» »

Personal web server(/&%$R

Personal web server(/&%$R

strel ::

Ko ga hočem instalirat mi na sredi vrže error

Med spreminjanjem nastavitev v sistemskem registru je prišlo do napake....
Namestitev osnovne komponente transaction serverja ni uspela

Pol se sicer nardi imonca ampak .asp mi noče delat.
Z asp šele začenjam , bi bil vesel pomoči na vseh področjih prvo pa tole z instalacijo PWS in konfiguracijo,da bo začel delat.;((;((;((

webblod ::

Upam, da ne poskušaš inštalirati PWS-ja na Win2k... :D Opis tvojih težav mi namreč močno diši po tej "inovaciji"... >:D

Šalo na stran... Če tvoja mašinca teče na Win 9x, potem bi moral PWS delati brez težav (inštalacijo izvedi preko dodajanja komponent - Nadzorna plošča =>...).

Če pa tvoja mašinca teče na Win2k potem imaš na CD-ju med drugim tudi mapo AddIns, kjer je ena od stvari kar IIS5 (internet Information Server), sicer ne vem ali je POLNA verzija, vendar je vsekakor delujoča.

Skratka... bodi malo bolj specifičen...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

strel ::

Ma ne win 98 druga izdaja slovenski mogoče je to problem ker napiše da enga registra ne more posodobit al spremenit.Pa isto se mi zgodi doma in v službi.8-O

webblod ::

Za PWS je Micro$oft nepretrgoma izdeloval izboljšave (beri: popravke >:D). Zato bi morda bilo najbolje pogledati na njihovo stran. Spomnim se, da sem enkrat dolgo nazaj bral, da je ena izmed (mnogo) različic imela težave z namestitvijo... Vendar ne vem več točno, za kaj je šlo...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

alesrosina ::

ja, to zna bit problem .... osebno ti priporocam da namestis raje win2k (ce le imas to moznost) ter IIS, ker se izvajanje asp-jev malenkostno razlikuje na IIS ter PWS. sicer pa, kot je reku ze folk pred mano: pejt pogledat na microsoftovo stran, kjer si bos lahko zdl-jal pws novejsega datuma.
Sicer ne vem ... lahko da je tezava tudi v kaksnem antivirusnem programu, ki ne dopusca zapisa v register .... namrec, jaz sem tudi zacel z PWS-jem na win98 slo verziji, pa je delovalo vse popolnoma pravilno ... Cudno bi bilo da bi se ti isti problem pojavil v sluzbi in doma (razen ce mas iste windowse - iz istega cd-ja). Skratka, razlogov za tezavo je lahko vec. Malce se igraj, mora ti uspeti ;)

Borci ::

Kaj pa za XP-je obstaja kak serverski program?

cahahopie ::

o.k. ne bo ti zdaj zbijal volje toda, zakaj pa ravno asp? Je ja PHP bolj razširjen... no, asp-jeve sintakse ravno ne poznam (baje je podobna VB) a vem, da je PHPjeva simpl ko pasulj. Ni dolgo, ko se mi je zdelo, da je PHP nekaj mojim možganom nedosegljivega, kaj sem si šele mislil za MySQL. In na koncu sem ugotovil, da to pravzaprav sploh ni težko kot sem si predstavljal.

Zato vsem, ki bi radi delali takšne portale kot je tale stran in tale forum...nabavite knjigo:
Build Your Own Database Driven Website Using PHP & MySQL od Kevin Yank-a. Na http://www.webmasterbase.com/article/22... boste našli 1. del knjige, ki je zastonj, lahko pa kupite knjigo v kateri sta skupaj 1. in 2. del. (Eee cena pa je računalniškim knigam podobna - približno 9800 sit (oz. 40$, ker je v Sloveniji pomoje ne boste dobili).
Priporočam (in ne delam reklame), ker bore malo takšnih knjig. .....Ali jo že morebiti poznate in jo imate?

Loki ::

borci tut je IIS.
gres na nadzorno plosco, add/ remove programs. add/remove windows components in tam je:
Internet Information Services.

Catahopie dej mir.
si en tipicen fanatik, ki misli, da je treba linux, php, mysql kovati v nebesa, Windowse, MS SQL ali Access in ASP pa si zasluzijo mesto zam v zadnjem koticku pekla dantejeve bozanske komedije. :))

no, asp-jeve sintakse ravno ne poznam (baje je podobna VB) a vem, da je PHPjeva simpl ko pasulj


ce ne poznas take osnove o jeziku, kot so osnove sintakse, kako lahko sploh pravis, da je crap?
ASP-jeva sintaksa NI PODOBNA VB-ju, ampak je ENAKA VB-ju (s tem, da niso cist vse funkcije podprte, kar pa se bo itak spremenilo z ASP.NET).
Poleg tega je pa (po mnenju nekaterih) tudi neprimerno lazja od PHP.

