Forum » Na cesti » Uvoz avtomobila iz Italije, IVA deducibile?
Uvoz avtomobila iz Italije, IVA deducibile?
Ekinos ::
Na večino oglasih piše recimo ,da je avto 60.000EUR in piše 'DDV nazaj' oz. 'IVA deducibile' kar pomeni da se jo odšteje?
A je to možno da je avto 60 v bistvu 46.800EUR ?
A to dobim nazaj res al morem plačat SLO državi ta ddv al kako?
Seveda bi meu avto za 46k namesto 60k (govorim hipotetično) , bi vedel kdo kaj več povedat?
Seveda bi meu avto za 46k namesto 60k (govorim hipotetično) , bi vedel kdo kaj več povedat?
- spremenilo: Ekinos ()
hojnikb ::
ja, v IT kupiš brez davka, pa potem plačaš pr nas. Torej v nobenem primeru nebo 46,8k, če si fizična oseba.
#brezpodpisa
Ekinos ::
2dark ::
Na večino oglasih piše recimo ,da je avto 60.000EUR in piše 'DDV nazaj' oz. 'IVA deducibile' kar pomeni da se jo odšteje?
V tem primeru moraš biti pravna oseba oz. imeti registrano dejavnost.
Nekatera vozila lahko kupite z DDV, nekatera brez. V našem primeru, kjer kupujemo kot fizična oseba od pravne osebe plačamo ceno z nemškim DDV-jem. Če kupujemo vozilo od fizične osebe plačamo ceno takšno kot je, brez dodatkov ali odbitkov DDV-ja. V tem primeru je DDV že bil plačan, ko je vozilo bilo kupljeno kot novo ali rabljeno od pravne osebe. Pravico do odbitka DDV-ja oz. nakup po neto ceni lahko samo uveljavlja pravna oseba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
2dark ::
zk_eu ::
Nekatera vozila lahko kupite z DDV, nekatera brez. V našem primeru, kjer kupujemo kot fizična oseba od pravne osebe plačamo ceno z nemškim DDV-jem.
Če kupi fizična oseba novo vozilo v kateri izmed članic EU, se bo DDV za to vozilo vedno plačal v Sloveniji (oziroma državi, kjer se bo avto registriral). Obratno tudi velja, torej državljan EU kupi novo vozilo pri nas.
Tukaj je vodič.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zk_eu ()
Alfa Dog ::
Na to ceno računaj še DMV in uvozne postopke. Ni samo DDV.
Za nakup iz Italije ni uvoznih postopkov. Plačaš samo DMV in homologacijo.
Če si fizična oseba, plačaš DDV v Italiji ali Sloveniji.
Vodič na to temo: https://www.recar.si/zmorem-sam/uvoz-av...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alfa Dog ()
s1m0n ::
Ima kdo izkušnje s tem? Je kdo uvažal lansko leto?
Namreč meni so novembra na FURSu trdili, da kot fizična oseba plačam davek v tujini nato še našega po tem pa lahko zahtevam povračilo davka, ki sem ga vplačal v tujini.
Namreč meni so novembra na FURSu trdili, da kot fizična oseba plačam davek v tujini nato še našega po tem pa lahko zahtevam povračilo davka, ki sem ga vplačal v tujini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
zk_eu ::
Ima kdo izkušnje s tem? Je kdo uvažal lansko leto?
DDV je treba plačati v državi, v kateri registrirate avto, navadno je to država vašega prebivališča.
DDV se plača na celotno ceno avtomobila – sem štejejo vsi dodatki in povezani stroški, denimo stroški dobave.
Če ste DDV plačali dvakrat, tako v državi nakupa kot v državi registracije, ste upravičeni do vračila denarja. To morate urediti pri prodajalcu ali davčnem organufrdeen v državi, kjer ste avto kupili.
Več tukaj.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uvoz avtomobila iz Nemčije (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 33719 (2746) | korenje3 |
» | Uvoz avtomobila iz tujineOddelek: Na cesti | 25064 (5135) | benjaminp |
» | Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29502 (27346) | chinko |
» | Uvoz in carina + ddvOddelek: Loža | 3766 (2484) | suki |
» | Zakaj s.p. plačuje "poslovne" cene? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17312 (14780) | Furbo |