Forum » Hlajenje in modifikacije » Razvrstitev delov računalnika po oddalanju toplote glede ne površino
Razvrstitev delov računalnika po oddalanju toplote glede ne površino
Eddy ::
Torej za neko seminarsko nalogo bi rad razvrstil dele računalnika po oddajanju toplote glede ne površino!
Zato sem se obrnil ze pomoč na Vas!
HLP! PLS!
Zato sem se obrnil ze pomoč na Vas!
HLP! PLS!
www.ekwaterblocks.com
ABX ::
Na pamet.
CPU
Plata
Napajalnik
Grafična
Disk
cd-r
.
.
.
CPU
Plata
Napajalnik
Grafična
Disk
cd-r
.
.
.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
morphling1 ::
Da ne bo kdo tople vode izumil.
1. Cpu; če govorimo o približno najhitrejših procesorjih ~ 80W/cm2
2. GPU; če govorimo o high end karticah ~ 60W/cm2
3. Čipset; recimo 10W/cm2
Vse ostalo je bolj ali manj zanemarljivo glede gostote toplotnega toka, posamezno sigurno manj kot 5W/cm2 recimo za celotno površino spominskih čipov, diskov, napajanja na plati...
Koliko se pa dejansko grejejo tranzistorji v napajalniku bi pa moral povedat kak, ki se bolj spozna na štrom, ampak gostota toplotnega toka iz tistih tranzistorjev ne verjamem da je večja od 15W/cm2
1. Cpu; če govorimo o približno najhitrejših procesorjih ~ 80W/cm2
2. GPU; če govorimo o high end karticah ~ 60W/cm2
3. Čipset; recimo 10W/cm2
Vse ostalo je bolj ali manj zanemarljivo glede gostote toplotnega toka, posamezno sigurno manj kot 5W/cm2 recimo za celotno površino spominskih čipov, diskov, napajanja na plati...
Koliko se pa dejansko grejejo tranzistorji v napajalniku bi pa moral povedat kak, ki se bolj spozna na štrom, ampak gostota toplotnega toka iz tistih tranzistorjev ne verjamem da je večja od 15W/cm2
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Kako je pa kaj z rami?
Pa recimo če bi v lestvico vzeli še disk in CD-rome...?
Pa recimo če bi v lestvico vzeli še disk in CD-rome...?
www.ekwaterblocks.com
morphling1 ::
Govoril sem o nenavitih sistemih.
Spomin se ne greje veliko 512 MB modul pokuri tam okrog 20 W, površina čipov je pa vsaj 15 cm2, disk in Cdromi to je vse zanemarljivo glede gostote toplotnega toka, skupaj sigurno manj kot 1W/cm2. Samo folk ima občutek, da se zadeve pregrevajo ker pač niso nič hlajene.
Spomin se ne greje veliko 512 MB modul pokuri tam okrog 20 W, površina čipov je pa vsaj 15 cm2, disk in Cdromi to je vse zanemarljivo glede gostote toplotnega toka, skupaj sigurno manj kot 1W/cm2. Samo folk ima občutek, da se zadeve pregrevajo ker pač niso nič hlajene.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Sej vem da se nekatere stvari bl malo grejejo, pa vendar dodadajo svojo toploto v sistem!
Rad bi samo da mi razvrstite... predvsem ti Morph te naprave:
CPU
Grafična kartica
RAM
trdi disk
CD-rom
Chipset
Mogoče še napajalnik, če ga je možno upoštevati kot napravo, ki oddaja toploto v računalniški sistem.
Pa mogoče še kaj...
Rad bi samo da mi razvrstite... predvsem ti Morph te naprave:
CPU
Grafična kartica
RAM
trdi disk
CD-rom
Chipset
Mogoče še napajalnik, če ga je možno upoštevati kot napravo, ki oddaja toploto v računalniški sistem.
Pa mogoče še kaj...
www.ekwaterblocks.com
TribesMan ::
Mosfeti na plati, so približno na isti ravni kot chipset. Če pa je sistem navit pa ohoho več.
