Forum » Programska oprema » Mplayer in slovenski podnapisi
Mplayer in slovenski podnapisi
HerrBaron ::
Imam sledeć problem:
Ko hočem v mplayerju gledati film s slovenskimi podnapisi, ki sem jih dl mi naše šumnike zamenja takole:
š in ž = _
č = è
Če pogledam v te podnapise (less ime_podnapisa.sub ) vidim, da je tudi tam tako zapisano, čeprav uporabljam slovenske znake iso-8859-2. Istočasno pa me zanima tudi kje v xchat-u nastaviš iso-8859-2 fonte?
Imam pa RH9.
Ko hočem v mplayerju gledati film s slovenskimi podnapisi, ki sem jih dl mi naše šumnike zamenja takole:
š in ž = _
č = è
Če pogledam v te podnapise (less ime_podnapisa.sub ) vidim, da je tudi tam tako zapisano, čeprav uporabljam slovenske znake iso-8859-2. Istočasno pa me zanima tudi kje v xchat-u nastaviš iso-8859-2 fonte?
Imam pa RH9.
- premaknilo iz Zvok in slika: OwcA ()
Aspirinix ::
Ti jih lahko uporabljaš, vendar kaj se zgodi, če je datoteka s podnapisi tako narejena, da prikazuje tiste znake namesto čšž?
Preveri datoteko kje drugje. POtem pa mislim, da ma mplayer med anstavitvami nekje izbiro pisave.
Preveri datoteko kje drugje. POtem pa mislim, da ma mplayer med anstavitvami nekje izbiro pisave.
Če pogledam datoteko pod windowsi je vse lepo in prav, pod linuxom pa ne.
mplayerju pa imam tudi nastavljeno pravilno.
mplayerju pa imam tudi nastavljeno pravilno.
moj_nick ::
Mislim, da je to zato, ker konzola ne prebere slo znakov
Trenutno se ukvarjam z blodenjem po man pagih. A ve kdo, kako bi to iskanje skrajšal???
Trenutno se ukvarjam z blodenjem po man pagih. A ve kdo, kako bi to iskanje skrajšal???
ank ::
Poglej si na strani od mplayerja. Downloadat moraš podporo za naš kodni nabor in fonte. Potem v mplayerju določiš kodni nabor in kje so ti fonti.
Približno nekaj takega, bolj točno nebi vedel ker se sedaj ne ukvarjam s tem in niti nisem na svojem računalniku (naslednji teden dobim novi monitor in router in bom lahko spet uporabljal moj PC z Gentoo Linux in internet )
Približno nekaj takega, bolj točno nebi vedel ker se sedaj ne ukvarjam s tem in niti nisem na svojem računalniku (naslednji teden dobim novi monitor in router in bom lahko spet uporabljal moj PC z Gentoo Linux in internet )
Imel sem nameščene vse rpm pakete od mplayer-ja (apt-get).
Sem hotel prenesti sistem a drug disk, pa po nesreči rm -rf napačen disk
Po drugi strani pa še dobro, saj imam sedaj gentoo, pa zadeva res rulz!
Ko mi namesti openoffice in evolution, se pa spet lotim problema.
Sem hotel prenesti sistem a drug disk, pa po nesreči rm -rf napačen disk
Po drugi strani pa še dobro, saj imam sedaj gentoo, pa zadeva res rulz!
Ko mi namesti openoffice in evolution, se pa spet lotim problema.
bastadu ::
A je že uspelo komu usposobit šumnike? Jaz namreč uporabljam verzijo za Windows in imam podoben problem kot HerrBaron s to razliko, da se č-ji normalno prikazujejo... Hvala za odgovor!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
BigWhale ::
Emm... Podnapisi so najbrz v CP1250 codepage-u.
Obstajata dve moznosti, ali prekonvertiras podnapise v ISO8859-2 ali pa uporabis fonte ki imajo CP1250 razpored.
Sej je ank lepo povedal.
Obstajata dve moznosti, ali prekonvertiras podnapise v ISO8859-2 ali pa uporabis fonte ki imajo CP1250 razpored.
Sej je ank lepo povedal.
Pithlit ::
Kkr je BigWhale povedu. Dej si CP1250 fonte pober z domace strani. odpakiraj jih v (recimo... pac zamenjaj path kkr mas ti)
/usr/share/mplayer/fonts/font-arial-18-cp1250/
pol kopiraj te iste fonte v
/usr/share/mplayer/font/
(torej 'cp ../fonts/font-arial-18-cp1250/* ../mplayer/font/) in to je to.
/usr/share/mplayer/fonts/font-arial-18-cp1250/
pol kopiraj te iste fonte v
/usr/share/mplayer/font/
(torej 'cp ../fonts/font-arial-18-cp1250/* ../mplayer/font/) in to je to.
Life is as complicated as we make it...
Še kar ne gre
Da se razumemo, jaz ima win verzijo in ne linux...
Drugače pa sem skopiral vse fajle iz font-arial-28-cp1250 v font mapo (ki je sploh ni bilo in sem jo ustvaril). Sedaj me zanima, kako moram imeti nastavljeno v samih nastavitvah MPlayerja?
Da se razumemo, jaz ima win verzijo in ne linux...
Drugače pa sem skopiral vse fajle iz font-arial-28-cp1250 v font mapo (ki je sploh ni bilo in sem jo ustvaril). Sedaj me zanima, kako moram imeti nastavljeno v samih nastavitvah MPlayerja?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Pardon, sem spregledal, da je v se font direktorij nahaja pod \MPlayer\mplayer\font Sedaj dela vredu. Hvala za pomoč
Pithlit ::
Aja HerrBaron... emerge mplayer ti vse fonte instalira tko da mors sam se s fonts/ f font/ kopirat tiste k hoces. Za x-chat pa klikaj lepo po vrsti:
X-Chat --> Server List ---> zber server k ga hočeš editirat in klikni Edit ---> Character Set (zber pac tistga k rabis, mora pa sistem pobirat)
Sorry Bastadu... sm spregledal da mas Win varianto... važno de dela
X-Chat --> Server List ---> zber server k ga hočeš editirat in klikni Edit ---> Character Set (zber pac tistga k rabis, mora pa sistem pobirat)
Sorry Bastadu... sm spregledal da mas Win varianto... važno de dela
Life is as complicated as we make it...
Kankan ::
droid jest sm downloadov ta program in delajo č, ž, š...pa še nič se ne ustavlja slika..
mplayer-win32-mingw-dev-cvs20050109
Tko da vsem, ki so mi pomagali, hvala lepa !!
Andrej
mplayer-win32-mingw-dev-cvs20050109
Tko da vsem, ki so mi pomagali, hvala lepa !!
Andrej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] PHP -> PDF šumnikiOddelek: Programiranje | 4933 (2093) | mtya |
» | [Linux] mlayer in podnapisiOddelek: Operacijski sistemi | 1519 (998) | BozidarB |
» | Omejitev hitrosti CD-roma v LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1205 (967) | Pithlit |
» | instalacija programa brez admin pravicOddelek: Programska oprema | 1194 (960) | Kankan |
» | Gentoo install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5184 (4604) | HerrBaron |