Forum » Igre » Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2

Furbo ::
V bistvu ni skoraj nobene potrebe po denarju, najboljša oprema je na sovragih, drugega pa ni za kupit.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Gregor459 ::
sparklyslo je izjavil:
Koliko denarja ste že kaj nabrali.
Jaz sem trenutno v Trosky gradu in moje premoženje je dobrih 4K grošnev :)
Sem še v prvi mapi.
Trgovci so pravi klošarji, prideš k njim z cca 5k opreme za prodat v inventoriju, pol pa vidis, da imajo 350 cekinov. Tudi v drugi mapi podobno.
Je ze kdo našel trgovca, ki ima dosti denarja?
Ne še.
Če prodajam kramo in trgovec nima dovolj denarja kupim še kak kit za popravljanje oklepa ali orožja.

Enaplusdva ::
Kateri meč je najboljši katerega uporabljate ? Ste ga kupili ali skovali ?
Edino v pole arms pa res nisem še popolnoma nič vložil. Tam imam še vedno level 5.
Edino v pole arms pa res nisem še popolnoma nič vložil. Tam imam še vedno level 5.

aerie ::
Predsednik11 je izjavil:
Denar najbolj potrebuješ za učenje različnih veščin.
Po lekciji mu denar ukradeš nazaj.

Predsednik11 je izjavil:
Denar najbolj potrebuješ za učenje različnih veščin.
Meh, vse veščine se učiš s tem, da jih uporabljaš.

bemfa ::
Za combote moreš plačat, ampak itak rabiš 1-2 combota za vsak weapon, več si jih ne zapomniš.

Izi ::
Jaz po 200 urah, ko sem preskusil že praktično vsa orožja, sedaj uporabljam samo 2 orožja:
Ranyek’s Bow in Sword of Sir Valentine s ščitom v drugi roki.
Ranyek's Bow
Ranyek's Bow je po moje najboljši med loki, najboljši med vsemi strelnimi orožji in morda celo najboljši med prav vsemi orožji v celi igri
V tej igri velja pravilo: Čim močnejše je orožje, počasnejše je.
Ranyek's Bow pa ima po moje najboljše razmerje med močjo in hitrostjo, kar ga naredi za najboljše orožje v igri. Seveda ne smeš uporabljati kakšnih zanič ali povprečnih puščic. Najboljše puščice v igri so Black Arrows (+180 damage).
Edino za lokostrelske turnirje ta lok ni najboljša izbira. Se da zmagati tudi z njim ampak je precej lažje na primer z Master Bow, ki je hudo slaboten ampak super hiter.
Ranyek's Bow najdeš v glavni zgodbi, ko iščeš Ranyeka. Lok moraš potegniti iz jezera greznice. Najbolj gnusen quest v igri.
Sword of Sir Valentine
To je kratki meč, ki pa je skoraj tako močan kot najboljši dolgi meči.
S kratkimi meči lahko mahaš precej hitreje kot z dolgimi in rabiš precej manj stamine, edini problem je da so ponavadi precej šibki, ampak ne ta. Ščit v drugi roki pa je zlata vreden ko te napada več napadalcev hkrati, kar je v drugem delu igre praktično vedno.
Sword of Sir Valentine + Ščit je edina kombinacije kjer preživim napad 4 vitezov hkrati. V praksi pa ga uporabljam za boje z do tremi nasprotniki. Če pa so štirje ali več pa preklopim na Ranyek’s Bow in ves čas streljam med ritenskim umikanjem.
Sword of Sir Valentine je quest item. Pri questu dobiš tudi recept za kovanje. Če ga skuješ v MJ kvaliteti je to daleč najboljši meč v igri in po moje tudi najboljše Melee orožje v igri.
Ranyek's Bow
Ranyek's Bow je po moje najboljši med loki, najboljši med vsemi strelnimi orožji in morda celo najboljši med prav vsemi orožji v celi igri

Ranyek's Bow pa ima po moje najboljše razmerje med močjo in hitrostjo, kar ga naredi za najboljše orožje v igri. Seveda ne smeš uporabljati kakšnih zanič ali povprečnih puščic. Najboljše puščice v igri so Black Arrows (+180 damage).
Edino za lokostrelske turnirje ta lok ni najboljša izbira. Se da zmagati tudi z njim ampak je precej lažje na primer z Master Bow, ki je hudo slaboten ampak super hiter.
Ranyek's Bow najdeš v glavni zgodbi, ko iščeš Ranyeka. Lok moraš potegniti iz jezera greznice. Najbolj gnusen quest v igri.

