» »

Ljubljana finest burgers

Ljubljana finest burgers

Steinkauz ::

Jebeni sven. Edino koristno tajsko so zaprli za še enega izmed burgerjev, ko imaš v btcju že dost drugih (dburger, fast5, cube)

c3p0 ::

Raja to pač hoče jest, kuhat itak ne zna.

Pri nas tajske nikoli nismo imeli, zato si jo sami skuhamo, ko nismo v tujini.

buttcrack ::

roza slon ftw!

c3p0 ::

Jedel pri njih na Odprti kuhni, je OK, a niso me navdušili.

buttcrack ::

pad kee mao probi

sloxl8 ::

Sicer off topic in čist iz firbca: google vrže ven dva roza slona, pub in food truck. Je to ista stvar?

BuDi79 ::

sloxl8 je izjavil:

Sicer off topic in čist iz firbca: google vrže ven dva roza slona, pub in food truck. Je to ista stvar?
Kako sta lahko pub in food truck ista stvar?

firma je ista.

Raptor F16 ::

buttcrack je izjavil:

pad kee mao probi


Oh :) On Thai nasprot Foculusa božansko dobrega naredi.

Pa da Pad Thai ne omenjam... za krožnik polizat.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

sloxl8 ::

BuDi79 je izjavil:

sloxl8 je izjavil:

Sicer off topic in čist iz firbca: google vrže ven dva roza slona, pub in food truck. Je to ista stvar?
Kako sta lahko pub in food truck ista stvar?

firma je ista.

Potejto, potato.

Raptor F16 ::

sloxl8 je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

sloxl8 je izjavil:

Sicer off topic in čist iz firbca: google vrže ven dva roza slona, pub in food truck. Je to ista stvar?
Kako sta lahko pub in food truck ista stvar?

firma je ista.

Potejto, potato.


Krtofl, Kartoffel :D
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

harvey ::

harvey je izjavil:

Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč:)

Moram revidirati svojo izpostavitev 7Burger Kamnik, po novem je samo še bleda senca svoje pretekle slave. Zadeva se je sfižila z novo - kakor boljšo (precej dražjo od obstoječega Kamado Joea:|) mašino za peko. Burger na ravni povprečnih, če dodam v oceno, da je bilo še vse mrzlo za povrh, potem je poden, njihova mešanica začimb za krompirček še ostaja ista, čeprav je tudi krompir menjan. Franšiže in študenti imajo svoj davek...škoda
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

ahac ::

harvey je izjavil:

harvey je izjavil:

Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč:)

Moram revidirati svojo izpostavitev 7Burger Kamnik, po novem je samo še bleda senca svoje pretekle slave. Zadeva se je sfižila z novo - kakor boljšo (precej dražjo od obstoječega Kamado Joea:|) mašino za peko. Burger na ravni povprečnih, če dodam v oceno, da je bilo še vse mrzlo za povrh, potem je poden, njihova mešanica začimb za krompirček še ostaja ista, čeprav je tudi krompir menjan. Franšiže in študenti imajo svoj davek...škoda
Jaz sem slišal tudi nekaj pritožb glede obnašanja osebja pri 7burgerju.

V Kamniku grem veliko raje v Mangoopa.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

sloxl8 ::

Burgerji v 7burger so meni še vedno top, me pa kljub vsemu še vedno moti ravno mešanica začimb za krompir - bistveno preslana (ne vem zakaj, saj folk ne poseda in pije, da bi na ta račun več zaslužili) in ne vem, zakaj je zraven krompirja vedno treba tiščat papriko, saj je dovolj dober samo z malenkost soli.

lexios ::

Horsburger!

Raptor F16 ::

lexios je izjavil:

Horsburger!


Za kozlat ;(
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

modelno1 ::

Pr Žibertu so kr kul, pa pocen.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Avenger ::

Še vedno le brie v hoodu najboljši. S pripombo, da sem začel naročat medium plus, ker sem enkrat dobil že kar krvavo na sredini, pa še vedno se jim zgodi, da je premalo pečen in temu dejansko posvečajo premalo pozornosti, moralo bi biti pa prioritetno.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

koyotee ::

Nevem zakaj ne furajo pleskavic v sous vide? Rezultat bi bil vedno enak in veliko lažjenl dosegljiv.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

boldleaf ::

Avenger je izjavil:

Še vedno le brie v hoodu najboljši. S pripombo, da sem začel naročat medium plus, ker sem enkrat dobil že kar krvavo na sredini, pa še vedno se jim zgodi, da je premalo pečen in temu dejansko posvečajo premalo pozornosti, moralo bi biti pa prioritetno.