Ce ze govoris samo o prednostih php, zakaj ne reces kaksne besede se o slabostih, kot je npr. slaba podpora za razlicne baze?

Jest se ucim Coldfusiona, ki ima se lazjo sintakso od obeh zgornjih, neprimerno boljso podporo za razlicne baze..., res pa je, da stane najboljsa izvedenka serverja cca. 1,000,000 SIT ter da ni razvijalcev v njem ni niti slucajno toliko kot v ASP, kaj sele PHP.
Sem potemtakem zate nevernik :)), ki se uci nekej, kr sploh nima prihodnosti???

kaj pa ti?
kar se jest spomnem, si se vcasih zanimal za vse zive programske jezike, razen ASP :))
Kako je kaj sedaj?
I left my wallet in El Segundo

strel ::

Ojla hvala za odziv.

Doma sem nazadnje instaliral winse iz čist najnovesšega poslikane CD,ki je 'kao' novejši.Pa nič ne pomoga.

Sicer pa fantje ne se krega s čim pa kaj je boljše. Jst drugač kr precej v VB programiram in ko sem videl da je tole identično bo asp kr kul .PHP pa ne poznam in bi bil ves srečen če bi mi gdo ki oboje obvlada mal razložu.

Glede instalacije pa HEEELLPPP!!!!

strel ::

Aja pa še to Win 2000 profesional mal lih pri roki .A je tu tudi kaj podobnega,karkoli sam da lahko začnem, delat.

Loki ::

ce mislis webserver, potem glej moj zgorinji post cisto na zacetku.

V branje
sicer se bolj osredotoca na CF, ampak ma tut nekej od ASP, PHP, Perl, JSP.
I left my wallet in El Segundo

cahahopie ::

ddddd....
ĐIIiiii sorry no...

Roberto saj ne težim, da je ASP v k****. Sam reku sem, da je tako nekako čudn, da ne PHP, ko pa je tako razširjen in je Micro$oft tako osovražen, da je eden celo napisal šolo PHP-ja kjer s svojimi funkcijami zabija žebelj v Bill Gatesa.

(to je to:
začetek phpja.
function hammer($nail, $material)
{
echo("Bang! Hammering $nail into $material!n");
}
hammer("A huge nail", "bill gates");
konc phpja)
:D

cahahopie ::

Rekel si žive programske jezike?
Eee...
eeeee...
Delam na tem. Saj bo, sam tale učbenik z Mariborske fakultete (Programiranje v jeziku C++, Viljem Žumer, Nikolaj Korbar) preeedelam.
Cirka 500 strani!8-O

webblod ::

Ok... Vsi pametnjakoviči na Linuxu z vašim PHP, ...

Lahko je filozofirati, ko snameš nek forum nekje z interneta, ga malenkost modificiraš, od nekje privlečeš bazo, ... In imaš forum (ali karkoli že).

No, resnični svet je drugačen. V resničnem svetu na računalnikih v podjetjih tečejo programi za ... vse... celotno poslovanje, kakoršnokoli že. In vsi vi, ki pišete te strašne PHP skripte in favorizirate MySQL morate vedeti, da v teh podjetjih v ozadju teče ali M$ SQL Server 7 ali pa Oracle 8. Izjeme so tako redke, da sploh niso omembe vredne.

Naj vas tudi spomnim, da vas večina uporablja Delphi, ali C++ Builder (bog ne daj VB ali Visual C++)... Mislim da so vsa ta orodja prilagojena za Windows!

Skrajni čas da se zaveste resnosti situacije. Smo pač ljudje ki so PRISILJENI pisati v VB-ju, VBS-ju (ASP), itd., ker strežnik v podjetju teče na Windows NT. In to je dejstvo...

Ko pa mi boste pokazali dobavitelja, ki bo prišel, namestildelujoč program (po možnosti preveden), ki bo ustrezal specifikam družbe, v kateri delam, mi pri tem nudil kvaliteten support, program naj bo pisan tako, da ga bojo razumele vse blondinke po pisarnah, bo konkurenčen ostalim ponudnikom in bo program napisan za LINUX, potem bom razmišljal o prehodu na Linux...