Sword of Sir Valentine
S kratkimi meči lahko mahaš precej hitreje kot z dolgimi in rabiš precej manj stamine, edini problem je da so ponavadi precej šibki, ampak ne ta. Ščit v drugi roki pa je zlata vreden ko te napada več napadalcev hkrati, kar je v drugem delu igre praktično vedno.
Sword of Sir Valentine + Ščit je edina kombinacije kjer preživim napad 4 vitezov hkrati. V praksi pa ga uporabljam za boje z do tremi nasprotniki. Če pa so štirje ali več pa preklopim na Ranyek’s Bow in ves čas streljam med ritenskim umikanjem.
Sword of Sir Valentine je quest item. Pri questu dobiš tudi recept za kovanje. Če ga skuješ v MJ kvaliteti je to daleč najboljši meč v igri in po moje tudi najboljše Melee orožje v igri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

Jaz po 200 urah, ko sem preskusil že praktično vsa orožja, sedaj uporabljam samo 2 orožja:
Ranyek's Bow
Sword of Sir Valentine
Se pravi je Sir Valtenine long sword. Zaenkrat sem uporabljal samo short sword brez ščita.
Ta quest za Sir Valentine je najbrž šele v drugi mapi ?
Tiho bodi![]()
Hvala

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Enaplusdva ()

oo7 ::

dvince ::
Kaj je to fora, da mi po vsakem večjem ropu pade reputation med guardsi v Kuttenbergu, čeprav me nihče ne zaloti pri kraji in pri sebi nimam ukradenih predmetov??
Grem lepo spat in me zjutraj čuvaji napadejo..
Grem lepo spat in me zjutraj čuvaji napadejo..

val46 ::
Ne bi vedel, to se mi še nikdar ni zgodilo. Se mi je pa parkrat zgodilo, da me je kdo zbudil ali pričakal zjutro v svoji sobi, katero sem lepo plačal innkiperju, češ da sem spal v njegovi postelji in je začel težit. Zna bit kak glitch. Pojdi poskusit za par dni ven iz Kutemberga, pa boš potem videl če se bo ponavljalo. Meni se je moj primer par dni zapored, zdej pa že nekaj časa ne več.

