» »

Samsung Omnia i900 in Windows Mobile 6.5.3 izzivi/problemi

Samsung Omnia i900 in Windows Mobile 6.5.3 izzivi/problemi

Kamran ::

Zdravo vsem,

(spet po dolgem času)

Prvi del

Torej... Pred približno kakšnim letom dni sem preko enega podjetja v roke dobil Samsung Omnia i900 telefon s praktično vso dodatno oz. pripadajočo opremo. Edino kar manjka je video kabel, embalaža in papirji. Vse ostalo imam. Celo še eden podatkovni kabel ekstra ! :D

Reč drugače deluje. Ko sem ga prvič dobil v roke sem lepo naredil Hard Reset. Potem pa, ko sem ga ponovno zagnal, se mi je pa pojavila tista pogosta/znana zanka kalibracije zaslona (Align Screen). Po ene 5-ih poizkusih sem zadevo pustil takrat na miru in od takrat se ga nisem dotaknil. Minilo je ene par mesecev. Včeraj sem se pa odločil, da situacijo še enkrat malce ponovno pogledam in sem težavo odpravil s tisto Welcome.not datoteko. Tako da sedaj pridem v sistem.

Tako da mene kot prvo zanima (za tiste, ki imate izkušnje seveda) ali je nasplošno ta pojav precej pogost (recimo s Stock ROM-i) ali je lahko to posledica "cookanja ROM-a" ? Torej, da je nekdo ta telefon že v preteklosti kaj spreminjal v programskem smislu. Teorija, da je zaslon na dotik enostavno fuč je tudi možna kolikor sem zasledil. :|

Ugotovil sem tudi, da mi zaslon na dotik nekako po skrajni levi strani skorajda ne dela. Možno je pač, da (logično !) zadeva ni pravilno kalibrirana zato drugače dojema dotike in je vse nekako posledično zamaknjeno. Namreč, če poskusim s kalibracijo zaslona medtem ko sem v OS se mi zanka ponavlja, tako da moram kar ugasnit telefon. Skratka tako kot prvič, ko sem naredil Hard Reset.

Ne vem ali je to programsko pogojeno ali je zaslon na dotik dejansko preprosto že odslužil svoje. Menim namreč, da je še prvotni, da se ga ni nič menjalo. Tako da po eni strani razmišljam o menjavi le-tega. Samo hočem se prvo prepričati kaj je lahko vzrok tega preden stran vržem potencialnih cca. 10 € za nov zaslon. :P

Drugače pa nima zraven tistega originalnega Stylus kulija tako, da se skozi menije prebijam preko kulija od Samsung Galaxy Note 4 telefona (imam enega ekstra).

Drugi del moje dileme

Na telefonu je še prvotni operacijski sistem. Sem malce gledal po starejših Slo Tech temah na ta telefon (SGH-i900) in me malce zanima kakšna je kaj situacija danes (po skoraj 10-ih letih) ? Je Windows Mobile 6.5.3 OS še zadnja (stabilna) različica ali obstaja že kar sedmica zanj (in sem sam še zadaj s svojim razmišljanjem) ? Kateri je najnovejši OS oz. pač stabilen ROM (in predvsem kje ga dobiti ter navodila za flash-anje) ? 8-O

Tiste povezave do Modaco foruma, kjer se je dalo dobiti te novejše ROM-e žal ne delujejo več.

Še izpis iz About menija:
Windows Mobile 6.1 Professional
CE OS 5.2.20270 (Build 20270.1.3.1)
Processor: ARM920T PXA312

Drugače pa lahko telefon z vso opremo, ki sem jo dobil zraven lahko tudi prodam komu, če ga hoče imet in se posledično ukvarjat s tem. Za to me potencialni interesenti kontaktirajte preko zasebnega sporočila.

Hvala že za vnaprej. :)

hojnikb ::

Honest answer; vrži v smeti, ker ni vredno časa in volje. Takšena zadeva kot pametni telefon je v 2020 _neuporabna_. Prepočasno, neupdejtano in nasploh zanič user experience.

Če pa že misliš bit mazohist, pa zamenjaj touch (je posebaj enota, ki jo lahko odlepiš stran) in bo ok. Zadeva sčasoma enostano crkne na določenih predelih in zaradi tega tut kalibracija negre skos.

Pa seveda custom 6.5 rom, nekaj takega bo kul, če me spomin ne vara
https://www.modaco.com/forums/topic/297...
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NOKIA C2 00

Oddelek: Mobilne tehnologije
7856 (693) Hayabusa
»

Nokia 5800 pomnilnik poln! poskušajte zapreti nekaj aplikacij...

Oddelek: Mobilne tehnologije
182698 (2463) amigo_no1
»

nakup "resnega" telefona (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6510665 (9273) carota
»

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!? (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1227121862 (30688) Kunte
»

Nov telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
192921 (2555) demon#666

Več podobnih tem