na dnu vidi), v samem delovanju pa ne opazim razlik. Še več, zrezke raje pečem v cenejših, ker se mi zdi, da se bolje spečejo oz. dobijo lepšo barvo.
genesiss ::
Jaz imam tole: https://www.lodgemfg.com/cast-iron-comb...
Uporabljam pa za steak-e, peko kruha, pice, karkoli kar se seli iz štedilnika v pečico.. ni da ni. Je pa dno precej hrapavo in je težko priti do dobre patine.
Uporabljam pa za steak-e, peko kruha, pice, karkoli kar se seli iz štedilnika v pečico.. ni da ni. Je pa dno precej hrapavo in je težko priti do dobre patine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
Map ::
Ko bom kupoval tako ponev, kot na zgornjem linku, tudi ne bom kopliciral in bom vzel nekaj poceni na ebayu. Trenutno pa me zanima dutch oven, ne pa ponev, mogoče sem se zgoraj malo nerodno izrazil. Dutch oven pa je seveda dražji kot taka ponev.
Sicer verjamem, da nekih velikih razlik ni, ampak spet, če hočem enameled dutch oven namesto preseasoned, je spet malenkost dražji. Če želim, da je premer 24cm pa je izbira še manjša. Enameled zato, ker je bolj obstojen od oljne plasti(da ne bom ostalim družinskim članom stalno težil, kako je treba skrbet in negovat posodo), 24cm pa zato, ker ima žar ravno tako držalo(lahko bi bil brez problema večji, ampak potem porabim rešetke, ki bi jih sicer lahko hkrati uporabljal).
Sem že našel na ebayu nekaj primernih posod za pol cene Stauba, torej 70-80EUR, oz. sedaj gledam Stauba na amazonu za 120EUR.
Genesiss, kje si kupil to ponev? Oziroma tudi ostali, internet ali kje v trgovini, da se da prej pogledat?
Sicer verjamem, da nekih velikih razlik ni, ampak spet, če hočem enameled dutch oven namesto preseasoned, je spet malenkost dražji. Če želim, da je premer 24cm pa je izbira še manjša. Enameled zato, ker je bolj obstojen od oljne plasti(da ne bom ostalim družinskim članom stalno težil, kako je treba skrbet in negovat posodo), 24cm pa zato, ker ima žar ravno tako držalo(lahko bi bil brez problema večji, ampak potem porabim rešetke, ki bi jih sicer lahko hkrati uporabljal).
Sem že našel na ebayu nekaj primernih posod za pol cene Stauba, torej 70-80EUR, oz. sedaj gledam Stauba na amazonu za 120EUR.
Genesiss, kje si kupil to ponev? Oziroma tudi ostali, internet ali kje v trgovini, da se da prej pogledat?
genesiss ::
Jaz sem kupil na amazon.de, za 69EUR leta 2015.. cene so se konkretno dvignile, zdaj sem pogledal in je 99EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero ponev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 63667 (1006) | Shkorc |
» | Hud ToasterOddelek: Loža | 7419 (4237) | rdecaluc |
» | Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?Oddelek: Loža | 12135 (9636) | lonewolf_ |
» | Teflon škodljiv? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26893 (24050) | ...:TOMI:... |
» | Nakup voka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44758 (30860) | echo |