Forum » Izdelava spletišč » Težave z IIS serverjem...
Težave z IIS serverjem...
Dr X ::
Pozdravljeni!
Doma sem si naložil iis v5.1, da lahko testiram svoje asp strani. Imam pa nekaj težav.
Ko naredim stran, ki uporablja spremenljivke session mi jih server preprosto ignorira (naprimer, če dodelim spremenljivki session vrednost 1 in želim na drugi strani to spremenlivko prebrati strn napiše kot, da spremenljivka nima nobene vrednosti.
Druga težava pa je ta. Ko hočem kakšen podatek zapisat v bazo podatkov mi napiše, da moram uporabljati "updatable query".
Težav 100% ne povzročajo težave v kodi, ker sem jo stestiral na nekem drugem serverju in je vse delovalo normalno. Tudi baze podatkov so bile iste tako, da pri drugi težavi 100% ni težava v podatkovni zbirki.
p.s.
Uporabljam Accessove podatkovne zbirke (*.mdb) in IIS server v5.1.
Doma sem si naložil iis v5.1, da lahko testiram svoje asp strani. Imam pa nekaj težav.
Ko naredim stran, ki uporablja spremenljivke session mi jih server preprosto ignorira (naprimer, če dodelim spremenljivki session vrednost 1 in želim na drugi strani to spremenlivko prebrati strn napiše kot, da spremenljivka nima nobene vrednosti.
Druga težava pa je ta. Ko hočem kakšen podatek zapisat v bazo podatkov mi napiše, da moram uporabljati "updatable query".
Težav 100% ne povzročajo težave v kodi, ker sem jo stestiral na nekem drugem serverju in je vse delovalo normalno. Tudi baze podatkov so bile iste tako, da pri drugi težavi 100% ni težava v podatkovni zbirki.
p.s.
Uporabljam Accessove podatkovne zbirke (*.mdb) in IIS server v5.1.
Nič ni nemogoče.
david ::
ne vem zakaj, vendar IIS 5.1 na XP platormi ne dela tako kot bi moral .... zakaj je temu tako, ne vem ... vem samo, da v te namene lavfam VirtualPC za W2K Server Edition ... drugace pa, pusti Access pri miru in pejt raje na mySQL, MS SQL itd.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
splet01.net
splet01.net
Cokolesnik ::
WinXP imajo okrnjeno različico IIS. Kdor hoče vse, naj kupi Windows server različice sistemov.
Na IIS v WinXP pa brez problema deluje PHP server in MySQL baza.
Na IIS v WinXP pa brez problema deluje PHP server in MySQL baza.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
alesrosina ::
ok, dva popolnoma neuporabna odgovora
Zdej glede prve zadeve to ne vem kaj te muci (bi mogel videt zadevo v zivo), kar se tice pa druge, moras pa v explorerju nastimat pravice za folder, kjer mas bazo na write (torej userju IUSR_ime kiste dodaj se write access).
Zdej glede prve zadeve to ne vem kaj te muci (bi mogel videt zadevo v zivo), kar se tice pa druge, moras pa v explorerju nastimat pravice za folder, kjer mas bazo na write (torej userju IUSR_ime kiste dodaj se write access).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 254370 (29035) | miko22 |
» | Http 500 internal server errorOddelek: Izdelava spletišč | 1921 (1826) | manger |
» | Pomoč pri forumuOddelek: Izdelava spletišč | 1205 (1127) | ~Panter~ |
» | Webshop in MySQL?Oddelek: Izdelava spletišč | 1443 (1418) | madmitch |
» | Personal web server(/&%$ROddelek: Programiranje | 1495 (1302) | alesrosina |