Tole se pa strinjam, glede "krvavo na sredi" pa je feature not a bug :D Reci jim za well done pa bo tak kot hoces :)

doctor78 ::

Raptor F16 je izjavil:

lexios je izjavil:

Horsburger!


Za kozlat ;(


S tako izjavo izgubiš vso kredibilnost glede ocenjevanja hamburgerjev. Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev. Z ceno 6,5 eur je cenejši in predvsem zelo zelo boljši od Hood, Lars & Sven in podobnih zadev, kjer moraš nujno še krompirček naroči ali pa dvojno meso in potem cena nanese na 10+ eur. So dobri vendar nič posebnega. Še vedno grem raje na Horse, ki je še vedno tak kot pred 20 leti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: doctor78 ()

Raptor F16 ::

doctor78 je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

lexios je izjavil:

Horsburger!


Za kozlat ;(


S tako izjavo izgubiš vso kredibilnost glede ocenjevanja hamburgerjev. Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev. Z ceno 6,5 eur je cenejši in predvsem zelo zelo boljši od Hood, Lars & Sven in podobnih zadev, kjer moraš nujno še krompirček naroči ali pa dvojno meso in potem cena nanese na 10+ eur. So dobri vendar nič posebnega. Še vedno grem raje na Horse, ki je še vedno tak kot pred 20 leti.


Ne, to kvečjem pomeni da nimate standardov in se zadovoljite z vsako kebab quality varianto "fast fooda"

In od kod tebi ideja da je HORS poceni ? Bi še oprostil, če bi šlo za 3EUR burger ki so ga včasih v obcestnih kioskih delal.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

doctor78 je izjavil:


Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev


LOL

Horseburger je bil dober, ko je bil mcdonalds in lokalni šiptar edina alternativa.
Rešujejo ga zgolj dodatki, ker ti prekrijejo okus povprečnega mesa.
S tem da se ti spahuje po njem cel dan.

Dandanes je ogromno burgerjev, ki ga peljejo scat.

VelkBla ::

Ali sploh še obstaja tisti znameniti horse, ki je bil pri hali Tivoli in Trubarjevi? Videl sem enga na Rudniku, če to ni le bleda senca horsa, ki je takrat obstojal.

Okapi ::

Steinkauz je izjavil:

doctor78 je izjavil:


Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev


LOL

Horseburger je bil dober, ko je bil mcdonalds in lokalni šiptar edina alternativa.
Rešujejo ga zgolj dodatki, ker ti prekrijejo okus povprečnega mesa.
S tem da se ti spahuje po njem cel dan.

Dandanes je ogromno burgerjev, ki ga peljejo scat.
Pa tega se zavedate, da je horsburgerjev več? In niso vsi enaki.

Okapi ::

VelkBla je izjavil:

Ali sploh še obstaja tisti znameniti horse, ki je bil pri hali Tivoli in Trubarjevi? Videl sem enga na Rudniku, če to ni le bleda senca horsa, ki je takrat obstojal.
V Tivoliju je Hot Horse, in je še. Ima še tri podružnice v Ljubljani (BTC, Rudnik, Koseze). Tisti na Trubarjevi je druga firma.

In če ti je okus konjskega mesa bolj všeč od govedine, je pač horsburger boljši od vsakega burgerja.

6151 ::

Jaz sem probal tistega v BTCju in mi je slabši od mcd, nekje na nivoju lokalnega šiptarja. Za pojest, ni pa nekaj kar bi me vleklo k ponovnemu obisku. Raje hood od "mainstream" burgerjev, še najraje pa sam naredim doma.

blackbfm ::

"krvavo na sredi" pa je feature not a bug :D


To nategujejo potrosnike da lahko poceni mleto meso prodajajo kot steake. Takoj ko gre meso v mlin se zmiksa vsa svinjarija na povrsini z notranjostjo.. Torej bi taka pleska po logiki mogla bit dobro prepečena zunaj IN znotraj.

Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev.


