» »

Kingdom Come: Deliverance 2

Kingdom Come: Deliverance 2

««
14 / 14
»
»»

Gregor459 ::

Nisem še srečal trgovca kateri bi odkupoval ukradeno robo. Ja če v neki vasi nekaj ukradeš prodaš pač v drugi vasi.

Furbo ::

Kaj se sekirate za ukradeno robo? Vržeš jo v svojo skrinjo, da tam odleži par dni, pa se jo potem proda.
Pa če trgovec nima keša, pač vzameš kup repair gadgetov, popraviš vso nakradeno robo in ti gre crafting gor.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Izi ::

Vse je odvisno od tvojega tatinskega skilla.
Tat višje stopnje si hitreje bo roba postala legalna in manj trgovci komplicirajo. Ko si tat 30. stopnje je roba v parih urah že legalna, pa vsi trgovci brez problema odkupijo vso ukradeno robo po polni ceni če vmes vtakneš par neukradenih kosov, ker sploh ne opazijo da je kaj ukradeno.

Čisto na začetku pa nisi mogel prodati ukradene robe samo v isti vasi, v sosednji pa so ti jo odkupili ampak po znižani ceni.

val46 ::

Pa sej ni problem ukradena roba...tisto že počakam, da gre par dni mimo, pa jo potem prodam, Zame je problem bolj to, da trgovci in vsi katerim lohk kaj prodaš, nimajo dovolj denarja, da bi vse odkupili. V prvem delu sm pobral/pokradel čisto vse kar sem lahko in potem to prodal pri mlinarju v Rataju, tam kjer sem tudi spal. V tem drugem delu pa...prov zbiram kaj vzet, da ne nosim preveč okrog, ker vem da se bom zajebaval pol, kje to sploh prodat. Če veste za kakega takega trgovca, ki ima 5000+ grošenov, pa da ga sam še nism spoznal, kar povejte. Pašek, al kaj je že bil uni mlinar v prvem delu je imel proti koncu igre 50000 grošenov in več in sm tam lahko prodal kar mi je padlo pod roke. In ti ki ti ponujajo nadgradnje skilov za denar...1500 grošenov za malo nabildat??? niso normalni.

yayo ::

Mogoče kdo ve, če stealth kills vplivajo na sloves?

StaSt ::

Res ne vem zakaj rabite denar zadostuje že manjša vsota orožje si skuješ sam oklepe dobiš od mrtvih oziroma jih nakradeš
napitke si zvariš sam konj je skoraj zastonj kupiš le sedlo, orožje ter oklepe si lahko popraviš sam
Pa ni to simulacija nakupovalnega centra

Kockanje

Bistvo kockanja je goljufanje z obteženimi kockami ;)
Obstaja na desetine obteženih kock, niso pa vse dobre, nekatere so še slabše kot če bi igral z originalnimi kockami.
Najbolj uporabne številke po vrsti od najboljše do najslabše: 1, 5, 6, 3, 4, 2

- najboljše so kocke, ki so obtežene tako da večino pada 1. (Weighted Die, Lucky Die)
- dobra izbira so tudi kocke kjer večinoma pada 1 ali 5. (Favourable Die, Sad Greaser Die)
- tudi kocke kjer večinoma padajo neparna števila 1, 3, 5 so dobra izbira. (Odd Die)
- Hudičeve kocke (modre barve) s katerimi se z lahkoto dobi zaporedje so tudi kar v redu. (Devil’s Head Die)

Katera kocka je torej najboljša v celi igri?
Daleč najboljša kocka je "Saint Antiochus Die". Kocka rumene barve.
Posebnost te kocke je da je tako obtežena da VEDNO pade številka 3. Nikoli nič drugega, vedno samo 3.
Z eno samo tako kocko si ne moreš kaj dosti pomagati, rabiš jih več. In ja, lahko imaš več enakih kock.
Obstajajo še kocke imenovane "Holy Trinity Die" pri katerih večinoma pada 3, ne pa vedno. Te so odlična kombinacija skupaj s "Saint Antiochus Die".

Ultimativna kombinacija kock pa je 6 enakih kock "Saint Antiochus Die". S temi si potem popolnoma nepremagljiv saj vedno vržeš šest trojk in zmagaš v trenutku z enim samim metom.
Ljudje se sicer čudijo ampak nikoli ne pomislijo da jih v bistvu legalno kradeš >:D

Pri kockah velja enako kot za knjige. Ko kje vidiš kocko ali knjigo jo vedno poberi ali ukradi. To sta dve najbolj nujni stvari v igri. Kasneje ko ne rabiš več krasti opreme se krade samo še knjige in kocke.
Najboljše kocke se dobi z žeparjenjem. Tudi v zaklenjenih skrinjah jih je nekaj, banditi jih včasih nosijo s seboj, pa včasih jih tudi kakšen prodajalec prodaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

bemfa ::

