» »

Excel 2016 - kako z vlečenjem dol dobiti vrednosti istih celic iz več listov

Excel 2016 - kako z vlečenjem dol dobiti vrednosti istih celic iz več listov

jedateruk ::

Torej, ko bi iz spodnjega desnega kota potegnil desetkrat dol, bi hotel dobiti vrednost celice B5 iz desetih listov. Ena rešitev naj bi bila INDIRECT("Sheet"&ROW(A1)&"!B10") Ampak pri meni ima vsak list drugačno ime. Zdaj sem dal na začetek lista številke, prvi list ima najprej 1., drugi 2. in tako naprej. Kako lahko pri indirect funkciji dobim liste po prvih dveh znakih v formuli? Hotel bi uporabiti(row(a1) kot začetek naziva vsakega lista.
Če obstaja drugačna rešitev, mi povejte.

free_rider ::

Najlažje boš naredil, če si nekje narediš seznam imen vseh listov, ki jih boš gledal.
H
5 Sheet1
6 Sheet2
7 Sheet3

Lahko ga na svojem listu narediš. Jaz sem ga tukaj za primer naredil od H5 navzdol.

Potem daš to formulo in povlečeš dol.

=INDIRECT("'"&H5&"'!"&"B5")

Se mi zdi, da ne bi šlo, če bi se skliceval samo na prva dva znaka lista.
Seveda H5 nadomestiš z adreso prve vrstice seznama, če boš dal seznam nekam drugam.

Zgodovina sprememb…

Hvala, to je dobro. Zdaj imam pa še nekaj. Ni na vsakem listu za potegniti iz pete vrste, stolpec pa je vedno B. V zadnji vrsti na vsakem listi je v prvem stolpcu napisano SKUPAJ, desno je pa vrednost. Match dobi številko vrste, kako lahko uporabim =MATCH("SKUPAJ";A1:A200;0) na prvem listu za vsak drug list, da se iz tega dobi številko vrste za B stolpec?

Zgodovina sprememb…

free_rider ::

Pol pa daj tako:

=VLOOKUP("SKUPAJ";INDIRECT("'"&H5&"'!"&"A:B");2;0)

primer je spet, če imaš seznam listov v H5

Zgodovina sprememb…

*ebemti, malo prej sem delal z vlookup, pri tem se pa nisem spomnil! Hvala.

Pogledal sem na https://www.excelforum.com/excel-new-us..., zakaj se rabi ' in ! pri indirect. Tega prej nisem vedel. Če ne bi bilo presledkov v imelih listov, se ' ne bi rabil. Pri vlookup pa poznam 2d filtriranje, ki si ga ti uporabil. Hvala še enkrat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč Excel

Oddelek: Programska oprema
136373 (6060) mk766321
»

[excell] Spreminjanje vrednosti razpona v tabeli

Oddelek: Pomoč in nasveti
5978 (865) mk766321
»