NPC-ji v te igri znajo razmišljati in sklepati. To je zelo pomembno vedeti pri lopovskih aktivnostih.
Sploh ni nujno da te zalotijo med samim dejanjem kraje, dovolj je da te vidijo v okolici svoje hiše in če bodo kasneje odkrili da jim je v hiši kaj izginilo bodo vedeli da si bil ti in te bodo prijavili.
Več je kraj na nekem območju bolj temeljito stražniki raziskujejo okolico in prej ali slej te bodo ustavili in pregledali ne glede na to ali te je kdo videl ali ne. Če imaš takrat karkoli sumljivega pri sebi si v riti.
Po vsakem večjem vlomilskem pohodu je edino pametno da za nekaj dni izgineš iz vasi ali mesta kjer si kradel. Več je bilo ukradenega dlje traja da te nehajo iskati. Za težje zločine, kot na primer kraja konja, te lahko iščejo tudi cel teden.
Če nekako izvedo da si bil ti, se na zemljevidu pred imenom vasi ali mesta kjer te iščejo, pojavi rdeči znak rešetk. Dokler je tam ta znak te bodo takoj ko te tam vidijo aretirali.
Če ti je padla Reputacije pomeni da te je nekdo videl ali pa nekako ugotovil da si bil ti. In prav nič ne pomaga če si uspešno pobegnil iz mesta in te ni bilo na spregled cel teden.
Reputacijo boš moral spet počasi pridobiti (kupiti) nazaj. Plačaj tisto določeno kazen v Indulgence Chests, ki je v vsaki regiji. Pa k župniku greš tudi lahko in mu poveš da si grešil in rabiš pokoro. Ta ti naloži romanje (Pilgrim) do nekega znamenja, kjer zmoliš en očenaš. Oboje ti znatno dvigne Reputation v tisti regiji. Pa radodarnost pri trgovcih te tudi naredi zelo priljubljenega.
Sploh ni nujno da te zalotijo med samim dejanjem kraje, dovolj je da te vidijo v okolici svoje hiše in če bodo kasneje odkrili da jim je v hiši kaj izginilo bodo vedeli da si bil ti in te bodo prijavili.
Več je kraj na nekem območju bolj temeljito stražniki raziskujejo okolico in prej ali slej te bodo ustavili in pregledali ne glede na to ali te je kdo videl ali ne. Če imaš takrat karkoli sumljivega pri sebi si v riti.
Po vsakem večjem vlomilskem pohodu je edino pametno da za nekaj dni izgineš iz vasi ali mesta kjer si kradel. Več je bilo ukradenega dlje traja da te nehajo iskati. Za težje zločine, kot na primer kraja konja, te lahko iščejo tudi cel teden.
Če nekako izvedo da si bil ti, se na zemljevidu pred imenom vasi ali mesta kjer te iščejo, pojavi rdeči znak rešetk. Dokler je tam ta znak te bodo takoj ko te tam vidijo aretirali.
Če ti je padla Reputacije pomeni da te je nekdo videl ali pa nekako ugotovil da si bil ti. In prav nič ne pomaga če si uspešno pobegnil iz mesta in te ni bilo na spregled cel teden.
Reputacijo boš moral spet počasi pridobiti (kupiti) nazaj. Plačaj tisto določeno kazen v Indulgence Chests, ki je v vsaki regiji. Pa k župniku greš tudi lahko in mu poveš da si grešil in rabiš pokoro. Ta ti naloži romanje (Pilgrim) do nekega znamenja, kjer zmoliš en očenaš. Oboje ti znatno dvigne Reputation v tisti regiji. Pa radodarnost pri trgovcih te tudi naredi zelo priljubljenega.

Patch 1.2
Velikanski popravek, spisek je dolg kot ponedeljek, tudi download je poštenih 62,5 GB
Velikanski popravek, spisek je dolg kot ponedeljek, tudi download je poštenih 62,5 GB

xxxul ::
NPC-ji v te igri znajo razmišljati in sklepati. To je zelo pomembno vedeti pri lopovskih aktivnostih.
@dvince - Pa psa pošlji domov pred krajami, pa tud redno ga futraj - ce ga ne futras redno (pod ene 30 ubogljivost) ti ponoči lahko nardi celo štalo. plus se mi ZDI da lahko krade ce je lacen (sem bil obtožen kraje mesa enkrat nekje, in sem pol nagruntu da edina varijanta je da je pes klobase urkadu)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xxxul ()

yayo ::

Sem imel prvo veliko bitko in tista bitka ima kar nekaj bugov. Sem pa igral ravno pred pathom tako, da so lahko popravili. Mislim, da bom počasi šel v drugo mapo Kuttemberg tukaj sem opravil vse queste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Ko te enkrat igra zaklene je pa kar nekaj ur linearnega igranja. Še vedno nisem prišel v drugo mapo.
Moram rečti, da sem malo razočaran kar se tiče šefovskih duelov. Dva udarca in je konec.
SPOILER
Moram rečti, da sem malo razočaran kar se tiče šefovskih duelov. Dva udarca in je konec.
SPOILER
Boj z Žižko ali Ištvanom dva udarca in je bilo konec. Ne vem ali je moj lik tako nabildan ali zakaj je tako hitro konec ?
Pa tudi malo smešno je, da Otto von Bergow s seboj odpelje večino vojske in Kathrine reče, da je v gradu samo pešica vojakov. Nato pa v gozdu kjer te iščejo jih je na stotine . Od kje so se vzeli :)
Pa tudi malo smešno je, da Otto von Bergow s seboj odpelje večino vojske in Kathrine reče, da je v gradu samo pešica vojakov. Nato pa v gozdu kjer te iščejo jih je na stotine . Od kje so se vzeli :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

In je že kdo šel v brivnico ? :)
Jaz še nisem, ker sem še vedno zaklenjen v linearnem delu. Zvečer igram naprej.