Daj se vprasaj kje so kaksne konjske farme... Jih ni. To meso pride iz samih nekih cudnih virov.. (khm odsluzeni, nasteroidani konji,..)

hr_natakar ::

Ne vem in ne razumem. Zakaj so se tovrstni hamburgerji kar naenkrat raspasli v zadnjih letih. a ni to blo trend v devedesetih letih. Ne pa zdej. Halo. Res ne razumem, zamujajo za ameriko za polovico stoletja. Zdaj je trendovska cisto drugacna hrana, kaksni hamburgerji, kje mi zivimo je_ote.

koyotee ::

Kaj to? Kakšne trde velike kalamare?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

hr_natakar ::

koyotee je izjavil:

Kaj to? Kakšne trde velike kalamare?

haha, ne ne lol
sej ves, vegetarijanstvo, veganstvo, frutarijanstvo, keto dieta in tako naprej

koyotee ::

Predvsem rabi slovenija nekaj antifrigidne hrane za ženske :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

harvey ::

sloxl8 je izjavil:

Burgerji v 7burger so meni še vedno top, me pa kljub vsemu še vedno moti ravno mešanica začimb za krompir - bistveno preslana (ne vem zakaj, saj folk ne poseda in pije, da bi na ta račun več zaslužili) in ne vem, zakaj je zraven krompirja vedno treba tiščat papriko, saj je dovolj dober samo z malenkost soli.

Ja te kar nasoli, se strinjam, papriko in začimbe se ponavadi tišči tam, kjer imaš že v osnovi zanič vhodno sestavino in potem malo to prikriješ. Enako kot ribe in tržaška, pa kakšne kapre tudi radi tlačijo pri mesu, zelo drži, če imaš dober krompir, ne rabiš nič dodatno extra gevircat...

hr_natakar je izjavil:

Ne vem in ne razumem. Zakaj so se tovrstni hamburgerji kar naenkrat raspasli v zadnjih letih. a ni to blo trend v devedesetih letih. Ne pa zdej. Halo. Res ne razumem, zamujajo za ameriko za polovico stoletja. Zdaj je trendovska cisto drugacna hrana, kaksni hamburgerji, kje mi zivimo je_ote.

Še celo Noma je ravno post covid-19 sceno uvedla svoj burger, ki ga ponujajo za 15 EUR. Tako da Burgerjev res ni nikoli dovolj, se pa strinjam, da bi bilo lahko v ponudbi več lokalne scene - recimo pečenice, kranjske klobase, kuhano meso...

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

Vazelin ::

Upam da dočakamo v Ljubljani burger za 100eur da se bo vidlo kdo je prava hipster srenja:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

harvey ::

Vazelin je izjavil:

Upam da dočakamo v Ljubljani burger za 100eur da se bo vidlo kdo je prava hipster srenja:D

Sigurno bo to v Pop's Burger centru As ali pa kak Fetiche 3.5 reinkarnacija bratov Božičnik :)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

zasekamroz ::

blackbfm je izjavil:

"krvavo na sredi" pa je feature not a bug :D


To nategujejo potrosnike da lahko poceni mleto meso prodajajo kot steake. Takoj ko gre meso v mlin se zmiksa vsa svinjarija na povrsini z notranjostjo.. Torej bi taka pleska po logiki mogla bit dobro prepečena zunaj IN znotraj.


Saj te vprašajo koliko pečeno hočeš in imaš možnost vzet prepečeno zunaj in znotraj.

c3p0 ::

Mleto meso, na pol pečeno. Očitno želodčna kislina res zelo učinkovito pobija bakterije.

koyotee ::

c3p0 je izjavil:

Mleto meso, na pol pečeno. Očitno želodčna kislina res zelo učinkovito pobija bakterije.


Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium :))

Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

hipertija ::

Steinkauz je izjavil:

doctor78 je izjavil:


Horse je še vedno legendaren in vrhunski hamburgerjev


LOL

Horseburger je bil dober, ko je bil mcdonalds in lokalni šiptar edina alternativa.
Rešujejo ga zgolj dodatki, ker ti prekrijejo okus povprečnega mesa.
S tem da se ti spahuje po njem cel dan.

Dandanes je ogromno burgerjev, ki ga peljejo scat.

