» »

LG 34WK95U

LG 34WK95U

reXor ::

Sam sem pred kratkim prodal dva Dell U2718Q monitorja zaradi zelo slabih izkušenj (bleeding - rdeči koti, burn-in itd). Monitor-ja sem vsega skupaj dal na servis 3x preden sem se odločil za prodajo. Prodal sem seveda nov monitor (servis zamenjava). Če bi monitorja delala tako kot v začetku, bi jih obdržal.
Trenutno uporabljam začasni monitor Samsung 34" CF791, ki ima VA panelo. Kar se mene tiče je monitor kar OK, edino kar me moti je nizka ločljivost. Z VA panelo pride precej manjši blacklight bleeding za ceno slabših barv.

Monitor bi uporabljal samo za delo ter občasno kak film. Po izkušnjah se ravno ob gledanju filmov vidi blacklight bleeding kar mi ni tako zelo moteče. 4K ločljivost na dellu mi je bla ob delu pravi balzam za oči.
Ima kdo kakšne izkušnje z monitorjem LG-34WK95U? Gledal sem tudi super ultra wide modele (49") a imajo vsi precej majhno ločljivost.

Bi mi morda priporočali kaj drugega in zakaj? Res nebi rad spet doživel zelo slabih izkušenj kot z dellom v preteklosti. Hvala.
  • spremenilo: reXor ()

abazuu ::

Zdravo,

Za LG ne vem, lahko pa pohvalim https://www.mimovrste.com/led-monitorji.... Tega imam doma in je super!

neocodexx ::

Burn in na LCD???

Kar se pa tiče ultrawide, jaz imam ta monitor: https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg...

In ni bogzakaj. V bistvu, je slika za en drek. Ogromen backlight bleed, katastrofalno slabe črne in zelo slaba svetljivost, zelo moteč backlight - gamma je v kurcu, nikakor ga ne morem pravilno skalibrirati. Če daš contrast/brightness nad 80% je v windows explorerju popolnoma razpackana slika, v igrah je pa še na 100% premalo (razen ko pride do belih highligtov, je spet vse polno bloominga in razpackano ter bodeče v oči) bognedaj da med igranjem alt-tabaš na kakšen črno-na-belem text ali explorer, saj te kar zašlagira. Če pa zmanjšaš pod 80% je pa spet kar naenkrat pretemno za čitat in ne glede na to koliko sem poskusil z raznimi tooli popraviti gammo mi ne rata najti izboljšave.

Še vedno iščem nek spodoben 144hz ultrawide ekran, ki bi zamenjal to skropucalo. Obvezno VA panel ali kaj boljšega (FALD), po možnosti HDR. Ja vem, velike zahteve :) Vsaj prvo dvoje mora biti, no...

Problem je, ko se navadiš na ultrawide, jaz res ne morem iti nazaj na 16:9. Vem, da bi tam lažje dobil monitor za sebe ki ga iščem. Mogoče na koncu popustim ampak ne vem no, še vedno upam da mogoče kaj kmalu naredijo vsaj neko izboljšavo temu kar mam zdaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

LeQuack ::

Če rabiš za filme potem je VA panel boljša izbira kot IPS (to kar si mel na Dellu). IPS imajo gnil kontrast in slabe črne barve ter IPS glow v kotih ekrana, ki sicer na prvi pogled zgleda kot backllight bleeding ampak ni. Tako da težko boš dobil monitor ki bo dober za filme če boš IPS vzel, tako da je VA dosti boljša izbira, če nisi ravno dizajner in rabiš 100% natančne barve. Ali pa posebej TV samo za filme gledat.

Tukaj imaš nekaj izbire 4K VA monitorjev:
https://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&x...
Quack !

reXor ::

@neocodexx Ja slika se mi je zapekala po recimo 5ih minutah odprtga skype-a na temnem ozadju. Vidm da imaš podobne izkušnje kot jaz, te čist razumem :/ Zanimivo, da si se nekako navadu. Sej v resnici če nebi mel tok slabih izkušenj z U2718Q bi jih tut js kljub blacklight problemov obdržal. Js mam tut občutek, da mam ful visoke zahteve glede na trg in situacijo, tko da mogoče še malo počakam ...

@LeQuack Hvala, VA bi takoj kupu če bi bla višja ločljivost. Torej iščem soliden 4k 27" monitor ali 34" "5k". Po seznamu sodeč iz linka 27" VA panela ne obstaja. Mogoče bi se 32" 4k VA tudi obnesel, tukaj vidm da je kr neki opcij za raziskat.

LeQuack ::

Ja večinoma so na 32" prešli.
Quack !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29271487 (21329) Yenk
»

Prevelik IPS Glow/BLB?

Oddelek: Zvok in slika
201815 (1379) neocodexx
»

Ultrawide Monitor

Oddelek: Kaj kupiti
203085 (1265) edi45
»

Dell U3415W / ultra wide

Oddelek: Zvok in slika
395976 (3771) Wolfman

Več podobnih tem