Jaz sem drage kose shranjeval v skrinji in jih prodal v Kuttenbergu. Dobil cel novi gear (armor, cote, orožje) + 10k grošenov.

oo7 ::

Izi je izjavil:

Kockanje

Bistvo kockanja je goljufanje z obteženimi kockami ;)
Obstaja na desetine obteženih kock, niso pa vse dobre, nekatere so še slabše kot če bi igral z originalnimi kockami.
Najbolj uporabne številke po vrsti od najboljše do najslabše: 1, 5, 6, 3, 4, 2

- najboljše so kocke, ki so obtežene tako da večino pada 1. (Weighted Die, Lucky Die)
- dobra izbira so tudi kocke kjer večinoma pada 1 ali 5. (Favourable Die, Sad Greaser Die)
- tudi kocke kjer večinoma padajo neparna števila 1, 3, 5 so dobra izbira. (Odd Die)
- Hudičeve kocke (modre barve) s katerimi se z lahkoto dobi zaporedje so tudi kar v redu. (Devil’s Head Die)

Katera kocka je torej najboljša v celi igri?
Daleč najboljša kocka je "Saint Antiochus Die". Kocka rumene barve.
Posebnost te kocke je da je tako obtežena da VEDNO pade številka 3. Nikoli nič drugega, vedno samo 3.
Z eno samo tako kocko si ne moreš kaj dosti pomagati, rabiš jih več. In ja, lahko imaš več enakih kock.
Obstajajo še kocke imenovane "Holy Trinity Die" pri katerih večinoma pada 3, ne pa vedno. Te so odlična kombinacija skupaj s "Saint Antiochus Die".

Ultimativna kombinacija kock pa je 6 enakih kock "Saint Antiochus Die". S temi si potem popolnoma nepremagljiv saj vedno vržeš šest trojk in zmagaš v trenutku z enim samim metom.
Ljudje se sicer čudijo ampak nikoli ne pomislijo da jih v bistvu legalno kradeš >:D

Pri kockah velja enako kot za knjige. Ko kje vidiš kocko ali knjigo jo vedno poberi ali ukradi. To sta dve najbolj nujni stvari v igri. Kasneje ko ne rabiš več krasti opreme se krade samo še knjige in kocke.
Najboljše kocke se dobi z žeparjenjem. Tudi v zaklenjenih skrinjah jih je nekaj, banditi jih včasih nosijo s seboj, pa včasih jih tudi kakšen prodajalec prodaja.

Imam jaz tisto rumeno konco samo je ne uporabljam, ker mi trenutno 3 ne pomaga nič. Kot praviš rabiš še druge kocke.

Drugače pa kot sem že enkrat napisal mi je zelo zabavna igra kot gwent pri Witcherju.

yayo je izjavil:

Mogoče kdo ve, če stealth kills vplivajo na sloves?

Če te nihče ne vidi potem ne vpliva nič na sloves tako kot kraja.

Predsednik11 ::

bemfa je izjavil:

Jaz sem drage kose shranjeval v skrinji in jih prodal v Kuttenbergu. Dobil cel novi gear (armor, cote, orožje) + 10k grošenov.

Koliko časa si igral preden si prišel v Kuttenberg ?

Gregor459 ::

Apolonija regija gozd s kamni tam se mi zdi, da so najtežji nasprotniki ?

Predsednik11 je izjavil:

bemfa je izjavil:

Koliko časa si igral preden si prišel v Kuttenberg ?

40ur, nardil vse side queste na prvi mapi in nabildal večino statsev na max.

Enaplusdva ::

Kje se trenira unarmed ?
Tomcat ima samo basic za 500 groschens ampak ne moreš pa fizično z njim trenirati v areni.
Ali obstaja kdo drug za unarmed trening ?

Če greš delat za mlinarja maš možnost se tepst za denar v ringu, lahko ponavljaš neomejeno krat.

Pri Mlinarju so trije fantje, ki s katerimi se lahko pomeriš v ringu enkrat na dan. Se pravi trije boji s pestmi na dan.
Tam lahko z enim fantom tudi v neskončnost treniraš vlomilske veščine.

Sam sem pa končno prišel v Kutenberg.
Tista naloga ko moraš ponoči iti čez gozd po katerem te išče vojska je ena najlažjih v igri, prebiram pa kup komentarjev kako svinsko težavna naj bi bila. Sem šel dvakrat čez, enkrat sem pobil vse vojake ki sem jih srečal, so čisto lahkotno opremljeni, dva udarca in so mrtvi, ampak sem potem opazil, da mi priljubljenost preveč pada, kar pomeni občutno dražje trgovce in sem šel še enkrat Stealth. Prelahko vse skupaj, ponoči te noben ne more opaziti četudi tečeš, imaš glasno opremo, poskakuješ in si vmes še prepevaš :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Update 561mb. Ravno pobral.

Zaenkrat po 20 urah še nisem naletel na kakšnega hrošča v tej igri.

