Forum » Strojna oprema » čudna slika ob vklopu računala
čudna slika ob vklopu računala
mit3k ::
Pozdravljeni, mene pa zanima zakaj se mi na zaslonu pojavijo čudni izrisi takoj ko vklopim
računalnik? To so navpične kockaste črte, barvne kocke skratka čudne stvari. Ne zgodi se vsakič ampak pogosto. Ko pa prideš v xp-je pa je vse v ok.
Konfiguracija:
win xp sp1
abit nf7-s
amd 2600+
his radeon 9600pro 3.6 catalyst
2 256mb ddr 400 no name
wd 120gb 8mb
lp
računalnik? To so navpične kockaste črte, barvne kocke skratka čudne stvari. Ne zgodi se vsakič ampak pogosto. Ko pa prideš v xp-je pa je vse v ok.
Konfiguracija:
win xp sp1
abit nf7-s
amd 2600+
his radeon 9600pro 3.6 catalyst
2 256mb ddr 400 no name
wd 120gb 8mb
lp
Vesoljc ::
kako ti pa deluje fullscreen text mode?
sam sem meu podoben problem, barvne ascii znakci/kockice v txt načinu, od vga načina naprej pa vse kul...
še vedno nism ziher kaj je to blo, ampak sumim, da sem nekje naredu kratek stik... več pa ne povem
sam sem meu podoben problem, barvne ascii znakci/kockice v txt načinu, od vga načina naprej pa vse kul...
še vedno nism ziher kaj je to blo, ampak sumim, da sem nekje naredu kratek stik... več pa ne povem
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
kako preveriš delovanje fullscreen text mode...ker niti ne vem kaj to je. c3.7 še nisn sprobal blo je pa isto z c3.4, bom poskuso še z 3.7
CaqKa ::
tak čisto mimogrede... kaj imajo driverji naloženi v xpje veze s tem kakšna je grafika takrat ko še xpji niso naloženi (in tudi driveri za grafiko ne)
pomojem je napaka na kartici.. tudi sam sem imel tako foro na enem gf2mx... s tem da je meni še v grafičnem načinu mrdal kadar sem skrolal po inet straneh.
pomojem je napaka na kartici.. tudi sam sem imel tako foro na enem gf2mx... s tem da je meni še v grafičnem načinu mrdal kadar sem skrolal po inet straneh.
Roadkill ::
To je delal mojmu frendu (ne vem na keri plati), pa sem mu zamenjal malo morje driverjev pa vse, pa ni nč pomagal.
Nato nekega dne pospravljamo po končanemu LANpartyju, tip prestavlja računalo, ki mu med tem pade na tla s cca 20cm višine.... od takrat naprej dela ko urca... roflol
Ne, da kej podobnega priporočam. :))
Nato nekega dne pospravljamo po končanemu LANpartyju, tip prestavlja računalo, ki mu med tem pade na tla s cca 20cm višine.... od takrat naprej dela ko urca... roflol
Ne, da kej podobnega priporočam. :))
potem takem pa probaj če je grafična dovolj močno zataknjena v agp režo.
pa tak čisto mimogrede je kaj overclockano?
pa tak čisto mimogrede je kaj overclockano?
run/zaženi -> "command" -> alt + enter
to te spravi v fullscreen text mode (ala dos)
to te spravi v fullscreen text mode (ala dos)
Grafično sem vzel ven pa jo spihal pa ni nič pomagalo. Drugače pa overclockano ni nič
pa tudi fullscreen text mode deluje normalno...aja pa še to Vesoljc kak si ti potem spemenil
txt način v vga?
pa tudi fullscreen text mode deluje normalno...aja pa še to Vesoljc kak si ti potem spemenil
txt način v vga?
ko po kakšni urci delovanja reštartaš pc in greš v bios je slika normalna?
txt -> vga?
txt -> vga?
to se dogaja samo takrat ko ga vklopim. Če kasneje resetiram tega več ni pa tud v bios lahko grem normalno.
hmm to se pa tak sliši kot da, ko bi mašina bla sveže prižgana bi se grafika pregrevala.. ko pa je na 'delovni temperaturi' pa je vse ok :)
zanimivo...
probaj povišat napetost grafike(če bo pomagalo beri dalje). pa če maš garancijo jo nesi nazaj.. tole ni najbolj normalno.
zanimivo...
probaj povišat napetost grafike(če bo pomagalo beri dalje). pa če maš garancijo jo nesi nazaj.. tole ni najbolj normalno.
to pa povprašaj v oddelku za navijanje.. jaz nisem stručko za tole stvar, poleg tega sej veš da delaš na lastno odgovornost.
iji rajši v okviru garancije kartico v trgovino nazaj nest.
jaz se nebi kaj preveč špilal z voltažo.
iji rajši v okviru garancije kartico v trgovino nazaj nest.
jaz se nebi kaj preveč špilal z voltažo.
glede na to, da se ti to dogaja samo pri mrzlem pc-ju, ima temperatura ziher prste vmes. ko pa se materiali ogrejejo/raztegnejo, pa zadeva dela normalno. ehh..., če maš zadevo res v garanciji, jo vrn nazaj in konc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sword Coast LegendsOddelek: Igre | 2755 (2475) | Izi |
» | Premajhna slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1036 (780) | mrhovina69 |
» | Windows XP, resolucija fullscreen dos oknaOddelek: Operacijski sistemi | 1176 (1091) | bradek |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5086 (4372) | moj_nick |
» | Random zmrz z ATI catalyst 3.6. Še kdo? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3212 (2648) | pingo76 |