Po mojem gre takole
CPU
GPU
MOSfeti
Napajalnik (samo diode in tranzistorji)
Northbridge
Southbridge
disk
CD ROM
.
.
.
LP
TribesMan
Po mojem gre takole
CPU
GPU
MOSfeti
Napajalnik (samo diode in tranzistorji)
Northbridge
Southbridge
disk
CD ROM
.
.
.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
BigWhale ::
Jaz sem ze videl SCSI diske, ki so bili tako vroci, da si jih komaj prijel v roko. Bi rekel, da se bolj grejejo kot recimo rami...
QuickShot ::
Po mojem se pa mosfeti manj grejejo kot čipset, glede na to, da niso hlajeni (odvisno od plate)
RAMi so pa takoj za trdim diskom
RAMi so pa takoj za trdim diskom
Bevcan ::
Sam tok. Zadeve se isto grejejo če so hlajene al pa če niso. Procesor z vodnim hlajenjem, se glih tplk greje kot procesor z zračnim hlajenjem al pa brez njega. No sam najbrš se brez hlajenja hitr neha gret .
Aha... samo sem pa razmišljal da bi bilo bolj primerno, če bi razvrstil naprave glede na to koliko toplote oddajo v ohišje...
Mislim da bi bilo to bolj primerno, kot pa s toploto na neko površino.
Potem mislim, da bi lahko takole razvrstil naprave:
CPU
GPU
disk
CD-rom
Nordbridge in southbridge
rami
Kako bi pa upošteval napajalnik, saj vleče veltilator zrak iz ohišja skozi napajalnik ven?
Mislim da bi bilo to bolj primerno, kot pa s toploto na neko površino.
Potem mislim, da bi lahko takole razvrstil naprave:
CPU
GPU
disk
CD-rom
Nordbridge in southbridge
rami
Kako bi pa upošteval napajalnik, saj vleče veltilator zrak iz ohišja skozi napajalnik ven?
www.ekwaterblocks.com
No, NB in SB bi upošteval kot celotno čipovje,
potem bi pa še rad dodal TV tuner in pa Zvočna kartica...
Pa še to bi prosil Morpha, če bi lahko napisal pribljižno toploto, ki jo oddaja določena naprava in pa še toploto ostalih naprav, ki jih nismo upoštevali...
Hvala!
potem bi pa še rad dodal TV tuner in pa Zvočna kartica...
Pa še to bi prosil Morpha, če bi lahko napisal pribljižno toploto, ki jo oddaja določena naprava in pa še toploto ostalih naprav, ki jih nismo upoštevali...
Hvala!
www.ekwaterblocks.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Eddy ()
Očitno Morpha ni nič na forumu zadnje dni...
Lahko se pa tudi kdo drug opogumi, samo da mi ne bo ksnih pravljic pripovedoval
Lahko se pa tudi kdo drug opogumi, samo da mi ne bo ksnih pravljic pripovedoval
www.ekwaterblocks.com
Dr.SmaSh ::
Lih zdaj v maturi iz fizike je bila ena naloge o tem koliko kaj odda toplote na kvadratni cm...ampak je nisme znal resiti
Poglej v kaxne ucbenik iz fizike enacbo za racunanje "tega"...
good luck
Poglej v kaxne ucbenik iz fizike enacbo za racunanje "tega"...
good luck
..:: LIVE 2 OVERCLOCK, OVERCLOCK 2 LIVE! ::..
Dr.SmaSh ::
Pol pa tak od "oka" oceni...saj profesor itaq ne bo imel pojma o cem govorish
..:: LIVE 2 OVERCLOCK, OVERCLOCK 2 LIVE! ::..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ogrevanje na mikrovaloveOddelek: Loža | 3338 (3016) | VIP58 |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13680 (8675) | Glicerin |
⊘ | Zakaj vodno hlajenje sploh bolše od zračnega?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4186 (3352) | morphling1 |
» | Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6378 (4970) | Keyser Soze |
» | Prihodnost hlajenja procesorjevOddelek: Novice / Procesorji | 1967 (1967) | Thomas |