» »

FE vprašanja

FE vprašanja

NFJ01 ::

Zivjo,

Pocasi prihaja cas ko se bo treba odlocit kaj studirat. Glede na to da v gimnaziji nimam tezav z matematko in fiziko sem razmisljal o FE. Tukaj me pa malo skrbi kako je s prakso na fakulteti, ker praksa nikoli ni bila moja mocna stran. V krogu sosolcev je bilo tudi nekaj govora o FRI, pa me zanima ce kdo ve kako se ta dva studija primerjata (zahtevnost). Sicer me bolj zanima FE, ker ni toliko programiranja.

Hvala za odg

zavtom ::

Če te ne zanima programiranje, kaj misliš potem sploh početi na FRIju?

bluefish ::

Praksa v smislu obveznih laboratorijskih vaj seveda je. Na začetku bolj ko ne vodeno, slej ko prej pa se pričakuje samostojno delo. Skratka, ni bav bav. Če te področje res zanima, ne bo težav.

NFJ01 ::

zavtom je izjavil:

Če te ne zanima programiranje, kaj misliš potem sploh početi na FRIju?

FRI je biu samo predmet debate s sosolci, mene zanima le FE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NFJ01 ()

NFJ01 ::

Ko pa gledam izpite se pa zdi vse nekam tuje, saj to use razlozijo ane?

Unknownm ::

Laboratorijske vaje so obvezne v vseh letnikih, vendar te naj ne skrbijo, ker imaš za vsako podana natančna navodila in jih uspešno opraviš tudi brez predznanja elektrotehnike.
Programiranje ti ne bo ušlo, prvi semester boste začeli z Javascriptom, kjer pa dlje od pisanja preprostih funkcij ne boste prišli, v drugem semestru pa te čaka C, ki pa ne zahteva veliko več. Še največ dela boš verjetno imel z osnovami elektrotehnike, kjer ti svetujem, da redno hodiš na predavanja in delaš svoje zapiske, ker se snov ponavlja do konca študija, zato je nujno, da jo obvladaš.
Matematika 1 je ponovitev zadnjega leta gimnazije in če znaš odvode, ti dobra ocena ne uide, matematika 2 pa zahteva že nekaj učenja. Za obe matematiki seveda velja enak nasvet kot za osnove elektrotehnike.
Fizike žal ne znam komentirati, ker so je v zadnjem letu nekoliko spremenili.

Govorim za UNI program, situacije na VSŠ ne poznam dovolj dobro.

Se pa na FE vpiši samo, če te tematika res zanima, v nasprotnem primeru ti bo učenje absolutna muka (kar pa seveda velja za vse fakultete).

xiomo ::

Moj bratranec je šel na FE in je ocenu da je tm eden izmed najtežjih predmetov MAT, ki ga pa na koncu tudi tisti iz poklicnih šol nardijo, tako da se z delom da vse dosežt. Če te to področje zanima in če ti te tehnično naravoslovni predmeti ležijo boš najbrž vse zdelal. Mislim da ne rabiš met neki ogromno predznanja za na faks, ker so profesorji tam res super in ti načeloma pri vsem vedno pomagajo, če jih le prosiš za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344368 (6560) nejc_nejc
»

FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6420307 (16717) SimplyMiha
»

Izbira med FRI, FE in FS

Oddelek: Šola
127109 (5924) lemonaid
»

FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatika

Oddelek: Šola
3613557 (7597) barb99
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146622 (34142) awy

Več podobnih tem