Forum » Pomoč in nasveti » Podvojene besede, LibreOffice Writer in Calc 6.4
Podvojene besede, LibreOffice Writer in Calc 6.4
Ledstorm ::
Pomoč pri LibreOffice Writer in Calc 6.4 (Linux Mint verzija)
Imam en star večstranski seznam v odt obliki, kako poiskati podvojene besede oz. imena in priimke? Hvala.
Imam en star večstranski seznam v odt obliki, kako poiskati podvojene besede oz. imena in priimke? Hvala.
Narava je najboljše zdravilo.
- spremenil: Ledstorm ()
GupeM ::
Ja ne vem, kako imaš to v Writerju. Vsako besedo oz ime in priimek v svoji vrstici? Imaš tableo v Writerju?
Po moje najlažje tako, da vsebino skopiraš v Calc, odstraniš duplikate, nato pa nazaj v Writer, če že mora biti v Writerju.
Po moje najlažje tako, da vsebino skopiraš v Calc, odstraniš duplikate, nato pa nazaj v Writer, če že mora biti v Writerju.
Ledstorm ::
Writer = Word
Calc = Excel
V bistvu je samo seznam goli tekst, v ter kolonah, polno imen in priimkov, več kot 50 strani, ni tabelno narejeno. Zdaj je tam kup podvojenih imen in priimkov, kjer moram eno podvojeno verzijo zbrisat. Najdi in zamenjaj je počasno, ker moram eno po eno, in še to pazljivo pikolovsko iskati. Zamudno.
Calc = Excel
V bistvu je samo seznam goli tekst, v ter kolonah, polno imen in priimkov, več kot 50 strani, ni tabelno narejeno. Zdaj je tam kup podvojenih imen in priimkov, kjer moram eno podvojeno verzijo zbrisat. Najdi in zamenjaj je počasno, ker moram eno po eno, in še to pazljivo pikolovsko iskati. Zamudno.
Narava je najboljše zdravilo.
GupeM ::
Vem kaj sta Writer in Calc. Saj zato mi ni bilo jasno, kako imaš narejeno v Writerju. Kot sem rekel, najlažje vse skopirati v Calc, da ti razporedi v tabelo. Nato tam odstraniš duplikate, in kopiraš nazaj v Writer v te tri stolpce.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Office 2016 bo prispel 22. septembra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 21659 (19121) | darkolord |
» | Izšel LibreOffice 5.0.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 62871 (28636) | noraguta |
» | Izšel LibreOffice 3.6Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 6254 (4321) | Icematxyz |
» | Izšel LibreOffice 3.5 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 17476 (13285) | Icematxyz |
» | Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 23119 (18363) | System |