Edino kar sem jaz parkrat opazil, da včasih psi in druge živali nimajo animacije premikanja nog, ko tečejo. Zgledajo kot kakšna vozila, vruuuuuuum.

Kaj skrbite za svojega psa ?

joj,sem dobil opcijsko nalogo obiskati enega pastirja zaradi psa ampak sem prej cucka našel. In sem raje začel znova od prejšnjega sejva in peseka za kasneje pustil, ker je preveč vsega za se naučiti, vmes pa naj bi še brekeca cartal in s klobasami šopal. Too much stuff! Zdaj neke podkve kujem pa pastirjem odvajala v marendo spuščam, pes lahko počaka.

fiti ::

Jaz mrcino občasno počohljam in nahranim. Poslušnost pa niha. Max je bila 90 %. je pa zelo priročen, ko te napade več banditov hkrati.
Jaz sem v gradu, ko sem se prebijal do Thomasa, tistega pisarja, ki je nadstropje nižje od Katharine, onesvestil, mu pobral ključe in v enem izmed zabojnikov v sobi je bil tudi napoj za zbijanje vročine. Tako mi je bilo prihranjeno kuhanje zvarka.
Zdaj sem po bitki v Nebakov Fortress. Imam 70 ur, kar dobro statistiko in narejene vse stranske misije na prvi mapi. Veliko kockam in tekmujem z lokom.

Seljak ::

Jaz preigravam prvi del in ko koncam kupim II. Me pa zanima ker sem nov v tej igri,ali ima igra sploh konec?

Seljak je izjavil:

Jaz preigravam prvi del in ko koncam kupim II. Me pa zanima ker sem nov v tej igri,ali ima igra sploh konec?

Prva igra ima nek zaključek nima pa pravega konca tega naj bi dala druga igra.

Zmajc ::

Seljak je izjavil:

Prvi del nima pravega zaključka saj se zgodba direkt nadaljuje v dvojki.

Seljak ::

Joj to pa je lepo slišati in še eden razlog več, da preigravam prvi del tako dolgo, da bo II.padla cena :))

Igram čisto na slepo in po svojem običaju pucam stranske naloge pred glavno. Nisem pa prepričan, če je to pravi pristop, ker npr. pri fast travelu ponavadi fašem štiri bandite na poti katerim niti približno nisem kos. A se hitreje napreduje, če glavno nalogo opravljaš? Sem se šele pri kovaču javil, pred tem sem se s kumani napil in enemu zrihtam morožo nakar sva skupaj prepevala v noči.

StajercSSS ::

Hotfix 1.1.2 for Kingdom Come: Deliverance II is here, bringing key stability improvements, quest fixes, and platform-specific adjustments. From resolving crashes to ensuring smoother quest progression, this update fine-tunes your medieval adventure. Check the full list of fixes below.

Fortuna

Bozhena and Pavlena will no longer report the player for crimes during the quest.
The King's Gambit

The quest interactor for wine will no longer disappear, allowing players to continue pouring wine for the guests.
Combat

Fixed the crossbow aiming zoom on ultrawide resolutions.
Platform-specific fixes
Epic Games Store: Fixed the issue with achievements not being completed after longer than one hour of play.
PROS
Improved the issue with rewards sometimes requiring game restart to be awarded.
Stability

Fixed a crash when looking at certain locked doors and chests.
Fixed a crash sometimes occurring loading the game after finishing the dice mini-game.
Fixed a crash related to opening the horse inventory.
Fixed a crash related to interacting with a cart.
Fixed a crash when spamming keys on the EULA screen.
Fixed a crash when having conflicting versions of the Bink library.
A few dozen additional stability fixes and improvements.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Trening guide za vse ki vam je combat pretežek:

1. kuhaš marigold decoction, da odkleneš alchemy lvl 16 in si skuhaš henry's fox potion za +50% xp
2. pobereš tono stvari in hodiš naokrog da bildaš strength in vitality (moraš bit overweigth)
3. tekmuješ z lokom, da treniraš agility, strength, marksmanship in warfare, če zmaguješ dobiš tudi lep kup cekinov
4. kolješ bandite (okoli jezera iz prologa jih je polno) za trening combat skillov in loot

Vse lahko počneš takoj ko prideš iz zapahov v Torskowitzu. Več časa kot porabiš, lažji je špil. Priporočam ene 2-3 urce, levele 10-15. Če pretiravaš (lvl 25-30) je prelahko, se pa da v ene 6 urah prit tja. Točko 2, ki je najbolj dolgočasen del treninga, se da avtomatizirat s hojo v krogu in autohotkey.

Bonus tips:
1. Smiselno porabite perk pointse, da vam pomagajo v combatu, dobro preberite bonuse, ker se stackajo in lahko dosežeš tud +100% damage bonus
2. Skuhajte si kak poison in zastrupite orožje
««
14 / 14
»
»»