Forum » Pomoč in nasveti » SSD in HDD disk
SSD in HDD disk
eldorado29 ::
SSD disk uporabljam za lokalni disk C torej windowse in programe.
na D pa imam vse ostalo kar je na HDD.
Primer ko dam neki v download prek torrent programa in zjutraj želim odpret torent vse kao zašteka za ene 10-15 sekund in šele nato se odpre. Aja naj omenim da ne samo ko odprem torrent program. ampak vse kar je tam zraven npr za ikon, ura, zvok, ona ikona za obvestila. zakaj pride do tega? ker HDD disk po določenem času preide v "spanje" ? in ko ga želim prebudit traja tolko časa za zagon? ali je kaj drugega
na D pa imam vse ostalo kar je na HDD.
Primer ko dam neki v download prek torrent programa in zjutraj želim odpret torent vse kao zašteka za ene 10-15 sekund in šele nato se odpre. Aja naj omenim da ne samo ko odprem torrent program. ampak vse kar je tam zraven npr za ikon, ura, zvok, ona ikona za obvestila. zakaj pride do tega? ker HDD disk po določenem času preide v "spanje" ? in ko ga želim prebudit traja tolko časa za zagon? ali je kaj drugega
- spremenilo: eldorado29 ()
PoStrah ::
verjetno ja. drugič ko ti zašteka se nagni h kompu in poslušaj ali se disk zaganja, je precej znan zvok.
Asus P6T|i7 920|ATI HD 6850|12 gb DDR3|dual monitor|mašina da gate trga
ST-777 ::
@eldorado29, imam SSD in HDD v namiznem računalniku. Tam kjer je v nastavitvah poraba energije in spanje, imam nastavljeno pri spanju na Nikoli.
Ribič ::
Tole se meni nekam čudno zdi. Če sem te prav razumel, ti zašteka celoten windows, ko želiš torrente odpreti? Pa imaš torrente verjetno nastavljene, da ti shranjujejo podatke na HDD disku? Če imaš torrent klient prižgan čez noč, potem ti verjetno upload-a in tako bi moral HDD že biti buden. Kaj se zgodi, če prej odpreš neko drugo datoteko na HDD-ju v raziskovalcu in šele nato torrente?
lp
lp
Vse ribe so mi pobegnile!
Torrent je 2.2.1
Ta problem se pojavlja odkar mam dva diska not. Dejansko zašteka cel komp ja. Tistih 15 sekund pol ne morem nič delat.
Zvoka da bi se disk zaganjo nisem slišal.
Bom izbriso torrent klient in pol videl če bo še vedno enako. Bom sporočil. Ampak ne gre samo za torrent. Tudi če po določenem časo katero drugo ikono odprem tam zraven. Npr uro. Tudi cakam 15 sekund. Ampak ne vedno. In ker dejansko torrent cel čas uploada nemore prit disk v spanje zato mi čudno.
Ta problem se pojavlja odkar mam dva diska not. Dejansko zašteka cel komp ja. Tistih 15 sekund pol ne morem nič delat.
Zvoka da bi se disk zaganjo nisem slišal.
Bom izbriso torrent klient in pol videl če bo še vedno enako. Bom sporočil. Ampak ne gre samo za torrent. Tudi če po določenem časo katero drugo ikono odprem tam zraven. Npr uro. Tudi cakam 15 sekund. Ampak ne vedno. In ker dejansko torrent cel čas uploada nemore prit disk v spanje zato mi čudno.
Ribič ::
eldorado29 je izjavil:
Torrent je 2.2.1Mislim, da želi povedati, da ima uTorrent, pa ne zna pravilno napisati.
Vse ribe so mi pobegnile!
tako je :D utorrent 2.2.1 verzijo uporabljam
sem v programu spremeno lokacijo kam naj shranjuje. in sem dau na ssd disk. sedaj se več ta program ne pojavi. ampak to je bilo samo tolko da sem sprobo če je razlika. dalje bom imel na hdd disk ker je večji. zakaj pa se to dogaja pa nevem.
sem v programu spremeno lokacijo kam naj shranjuje. in sem dau na ssd disk. sedaj se več ta program ne pojavi. ampak to je bilo samo tolko da sem sprobo če je razlika. dalje bom imel na hdd disk ker je večji. zakaj pa se to dogaja pa nevem.
rogerg ::
Da si malo sposodim temo (ne odpiram nove). Imam namen se znebiti domacega PCja v obliki velike skatle. Nadomestil bi ga z barebone vrjanto in jo obesil ali zadaj na ekran ali nekam na skrito mesto.
Sedaj me zanima: ker ima barebone le 32GB disk, bi preko USB prikljucil zunanji disk (HDD ali SDD?)! Je mozno potem, da se mi vse stvari, katere downloadam, direktno shranjujejo na zunanji disk? Katerega bolj priporocate HDD ali SDD? Okoli 1TB.....!
Se pa racunalnik uporablja pretezno za net, kot predvajalnik za filme (4K), kaksen WORD, Exel, pa morda kaksna igra.....! Predvsem se mi gre tudi za povezavo PC--> TV z hdmi...
Hvala, lp
Sedaj me zanima: ker ima barebone le 32GB disk, bi preko USB prikljucil zunanji disk (HDD ali SDD?)! Je mozno potem, da se mi vse stvari, katere downloadam, direktno shranjujejo na zunanji disk? Katerega bolj priporocate HDD ali SDD? Okoli 1TB.....!
Se pa racunalnik uporablja pretezno za net, kot predvajalnik za filme (4K), kaksen WORD, Exel, pa morda kaksna igra.....! Predvsem se mi gre tudi za povezavo PC--> TV z hdmi...
Hvala, lp
DeeCoy ::
Da si malo sposodim temo (ne odpiram nove). Imam namen se znebiti domacega PCja v obliki velike skatle. Nadomestil bi ga z barebone vrjanto in jo obesil ali zadaj na ekran ali nekam na skrito mesto.
Hvala, lp
Je možno, izbereš lokacijo v posameznem programu. Načeloma se za storage uporabljajo HDDji, razen, če rabiš res zelo hitrega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izguba podatkov uTorrent Win10: SSD, i7Oddelek: Programska oprema | 3992 (3144) | Wakiii |
» | Kater Windows torrent download program?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3477 (3163) | less |
» | uTorrent namešča program za rudarjenje kriptovalut (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 49541 (36499) | polpo |
» | SSD-ji precej ranljivi ob izgubi napajanja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 29783 (24814) | enadvatri |
» | Povpraševanje po SSD-jih se krepi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 14443 (12401) | Pyr0Beast |