» »

Doseg s polnim tankom oz. njega volumen

Doseg s polnim tankom oz. njega volumen

Bye ::

V tehničnih podatkih je navedena velikost rezervoarja za gorivo 53 litrov, a ga polnega (torej drugi klik) natočim samo do 43 litrov. Se pravi, pri "polnem" tanku računalnik izvrže 1000 km do vnovičnega polnjenja, vendar mi uspe naštepati le dobrih 800 km; ob povprečni porabi 5,3 l/100 km, kolikor sicer pokaže sistem.
Predvidevam, da pumpa za točenje ne laže, ergo je navedeni doseg skladen s količino natočenega goriva. Gre razlika na ekspanzijski prostor? In tudi če gre, čemu potem izpiše 1000 km dosega, in ne realnih 800? Zavedam se, da računalnik ni 100% natančen, ampak 200+ km razlike oz. 10 litrov posode je malo čez rob...

jocoj ::

Vseh 53 litrov ga ne moreš natočiti, ker je seveda še rezerva, ki jo ne sprazniš do konca. Če greš npr tankati takoj, ko zasveti lučka, je še precej goriva notri. Jaz naredim še 100 km potem in je še vedno par litrov notri.
Poraba po računalniku lahko tudi zavaja. V nulo točno porabo za vsak tank lahko beležiš tako, da vedno polno tankaš in zapisuješ koliko km si z razliko prevozil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jocoj ()

2dark ::

jocoj je izjavil:

V nulo točno porabo za vsak tank lahko beležiš tako, da vedno polno tankaš in zapisuješ koliko km si z razliko prevozil.

Tankaš na polno in narediš 100 km. POtem greš ponovno natankat. In to ponoviš nekajkrat. Tako dobiš realno porabo.

St235 ::

V tehničnih podatkih je navedena velikost rezervoarja za gorivo 53 litrov, a ga polnega (torej drugi klik) natočim samo do 43 litrov.

bistveno vprašanje je ali je bil rezervar res prazen? Ker če grem sedaj tankat lahko 50l spravim samo 5l, ker je skoraj poln. Ko se prižge rezerva na primer gre v mojega okol 43l. Načeloma bi v specifikacijah vozila moral imet tudi podatek kolikšna je velikost rezerve.

Računalnik računa samo približke, predvsem pa ti nikoli ne bo računal na hlape. Če ti pri polnem tanku pokaže 1000 km potem se ti pa po 800 km prižge rezerva je to povsem normalno. Meni na primer ko se prižge rezerva pokaže domet 80km, potem pada do 50km, potem pa nariše črtice. Realno lahko brez težav naredim 100 km.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

2dark je izjavil:

jocoj je izjavil:

V nulo točno porabo za vsak tank lahko beležiš tako, da vedno polno tankaš in zapisuješ koliko km si z razliko prevozil.

Tankaš na polno in narediš 100 km. POtem greš ponovno natankat. In to ponoviš nekajkrat. Tako dobiš realno porabo.
Zakaj bi to počel, če lahko ob polnem tankanju samo upoštevaš razliko.

Ja, tole malenkost sem pozabil, ki jo omenjate: rezerva :) Točil sem na rezervi, ko je rač javljal še 100 km dosega. Kaj mislite, koliko goriva še ostane po "nuli"?

St235 ::

odvisno od vozila do vozila. Če tankam, ko mi računalnik pokaže domet 0, gre noter okol 46-47 litrov, kar pomeni še okol 3 litre fore do teoretične nule.

Kot rečeno, odvisno od vozila. Jaz lahko naredim še 30-50 km, ko pokaže domet 0, pa je še vedno 2-3 litra fore noter tako, da če si tankal pri domet 100km, je lahko komot noter še 10 litrov in vse štima. Sicer pa v knjižici bi moralo pisati, koliko je tvoja rezerva, ali pa poglej po netu za svoj model.

hojnikb ::

furaj do takrat ko kaze board computer 0km, pa bos dobu mal bol realn podatek...

sicer pa tudi pri merilnikih na pumpah so lahko variacije, niso ravno 100%
#brezpodpisa

Spasiba.

KAVINSKY ::

Bye je izjavil:

Kaj mislite, koliko goriva še ostane po "nuli"?

Meni piše v knjižici, da je rezerva 5 litrov, realno je 7 litrov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezerva avtomobila

Oddelek: Na cesti
4010581 (4721) Dr_M
»

Poraba na 1.9 tdi, škoda, seat (strani: 1 2 )

7410093 (8330) m0LN4r
»

Poraba na AC in izven nje (strani: 1 2 )

7821984 (20140) WarpedGone
»

Količina goriva v avtomobilu

224863 (4028) CaqKa
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12036265 (33450) Zheegec

Več podobnih tem