Žalostno, da si sam ne skapiram… horse mi je dober, ampak če dobro poštudiram, dejansko hamburger v tem primeru naredijo dodatki, ki zakrijejo tisto meso, sploh nacho sir in malo pekoče paprike... če bi jedel samega v lepinji, bi bil isti drek kot kak slab hamburger. Spakuje se mi pa ne po njemu... Bi ga pa zdajle klub vsemu zmazal :P

Za Ljubljano ne vem, če boste kdaj v Celju, Stari pisker - burgerji 6-8€; rezine steaka, dobra pleska, omakce... od nekih gurmanskih burgerjev daleč pred vsemi.

sloxl8 ::

Stari pisker je tudi meni zakon, ampak je od rok - da bi se samo zaradi burgerja zapeljal 70km tja in še nazaj. Na Pivo&Burger pa si ga vedno privoščim.

Matevz96 ::

Stari pisker ima super burgerje za presenetljivo ceno (glede na ceno steakov).
#hooldthedoor

Smurf ::

Mja sem sel v zadne pol leta spet cez vecino bolj znanih burger lokacij in mi je se vedno suvereno na prvem mestu pops, na drugo mesto bi verjetno dal hooda, na tretjem pa so razni Lars&Sven/Stari pisker in se ene par.

Vazelin ::

Smurf: si že bil v Boschtiz pri Litostroju? Kar priporočam, da sprobaš, če nisi.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Smurf ::

Da, dal bi ga tja v kategorijo tistih na 3. mestu.

c3p0 ::

koyotee je izjavil:


Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium :))

Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.


Lahko, če je povsem sveža, klana in nato procesirana, pakirana v zelo sanitarnih razmerah. Večno pa se je bakterije žal ne izogibajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

koyotee ::

c3p0 je izjavil:

koyotee je izjavil:


Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium :))

Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.


Lahko, če je povsem sveža, klana in nato procesirana, pakirana v zelo sanitarnih razmerah. Večno pa se je bakterije žal ne izogibajo.


En teden v hladilniku, bp.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Killermode ::

koyotee je izjavil:

c3p0 je izjavil:

koyotee je izjavil:


Ja veš, najverjetneje ni piščančje ali pa svinjsko, da bi lahko bilo medium :))

Če pa neveš, da uporabljajo govedino, katero lahko ješ surovo, pol hamburger ni zate.


Lahko, če je povsem sveža, klana in nato procesirana, pakirana v zelo sanitarnih razmerah. Večno pa se je bakterije žal ne izogibajo.


En teden v hladilniku, bp.

Trnutno je moja govedina že 5ti teden v hladilniku. Bom še čakal :)

hipertija ::

Slo tech forumaši vs. mesarji = 1 : 0 haha. Vsega pa tut ne morte vedit no.

          ::

Problem mesarjev v naših koncih je v tem, da večinoma poznajo samo nemški razrez goveda. Tako iz krave naredijo le meso za golaže in juhe.

nekikr ::

Seveda to ne drži. Povprečen mesar zna čisto ok razrezati kravo kakor ti srce poželi. Problem je, da taki specialni, lepo odrezani konci mesa precej stanejo, ljudje hočejo pa mleto meso za 3,99/kg in bočnik za juho/golaž. Zato je res redka trgovina kjer prodajajo suho zorjeno meso. Ne, ker ga ne bi znali zoriti, to je trivialno s primerno opremo, ampak ker ljudje nočejo zapraviti 50€/kg v obsegu, da bi se to trgovini splačalo. Ponujajo pa te ogabne mokro zorjene kose, ker so samo 15€/kg.

          ::

nekikr je izjavil:

Seveda to ne drži.


Odvisno kje. Večino mesa kupim neposredno od rejcev. Imam nekaj kontaktov, s katerimi se nato dogovorim oz. me pokličejo, kadar zakoljejo žival. Pri drobnici in perutnini ni problemov, ker večinoma vzamem celo žival ter jo nato razkosam sam. Pri govedu pa se je presneto težko dogovoriti z mesarjem za karkoli nestandardnega. Ni problem v ceni, ker bi rejcu dodatno plačal za kakšen boljši kos, problem je v mesarjih, ki nato npr. brisket (ko mu komaj dopoveš, kateri kos to je) razreže na porcije za juho ....
Da ne bomo čisto skrenili s teme: kakšne kose krave dajete v burgerje? Jaz dajam bržolo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972201602 (3258) 2dark
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12833583 (2307) tikitoki
»

Bombica za hamburger

Oddelek: Loža
449861 (8102) ;-)
»

Papino

Oddelek: Loža
345098 (3791) [D]emon

Več podobnih tem