@dvince - Pa psa pošlji domov pred krajami, pa tud redno ga futraj - ce ga ne futras redno (pod ene 30 ubogljivost) ti ponoči lahko nardi celo štalo. plus se mi ZDI da lahko krade ce je lacen (sem bil obtožen kraje mesa enkrat nekje, in sem pol nagruntu da edina varijanta je da je pes klobase urkadu)
ja Mutt mi je lajal pred vhodom, ko sem kradel in so ga čuvaji podili stran: "Stop barking, go home". To zna bit vzrok mojih težav:)

In je že kdo šel v brivnico ? :)
Kot kaže so bili brivci včasih del ponudbe v kopališčih, ob kopanju, pranju obleke, prostitutki se sedaj lahko še obriješ in ostrižeš.
V igri sta samo 2 Brivca.
Samo v glavnem kopališču na vsaki mapi. Na prvi mapi v Zhelejov Wagoneer Inn, na drugi mapi na jugu mesta Kuttenberg v Adam's bathhouse.
Po britju in friziranju za katera moraš seveda plačati, dobiš še poseben Buff imenovan Freshley Trimmed Buff, ki ti začasno dvigne Karizmo za +2.

Ko te enkrat igra zaklene je pa kar nekaj ur linearnega igranja. Še vedno nisem prišel v drugo mapo.
SPOILER
Boj z Žižko ali Ištvanom dva udarca in je bilo konec. Ne vem ali je moj lik tako nabildan ali zakaj je tako hitro konec ?
Jaz sem tudi to študiral in morda kampirajo pred gradom, tako kot tedaj, ko smo ga mi slavnostno zapustili pred tem.

Pravijo, da igra po Patchu 1.2.1 spet deluje boljše. Včerajšnji patch je nekaterim prinesel več problemov.

Sem prišel v Kutemberg regijo.
Edino kar mi je žal, da sem uporabil explorer perk
Trosky mapo sem skoraj že popolnoma raziskal nato pa uporabil explorer perk nisem pa računal na to, da bodo sli oblaki stran tudi v drugi mapi
Tudi kampirali bi lahko ampak tisti večer je bila huda nevihta grad pa skoraj prazen.
Edino kar mi je žal, da sem uporabil explorer perk

Trosky mapo sem skoraj že popolnoma raziskal nato pa uporabil explorer perk nisem pa računal na to, da bodo sli oblaki stran tudi v drugi mapi

Jaz sem tudi to študiral in morda kampirajo pred gradom, tako kot tedaj, ko smo ga mi slavnostno zapustili pred tem.
Tudi kampirali bi lahko ampak tisti večer je bila huda nevihta grad pa skoraj prazen.

Crossbow zelo redko.
Pištola je pa nekaj najbolj nenatančnega kar sem kdaj probal v igrah. Sploh ne vem kam je treba merit bolj nizko ali visoko. Nič ne zadenem.
Pištola je pa nekaj najbolj nenatančnega kar sem kdaj probal v igrah. Sploh ne vem kam je treba merit bolj nizko ali visoko. Nič ne zadenem.

Treutno sem v drugi mapi ampak nisem še prišel, do mesta Kutemberg.
Trenutno se potikam po vaseh in občudujem kako je vse živo, kako vsi nekaj delajo se pogovarjajo...
Bom kar že zdaj rekel, da ta igra ima najlepši svet od vseh iger kar sem jih igral.
Vasi se mi zdijo nekako domače plus glasba je res fenomenalna.
Trenutno se potikam po vaseh in občudujem kako je vse živo, kako vsi nekaj delajo se pogovarjajo...
Bom kar že zdaj rekel, da ta igra ima najlepši svet od vseh iger kar sem jih igral.
Vasi se mi zdijo nekako domače plus glasba je res fenomenalna.

Sem že od nekdaj razmišljal kakšna škoda je, da npcji v takih igrah postanejo dvodimenzionalni potem, ko si vse njihove queste naredil. Pa ena stvar katera me v igri moti je, da imajo npcji rutino obedovanja medtem, ko se Henry hrani le v inventoriju, oziroma poje eno samo žlico obare. Fajn bi bilo, ko bi vsaj v tavernah obstajala kaka majhna animacija kako je za mizo.

Predsednik11 ::
Koliko časa pa bi trajalo to hranjenje Henrija.
Nekaterim gre že nabiranje rožič na živce, ko je vsakič cutscene.