Do takrat pa bo (ŽAL!!! :'() Linux stvar (nas) nekaterih posameznikov in specializiranih podjetij, kjer se Unix (oz. linux) vlečeta že iz preteklosti.

Tako je to...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

cahahopie ::

Nihče ti tega ne more porečti.
Toda... hmm, jaz še ne razmišljam delat takšne in podobne stuffe za podjetja...
Portalni sistem iz phpja s primeskom mysql na apache serverju, ki bo enkrat božiča na ogled postavljen celemu svetovnemu ljudstvu! (cajt&šola me držita za grlo...grr.. pa kje bom rabu tole biologijo??).:D

webblod ::

No, saj natanko to sem hotel izpostaviti... Če delamo kako stvar ljubiteljsko, potem lahko eksperimentiramo z raznimi eksotičnimi zadevami...

Potem, ko zadeva postane vsakdanji kruh, pa se zavemo, da stvari še zdaleč niso rožnate...

Takrat nas začnejo zanimati stroški, support, kompaktibilnost z drugimi podjetji, nadgradljivost in zopet stroški,...

Takrat se zavemo situacije, da je Micro$oft (pre)močno prisoten in da v bistvu niti ni tako pomembno ali pišeš v VB-ju ali Delphi-ju, uporabljaš ASP ali PHP,... Omejen si s sistemskimi sredstvi, razgledanostjo uporabnikov ne nazadnje zmožnostmi OS-a... Ki so take kot so... Tako se naučiš gledati stvari "kot so" in prenehaš neargumentirano pljuvati vsevprek, temveč iz danih razmer poskusiš iztisniti čimveč...

In to postane nov izziv...
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

cahahopie ::

Sam...
Če naprimer pišeš en pejđ (če si webmaster) za eno podjetje, ki ima svoj lasten server, je malo smešno, zakaj potem trdijo, da je kar 60% v uporabi apache serverjev? A so slovenska podjetja tako zavrta, da posegajo po M$ produktih, pa čeprav je na webu bolj razširjen apache + php? In glede tega, da je apache namenjen za Linux? Se mi zdi, da to ne bo držalo. In, da je apache le stvar zagrizenih linuxašev tudi ne bo držalo. Jaz laufam apache na WinXP Pro, ker po napornem tipkanju si rade volji privoščim še kakšno igro.
Če pogledaš, kako podjetja izgubljajo denar na takšne načine, ko kupujejo zasoljeno drago M$ programsko opremo. C c c c .... ko bom jaz imel podjetje .....:D

webblod ::

Delno bi se lahko strinjal s teboj... M$ IIS verjetno res ni najboljša rešitev gledano v globalu...

Gledano s finančne plati pa je zadeva drugačna... Če imaš že kupljen NT Server na katerem teče Exchange, potem ni nobene potrebe po kupovanju še enega serverja za internet... To bi bilo pravo metanje denarja skozi okno... Primarna funkcija slovenskih podjetij nikakor ni internetno poslovanje - tak strežnik navadno služi intranetu in internetni predstavitvi...

Se pa bo to verjetno v prihodnosti spremenilo in takrat bo verjetno ali M$ naredil korak naprej na polju svojih IIS, ali pa bodo slovenska podjetja morala razmišljati v smeri nakupa konkurenčnih izdelkov...

Sicer pa za nek moj ali tvoj forum tudi ne vidim potrebe po čem boljšem, kot je M$ IIS... Tistih nekaj tisoč zahtev na mesec zmore tudi čisto navaden PWS...

LP
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

strel ::

Sem dal win 2000 gor vse dela.Sam je pa groza kak so ATI jevi driverji z WIN 2000 u "kurcu" ... na dveh monitorji hmoreš met isto osveževanje in resolucijo pa še tisto kar dela ma tolko hroščov ...()/&%$#"!

Samo ASP pa že dela

alesrosina ::

vazn da dela :D!

Torej, ko bos pa kej naredu, pa pokaz rezultat dela ... da bomo vidl, zkva smo ti pomagal :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pripraviti forum?

Oddelek: Izdelava spletišč
262095 (1654) Jan
»

Ustanovitev spletne strani posvecene programiranju v Visual Basicu

Oddelek: Programiranje
231451 (1089) webblod
»

ASP - aje vredu

Oddelek: Programiranje
172029 (1856) simon
»

ASP

Oddelek: Programiranje
161831 (1515) andrej
»

PHP

Oddelek: Programiranje
112691 (1338) Tr0n

Več podobnih tem