Predsednik11 je izjavil:
Koliko časa pa bi trajalo to hranjenje Henrija.
včeraj ti grem na sprehod ob koprski obali in glej ga, na zelenicah cvetijo regrat in marjetice. Me je primilo, da bi začel nabirat.

Jst pa igram kocke v taverni. Po končani igri vstanem in grem spat v rentano sobo. Ura je bila tam okoli 22.00.
Od taverne do postelje mi je sledil nek hired hand in težil na vsakih nekaj sekund zakaj še ne spim
. Ko sem prišel v sobo se je umiril in odšel stran.
Od taverne do postelje mi je sledil nek hired hand in težil na vsakih nekaj sekund zakaj še ne spim

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Enaplusdva ()

Enaplusdva je izjavil:
Jst pa igram kocke v taverni. Po končani igri vstanem in grem spat v rentano sobo. Ura je bila tam okoli 22.00.
Od taverne do postelje mi je sledil nek hired hand in težil na vsakih nekaj sekund zakaj še ne spim. Ko sem prišel v sobo se je umiril in odšel stran.
Verjetno ti je težil ker nisi prižgal bakle. Prav vsi NPC-ji so hudo alergični, če te ponoči vidijo neosvetljenega. Dvakrat te opozorijo da je hoditi naokoli neosvetljen strogo prepovedano, če ne upoštevaš si potem takoj označen kot najhujši kriminalec

Enaplusdva je izjavil:
Od taverne do postelje mi je sledil nek hired hand in težil na vsakih nekaj sekund zakaj še ne spim. Ko sem prišel v sobo se je umiril in odšel stran.
Verjetno ti je težil ker nisi prižgal bakle. Prav vsi NPC-ji so hudo alergični, če te ponoči vidijo neosvetljenega. Dvakrat te opozorijo da je hoditi naokoli neosvetljen strogo prepovedano, če ne upoštevaš si potem takoj označen kot najhujši kriminalec![]()
Baklo sem imel v roki pa mi je vseeno težil

Kaj je fora tistega questa pri milerju Kreislu glede smodnika in pištole ?
Pred tem questom ni bilo nikjer nobene pištole po tem questu pa ima pištolo že pol države ?
Kaj je bil sploh namen tistega questa ?
Pred tem questom ni bilo nikjer nobene pištole po tem questu pa ima pištolo že pol države ?
Kaj je bil sploh namen tistega questa ?

reputation system je total fucke* up, en dan imam vse pozitivno, drugi dan se zbudim in me spet lovijo kot kriminalca, s tem da ponoči sem samo spal:
https://www.reddit.com/r/kingdomcome/co...
Kaj v 1.2 updatu so to kaj popravili? Igra je postala meni bedna zaradi tega sistema.
https://www.reddit.com/r/kingdomcome/co...
Kaj v 1.2 updatu so to kaj popravili? Igra je postala meni bedna zaradi tega sistema.

Kolikor kradeš je preveč, si pač novi prišlek v mestu, stvari začnejo izginjati, tebe kdo opazi, ko se ponoči potikaš okoli hiš..
..jaz igram tako, da sicer prešnofam vse, odprem vse skrinje, pogledam v vse žepe, ukradem pa skoraj nič, razen kake zanimive kocke in stvari, ki jih res potrebujem.
Za nabirati tone robe pa raje kliknem fast travel na drugi konec mape in sesujem razne lopove za cesto ali raziščem bližnji gozd in naredim isto kampu kakih banditov.
..jaz igram tako, da sicer prešnofam vse, odprem vse skrinje, pogledam v vse žepe, ukradem pa skoraj nič, razen kake zanimive kocke in stvari, ki jih res potrebujem.
Za nabirati tone robe pa raje kliknem fast travel na drugi konec mape in sesujem razne lopove za cesto ali raziščem bližnji gozd in naredim isto kampu kakih banditov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Igre | 428346 (138) | oo7 |
» | The Witcher 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 36665 (963) | oo7 |
» | The Odyssey (Cristopher Nolan) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 3680 (599) | Kayzon |
» | Kingdom Come: Deliverance (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Igre | 139570 (10100) | oo7 |
⊘ | Kingdom Come: Deliverance 2Oddelek: Igre | 589 (434) | BigWhale |